R E K L A M A

Sony Xperia Z1 C6903
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 11 do 20.
64,9% 
 17,8% 
 17,3% 
Marcio
"Aparat w telefonie bije na głowę wszystkie telefony nawet z 2017 roku. Porównywalem zdjęcia z S7"

No to kolega pojechał po bandzie ,Samsung S7 ma jeden z najlepszych aparatow na rynku nawet w 2017roku ,a Sony może pod koniec 300setnego miejsca by się łapał ,w czasie kiedy wyszedł według jednych z lepszych w testowaniu aparatów był za Samsungiem S4 z 76punktani a co dopiero teraz porównanie z s7.tak to jest jak laik się wypowiada .
.dynamic.mm.pl | 17 Oct 2017, 18:10
karolek
Telefon dramat. Na 4 telefony w rodzinie 3 zepsuły się w przeciągu roku, gwarancja oczywiście uszkodzeń nie obejmowała - w jednym serwisie napisano, ze uszkodzeniu uległa KLAWIATURA (tak, dobrze czytacie!). Nie polecam, starta pieniędzy, chyba, ze kogoś stać na co rok kupowianie nowego telefonu. Kupowałam z wielkim zapałem, który niestety szybko został stłumiony. Fakt faktem, telefon parametrami - jak na to, ze kupowałam go w okresie, gdy istniał około pół roku na rynku - powalał inne smartfony. Byłam z niego zadowolona ale do czasu. Szybko bateria zaczęła wysiadać, ekran się znienacka wygaszać i wiele innych. Hitem (NEGATYWNYM) jest oczywiście wyginająca się ramka telefonu - a co za tym idzie - pękające od naprężeń ekrany - w 2 telefonach właśnie sie tak stało. Szkoło hartowane całe, a pod spodem ekran pęknięty. Duży minus to brak Gorilla glass.
.dynamic-ww-08.vectranet.pl | 19 Sep 2017, 21:09

Ali
Polecam telefon przyjazny dla użytkownika. Prosty i wytrzymały. Polecam 100%
.59.136.195.intelly.pl | 11 Sep 2017, 19:09
michał87
- Naprawdę kiepska jakość zdjęć, niby 20 Mpix, ale zdjęcia kiepskie, lampa led bardzo często prześwietla zdj. Drobne szczegóły niezbyt wyraźne, zrobienie zdjęcia np. wydruku A4, gdy np. nie dysponujemy skanerem i chcemy sobie to zastąpić robiąc "skan" smartfonem, odkrywa brutalną prawdę na temat jakości zdjęć wyk. za pomocą sony z1...
- fatalny dyktafon, kolejny poważny zarzut w stronę Z1
- ciężki, duży, gruby i kwadratowy - jednocześnie zaleta i wada...
- drogi, teraz jako używany również...
- podczas odsłuchiwania muzyki np. z youtube, głośniki nie dają rady, są po prostu za słabe a to kolejny poważny zarzut
- z zalet - bardzo wydajny procesor, dużo pamięci, niesamowita jakość obrazu! Smartfon wręcz idealny do przeglądania internetu. Wytrzymałą bateria.
.dg-net.pl | 05 Sep 2017, 20:09

Fhjugcxd
Telefon mam już 4 lata pół roku temu wymieniłem dopiero baterie bo już nie dała się normalnie funkcjonować ale telefon w 100 proc polecam każdemu drugi raz kupiłbym spokojnie szkoda ze juz nie produkują. Aparat w telefonie bije na głowę wszystkie telefony nawet z 2017 roku. Porównywalem zdjęcia z S7 i szajsung zawsze będzie szajsungiem. Sony to jest sony płacisz za jakość i niezawodność to tak jak byś kupował japoński wóz
.146.165.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 01 Sep 2017, 22:09
Mall Content
Po rozpakowaniu telefonu okazało się, że brakuje kabla do połączenia z tarczą numeryczną. No i weź człowieku wybierz numer bez tarczy! Musiałem dokupić kabel i teraz telefon po zakręceniu korbą działa wspaniale, tarcza się nie przycina. Aparat fotograficzny wysokiej klasy, tylko przy słabym świetle, gdy uruchamia się flash nie do końca spala się magnezja. Ale to nie problem, bo można nie zasypywać do końca. Ogólnie ocena znakomita. - Tyle są warte wasze opinie! :)
Puszczam tylko dlatego, że się uśmiechnąłem. Sugeruję jednak, że jedna dobrze napisana opinia na temat urządzenia znaczy znacznie więcej, niż najlepszy żart z użytkowników. (jf)
.dynamic.chello.pl | 19 Aug 2017, 12:08
Franq
Korzystałem rok i od samego początku bardzo narzekałem na niego
mocne wady:
- zasięg wifi bardzo słaby dopiero po rozebraniu i dolutowaniu miedzianego druta do anteny świetnie trzyma zasięg*
- zasięg gsm też słaby, w starym fonie miałem sporo lepszy,
- wyświetlacz, a właściwie to jego kąty widzenia - żenada, kiedy telefon leży na biurku muszę nachylić głowę centralnie nad jego aby sms'a odczytać
- aparat - kompletna porażka, wpakowali 23mpx a robi zdjęcia gorsze niż bardzo stara nokia n95
- wilgotna/spocona ręką, skutek telefonu nie da się korzystać, dotyk wariuje, pomocą jest naklejana szybka^
- ^kiedy mamy naklejoną szybkę korzystanie z klawiatury swype jest uciążliwe, często przerywa w połowie pisania wyrazu (ale to dużo zależy od szybki, najlepiej kupować najcieńszą)
- sony przyblokowało sofy CM, pozostaje android 5 lub niedorobiony 7.1.1 (korzystając z 7 tracimy autofokusa)
- wyrabiające się, słabo kontaktujące micro-usb, muszę ustawiać telefon i kabel aby się ładował, lekki ruch telefonem przerywa ładowanie, inne urządzenia na tym kablu nie mają problemu z ładowaniem więc winny telefon.

