R E K L A M A

HTC Desire 310
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 31 do 40.
52,8% 
 20,4% 
 26,9% 
KazuyaLBN
Do Albertos:
Pewnie chcesz się pozbyć tego chłamu i polepszasz mu opinię ;]
Nie kupujcie tego "telefonu" jeśli nie chcecie sobie podnosić ciśnienia.
.centertel.pl | 11 Aug 2015, 14:08
Albertos
W tej cenie mega - nowy ok 350, używane w zacnym stanie ok 200zł, dzięki za negatywne opinie, dzięki nim jeden z lepszych telefonów ze średnio-niskiej półki jest w rewelacyjnych cenach niedostępnych nawet chińczykom...

Wady (-) i zalety (+)
(-) aparat nie dla fotoamatora, jest słaby jeden i drugi, ale nie na tyle słaby by jako okazjonalny podręczny utrwalacz chwili nie zdawał egzaminu, czyli nie wymagaj od telefonu jakości normalnych aparatów, a się nie zawiedziesz, swoje zadanie spełnia i tyle.
(-) dźwięk, z głośnika słuchawki podczas rozmowy na tle soniaczy i choćby lumii 640 (lte) słaby, coś jak przycięty zakres częstotliwości, gdzie przoduje dół, średnica, zniekształcenia i szumy, ale to na tle słuchawek, które są naprawdę dobre, na tle innych norma, normalnie rozmawiasz i tyle...
(-) słaby / dziwny dźwięk ze słuchawek, pisze tu o słuchawkach dobrej klasy (brainwatz / panasonic) coś podobnego do efektu z normalnej rozmowy, mała muzykalność, rozlazły dół, przytłumiona średnica, dziwaczna góra, między tym a telefonami muzycznymi jest przepaść, którą usłyszy głuchy (serio), można poprawić stosując zewnętrze aplikacje i equalizery, ale dalej jest słabo, przy czym można się przyzwyczaić.
(-) ekran jest nieczytelny w słońcu, w domu na odwrót aż razi, słabe kąty widzenia w pionie (dziwny kąt łapania 'idealnego' obrazu) nie ma tragedii, raczej to jest kwestia przyzwyczajenia do htc, gdzie ekrany zawsze górowały nad innymi, tu jest średnia - niskiej średniej....
(-/+) port usb/ładowania u góry - problematyczne w samochodzie, ale używając nawigacji można wykręcić telefon horyzontalnie - co kto lubi i co komu pasuje, dziwne przyciski (głośność / power) z boku (nie wystają) trudne do klepania, ale też same w kieszeni się nie klepią jak u innych... coś za coś.
(-) Ando 4.2.2 jako stock, brak romów, przy tej wersji androida nie da się wrzucać aplikacji na kartę, ale... bardzo łatwe rootowanie, co za tym idzie można zrobic trick zmieniając 3 linijki w pliku systemowym, by SD była widziana jako pamięć wewnętrzna, a zaopatrując się w kartę klasy UHS (I-III) gdzie odczyt zapis sięga 90/50Mb mamy kilku krotnie szybszą pamięc wewnętrzną (w tym modelu szybkość pamięci wewnętrznej ROM to 60/7 MB odczyt/zapis), czyli za 60zł robimy 32gb czystej przestrzeni na programy z google play na pamięci, która doda wam +1000 do antutu...
(+) ogólna suma materiałów, klapę ciężko zarysować, ekran utwardzony i czuć szkło w przeciwieństwie do Lumii 640 lte pseudo gorilla glass III sprawia wrażenie cieniutkiego szkiełka. Ogólnie HTC wygląda pancernie i zacnie, choć może zbyt oldschoolowo....
(+) wydajność! rewelacja niby low endowa 4 rdzeniówka mediateka a dosłownie zarzyna snapdragony 400/410, nie wiem czy to kwestia nakładki, systemu czy qualcomm robi taką żenadę, przeglądarka, całość działania bije na łeb, bardzo dobre zarządzanie procesorem i wydajnością, przez co ciężko zadusić ten telefon. 1GB na pokładzie także robi swoje, telefon w uzytkowaniu sprawia wrażenie szybszego od tak zachwalaneh lumii 640 na Win 8.1, wiem bo lumię zwróciłem do orangutana zdegustowany... Mało tego przełączeni miedzy aplikacjami a samym smsowaniem, pisaniem maili czy dzwonieniem działa błyskawicznie, a nie czkawki jak np na lg spirit.... (Snap 410)
(+) aż dzwine... genialny gps.. w mediateku, fix chwila dokładność mega, miałem w samochodzie sony t3 i tego htc, sony się gubił, tracił sygnał, ciągle był w tyle, a dokładność tragiczna, htc czy to las, czy pole idealnie prowadził jak wilczur ślepego... ten plus jest zdumiewający.

