R E K L A M A

Alcatel One Touch Idol
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 141 do 150.
67,6% 
 11,5% 
 21,0% 
Burton
Posiadam telefon od ponad 2 miesięcy, fantastyczny sprzęt. Sam telefon cienki, świetnie leży w dłoni. Duży, ładny ekran, oglądanie zdjęć/filmów czy robienie na nim czegokolwiek to czysta przyjemność. Aparat z lampą błyskową też świetnie spełnia swoje zadanie. Ani przez moment się nie zastanawia, nic się nie ścina, nie zwiesza. Wydaje mi się, że minusem może być brak wyjmowanej baterii, no ale to tylko moja opinia. Poza tym telefon jak najbardziej godny polecenia :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Nov 2013, 23:11
Dankan
Posiadam ten model od 3,5 miesiąca ,i nie mogę złego słowa powiedzieć.Duży i wyrażny wyświetlacz 4,7' z powłoką wzmacnianą coś w stylu gorilla glass.Dzwięki wyrażne ,głośne,aparat 8 Mpx robi naprawdę przyzwoite fotki.Jeżeli chodzi o płynność telefonu również jestem pod wrażeniem od czasu zakupu ani jednej przycinki nawet w grach ,wszystko chodzi stabilnie i płynnie.Można wydajnością porównać do Galaxy s II choć na samsungu zdarzały się przycięcia i chwile myślenia przez telefon.

Ogólnie polecam bo warto ,szkoda pieniędzy na drogie modele gdyż tu jest to co nam potrzeba ,niska cena i dobra wydajność :)
.wejherowo.vectranet.pl | 08 Nov 2013, 09:11

melendi
Używam prawie od 4 m-cy. Ogólna ocena : bardzo udany model, chyba najlepszy w klasie do 1000 zł.Duże plusy za jakość wyświetlacza, głośny/wyraźny dźwięk głośnika zewnętrznego, brak zwiech (chyba nie było ani jednej) mimo,że mam sporo aplikacji.Nawigacja samochodowa działa też ok (po niecałej godzinie używania bateria traci ok. 25% mocy). Smartfon prezentuje się rewelacyjnie, wygląda jak większy Iphone (ma w końcu tyle co np. HTC ONE- 4,7"), ciemna szklana tafla wygląda extra.Bateria- jeśli używa się go do sprawdzania maili, sms-ów i do rozmów to spoko wytrzyma nawet 3 dni, jeśli intensywnie to oczywiście ładowanie każdego dnia.Nieodgadnione pozostaje dla mnie wciąż ładowanie baterii, czasem po zakończeniu jest 100% naładowania, a czasem np. 95-97itp. %. Nie znalazłem też opcji robienia zdjęć w formacie 16:9, dziwne w tych czasach ... Zdjęcia na dworze poprawnej jakości, zdjęcia w pomieszczeniach z lampą , z bliska również do przyjęcia. Plastik z tyłu dość delikatny, łatwo porysować. Telefon łatwo i pewnie trzyma się w dłoni , mimo,że poraża swoją smukłością i lekkością.Reasumując, jeśli nie chcecie wydawać za smartfona tyle co za kompa to Idol absolutnie wystarczy.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 Nov 2013, 09:11
kozulla2
Posiadam telefon od niespena miesiaca wczesniej przerobilem juz kilka smartphonow i musze przyznac jestem z niego bardzo zadowolony gdyby nie bateria bateria i jeszcze raz bateria. Przy sporym uzywaniu (muzyka, internet, od czasu do czasu jaies gry etc.) trzyma niecaly jeden dzien. Gdyby nie to to mogl bym stwierdzic ze jest prawie idealny nie tnie sie duzy czytelny wyswietlacz dobra bardzo dobra jakosc zdjec, z filmamai nieznacznie gozej ale tez sa zadowalajace.
.internetdsl.tpnet.pl | 04 Nov 2013, 14:11