lekkie wady:
-zatyczki usb się wyrabia
- wyginająca się obudowa

zalety:
- prędkość działania - android oczywiście z czasem zwalania, co również jest odczuwalne na tym telefonie

mocne zalety:
- bardzo długo trzyma bateria
- zadowolenie i uczucie ulgi po pozbyciu się go;)

To był mój pierwszy i ostatni telefon Sony, od chińskiego telefonu różni się on tylko tym że podpisała się pod nim marka Sony. Sony nieźle potrafi zamydlić oczy że ten telefon był tak chwalony. Jak chce mieć wyrabiające się usb, słabe zasięgi, marnej jakości aprarat... to lepiej kupić lenovo, albo coś co nazwa firmy mam nic nie powie, przynajmniej wtedy nie przepłacimy.

* jest świetne miejsce do przylutowania druta, nawet przy nieumiejętnym lutowaniu ciężko cokolwiek tam uszkodzić. To miejsce do którego lutowałem drut, to wygląda jak by to było wyjście na dodatkową antenę przyklejoną na klapce, tak jak antena NFC, na dole telefonu po jego prawej stronie patrząc od tyłu są dwa piny z dociskiem sprężynującym, drut należy przylutować do prawego pina, lewy to masa. Telefon kupiłem używany, początkowo myślałem że miałem klapę podmienioną, ale ze zdjęć w internecie z tego co widziałem to na klapce oryginalnie też drugiej anteny nie ma.
.adsl.inetia.pl | 04 Jul 2017, 23:07
Akephalos
Mam go od kiedy wszedl na rynek potownywalem szybkosc do xz jezeli komus zalezy na sekundzie bo od tego zalezy jego zycie to tak niech bierze xz. TEN TEL MIMO LAT JEST ZAJ..... Wziąłem xz w abonamencie bo pękł mi digitizer w z1 po latach zaznaczam żadne szklo etui i dbanie o snartfon wiele upadkow kurz tynk w gniazdzie sluchawek juz wyglądał jak szmata wolałem kupic sobie na alledrogo nową ramkę nowy wyświetlacz z dotykiem i nadal używać z1 niz xz który wyglądem nie przypadl mi do gustu z1 poki części będą dostępne naprawie i nie zamienie na inny
.centertel.pl | 07 Jun 2017, 16:06
KIra
Urządzenie godne polecenia, bateria na wielki plus jak i moc obliczeniowa.
.42.101.23 | 05 May 2017, 15:05
Deyna83
Witam. Z1 jest rewelacyjnym sprzętem! Mam go już 3 lata i przeżył wiele. Łącznie z pobytem na basenie, Wielka frajda! Po tym okresie użytkowania stwierdzam, że to najlepszy smartfon jaki mogłem posiadać. Mycie pod bieżącą wodą, bez problemu. Pamiętając tylko o dokładnym zamknięciu uszczelek, przeżył każde wodowanie. Obsługa gier, stokroć lepsza od niejednego laptopa, chodzi o płynność. Jakość zdjęć, kopara opada!, jakość rozmów telefonicznych, super! Filmy, jeśli są w rozdzielczości full HD, oglądaj na tym sprzęcie, a i podłączamy słuchawki Sony MDR XB910 i czujesz się jak w kinie! Jedyną wadą, drażniącą bardzo, jest SŁABIUTKI GŁOSNIK W ODTWARZACZU MUZYCZNYM...
W mojej opinii produkt na miarę XXI wieku, który, mam nadzieję posłuży mi jeszcze parę lat. POLECAM!!!!!!!
.play-internet.pl | 07 Mar 2017, 23:03

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 11 do 20.