Dla kogo:
Jeśli dużo jeździsz, zależy ci na wydajnym sprzęcie, typowym smartfonowym użyciu, maile, telefony, twiter, facebook, smsy, nawigacja, ba od czasu do czasu gry (któe zacnie śmigają), korzystasz z przeglądarki i nie uzywasz LTE na koniec masz węża w kieszeni i chcesz najlepiej jak możesz wydać te 200-350zł bierz w ciemno, najlepsza pozycja.
Jeśli jednak żerujesz na rodzicach licząc na kasę na nowy modny telefon, a Twoi starzy taką kase mają, zajmujesz się fotografowaniem każdej zupy czy kawałka bułki z masłem na śniadanie uwieczniając to na instagramie, słuchasz non stop łubudubu z oryginalnych słuchawek sygnowanych przez dr. dre, masz wadę wzroku, nie kupuj.
A tak na serio, ten telefon to świetna pozycja dla ograniczonych budżetowo, od 400-450zł kupisz już lepszy sprzęt, poniżej tego będzie ciężko (tak wiem jest ascend y550, orange reyo, alcatele, które można dostać nieco tylko drożej z drugiej ręki, ale subiektywnie wszystkie mają snapragony 400/410, które bardzo dziwnie w negatywnym tego słowa znaczeniu zachowują się w systemie) co kto woli.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Jul 2015, 03:07

telemaniaczka
Telefon smartfon bateria trzyma 2dni więc to i tak mega fajnie normalnie ładuje się co dzień kwota do jakośći bardzo adekwatna designe mega fajny nie zacina się zdjęcia jak na5mpx zdecydowanie nie złe no i płynny;)
.internetdsl.tpnet.pl | 08 Jul 2015, 20:07
w porównaniu
Miałem kilkanaście telefonów z Androidem. Stąd mam dość duże porównanie. Kupując telefon o tak mocnych parametrach spodziewałem się, że będę całkowicie zadowolony. Niestety trochę się rozczarowałem.

Zalety:
- 4 rdzenie i 1GB RAM (i to praktycznie jedyna jego zaleta)
- bateria odrobinę lepsza od przeciętnej (2-3 godziny intensywnego użytkowania dziennie = ładowanie co 2 dni).

Wady:
- głośnik dzwonka tak umiejscowiony, że położenie telefonu na "pleckach" na płaskim stole tłumi go w 90% - chyba największa wada tego modelu. Trzeba kłaść go na "czymś" bądź używać jakiegoś futerału (?) / silikonu? Przeważnie robi się "dystans" podnoszący telefon na klapce. HTC najwyraźniej o tym zapomniało.
- Okropnie się nagrzewa przy dużym obciążeniu, praktycznie parzy ręce
- Brak diody powiadomień
- Głośnik rozmów ma bardzo kiepskie pasmo przenoszenia. Jakość głosu jest poniżej przeciętnej.
- Mimo mocnych parametrów, działa niewiele lepiej niż masa dostępnych na rynku 2 rdzeniowców z 512 MB RAMu.
- gniazdo ładowania na górze telefonu - spróbujcie ładować w samochodzie używając nawigacji...
- Brak lub nie działający czujnik światła

Nie będę się rozpisywał o aparacie ponieważ ja nigdy nie robię zdjęć telefonem, do tego telefon nie służy. Wyświetlacz wcale nie jest taki zły jak to niektórzy narzekają, mógłby być odrobinę jaśniejszy.

