R E K L A M A

Xiaomi Mi Max 3
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 32. Pokazuję od 11 do 20.
75,0% 
 3,1% 
 21,9% 
SK
Witam
Telefon posiadam od dwóch tygodni. Moja opinia o tym telefonie jest jednoznacznie pozytywna.
Wielkość ekranu była dla mnie przy wyborze sprzętu decydująca, więc cieszę się, że ekran ma tak dużą przekątną. Pomimo rozmiaru ekranu telefon jest wygodny w użytkowaniu, w trybie jednoręcznym naprawdę można używać tego telefonu jedną ręką. Co do ekranu jego nasycenie barw, zakres między minimalną i maksymalną jasnością jest więcej niż wystarczający. Mimo, że wnętrzności nie pochodzą z flagowych modeli, jednak sprzęt jest bardzo szybki, nie zauważyłem praktycznie żadnego lagowania.
Aparat - w dobrym świetle - jak dla mnie super, w kiepskim - występują szumy, ale nie ma tragedii.
Sygnał GPS - lepiej niż dobrze. Bateria - potwierdzam opinie innych użytkowników, tam gdzie inne telefony kapitulują, to u mnie zostaje jeszcze ponad połowa pojemności. Dla przykładu - ponad trzy doby pracy, ekran łącznie świecił ponad 6 godzin, rozmowy - ponad 2 godziny plus inne aktywności (GPS, radio internetowe, muzyka),a w akumulatorze jeszcze 20% pojemności.
Wersja, którą posiadam to GLOBAL, soft całkowicie w j. polskim, MIUI od razu zaktualizowało się do wersji 10. LTE w paśmie B20 pracuje bez zająknięcia.
Jedyne w czym mam mały niedosyt - głośniki. Owszem są dwa głośniki, ale to nie do końca stereo. Jeden głośnik - główny całkiem mocny, jakość przyzwoita, natomiast drugi głośnik to głośniczek na górze słuchawki, który normalnie służy do prowadzenia rozmów i jego głośność i jakość odbiegają od tego pierwszego. W porównaniu do poprzedniego telefonu (Lenovo K3 Note) z Dolby Atmos niestety nie powiedzieć, żeby było lepiej.
Ogólnie telefon jak najbardziej polecam, super sprzęt, szczególnie dla osób świadomych czego szukają(jak dla mnie dużego wyraźnego wyświetlacza).
.25.242.156 | 10 Dec 2018, 21:12
GMB
Telefon swietny, miałem maxa 2 ale się rozwalił i dostałem maxa 3 i jak wielkość jest taka sama jak przy maxie 2 tylko mniejsze ramki dla tego ekran większy, to reszta wygląda bardzo podobnie.
Dalej plecy śliskie, do tego wystający aparat, więc etui trzeba kupić na 100%. Dioda powiadomień - dalej jeden kolor, myślę że wielokolorowa byłaby lepsza!
Bateria ok, szybkie ładowanie ok - ogólnie zadowolony jestem i śmiało mogę polecić.
.116.225.11 | 19 Nov 2018, 11:11

alex38waw
Telefon posiadam już ponad miesiąc, przyznam, że jestem mile zaskoczony. Max 3 to solidnie wykonane urządzenie, 6,9 cala jest w sam raz, w podróży zastępuje laptopa. Potężna bateria, doskonała płynność działania, zasięg trzyma "jak drut", internet śmiga jak szalony.

Ale UWAGA na podróbki z Chin - na aukcjach można bardzo często trafić telefon przeznaczony na rynek chiński - takie coś ma wgrany system, który udaje Global.

W opisie musi być informacja, że to telefon jest Global Version a nie system!
Na opakowaniu musi być Certyfikat CE ! Jeśli macie cert. CCC kupiliście cegłę!
.239.83.33 | 30 Oct 2018, 23:10
Bbjpg
Mi Maxa 3 posiadam już ponad tydzień. Kupiłem go jako telefon "na przeczekanie", (aż Mi Mix 3 pojawi się w PL i trochę stanieje) i szczerze powiem, że miło mnie zaskoczył. Sprawiedliwa cena, ogromny ekran i przede wszystkim wspaniała bateria to największe zalety.
Wady? Na pewno waga urządzenia, technologia ekranu, brak NFC i ładowania indukcyjnego.

