R E K L A M A

Allview H4 Join
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 9. Pokazuję od 1 do 9.
66,7% 
 0,0% 
 33,3% 
Wojciech Czajka
Kupiłem w sobote jako zamiankę na czas serwisu i już we wtorek twierdzę, że po kilku latach przestawiłem się na smartfony i mam problem , żeby stukać na klawiszkach
Zalety :
- długo trzyma na baterii
- jest watsap !!! i działa spoko ale pisac nie polecam nagrywać głosowe
- fotki całkiem spoko
- idealny na hotspot i do kompa
Wady :
- duze litery na początku zamiast na końcu
- brak słownika
- brak entera ( przeniesienia do następnej linijki)
- facebook - koszmar
.174.141.240 | 14 May 2019, 12:05
Paweł
W ustawieniach sieci dałem na 2g, i mogę się bez problemu dogadać, dźwięk jest czysty, przy 3g jakość się jeszcze poprawia.
.182.212.85 | 14 Apr 2019, 17:04

Paweł
Poprawka. Mozna podpiąć gmaila tylko trzeba włączyć opcję na koncie google pozwalającą na dostęp "mniej bezpiecznych aplikacji".
.182.212.85 | 18 Mar 2019, 00:03
Pawel
Nieco toporna konstrukcja, ciezko pisac sms bo klawisze ciezko chodzą, brak polskiego słownika dla wprowadzania tekstu jest w tych czasach niewybaczalne. Nie da sie zainstalowac zadnej aplikacji mimo ze to android po prostu ta funkcja jest zablokowana, nawet jak sciagam starą aplikację dla androida 3.0 nie da sie jej zainstalować. Takie funkcje jak ma ta sluchawka to byly dostepne 10 lat temu w lepszym wykonaniu i wydaniu ale co zrobić takie mamy dziwne czasy ze kazdy chodzi z telewizorkiem w kieszeni więc kto by mial zaplacic te 200 dolarow za dopracowany produkt bez wielkiego wyswietlacza, z funkcjami internetowymi, na pewno nie emeryci.
.182.212.85 | 06 Mar 2019, 19:03

Rony
Telefon z niewykorzystanym potencjałem. Dla mnie minus to brak słownika t9 (przewidywanie tekstu), brak aplikacji do pdf i przeglądania docx i excela, kiepskiej jakości ekran. to mógł być dobry telefon na miarę noki e52 tymczasem jest przeciętnie, program pocztowy nie chce działać z gmail. Ktoś nie pomyślał i dal wielkie litery na sam początek więc jeśli chcę napisać coś małymi literami muszę się sporo namęczyć. Mimo tych wad jest lepszy od większości klasycznych telefonów obecnie produkowanych. Nie ma co porównywać do starszych modeli Noki produkowanych w "erze bez smartfonów".
.182.212.85 | 03 Mar 2019, 16:03
DarekP
Używam telefonu od dwóch miesięcy. Bateria nie powala na kolana, wytrzymuje dwa, trzy dni, Żeby przedłużyć trochę czas pracy na jednym ładowaniu wyłączam wi-fi i lokalizację. Wydaje mi się, że telefon powinien mieć lepsza blokadę klawiatury. W tej chwili blokuje się go i odblokowuje jednym klawiszem. Noszę telefon w kieszeni i wykonał mi sam kilka połączeń. Nawet po zablokowaniu hasłem wykonał połączenie alarmowe pod 112. Wydaje mi się, że powinno to zostać rozwiązane przez producenta. Pisanie tekstów i sms-ów trochę dziwne ale można się przyzwyczaić. Jest GPS, ale nie można wgrać nawigacji. Przy próbie aktualizacji oprogramowania otrzymuje komunikat ?Twoje urządzenie nie obsługuje aktualizacji bezprzewodowej?. To po co ona jest? Czasami nie łapie środkowy klawisz ?OK/Info? - denerwujące przy odblokowywaniu klawiatury. Bardzo słaba dioda LED. Obsługa dwóch kart w zasadzie bez zarzutu. Telefon z dużym potencjałem ale chyba nie do końca wykorzystanym.
.30.72.24 | 20 Jan 2019, 08:01
Luke
Hotspot wifi dziala poprawnie, whatsapp dziala, brak t9, bateria w zaleznosci od uzytkowania 1-4dni, kontakty z whatsapp dubluja sie z kontaktami tel i nie mozna ich wylaczyc w spisie (usuniecie konta whatsapp dziala na chwile a kontakty pozniej powracaja) czasami przy odblokowywaniu ekranu niechcacy * pojawia sie w wybieranych, polecam wylaczyc obsluge sos bo w iieszeni sam potrafi zadzwonic na 112. Aparat nienajgorszy. Nie ma synchronizacji z kontaktami gmail ale mozna zaimportowac z csv. Wykonanie zewnetrzne solidne, nic nie trzeszczy itp. Polecam dla osob chcacych odzwyczaic sie od smartphone ale chcacych uzywac whatsapp i ew hotspota wifi. Jestem zadowolony z telefonu. Reszta informacji przedstawiona przez przedmowce zgodna ze stanem faktycznym. Pozdrawiam i polecam.
.13.106.201 | 16 Dec 2018, 17:12
Thomas
Witam. W opisie jest błąd. Telefon posiada gniazdo na kartę mini SIM oraz micro SIM a nie 2 x mini SIM.
Dziękuję za poprawkę. Co prawda producent podaje wyłącznie informację o miniSIM, ale drugą kartą jest rzeczywiście microSIM. Pozdrawiam. (jf)
.43.24.247 | 14 Dec 2018, 12:12
LukaszHDI
Używam tego modelu od około 2 tygodni, przesiadłem się z Nokii 3310 3G która po 7 miesiącach zaczęła mnie już mocno irytować.
Jak na razie jestem zadowolony ze zmiany bo za około połowę ceny dostałem telefon jak na mój gust o lepszych parametrach(Wi-Fi, HD Voice) i wygodniejszy w użyciu(duże wygodne klawisze, bardziej czytelny i większy ekran). Wcześniej miałem Allview M9 Connect, który również posiadał Androida KitKat. W porównaniu do poprzednika parę rzeczy poprawiono na lepsze - klawiatura jest wygodniejsza, pracuje znacznie bardziej miękko, zmieniono też nieco wprowadzanie znaków podczas pisania - w M9 zaczynało sie od cyfry, następnie małe litery i wielkie litery W H4 jest odwrotnie - wielkie/małe/cyfra ale nadal trzeba się tego nauczyć bo nie ma opcji zmiany wielkie/małe po mimo iż na klawiszu "*" pojawiła się strzałka która sugerowałaby obecność tej funkcji to w SMS i FB to nie działa.
jeśli chodzi o dobudowę to spasowano jest bardzo dobrze - nic nie skrzypi ani nie lata - wizualnie prezentuje się całkiem elegancko - przednia cześć lakierowana czarnym metalikiem, błyszczący klawisz nawigacyjny oraz oznaczenia klawiszy funkcyjnych a także aluminiowa wstawka na pleckach sprawia iż telefon wygląda na znacznie droższy niż jest na prawdę. M9 Connect przy nim wyglądał jak typowy chińczyk za stówkę. Ogonie producent mógłby dołożyć kilka aplikacji do tego telefonu - na pewno przydałaby się Google Maps, mogło być też YouTube bo samo FB Lite i WhatsApp to trochę za mało.
Po miesiącu użytkowania uzupełnię swoja opinie
.31.153.137 | 19 Aug 2018, 11:08
Wszystkich opinii: 9. Pokazuję od 1 do 9.