Pierwszy i chyba ostatni telefon tej firmy. Wcześniej miałem ZTE Kis 3 i byłem z niego chyba ogólnie bardziej zadowolony.
.free.aero2.net.pl | 21 Jun 2015, 21:06

galaxxy
Żałuję, że kupiłam ten telefon! Mam go już rok i pisząc moją opinię mam nadzieję, że któremuś z was pomoże, by jednak zniechęcić od zakupu. Zacznijmy od plusów, których wcale nie jest aż tak dużo:
+ ładna obudowa, styl, nie jest za mały ani za duży przez co wygodny w dłoni
+ jest dosyć trwały, spadł mi 2 razy ze schodów i szybka dalej cała, więc nie jest jak to niektórzy określają "delikatnym" telefonem

hmmm.. to chyba wszystko jak na plusy tego telefonu, a teraz minusy:
- bateria, którą muszę ładować codziennie
- wyświetlacz telefonu! jest strasznie jasny, porównując go do samsungów, lg, nokii od moich znajomych mój jest najjaśniejszy, mimo tego że jasność mam ustawioną na najwyższą. Na dworze podczas słonecznej pogody nie ma szans by napisać jakiegokolwiek smsa czy odczytać
- mało pamięci w telefonie, pomimo tego że mam kartę pamięci i jest na niej ogromna ilość miejsca aplikacje instalują się na telefon, przez co mogę ich mieć najwyżej 4-5
- aparat, niby 5.0 mpix, a robi takie okropne zdjęcia, że nie da się na nie patrzeć. jakby nie mówiąc telefony z 5.0 mpix robią już dobre, wyraźne zdjęcia lecz na htc nie można polegać. Zdjęcia są zamazane, niewyraźne, nie ma szans zrobienia zdjęcia np: rozpiski odjazdu autobusów, jakiegoś cytatu z książki, bo literki są rozmazane. To już mój starszy telefon LG z aparatem 3.0 mpix robi o wiele lepsze zdjęcia od htc
- smsy i największa zmora! nigdy nie miałam do czynienia z czymś podobnym do tego. Otóż od pewnego czasu wysyłając dłuższe smsy nie dochodzą one w całości. Urywają się w połowie zdania i całkiem zmieniają treść, jakby wam to wytłumaczyć żeby było jasno.. hmm.. podam przykład. Wysyłam smsa o treści: Cześć, co tam u Ciebie? Dzwoniłam, ale nie odbierałaś. Dawno się nie odzywałaś, myślę że przed wakacjami warto wybrać się na jakiś trip. Oddzwoń jak znajdziesz trochę wolnego czasu :D". Natomiast mój odbiorca otrzymuje smsa o treści" Cześć, co tam u Ciebie? Dzwoniłam, ale nie odbierałaś. Dawno się nie odzywałaś, myślę że przed wakacjami warto no Ci się uda" Nie mogłam w to uwierzyć, jak treść smsa mogła się zmienić. Szkoda że nie mogę tutaj dodać screena to bym wam dokładnie zaprezentowała

