R E K L A M A

Alcatel One Touch Star 6010D
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 36. Pokazuję od 11 do 20.
50,0% 
 11,1% 
 38,9% 
kubuleczka
Telefon bardzo ładny. Super wyświetlacz. Tylko ja chyba coś w nim źle robię. Po uśpieniu - wygaśnięciu ekranu - się wyłącza. Albo ja nie umiem go odblokowac bez wyłączania. Trochę to męczące. Będę szukać rozwiązania.
Żeby odblokować: bardzo krótkie pojedyncze wciśnięcie przycisku odblokowania. Jeśli mimo to się wyłącza - serwis. (jf)
.85-237-188.tkchopin.pl | 30 Aug 2013, 00:08
cykor
Ogólnie w porządku, ale bez rewelacji, nie mogę w nim skonfigurować ani internetu, ani możliwości odbierania mmsów, nawet po telefonie do operatora [...]
.dynamic.chello.pl | 24 Aug 2013, 10:08

George Clooney
Fajny telefon. 0 problemów z grzaniem się. Widać zależy jaki model się trafi. Posiadam od miesiąca. Jestem mega zadowolony :) Wszyscy wybauszają oczy widząc, że to Alcatel :))
Obudowa z tylu faktycznie cienka i trzeszczy lekko... ale w koncu to nie jest telefon za 2 tys. Niestety wyladowal w serwisie bo pękła matryca (!!!) Bez żadnego upadku. Szyba cała, matryca pod nią pęknięta. Wygląa na to, że pękła samoistnie, z jakiegos naprężenia lub jest mega czuła... Rozumiem, gdyby telefon mi upadł. A tu nic z tych rzeczy. Biorę kotregos razu telfon z szafki - a tam pajęczyna. Matryca po pęknieciu nie działa zupełnie. Przy zakupie proponuję rozwazyć ubezpieczenie poroponowane przez sklepy. Może się przydac.
Pisałem w przeglądzie - mi też trzeszczała pokrywa baterii. Ma podklejoną z tyłu folię - trzeba ją usunąć. Trzeszczenie ustaje jak ręką odjął. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 Aug 2013, 17:08
Sebcio
Ja swój tez oddalem ze wzgledu na samoistne zmiany dzwonków. Ogólnie telefon oceniam na dobry ,fajnie płynnie chodzi, nie przycina sie, ekran bdobry, obudowa lekko niespasowana ale to akurat nie drazni az tak jak wlasnie te same zmieniajace sie dzwonki. Mogłby miec troche lepszy aparat/kamere. Ale nie czepiajmy sie. Tel jak z tej półki cenowej jest ok.
.ostnet.pl | 20 Aug 2013, 17:08

