R E K L A M A

BlackBerry Z10
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 154. Pokazuję od 91 do 100.
63,0% 
 9,7% 
 27,3% 
Rocky
Chyba najlepszy telefon jaki miałem, szybki, niezawodny i przede wszystkim bardzo intuicyjny. polecam wszystkim
.205.233.25 | 27 Feb 2014, 21:02
Janusz
Faktycznie niektórym bardzo długo przychodzi przekonywanie się do nowinek technicznych. Zwłaszcza takim których "unieszczęśliwia" telefonem BlackBerry Z10 pracodawca. Niektórzy również podejrzewają użytkowników opiniujących pozytywnie BB Z10 o działalność marketingową. Ale trudno , nie wszyscy muszą szybko się uczyć czy opanowywać w stopniu średniozaawansowanym jakieś dość nowoczesne urządzenie techniczne. Nie mam zamiaru z nikim się wdawać w dyskusję. Nigdy nikomu nie proponowałem nabycia telefonu BB Z10. Moje wpisy miały na celu pomóc użytkownikom tego telefonu w rozwiązaniu ich problemów technicznych i to się kilkakrotnie powiodło. Ale do tego potrzebne były chęci. Skorzystali z moich sugestii i podpowiedzi co spowodowało zmianę ich opinii o Z10. Dodam, że od 6 lat jestem użytkownikiem BlackBerry i moją opinie o marce opieram na gruntownej znajomości użytkowania... To tyle !
.promontel.net.pl | 27 Feb 2014, 05:02

Zniesmaczony
wyrazam swoja opinie i mam do tego prawo,
uszanuj ją kol. Januszu tak jak ja szanuję Twoj zachwyt nad Z10,
jezeli swoja opinią przeszkodziłem Ci w sprzedazy tego apparatu i w zdobyciu prowizji to rzeczywiscie masz problem, musze sie do Z10 przekonac bo pracodawca mnie nim unieszczęsliwił; prywatnie nie zainwestowałbym w Z10; co do meritum - ODRADZAM zakup Z10 za tak duże pieniądze; hough
.ingbank.pl | 26 Feb 2014, 09:02
abuk
Przygodę z Z10 rozpocząłem miesiąc temu. Przesiadłem się z Note II. Samsung niby miał wszystko czego potrzebowałem, ale jednak coś mi w nim nie pasowało. Do Z10 przekonała mnie jego budowa.
Byłem świadom zalet i wad tego modelu. Bateria na przeciw Note II wygląda średnio, ale nie jest źle - faktycznie trzeba odpowiednio skonfigurować system i bateria trzyma dwa dni. Pozostali producenci idą na ilość modeli, olewając aktualizacje systemu. BlackBerry ma raptem 4 modele z nowym systemem i skupia się właśnie nad nim. Częste aktualizacje, które za każdym razem poprawiają jakość obsługi to ogromny plus naprzeciw modelom z Androidem na pokładzie. Gdy BB wypuści aktualizację po kilku dniach jest dostępny u większości operatorów. Na niebrandowanym Note II czekałem na oficjalną aktualizację 3 miesiące!
Uruchamianie aplikacji z Google Play to kolejny atut tego systemu.
Niestety na YT można znaleźć wideo recenzje Z10 sprzed roku ze starą wersją systemu. Niestety mało kto skupia się na testowaniu nowych wersji OS a ludzie chętnie kupują nowe telefony a nie nowy system. A później narzekają, że producent jest beeee
Smartphone świetnie leży w dłoni, jakość rozmów bardzo dobra. Obsługa gestami jest bardzo intuicyjna i przyspiesz pracę.