No cóż.. podsumowując mam przerąbane z tym telefonem. A najgorsze jest to, że wzięłam go na umowę i jeszcze przez rok, co miesiąc muszę płacić 50 zł. Odradzam od zakupu!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Jun 2015, 10:06
mp18
Jak na smartfon za taką cenę spełnia wymagania użytkownika chcącego wygodnie i sprawnie korzystać z telefonu w każdej sytuacji.Pomimo słabej jakości procesor nie przycina się ani nie sprawia,że praca z telefonem jest uciążliwa wręcz przeciwnie.Jest dość intuicyjny może jedynie zaskoczyć tym,że menu przewijane jest góra dół nie tak jak w ówczesnych smartfonach jednak po dłuższym użytkowaniu można się przyzwyczaić.Aparat nie zachwyca jakością,ale to tylko jedna z nielicznych jego wad.Na stronach nie ma informacji na temat wad fabrycznych tego urządzenia pomimo,że w moim uszkodzeniu uległa prawdopodobnie płyta główna co mogło zdarzyć się w każdym przy nieszczęśliwych wypadkach.Telefon bardzo łatwy w obsłudze.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 May 2015, 22:05
kuzio
Telefon przyzwoity, w tej klasie ( smartfon nowy ok 400zl) chyba najlepszy. Używam go jako firmowke. Bateria dość słaba ale ok 2 dni wytrzyma. Jak nie poinstaluje się 500 aplikacji z których każda wymaga wglądu do wszystkiego ( chyba większość ? ) chodzi szybko i bez zacięc. Internet , maile, dzwonienie bezproblemowo a do tego jest mi potrzebny. Przy takim używaniu oczywiście godny polecenia.

Do wszystkich którym wychodzi z maila i SMS przy pisaniu. Patrzcie jak piszecie albo obracajcie na dużą klawiaturę - zaraz pod klawiszem spacji jest klawisz "domek" który minimalizuje to co robicie. Dotyk nie jest za dokładny wystarczy minimalnie minąć spacje i bum jesteście na pulpicie.
.centertel.pl | 06 May 2015, 17:05
Jestembob
Powiem tak, na początku był to bardzo dobry telefon, przez około 5 miesięcy. Teraz to go z chęcią chce wymienić. Telefon nie chce odpalać programów, bateria ładuje się w dzień i noc minimum 6 godz. a rozładowuje w 2. No - to do zalet nie należy. Po za tym nie polecam. Żebym wiedział, to nie brałbym. Największą wadą jest bateria i to żeby sprawnie chodził muszę mieć mało aplikacji. Nie da się przenosić gier na kartę pamięci, a pamięci sam ma mało wiec... nie poleca.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 23 Apr 2015, 15:04
kriso
ma ten telefon od dwoch miesiecy. jak za te pieniadze to naprawde warto - bateria trzyma srednio 4 dni wszystko działa płynnie nie zawiesza sie. aparat dosyc słabej jakosci ale za to kamera naprawde swietna! szczerze polecam ten htc ludziom którzy chca miec przyzwoity smartfon za cene +- 450zł. pozdrawiam
.dynamic.gprs.plus.pl | 17 Apr 2015, 22:04
falubaz61
Jeżeli ktoś szuka smartfona, na którym nie będzie chciał instalować miliona aplikacji to ten telefon jest idealny! Niewątpliwie zaletą jest bateria oraz płynność telefonu. Mój htc przy całodobowym włączonym Wi-Fi i nieustannym pisaniu esemesów wytrzymuje cały dzień, więc naprawdę bateria jest niezła. Użytkuję go już ok. 8 miesięcy i jeszcze nie zdarzyło mi się, aby się zaciął przy pracy. Ogólnie telefon na plus, natomiast ma 3 wady:
1. Aparat - aparat naprawdę jest słaby, nawet w normalnym świetle podczas robienia zdjęć widoczne są pixele na zdjęciach;
2. Telefon instaluje aplikacje w pamięci telefonu i nie ma możliwości przerzucenia ich na kartę pamięci. Czyli niewiele tych aplikacji możemy sobie zainstalować na tym telefonie;
3. Kolory są takie dość szare, smutne.

Pomimo tych trzech wad telefon oceniam bardzo pozytywnie :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Apr 2015, 19:04

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 31 do 40.