R E K L A M A

HTC U12+
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 1 do 10.
69,0% 
 10,3% 
 20,7% 
Rene
Na str producenta (i kilku innych publikacjach) jest napisane "Optical zoom" - to chyba znaczy, że ma zoom optyczny?
Pytania bardzo proszę zadawać w zakładce obok, bo kolejne nie przejdzie przez moderację. Nie, nie znaczy. To znaczy tylko tyle, że producent nazywa zoom oferowany przez smartfona "optycznym". Warto pamiętać, że jeśli nazwę kalafior orłem, to warzywo nie zacznie od tego latać. Choćbym nie wiem jak się starał, żeby napis "orzeł" na kwiatostanie był widoczny. Marketing i reklama bywają nie tylko źródłem dezinformacji, ale również za pomocą dezinformacji kreują "nowa rzeczywistość" nie warto dać się nabierać na zacieranie pojęć. Internet to naprawdę niezłe źródło wiedzy. Proszę poczytać o zoomie optycznym i zorientować się czym różni się od tego oferowanego przez aparaty w smartfonach. Producenci smartfonów piszą również o "AI", która nawet obok prawdziwej AI nie leżała, czy o głośnikach stereo, które ze standardem stereo łączy tylko to, że są dwa i obsługują 2 kanały. (jf)
.179.0.4 | 08 Dec 2019, 12:12
Loki
Właśnie go kupiłem. Jako że mam go za krótko by rzetelnie ocenić skupię się na porównaniu z Moto X Style który do tej pory użytkowałem. HTC:
- robi ostrzejsze zdjęcia lecz ma mniej naturalne kolory. Ogólnie w świetle bardziej mi się podobają fotki X Style, w pomieszczeniu U12+
- ma zdecydowanie lepszą seryjną aplikację aparatu i w ogóle więcej opcji, także odblokowania ekranu
- mniej się grzeje
- ma zdecydowanie ciemniejszy ekran
- dźwięk na podobnym poziomie
- na niewielkiej pochyłości slizga się jak na lodzie. Zresztą obudowa X Styla to istny majstersztyk. Nie dość że chropowaty materiał to jeszcze obła idealnie dopasowana do dloni
Poza tym te ściskane ramki to rewelacyjna sprawa. Są prawie tak samo niesamowite jak gesty Moto wlaczenia latarki i aparatu.

Podsumowując pierwsze wrażenie jest takie iż to sprzęt niebanalny.
.89.69.14 | 07 Dec 2019, 20:12

Rene
Aparat ma zoom optyczny. Telefon ma też głośniki stereo. Proszę poprawić.
Urządzenia dysponujące zoomem optycznym w historii fotografii smartfonowej można policzyć na palcach jednej ręki. Żadne obecnie nie jest w sprzedaży. Do zaznaczenia głośników stereo potrzebuję niestety czegoś więcej niż zapewnienia użytkownika, a zgodnie z moją - być może niepełną - wiedzą producent nie podaje informacji o głośnikach stereo. Jeśli jesteś w stanie podać Użytkowniku link do informacji HTC o głośnikach stereo, z przyjemnością uzupełnię dane. Pozdrawiam.
.207.46.222 | 03 Dec 2019, 19:12
Użytkownik16
Jak dla mnie ten telefon to dramat, zmieniłem go z HTC 10, który działał świetnie. Największą wadą tego telefonu jest jego wyświetlacz, który jest ciemny i w słońcu nie widać nic przy ustawieniu jasności na max. Wyświetlacz to najważniejszy element telefonu więc dlatego taka moja opinia. Dodatkowo po 6 miesiącach użytkowania telefon zaczął zwalniać, niektóre aplikacje się wieszają, google mapy działa fatalnie, ostatnio aplikacja ze zdjęciami także mocno zwalnia i ogólnie telefon zaczyna zamulać- takiego czegoś nie miałem przez 2 lata używania HTC 10 a tu już po 6 miesiącach. Kolejną bardzo irytującą rzeczą są przyciski boczne, który nie można przycisnąć tylko trzeba ściskać całą ramę telefonu, nie zawsze to działa i jest to bardzo denerwujące. Ogólne wrażenie mam takie jakbym kupił taniego smartfona za 300 zł z rynku a nie flagowca HTC. Z pozytywnych rzeczy to telefon działa, można dzwonić i wysyłać smsy i to chyba wszystko. Bardzo nie polecam tego telefonu.
.47.231.80 | 03 Dec 2019, 14:12