Z czystym sumieniem mogę polecić Z10
.internetdsl.tpnet.pl | 24 Feb 2014, 12:02

Janusz
Do "zniesmaczony"
Powoli zaczynasz sia przekonywać !!!
A ile narobiłeś bałaganu pisząc poprzednie "głupoty". Zastanowiłeś się , ze ktoś może chciał kupić Z10 a Twoja opinia odstraszyła potencjalnego nabywcę i zrezygnował z dobrego telefonu ?
Do "sensor"
A ty też piszesz głupoty. Bateria w Z10 krótko ci trzyma?
U mnie co najmniej 3 dni. Zrób porządek z aplikacjami i skonfiguruj poprawnie telefon. Myślenie dużo nie kosztuje , czytać tez potrafisz. Przesyłam na Twojego maila skren z pracy baterii mojego Z10
.promontel.net.pl | 22 Feb 2014, 07:02
Zniesmaczony
powoli, bardzo powoli przekonuje sie do Z10; juz nie twierdze, ze jest na "przemial" choc nadal daleki jestem od zachwytu nad tym przecietnym aparatem; moze za jakis czas zmienie zdanie na bardziej pozytywne
.ingbank.pl | 21 Feb 2014, 09:02
Seesar
Jestem użytkownikiem od kilku miesięcy. Przesiadłem się z jabłka 4S. Chodzi b.ładnie płynnie, choć bardzo porównywalnie do 4S to jednak wolniej - prawie nie zauważalnie ale wolniej. Jeśli chodzi o baterię to niestety ale kompletna porażka, większa bateria a słabsze osiągi (jabłko 3dni - jeżynka 1). Aplikacje są, ale dość mało a te które już działają potrafią się wieszać (np.Skype). Poza tym bardzo porównywalne urządzenia. Na plus o wiele niższa cena niż za jabłko.
.adsl.inetia.pl | 19 Feb 2014, 16:02
Azawakh
Korzystam z tego modelu od kilku miesięcy i muszę przyznać, że przez ten okres bardzo polubiłem ten model. Naprawdę jest on bardzo udany i nadal rozwojowy. Dzięki najnowszej aktualizacji otrzymał możliwość instalowania aplikacji wprost z Androida w formie pliku APK lub poprzez aplikację Snap. To bardzo podniosło funkcjonalność tego smartphonu (choć nie każda aplikacja działa albo działa poprawnie).
Na wielki plus nadal uważam doskonałą przeglądarkę internetową, która z powodzeniem może konkurować z najlepszymi przeglądarkami z innych systemów bez względu czy to Android czy Windows Phone albo iOS (ostatnio miałem okazję porównać szybkość wczytywania stron przez przeglądarkę Z10 i najnowszego aktualnie iPhona 5S i we wszystkich próbach przeglądarka Z10 zdecydowanie szybciej wczytywała wpisane strony co tym bardziej może cieszyć użytkownika).
Jednak pomimo swoich niewątpliwych zalet Z10 posiada również wadę w postaci braku radia czego osobiście nie mogę przeboleć (co to za idiotyczna maniera producentów do rezygnowania z tego podzespołu?).
W swoim czasie bardzo narzekałem na fatalną baterię. Jednak z czasem znalazło się rozwiązanie kłopotliwej baterii w postaci kalibracji wskaźnika poziomu naładowania akumulatorka (należało tylko podładować przez 20 minut telefon bez włożonej baterii, następnie jej włożenie pod podpięty pod ładowarkę smartphone i pozostawienie go na ładowaniu na kilka godzin - pomogło!). Od czasu skalibrowania wspomnianego wskaźnika Z10 sprawuje się bez najmniejszych kłopotów, nie wyłącza się bez ostrzeżenia i pozwala na cały dzień bezproblemowej pracy.
.free.aero2.net.pl | 14 Feb 2014, 20:02
Zniesmaczony
Ja się nie zdecydowałem tylko firma mnie nim uszczęśliwila lub lepiej unieszczęśliwila; telefon ma być intuicyjny i prosty w obsłudze jeżeli ktoś udaje mądrego twierdząc, po śleczeniu nad instrukcja jaki to on, Z10, jest banalny w ustawieniach to potwierdza jedynie, ze nie jest on intuicyjny i ze bez instruktażu ani rusz; rozumiem, ze Tobie się on podoba a mnie NIE, różnica miedzy nami jest taka, ze ja do Twojej opini odnoszę się z szacunkiem; podsumowując, Z10 nadaje sie na PRZEMIAŁ, hough
.netfala.pl | 13 Feb 2014, 21:02
Janusz
Do "znieszmaczony"
Piszesz : "nie miesci się w kieszeni spodni i juz z tego wzgledu mi sie nie podoba, a trzymajac go w reku nie zamierzam sie nim afiszować"
To dlaczego zdecydowałeś się na ten telefon skoro nie podoba ci się już dlatego, że nie mieści się w kieszeni spodni a afiszować się nim też nie masz zamiaru ?
Trudność z ustawieniem poczty? - nie jest tak źle, wystarczy poczytać. Ja mam ustawione dwie skrzynki pocztowe na tych serwerach na których ja chcę ( nic trudnego ) :)
Dużo niepotrzebnych gadżetów? - mam inne zdanie, Z10 posiada aplikacje niezbędne do ułatwienia sobie działalności w życiu prywatnym a także pomocne w pracy ( w zależności od rodzaju wykonywanej pracy ) a jeżeli masz za dużo gadżetów to nic prostszego - po prostu pozbądź się ich.
Jasne, że każdy ma prawo do subiektywnej oceny ale wystawiane opinie przez "użytkowników" którzy nie potrafią sobie poradzić z dość prostymi ustawieniami szkodzi opinii o telefonie, który naprawdę przewyższa inne w tej klasie...
.promontel.net.pl | 13 Feb 2014, 18:02

Wszystkich opinii: 154. Pokazuję od 91 do 100.