andx
Niestety mój Alcatel OT Star właśnie wylądował w serwisie.
Używam Star-a, z 3m-ce i kilka rzeczy jest w nim denerwujących, chyba że to ogólne problemy Androida, wcześniej używałem Symbiana. Oto one:
1. Przegrzwanie się baterii podczas ładowania przez ładowarkę samochodową i sieciową w czasie używania navigacji (co jakiś czas, trzeba wyjmować z ładowania)
2. Sam zmienia dźwięki powiadomień z ustawionych z karty, na systemowe.
3. Nie widzi kontaktów z karty sim, pomaga restart tel. Trzeba kopiować kontakty do pamięci tel. ale przy wyborze kontaktu, pokazuje zdublowane, czyli z karty i telefonu
.107.36.107 | 19 Aug 2013, 20:08
lary
Telefon posiadam od około dwóch miesięcy ? zero problemów. Używam go głównie do rozmów telefonicznych i komunikatorów (skype, WhatsApp, chaton). Wczoraj zaktualizowałem oprogramowanie systemowe (4.1.1 ? 01001) i pojawiła się klawiatura SwiftKey 3 z polskim słownikiem, czego brakowało mi po poprzedniej aktualizacji do wersji 4.1.1
.dynamic.gprs.plus.pl | 17 Aug 2013, 16:08
wl
@marco
Jeśli tylko rozmawiasz to nie masz się czego obawiać. Ja też rozmawiam 2-3h dziennie i gdy są dni, że nie korzystam z innych funkcji telefonu (pomijam kwestię budzika itp.) to bez ładowania dajemy radę nawet parę dni. Bateria oczywiście schodzi w trybie błyskawicznym w przypadku gier i programów do nawigacji oraz dosyć szybko podczas aktywnej transmisji wifi, itp. ale to raczej normalne. Natomiast same aktywne nawet dwie karty sim jednocześnie i tylko rozmowy telefoniczne nie są zabójcze dla baterii. Osobiście nie żałuję ani chwili zakupu tego telefonu, przeciwnie, niedługo będę kupował drugi.
.dynamic.chello.pl | 05 Aug 2013, 15:08
marco
Chciałbym ten smartfon wziąć w abonamencie .Przeczytałem wszystkie opinie . Właściwie jedno co tak naprawdę mnie niepokoi to bateria- rozmawiam około 2-3 godzin dziennie . Czy faktycznie bateria jest tak słaba? Czy wytrzymuje do końca dnia? Czy nie żałujecie swoich decyzji po zakupie tego fona ?
.play-internet.pl | 04 Aug 2013, 23:08
andx
Ogólnie fajny smartfon, ale mam problem z kontaktami zapisanymi na sim, co jakiś czas nie widzi ich. Trzeba wł i wył i wtedy się pojawiają. Następny problem jest związany z navigacją, choć bateria jest naładowana pojawia się komunikat o wyczerpaniu baterii, nie wiem dlaczego? Czy może przegrzewać się bateria?
.107.36.107 | 22 Jul 2013, 23:07
qunow
Telefon mam od wczoraj. Jest to mój pierwszy smartfon, przesiadłam się na niego z Nokii 5228. Alcatel One Touch Star jest solidnie wykonany, nic nie skrzypi, bardzo dobrze leży w dłoni i tak samo dobrze wygląda. Wyświetlacz duży, jakość świetna, nasycenie niesamowite. Robi wrażenie, szczególnie na znajomych, którzy nie dowierzają, że TO może być ALCATEL. Już tylko wczoraj, spotkałam się z trzema opiniami, że od przodu telefon przypomina Iphona4 i 5, oczywiście po chwili zauważa się brak przycisku na dole ekranu i inne detale. :-) Wszystko chodzi płynnie, aplikacji jest dużo, ogólnie fajnie się użytkuje. Co do baterii to jeszcze dokładnie wypowiedzieć się nie mogę. Telefonu używam bardzo oszczędnie, wszystkie niepotrzebne opcje wyłączam, generalnie tylko piszę smsy i rozmawiam. No dodatkowo też przez te pierwsze dni trochę "grzebie" w komórce, testuje różne aplikacje, więc to też obciąża baterię, ale jak już się nacieszę to myślę, że bateria więcej niż 1 dzień wytrzyma.
Ale kilka minusów już zauważyłam:
- zdjęcie klapki graniczy z cudem, ciężko mi podważyć ją i podczas całej tej "operacji" mam wrażenie że wszystko zaraz pęknie, połamie się i tyle.
- podczas ładowania bateria, a tym bardziej ładowarka, bardzo się nagrzewają. Kilka stopni więcej i można by się poparzyć. Wyskoczyło mi nawet ostrzeżenie, żebym wyłączyła telefon, bo bateria ma zbyt wysoką temperaturę...
- przy ładowaniu telefon się zacina.
- po włożeniu słuchawek, gdy jeszcze nie uruchomimy żadnej muzyki, słuchać trzaski, szumy i odgłosy jakby nastąpiło spięcie. Nie ustępuje to nawet po włączeniu piosenki, ale przy podgłośnieniu jest to zagłuszone.
- górny przycisk włączania/wyłączania/blokowania itp. zdaje się być niestabilny, jest trochę wciśnięty do środka, szczególnie z prawej strony i mam wrażenie, że z czasem "wcisne" go do środka na dobre.
Klapka: podważ jednym paznokciem, a drugim przejedź naokoło. Bateria i ładowarka nie powinny nadmiernie się nagrzewać. Moja rada: serwis albo zwrot telefonu i wymiana na inny egzemplarz. Używałem Star-a naprawdę długo. Nie nagrzewał się nadmiernie przy ładowaniu. Ma prawo być lekko ciepły, ale nie gorący. Zacinanie się podczas ładowania: to też sygnał, że nie wszystko jest w porządku. Stawiałbym na uszkodzone gniazdo ładowania/wtyczkę albo ładowarkę. Trzaski i szumy sugerują z kolei uszkodzenie słuchawek albo gniazda jack. Przycisk nie powinien chować się w obudowie do końca. Jest co prawda płaski i mało wystaje, ale luźne zamocowanie również jest powodem do niepokoju. Zakładając, że nie zepsułaś telefonu celowo albo niechcący w ciągu jednego dnia, proponuję zwrot i wymianę na inny - jeśli zamawiałaś online. Albo boje z serwisem i operatorem, jeśli nie. W ciągu całego okresu testowego, a telefon wiele przeżył, nie miałem problemów ani z przegrzewaniem, ani z gniazdem audio. Pokrywka może się wydawać komuś niewygodna, podobnie jak przycisk, ale te dwa pierwsze symptomy kwalifikują telefon przynajmniej do rzetelnego przeglądu. (jf)
.olsztyn.vectranet.pl | 18 Jul 2013, 08:07

Wszystkich opinii: 36. Pokazuję od 11 do 20.