Kosa1985
Mega smartfon, super dzwięk, zdjecia mega. Bateria trzyma mi spokojnie ok 36 godzin normalnie uzytkujac (non stop polaczony z internetem i gps ). Najlepszy na rynku design i normalny prastokatny wyswietlacz a nie jakies cuda wianki, notche i zaokraglone ramki
.173.168.125 | 29 Nov 2019, 17:11
PatrykRR
Zazwyczaj kupuję flagowce z poprzedniego roku. Do tej pory miałem z topowych telefonów S4, 930, 950, S6, G6. Teraz pierwszy raz kupiłem HTC i powiem tylko tyle. To jest PETARDA!
Prędkość, aparat, wyświetlacz robi świetnie wrażenie.
Te przyciski o których piszą w recenzjach w niczym nie przeszkadzają, nawet nie zauważam, że takie są. Widocznie testowali słuchawki przed aktualizacjami.
To pierwszy telefon gdzie stwierdzam, że aparat jest lepszy niż w 950! Niestety WM umarł i szybko się jej pozbyłem.
Żaden też tak dobrze nie grał na fabrycznych słuchawkach.
Dla mnie też ma drobne minusy, ale to moje osobiste odczucia:
-brakuje szerokiego kąta z G6.
-dialer brzydki jak noc.
-śliski jak diabli
-pomimo, że G6 ma niewiele mniejszy wyświetlacz to tego już nie obsłużę jedną dłonią
-szkoda, że nie da się po otwarciu górnej belki od razu zmienić jasności tylko trzeba ją rozwinąć
-ogólnie menu jakieś brzydkie :-)
-efekt stereo z opcją kina domowego robi mega głębię, aż się zaskoczyłem

