R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 91 do 100.
52,7% 
 24,3% 
 23,0% 
ola
Czy może mi ktoś pomóc? Bardzo denerwuje mnie jakość zdjęć (kolory) moja kolezanka tez ma xperie o ile sie nie mylę J,a robi lepsze zdj niż mój;(Jakie ustawienia są najlepsze?

Poza tym telefon jest wytrzymały ale urwała się ta gumka uszczelniajaca przy wtyku USB.
Po jednej z aktualizacji telefon był do zresetowania.
.adsl.inetia.pl | 25 Dec 2014, 14:12
xevex
Nie wiem skąd negatywne opinie o tym telefonie. Telefon mam nieco ponad rok (od grudnia 2013), wcześniej naczytałem się negatywnych opinii i wahałem się co do zakupu, ale jednak się zdecydowałem. Z telefonem nie mam żadnych problemów. Upadł na ziemie z 10 razy, na kostkę brukową, asfalt i nic. Telefon noszę w przezroczystej obudowie IMAK Case, z przodu mam folię 3MK. Jeżeli zakupicie ten telefon to obowiązkowo kupcie sobie folię, bo ekran jest już oklejony folią fabrycznie i szkoda ją zniszczyć, tym bardziej że po jej odklejeniu zniknie wam logo Sony. Dlatego mam 2 folie (już fabryczną i naklejoną na to folię 3MK) i nie ma śladu że coś jest naklejone, dotyk jest mega czuły. Co do samopękających ekranów - wiadomo szkło z przodu i z tyłu, dlatego warto uważać żeby telefonu nie naprężąć, jak mam pełne kieszenie i spodnie przy siadaniu cisną to telefon po prostu wyciągam. Telefon BARDZO SOLIDNIE wykonany, wodoodporny, jakość zdjęć OK - mogłoby być lepiej ale nie ma co narzekać, filmiki ładnie nagrywa. Co do wydajności, wszystko elegancko śmiga, nie ma zawiechów, uciągnie bez problemu wszystkie gierki. Wadą telefonu jest słaba czerń, kontrast. Czerń wygląda trochę szarawo i jest jakby wyblakła. Da się do tego przyzwyczaić. Następny telefon jaki kupię będzie to z pewnością znowu telefon z rodziny Sony Xperia. POLECAM
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Dec 2014, 23:12

ulcia250
Telefon ten posiadam od niecałego roku. Ogólnie sprawuje sie dobrze ale tak jak ktoś przede mną wcześniej wspomniał sprawa zaślepek jest tragiczne. Mi również zepsula się ta od słuchawek, no ale cóż. Chciałbym przestrzec przed zakładaniem szkła hartowanego na ten tel. Mi po założeniu przestał działać przycisk power tzn nie działał jak chciałam włączyć tel. Po zdjęciu szkła wszystko wróciło do normy.
.adsl.inetia.pl | 23 Dec 2014, 06:12
Moris299
Z każdą aktualizacją muli coraz bardziej.
Szkoda bo telefonik jak najbardziej fajny. No cóż, teraz tylko czekać na 5.0
Osobiście nie polecam aktualizacji do 4.4.4 na 4.4.2 działał o wiele szybciej a nic nowego aktualizacja nie wprowadza.
Jeśli na 5.0 będzie też mulić to go sprzedam i kupuję coś z WP.
Jestem rozczarowany też fatalną jakością zaślepek, od słuchawek czasami się nie domyka a od usb się zepsuła uczelka...
Bateria trzyma bardzo krótko.
Tyle z minusów. Czas na plusy :
Ekran... Bardzo dobry, wyrazisty.
Apart w dzień też bardzo fajne zdjęcia robi.
Na plus też wygląd oraz umiejscowienie przycisku uruchamiania.
Nakłada systemowa też dobra.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 Dec 2014, 22:12

