R E K L A M A

Xiaomi Mi 9 SE
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 38. Pokazuję od 31 do 38.
68,4% 
 7,9% 
 23,7% 
Jaro032
Telefon mam od chwili premiery w Polsce, dlugo sie zastanawiam nad kupnem, czytałem wcześniejsze recenzje i opinie na YouTube. Wcześniej miałem HTC U11 i od wielu lat byłem fanem tej marki. Nie zdecydowałem się na U12+ że względu na duży rozmiar. Właśnie romiar telefonu i duży wyświetlacz były kluczowe. Biorąc pod uwagę cenę, postanowiłem zaryzykować. xiaomi nie kojarzyło mi się jakoś specjalnie atrakcyjnie ;-). Telefon jest świetny. Kompletnie nie rozumiem wszystkich narzrkaczy. Oczywiście rozumiem manaikow samsunga, bo pojawila się realna konkurencja. Zastanawiałem się jeszcze nad s10e, także ze względu na swietny rozmiar, ale samsung przy Mi9se, wygląda jak plastikowa zabawka.
Dla wszystkich, którzy martwią się bateria, to jest batdzo duzo ustawień, konfiguracji dotyczących użycia aplikacji i użycia baterii. Mi bez problemu wytrzymuje cały dzień. Nawet zostaje wieczotem 20-30%.
Jeśli ktoś szuka ładnego , niedużego telefonu o świetnych parametrach to z czystym sumieniem polecam.
.180.186.235 | 05 May 2019, 19:05
rosiu82
Wszędzie piszą, że Mi9 i Mi9SE nie mają optycznej stabilizacji, tymczasem tutaj w specyfikacji aparatu jest "OIS".
.15.124.35 | 01 May 2019, 22:05

Użytkownik
Używam telefonu od premiery. O wyborze zdecydował kompaktowy rozmiar, jestem wstanie obsługiwać go jedna ręką. Do największych plusów obok rozmiaru można zaliczyć świetny wyświetlacz i bardzo dobry aparat. W codziennym użytkowaniu telefon chodzi błyskawicznie, gry takie jak pubg czy GTA sa chodzą bardzo płynnie na najwyższych ustawieniach. Bateria starcza mi na cały dzień ok. 5,5h sot. GPS mnie nie zawiódł a barszo często z niego korzystam. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.
.248.211.223 | 28 Apr 2019, 09:04
Siajomi
Telefon jest po prostu genialny, ma wszystko czego potrzebuję, no i ten wyświetlacz, ktoś kto nie miał wcześniej amoleda będzie w pozytywnym szoku. Świetna jakość wykonania, wszystko idealnie spasowane. Świetnie leży w dłoni, chociaż wg mnie mógłby być jeszcze ciut mniejszy. Bateria wytrzyma cały dzień ciągłej zabawy, Youtube itd. Sprawia wrażenie urządzenia co najmniej dwa razy droższego już 1500 zł. Slow motion 960fps, co prawda nagrać można tylko pół sekundy ale bajer mega :) Always on display świetna rzecz dużo lepsza niż dioda powiadomień. Polecam zdecydowanie!
.47.108.136 | 20 Apr 2019, 19:04

Grześ
Urządzenie nie posiada barometru. Wszędzie podają że ma, ale nie ma.
.254.145.24 | 18 Apr 2019, 13:04
wqegefwdh
Na xda podano info, że w MIUI znaleziono dopisek global. W przeszłości wszystkie telefony xiaomi z MIUI "global" trafiły do sprzedaży poza Chinami.
Nawet jeżeli nie trafi do Polski to jest duża szansa, że gdzieś obok będzie. :)
.80.133.173 | 09 Mar 2019, 15:03
Ernet
Mam nadzieję, że nie popełnię faus pass, jeśli dodam tu moje spostrzeżenia.
1. Ekran Amoled wyśmienity - bardzo jasny, szczegółowy i przyjemnie kolorowy.
2. Telefon działa błyskawiczne (Snap 855) kilka/kilkanaście otwartych w tle aplikacji wcale mu nie przeszkadza, ani nie zwalnia.
3. Polecam od razu włączyć obsługę gestami - działa bardzo szybko i zyskujemy dodatkowe miejsce na ekranie, na dole.
4. Bluetooth- naprawdę duży zasięg (testowałem na słuchawkach JBL Everest 750).
5. Czytnik linii papilarnych; bardzo, bardzo szybko.
6. Odblokowanie "twarzą"- bardzo szybko, wystarczy tylko podnieść telefon i odblokowuje się już "w połowie drogi". UWAGA: dział nawet w ciemnym pokoju. Ja wszedłem do ciemnie łazienki i też "chwycił". Nie dział w okularach słonecznych :-) ale wystarczy uchylić rąbka twarzy, aby się odblokował.
7. Baaaaaaaaaardzo rozbudowane Menu, olbrzymia ilość możliwych personalizacji.
8. Dioda powiadomień (nieodebrane połączenia, nie przeczytane SMS/MMS jest w górnym, prawym rogu. Bardzo małą niestety, ale widać ją dobrze - białe, jasne światło).
9. Aparat fotograficzny? hm, zdjęcia robi bardzo dobrze (2 x zoom naprawdę daje radę) ALE, jak zauważyłem, (EXIF zdjęć) gdzie tylko się da "pompuje" max ISO (pewnie wynika to z braku stabilizacji). "O dziwo" ;-) nie przekłada się to na gorszą jakość zdjęć, które są bardzo szczegółowe, dość dobrze rozłożone tonalnie? po prostu dobre. SELFIE- zakres fixfocus jest dość duży, także nie ma problemu z ustawieniem przez aparat ostrości (widać pojedyncze włosy, naprawdę!).
10. Filmy, póki pamiętam, zauważyłem, że przednia kamera super sobie radzi i (podobnie, jak w zdjęciach selfie) zwraca uwagę ostrością filmu, aż mam wrażenie, że lepiej ostrzy niż z kamery głównej. A propos... filmy z kamery głównej też są bardzo dobrej jakości IMO. Ustawiam na 4K - 60fps. UWAGA (niestety) brak OIS/EIS jest (nie chciałem tego napisać) bardzo zauważalny. Widać to nawet podczas filmowania stojąc w miejscu. No, może zbyt krytycznie do tego podchodzę, ale w MIX 3 było o niebo lepiej. No i jakość dźwięku, to 96 kHz? wstyd ! Mam wielką nadzieję, że Xiaomi coś w tym temacie poprawi w kolejnym firmware update.
11. Nie wiem czy to tylko moje odczucie... dotyczy głośnika górnego do prowadzenia rozmów telefonicznych. Nie jest dostatecznie głośny, dźwięk jest taki jakiś "płaski", mało szczegółowy i brzmi, jak z tandetnego głośnika - dużo, bardzo dużo mu brakuje do tego z Galaxy S7.
To, co napisałem, to tak na szybko kilka spostrzeżeń.
.23.36.199 | 09 Mar 2019, 13:03
???
Wiadomo czy będzie dostępny w Polsce?
.205.136.37 | 25 Feb 2019, 17:02
Wszystkich opinii: 38. Pokazuję od 31 do 38.