szateros
Posiadam ten telefon od początku września z dystrybucji t-mobile.
Aparat w telefonie jest bardzo dobry robi ładne zdjęcia i nie łapie dużo szumów . Odtwarzacz muzyki jaki jest każdy widzi szału nie ma wręcz przeciwnie mogło by być lepiej . Mam 14 lat telefonu używam bardzo dużo głównie do facebooka internetu gier i przy takim korzystaniu bateria wytrzymuje ponad jeden dzień .Dużo osób pisze że LG L9 ,który jest głównym konkurentem Alcatela posiada większą baterie i to bardzo duży argument przy wyborze . Prawda jest taka, że i tak jeden i drugi trzeba ładować codziennie .
Z kolegami z klasy postanowiliśmy zrobić test wydajności(ile aplikacji trzeba włączyć aby "zaciąć" telefon).W teście wzięły udział Alcatel One Touch Idol i jego główni konkurenci LG Swift L9 , Samsung Galaxy Nexus i HTC One S . LG padł bardzo szybko a Alcatel ,Samsungi i HTC dużo wypadły bardzo podobnie.
Ekran w telefonie jest bardzo jasny i zużywa mało energii. Kolory są bardzo ładnie odwzorowane a biel i czerń perfekcyjne.
Należy jeszcze dodać, że ekran jest dobrze czytelny w jasnym słońcu . Pragnę jeszcze nadmienić że o ile LG swift L9 ma bardzo dobrą cenę to Alcatel jest od niego jeszcze sporo tańszy a różnica dosyć duża . Bardzo gorąco polecam ten telefon naprawdę warto .
.tvkstella.pl | 03 Nov 2013, 19:11
Kamil potencjalny klient
Witajcie.
Wszyscy wypowiadacie się na temat aparatu wyświetlacza i jakości rozmów i z tego co widzę opinie są raczej pozytywne.
Nikt jednak nie powiedział nic na temat jakości dzwięku z głośnika - słuchawek i ogólnego komfortu słuchania muzyki na tym telefoie i jego słuchawkach. często słucham muzyki w tramwaju autobusie i zależy mi aby dźwięk był dobrej jakoścProsze o jakieś opinie ;)???
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 31 Oct 2013, 20:10
Mirek
Musze powiedzieć że z telefonu byłem zadowolony, choć niestety trochę krótko. Mój Idol prawie od samego początku sam się wyłączał, trochę to było irytujące. Po dwóch miesiącach trafił do serwisu. Diagnoza uszkodzony nie z mojej winy. Niestety brak części do naprawy, brak też innego aparatu na wymiane(T-mobile wycofał Idola z oferty). Jako zamienniki zaproponowano mi Xperie L lub M, Lumie 520, albo Galaxy Trend. Zastanawiam się czy warto coś z tego wybrać. Czy są porównywalne? Jakoś ich nie widze u siebie. Jest jeszcze opcja że dostane Idola którego kupił sobie jeden z pracownik sklepu i nie był używany-"leży w szufladzie"(ciekawe jak długo?). Jest jeszcze możliwość że spróbuje rozwiązać umowę, ale to pewnie nie będzie łatwe.
.dynamic.chello.pl | 30 Oct 2013, 09:10
Andzia
Obudowa nie jest zbyt wytrzymała, większy upadek i już zdarta z dwóch stron dość poważnie.. Także pokrowiec jest niezbędny.
Denerwująca jest często przegrzewająca się bateria podczas lądowanie, ale wiadomo telefon jest cienki. Da mu się to wybaczyć :)
Nie wiem czy to tylko przypadłość mojego telefonu, ale często kontakty mi się tracą te z karty pamieć. Jeśli ktoś do mnie napisze czy tez zadzwoni, to wyświetla się tylko numer telefonu, co jest uciążliwe czasem.. Jeśli ktoś ma podobnie, to chciałabym wiedzieć czy jakoś to rozwiązał.
Telefon oceniam na bardzo dobry. Nie tnie się, zdjęcia wychodzą ładnie w świetle naturalnym. Klawiatura wygodna i plusem jest, że ma wgranego SwiftKey'a (telefon mam z T-mobile, nie wiem jak u innych operatorów).
Każdemu kto zastanawia się nad kupnem, szczerze polecam :)
.dynamic.chello.pl | 29 Oct 2013, 20:10
fiolka
Witam, po 2 miesiącach użytkowania tak się popsuł (nie chciał łączyć z netem, wykonywać połączeń i nie informował o nadchodzących połączeniach), że leży już miesiąc w serwisie. Prawdopodobnie w tygodniu wybiorę się do orange po inny model tel, na zasadzie wymiany, bo tego nie naprawią, więc muszą dać mi inny. Dopóki się nie popsuł, byłam zadowolona, teraz jestem już tak zrażona, ze biorę xperię
.warszawa.vectranet.pl | 25 Oct 2013, 16:10
pablito661
Witam. Powrzucałem kilka zdjec do ogladniecia w Galerii tutaj. tj Screen z ładowania:) i niech ktos powie ze ma słaba baterie mi!!! albo ze np LG L9 ma mocniejsza.....:P AD2 Zdjecia słabe? prosze ogladnac moje zuka z lasu,o zachodzie nad woda bez lampy lub miejske zamku.,grzyby,motyla ..i A potem gadac. Wypadaja podobnie jak drozszych modeli konkurencji..a cena 2 razy nizsza. .i bez cmos..da sie? da sie ,tylko trzeba poznac swoj aparat i uzyc go odpowiednio np HDR.wieczorem.nie zoomowac..itd. Wyswietlacz mimo rysowania nozem nieskazitelny.:) obudowa nie trzeszczy. nic sie nie wiesza. gry chodza mi wszystkie które zainstalowałem. A słuchawki do tego mnodelu sa naprawde ok..dobre. miałem ich wiele wiec wiem co mówie. SE W995, htc desire Z,czy Nokia nie maja seryjnych lepszych wcale..Tel ładuje mi sie od 0 do 100% w srednio czas; 2h 38min..do max 3h to jest dobry wynik. generalnie polecam,nie warto przepłacac za sony czy samsunga.. Uzywam swój Alcatel od lipca.
.ssp.dialog.net.pl | 23 Oct 2013, 15:10

Wszystkich opinii: 262. Pokazuję od 141 do 150.