Rivuss
Telefon kupiłem tydzień temu, po 2 dniach przestał reagować na dotyk, 5 razy wgrywalem nowy soft i nic aż w końcu całkowicie usunąłem softa i telefon przez pół dnia był bez systemu, potem znów wgrałem od Sony PC Compaction i udało się zareagował na dotyk *.* sam nie wiem czy go sprzedać bo może się to powtórzyć :/
A tak ogólnie to jest piękny, szybki, płynny, Aparat robi fajnie zdjęcia przy dobrym oświetleniu, godziny wieczorne tobjuz dno, aparat śnieżny i takie robi zdjęcia :(
Ocena za wygląd: 10/10 lecz niewygodny
Ocena za specyfikacje: 9/10
Aparat 6/10 Samsung Galaxy S3 robi lepiej.
Ogólna ocena to 7/10
.play-internet.pl | 16 Dec 2014, 12:12
nick
Nawet fajny, przyznam, moja kumpela go ma i jest z niego zadowolona. Opowiedziała mi trochę o nim. Nie dziwcie się nawet jak Wam pękł ekran bo go nosicie w tylnej kieszeni na dżinsach i siadacie na nim. Od razu mówię, że on jest bardzo, bardzo delikatny. W ciepłe dni należy go schować do etui w odpowiednim rozmiarze telefonu, żeby czuł się komfortowo. Nie wkładać go do kieszeni za małej na jego rozmiar, bo powtarzam ''To jest bardzo delikatny telefon!''.
Najlepiej będzie kupić dla niego jakiś cover, taki ładny, np.z kaczuszką. Covery są twarde i na pewno uchronią telefon. Nie radzę też za mocno stukać w ekran, np. podczas gry.
Ocena: Bardzo dobry.
Mam nadzieję że pomogłam ;)
.kal.pl | 15 Dec 2014, 15:12
z
Telefon mam od roku i przez ten czas nie miałem z nim żadnego problemu. Nic się nie wiesza, nic nie pęka (noszę go w kieszeni bez żadnego etui).
Szczerze polecam. Ja jestem bardzo zadowolony.
.88-199-147.vspace.pl | 14 Dec 2014, 02:12
Jan
Telefon kupiłem ponieważ bardzo mi się podobał, oglądałem dużo testów opini itp. Na początku wszystko pięknie ładnie ale po ok 2 miesiącach zaczeły się problemy. Najpierw dotyk potem przycięcia dotyku.
Na dzień dzisiejszy używam zetki 8 miesiąć i już 2 razy był wymieniany dotyk, nie wiem czy trafiłem na wadliwy model ale kumpel też ma taki telefon i również problemy z dotykiem go nie omineły. Za te pieniądze Nie polecam telefonu
.153.123.10 | 10 Dec 2014, 09:12
Jerry
Ten telefon to szmelc. Sam się wiesza, wyłącza, przerywa rozmowy, zmienia dzwonki i wycisza je. Raz się zwiesił bez żadnej ingerencji w nocy i alarm nie zadzwonił, spóźniłem się grubo do roboty. Tragedia.
Może mój egzemplarz jest wadliwy, a cała reszta jest super ale nigdy więcej nie kupię Sony...
Zawiódł mnie totalnie.
.ssp.dialog.net.pl | 09 Dec 2014, 23:12
mikiki92
Telefon posiadam od stycznia 2014 roku, wszystko było super do momentu, gdy zaczął przerywać głośnik od rozmów.
Pierwsza myśl-do serwisu.
Szukam.
Znalazłem!
W-Support! Opinii negatywnych więcej niż ludzi w Warszawie, więc odpuściłem.
Później wada produkcyjna, samo pękający wyświetlacz, no to trzeba się złamać i oddać do serwisu i znowu opinie, że anulują gwarancje, że 1000 zł do zapłaty itp.
W końcu go oddałem, spędził u nich 2 (ciężkie) tygodnie, było kilka telefonów do nich, ale się udało.
Mieli dać nowy egzemplarz, lecz suma summarum przełożyli mój hardware do nowej obudowy z nowym ekranem.
Tak, więc jeżeli ktoś chce oddać do nich swoją, Z-tke, jeżeli ma 1 pęknięcie ekranu nie pajączek, a taki niby włos położony od rogu do rogu na ekranie to mogę zapewnić, że na 99% go zrobią na gwarancji.
Jeżeli macie sim-locka zdejmowanego za pomocą kodu bądźcie pewni, że po powrocie z serwisu sim-lock również wróci.
Co do samego telefonu.
Szybki, nic się nie wiesza osobiście pracuje na 4.2.2 Stock, bo jest najbardziej stabilny. Ekran dobry aczkolwiek nie powala. Reszta jest taka sama jak u konkurencji. Osobiście wole iPhony, ale ten jakoś do mnie też przemawia. Próbowałem Samsunga S2/S3/S4 i nic tylko się przywieszał, ciął itp.
Ogólnie Sony Xperia Z to dobry sprzęt, lecz trzeba bardzo uważać, bo jego serwis spowoduje, iż nabędziemy kilka siwych włosów nawet, jeżeli jesteśmy jeszcze młodzi.
.dynamic.chello.pl | 09 Dec 2014, 03:12

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 91 do 100.