Poprzedni telefon LG G6 był też całkiem fajny poza aparatem, który po przesiadce z S6 mnie rozczarował i żadne aktualizacje nie pomogły dlatego zdecydowałem się na zmianę i cieszę się jak dziecko :)
.221.151.68 | 09 Nov 2019, 15:11
Michał
Podobnie jak poprzednik ma dobre zdanie o tym smartfonie. Za taką cenę 1499 nie ma bardziej kompletnego sprzętu. Dźwięk na słuchawkach bajka, z telefonu dobry ale brakuje basu (co przy takich głośniczkach jest naturalne). Zdjęcia świetne, testowane w różnych warunkach i jest naprawdę dobrze. 1 listopada miałem okazję przekonać się, że w prawie kompletnych ciemnościach w trybie pro można na zdjęciach zobaczyć wyraźnie więcej niż widzi ludzkie oko, trzeba jednak dobrze ustabilizować pozycję aby nie poruszyć zdjęcia. W dzień wszystkie zdjęcia wychodzą rewelacyjnie. Bardzo dobrze ostrzy, zdjęcia szczegółowe, kolory naturalne. Pod wieczór podobnie nawet w automacie.
Szybkość działania 336000 w antutu co czuć w codziennej pracy. Ekran doskonały acz mógłby być jaśniejszy. Zobaczymy jak będzie w pełnym słońcu. Bateria po zmianie rozdzielczości ekranu i ustawieniu trybu oszczędnego działa dość długo mogłoby być lepiej. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Na pewno lepszy od s9 jak i może od s9+.
.25.97.196 | 08 Nov 2019, 12:11
Piotr
Kupiłem ten telefon z pewną dozą niepewności. Oczywiście zakup poprzedziły godziny czytania opini i wizyty w sklepach. Kiedy cena spadła poniżej 1500zl,nie mogłem przejść obojętnie wobec tej oferty.Myslalem o S 10+,.ale rozsądek i cena zrobiły swoje. Przesiadlem się z z OnePlus 3t.
Po tygodniu użytkowania, mogę wszystkim doradzić zakup.
Bałem się czytając opinie nowości w postaci ściskania boków,klawiszy, ale to jest przyslowiowy mit. Wszystko działa i jest super.
Nagrywanie,odtwarzanie dźwięku, aparat są super.Szczegolowosc zdjęć poraża. Jasność ekranu mogłaby być rzeczywiście jaśniejsza,ale to dla mnie osobiście jedyny kompromis, np z S10+. Bateria wytrzymuje na Wi-Fi przy Netflixie 12 h,czas pracy w sieci 4G non stop 6-7h.
Nigdy nie posiadam sprzętu tej marki.
Przy współczesnych realiach, szybkości zmiany trendów, nadchodzących nowościach, płacenie za przysłowiową słuchawkę 4-7tys.jest bardzo dyskusyjne......zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt,iz po roku, nowości znowu przybędzie tyle, że uff.
Tutaj mamy świetny sprzęt, w bardzo dobrej cenie. Nawet,gdy zdecyduje się wymienić po roku nie będzie mi żal tej kwoty.
Dokupiłam pancerne etui dedykowane ze sklepu.....bardzo pogrubia i gabarytowo może nie każdemu pasować.
Bez tego etui telefon prezentuje się pięknie w kolorze niebieskim. Dla mnie uwaga był bardzo ważny fakt, iż telefon nie miał notcha.
Proszę się zastanowcie:
Gra obłędnie, słuchawki i głośniki czad.
Zdjęcia i płynność nienaganne. Nie dużo aplikacji firmowych,pozniej JE i tak usuwamy. I ta cena - bajka ????
.222.100.38 | 06 Nov 2019, 13:11
Kamyk
Ogólnie ok dźwięk i słuchawki świetna robota mam tel 8 miesięcy wachalem się z note 9 cena przemawiał za HTC flagowiec więc nie ma co pisać ale te przyciski po aktualizacji już lepiej, nie wiem czemu czuje niedosyt kiedyś to były te HTC.... Wróciłem do tej firmy z sentymentu i z tego co zapamiętałem gdy miałem swój pierwszy tel tej firmy gdy będę wymieniał a to nie prędko bo zawsze telefony długo mi służą to chyba zdecyduję się na note któregoś tam z oceną to wacham się między 7 a 8
.248.212.107 | 14 Sep 2019, 15:09
vicvap
Mam telefon od paru miesięcy. Ogólne wrażenie pozytywne, zważywszy że można go kupić sporo poniżej 2000 złotych. Płynność działania super, dźwięk znakomity. Natomiast ekran jest przeciętny a w moim egzemplarzu u dołu ekranu, na białym tle widać niewielkie ciemniejsze smugi od podświetlenia. Zdjęcia fajne ale moim zdaniem lg v30 robi lepsze fotki. Co do osławionych przycisków to można się przyzwyczaić, ale jakoś szczególnie wygodne to nie jest. Telefon jest ciężki i dobrze leży w dłoni. Jakość rozmów jest bardzo dobra. Na dzień dzisiejszy nie ma aktualizacji do androida 9 i nie bardzo się zanosi żeby się prędko pokazała. Ładuje się szybko ale tak samo szybko się rozładowuje... Ogólnie za 1500 - 1800 złotych można go polecić ale żeby powala na kolana to raczej nie :-)
.47.84.205 | 27 Jul 2019, 12:07

Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 1 do 10.