R E K L A M A

Alcatel One Touch Idol
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 71 do 80.
67,6% 
 11,5% 
 21,0% 
gość
Użytkuję Alcatela 6030x od końcówki grudnia 2013r. Po prawie pół roku eksploatacji jedno mogę powiedzieć z całą pewnością: do Szajsunga już nie wrócę! Co mi się podoba w tym telefonie: płynność działania nieporównywalna ze wszystkim, co miałem w ręku do tej pory, skala barw wyświetlacza... ściemnijcie ekran na maxa a następnie porównajcie identycznie ustawiony ekran - szczególnie biały kolor - z dowolnym wyświetlaczem innego telefonu podobnej / nieco wyższej klasy... GPS śmiga aż miło, funkcja udostępniania Internetu i wbudowany moduł HSPA - b. dobre - testowane na wakacjach, gdzie modem w laptopie co chwila gubił zasięg i nie dawał rady - idol robił za router dla 2 laptopów. Trochę obawiałem się jego dużych gabarytów, bo do tej pory starałem się nie przekraczać 3,5 cala bojąc się o poręczność sprzętu, ale były to obawy nieuzasadnione.
Bateria: obawiałem się czytając o "prądożernym przestarzałym procku" ale w boju uzyskuję 2 do 3 dni (należy wyłączać WiFi gdy nie jest potrzebne - to największy prądożerca!, transmisja danych w tryb 2G - co wystarcza nawet dla nawigacji, wyłączyć automatyczne dostosowanie jasności ekranu i nieco go przyciemnić - nadal jest doskonale czytelny, bo to nie szajsung)...
Teraz kwestia ceny: na pewnym portalu aukcyjnym kupiłem go pół roku temu za 500zł - 2 lata gwarancji salon Orange. I jest to jeden z najbardziej udanych zakupów, jakie w ogóle poczyniłem. Najlepiej wydane 500zł w historii zakupów.
.wp.mil.pl | 09 Jun 2014, 12:06
Krzysiek
Dzisiaj mój Alcatel wyświetlił jakąś aktualizację systemu do pobrania, waży ponad 300MB. Zaciekawiony co to może być, ściągam, instaluję, a tu moim oczom ukazuje się Android 4.2.2 :o
Nie sądziłem, że Alcatel kiedykolwiek zaktualizuje bądź co bądź niemłody telefon, a tu proszę...
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 Jun 2014, 21:06

Boto
Witam,
Posiada ten telefon od 8 miesięcy. Niestety już drugi raz jest w serwisie. Informacje o zacinającym się telefonie są prawdziwe. Odradzam zakup.
.wroclaw.vectranet.pl | 03 Jun 2014, 22:06
Dankan
Do Olo - święte słowa kolego , masz w 100 % rację telefon to nie konsola do gier natomiast małolaty tego nie rozumieją.Tylko po co jechać po dobrym smartfonie ? za nieduże pieniądze oferuje lepszą optymalizację ,wygląd ,ekran , niż telefony z wyższych półek np: szajsungi plastikowe zabawki dla dzieci Neo za grube pieniądze (oczywiście to moja opinia).
.wejherowo.vectranet.pl | 03 Jun 2014, 18:06

OLO
Widzę że kolega StarTrek chce mieć telefon do wszystkiego za 900zł. Nie lepiej/wygodniej sobie pograć na komputerze lub konsoli ? Ludzie, telefon nie służy do grania, to zawsze był tylko dodatek.
.9.15.170 | 03 Jun 2014, 15:06
StarTrek
Miałem i ciesze się że sprzedałem .
Zalety:
-duży ekran
-kąty widzenia
-naturalne barwy
-płaski
-ładny
-solidny ( nie trzeszczy spadł mi dwa razy dość mocno na parkiet i myślałem że już potłuczony ekran będzie a nie było ani ryski !
-głośny
-nie zacina się dzięki dwóm rdzeniom i 1 GB ramu
-daje rade z prostymi grami i bardziej zaawansowanymi na low ustawieniach
Wady :
-bateria przy słuchaniu muzyki i graniu jakiś czas w GTA SA trzymała od 7:00 do 15:00 więc słaboo , a tak przy normalnym użytkowaniu to maks 2 dni
-GPU starsze od węgla zapomnijcie o normalnym działaniu GTA VC czy GTA SA max 25 FPS na najniższych ustawieniach jakie tylko można wybrać i strszliwe spadki fpsów przy wybuchach ( około 5 fpsów )
-przegrzewa się przy podłaczonej ładowarce i graniu
-nagrzewa sie
-tragiczny aparat nie ma co sie oszukiwać choćby nie wiem co to zdjęcia gorsze od 5 Mpx z Neo V .
-w nocy ekran wypala oczy ( głowny powód obok niskiech wydjanosci w grach dla ktorych go sprzedalem )
-mała regulacja jasnosći ekranu miąłem zawsze na minimum
-mimo powłoki oleofobowej łapała strasznie odciski palców ( przy właczonym ekranie niewidoczne na szczęscie .
-szybka utrata wartosci

Ogólnie telefon może pasowac komuś kto nie zamierza grać i używać go w nocy , myśle że ten drugi powód jest nie do zaakceptowania przez co radze poszukac cokolwiek innego .
.cdma.centertel.pl | 31 May 2014, 20:05
robo
Telefon posiadam od 8 miesięcy. Jestem zadowolony z zakupu. Bateria przy wyłączonym internecie wystarczy na 2 dni. Na chwile obecną brak usterek. Telefon działa płynnie i nigdy się nie zawiesił! Polecam
.internetdsl.tpnet.pl | 29 May 2014, 13:05
Emereti
Ehhh telefon mam od sierpnia 2013 roku. Jedyne co moge powiedzieć, to że ten telefon jest cudny. No jedyna wada to aparat, ale nie jestem zapalonym fotografem. A co do baterii przyzwyczaiłem się, że zawsze wieczorem go podłączam.
.torun.mm.pl | 16 May 2014, 15:05
BiS
Telefon posiada bardzo dobrą funkcję do nagrywania rozmów.
.131.172.155 | 15 May 2014, 15:05
domi
Telefon posiadam od października zeszłego roku. Aktualnie czekam aż wróci z naprawy. Mocno się przegrzewał w czasie użytkowania i nie działała częśc wyswietlacza.. to pewnie wada jaką "dostałam" z tym telefonem ;) Jednakże jestem z niego MEGA zadowlona. Działa szybko, płynnie. Bez wiekszych komplikacji, wszystkie aplikacje chodzą dobrze i nie zacinają się. Oceniając go, dałabym mu 9/10 pkt ;)
.dynamic.chello.pl | 14 May 2014, 14:05

Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 71 do 80.