Podsumowując, jest ok :)
.184.34.117 | 30 Oct 2018, 17:10

Dekoder_Wawa_1
Posiadam Xiaomi Mi Max 3 od tygodnia, i już mogę powiedzieć, że to był bardzo dobry wybór. Telefon pracuje bardzo szybko, bateria trzyma nawet 4 dni, wyświetlacz bajka, nawigacja - gps łączy się nawet w budynku - działa rewelacyjnie. Z mojego punktu widzenia najważniejsze są cechy takie jak:
1. Bateria - tutaj jest 5500 mA - jest super
2. Możliwość rozmowy "na głośnym" w samochodzie - jest więcej niż super
3. Zasięg i działanie - jest super
Generalnie, bardzo solidnie wykonany telefon, polecam!
.239.83.33 | 21 Oct 2018, 20:10
Peter
Różnica pomiędzy Mi Max 2 a Mi Max 3 jest tak minimalna, że na dobrą sprawę zakup nowszej wersji dla posiadaczy Mi Max 2 kompletnie mija się z celem. Dla osób zainteresowanych częstym robieniem zakupów przez telefon dodatkową bolączkę stanowi brak modułu NFC, co czyni ten model, po prostu, droższą wersją "dwójki".
.4.238.224 | 14 Oct 2018, 05:10
Łukasz
Wkradł się błąd w specyfikacji. Telefon posiada hybrydowy dual SIM czyli nadal standard dla telefonów tej marki a nie opcje proponowaną np przez Asusa z dodatkowym slotem na kartę SD.
Dziękuję za zwrócenie uwagi i pozdrawiam. (jf)
.10.218.222 | 13 Oct 2018, 09:10
Qlphone
Telefon ma dość sporo mniejszą powierzchnię wyświetlacza iż tablety 7-calowe, głównie przez to, że ma proporcje 18:9 czy coś koło tego. Tak że jak ktoś się boi zakupić ten model, bo "będzie duży jak tablet", to uspokajam - realia wyglądają inaczej. Plusy zostały już wymienione przez innych, więc przejdę do minusów. Mój egzemplarz ma problem z przyciskami systemowymi (strzałka w lewo, przycisk domowy itd.). Po ich naciśnięciu bardzo często nie ma reakcji, co na pewno nie jest winą dotyku, gdyż po naciśnięciu np. strzałki w lewo jest ona przez chwilę podświetlana, a dalszej reakcji systemu brak. Dopiero za drugim/trzecim razem telefon reaguje. Zapewne jest to błąd systemowy i być może podczas jakiejś aktualizacji będzie to naprawione (albo i nie). Ktoś może powie, że można przejść na obsługę gestów (a'la iPhone) i byłoby to jakimś rozwiązaniem (one reagują ok - sprawdzałem), ale prawdę mówiąc, jak producent daje możliwość tradycyjnej obsługi telefonu, to czyż ona nie powinna działać? Oczywiście. Drugi minus tyczy się ładowania. Oryginalna ładowarka nie chce naładować telefonu, szybka ładowarka od LG również nie ładuje (choć każdy inny telefon ładuje), pozostaje tylko wolna ładowarka 1A od myPhone. Jak się domyślacie taka ładowareczka ładuje baterię 5500 mAh przez całą noc. Brawo Xiaomi. Kolejna niedoróbka (ale tylko w moim odczuciu) to skaner linii papilarnych. Nie ma możliwości jego wyłączenia, tak aby nawet nie wybudzał telefonu po muśnięciu koniuszkiem małego palca. Zawsze podświetli - po co pytam się? Co to za problem powołać do istnienia opcję umożliwiającą całkowite wyłączenie skanera? Żadna. Dodatkowo dzięki skanerowi nawet nie można opuścić paska powiadomień jak to mają niektóre fony. Na szczęście można nim zrobić zdjęcie - naciskając go oczywiście, bo nie samym skanerem.
.11.141.150 | 11 Oct 2018, 15:10
Bart
Skusiłem się na wersję 6/128. Bardzo fajny telefon. Spokojnie mieści się w kieszeni a korzystanie z dobrodziejstw internetu jak na tablecie. Zawsze miałem Samsunga brakuje mi ekranu super amoled jednak w tym są bezkonkurencyjni. Oprogramowanie Samsung też ma bardziej dopracowane acz to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Bateria lux. Wszystko działa bez zastrzeżeń. W gry nie gram na telefonie więc procesor nie ma dla mnie aż takiego znaczenia. Ogólnie pozytyw dla kogoś kto gustuje w maksymalnym akceptowalnym rozmiarze telefonu tj. mieszczącym się w kieszeni.
.111.144.177 | 09 Oct 2018, 21:10
magda
Napisałam wcześniej negata na temat Mi Max 3 bo nie działały połaczenia, internet. Chciałam sprostować bo okazało się, ze Sprzedający miał mi przekazać egzemplarz z wgranym Miui Polska z automatycznymi aktualizacjami, a przez przypadek dostałam egzemplarz bez tego oprogramowania i dlatego nic nie działało.
Po wgraniu oprogramowania przez Serwis jest genialnie - jakość połączeń super, internet chodzi bez problemu, wszystko śmiga. Kolory w telefonie super, aparat selfi - super, aparat tylni muszę lepiej poznać bo ma sporo możliwości.
Bardzo fajnie chodzi.
Wielkość, jak już pisałam - idealna jak dla mnie. Sporo słucham muzyki na słuchawkach - tutaj też bardzo dobrze
polecam generalnie
.111.166.137 | 01 Oct 2018, 16:10

Wszystkich opinii: 32. Pokazuję od 11 do 20.