R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 321 do 330.
52,7% 
 24,3% 
 23,0% 
Prometeusz
Ludzie! Wy w ogóle nie macie pojęcia o dzisiejszych telefonach, a przypuszczam że o innych produktach elektronicznych też niewiele wiecie! Wymagacie żeby były bezawaryjne, krytykujecie, piszecie bezsensowne opinie, ktoś napisał, że mają wytrzymać 10 lat. Zastanówcie się. Chcecie zwiększyć sprzedaż w swoich firmach, a produkując produkt bezawaryjny nie będziecie osiągali ciągle wzrostu, no chyba że populacja ludzi by wzrastała w zastraszającym tempie. Dziś już nie myśli się kategoriami solidności i trwałości, lecz kategoriami zysku i opłacalności. Dlaczego smartfony są takie drogie? Już odpowiadam. Koszt produkcji takiego smartfona to koszt 1/8 ceny rynkowej. 5/8 to zysk producenta z czego połowa idzie na badania m.in. związane z tym, aby telefon nie miał zbyt długiej trwałości. 2/8 to zysk pośredników. Tak działa dzisiejszy świat, tak działają wielkie korporacje, które dyktują warunki Państwom. Chcieliśmy globalizacji, to ją mamy, więc nie narzekajmy na tandetę. Oczywiście w mojej opinii Xperia Z jest w porządku.
Nie powinienem puszczać Twojej opinii. Głównie ze względu na to, że nie dotyczy telefonu, ale napisana z sensem - więc odpowiem Ci Prometeuszu. Taki ogień umieść sobie w miejscu, gdzie odczuwa się go naprawdę boleśnie. Ludzie mają niezbywalne prawo do narzekania, a także do zmiany zdania, krytyki, niewiedzy (która nie jest żadnym grzechem, chyba że pielęgnowana). Ludzie zazwyczaj nie mają firm i ledwie wiążą koniec z końcem. Nigdy nie chcieli, by ktoś ich okradał sprzedając bubel. Rozumiem, że raczej prowokujesz, a nie przedstawiasz własne zdanie, bo w przeciwnym wypadku, cóż... poradziłbym Ci może nie wypowiadać go publicznie w tłumie innym niż wirtualny. A... i nie masz prawa do ad vocem. Tu nie ma nowoczesnej "demokracji" i globalizacji. Możesz za to pisać zgodnie z nazwą działu i regulaminem opinie na temat Zetki. (jf)
.dynamic.chello.pl | 19 Aug 2013, 21:08
MASA
miałem ten telefon pół roku. Spadł mi kilka razy było ok . Grzeje się jak w piekarniku... Bateria trzyma do 8h. 1x wpadł mi do wody 2x sam go zanurzyłem w celu umycia a za 3x po styku w wilgotnością paski na slotach zmieniły kolor na czerwony i po gwarancji... więc sprzedałem go. Ogólnie nie polecam. Idźcie w stronę samsunga chociaż są plastikowe ...
.xdsl.centertel.pl | 18 Aug 2013, 20:08

Michu
@ Azarik

Popieram wzmiankę na temat wodoodporności. Większość ludzi nie rozumie do czego służy ta funkcja w telefonie. Fakt, że telefon jest wodoodporny nie znaczy, że należy mu zapewniać regularną kąpiel w basenie, w umywalce, czy naczyniu z wodą. Wodoodporność ma za zadanie chronić telefon przed przypadkowym zalaniem lub wpadnięciem telefonu do wody.
.powiat.ostroda.pl | 16 Aug 2013, 12:08
Azarik
Jestem posiadaczem Xperia Z od kilku miesięcy i w porównaniu z poprzednim telefonem który miałem (Samsung S4)który był jedynie plastikową zabawka z gadżetami ten jest o niebo lepszy.
Ale do rzeczy.
Aparat - według mnie jest to najlepszy aparat jaki jest zamontowany w telefonie i w sumie chyba żadna marka nie dorówna mu przez jakiś czas.
Wyświetlacz - czyste,przejrzyste kolory nie to co w Samsung s4 gdzie można porównać gołym okiem (zwłaszcza podczas oglądania filmów)jaka duża, jest różnica. Filmy, jak i aplikacje ogląda się przyjemnie zarówno jak i się gra na nim.Dlatego się dziwie że co niektórym że się tnie.Co nie zmienia faktu że to TELEFON a nie konsola do gier... Co do głośnika niestety Sony się nie popisało.Dźwięk jest cichy i nawet na maxa nie dorównuje S4.
A teraz sedno to co chce powiedzieć tym którzy zakupią ten telefon i jego WODOODPORNOŚCI. To że jest wodoodporny to już inna bajka. Dużo ludzi (i nie będe tutaj przytaczać brzydkich epitetów) sądzi że jak telefon jest wodoodporny to można z nim robić co się chce. Topić, zanurzać itp. I to jest błąd!!!
13 min to max ile może spędzić w wodzie bez żadnych konsekwencji. Choć i tak to jest za długo. Telefon został zrobiony z myślą o tym iż jak telefon zalejesz kawa czy innym paskudztwem będzie działać a nie topienie go w wodzie...
Druga sprawa to media, jak i głupawe programy tak zrobiły ze pokazywały iż telefon topili w szklanym naczyniu.Owszem telefon czysty bez jakich kolwiek defektów będzie siedzieć w wodze ale każdy tego telefonu używa.Trzeba mieć na uwadze iż nie dopięta poprawnie gumka od słuchawek (najczęstszy błąd) spowoduje uszkodzenie głośnika albo innych konsekwencji.
I tutaj też jest to iż prawie wszyscy operatorzy sieci komórkowych mają gdzieś użytkownika telefonu. W zagranicznych sieciach jeżeli telefon masz na gwarancji dostajesz nowy bądź naprawa trwa na miejscu do kilku godzin. Na koniec dodam (bo ktoś wspomniał) teraz większość telefonów nie ma wymienialnej baterii :)
.range109-153.btcentralplus.com | 14 Aug 2013, 03:08

Sony_fan
Posiadam telefon Xperia Z od ponad miesiąca. W mojej opinii telefon jest rewelacyjny. Posiada bardzo dobry ekran i aparat, jest wydajny, nigdy się nie zacina. Długość pracy na baterii w przypadku urządzenia z takim typem ekranu i procesora wystarczająca. Jeśli chodzi o wykonanie dobrze spasowany, przyjemnie leży w ręce, realnie wodoodporny - testowałem. Jedyną, jednak dość poważną wadą jest brak odporności na zarysowanie folii którą jest pokryty ekran, co jest niedopuszczalne w urządzeniu za tą cenę. Folia fabryczna bardzo łatwo się rysuje i jeśli tak się dzieje powinna być możliwość jej wymiany na nową choćby za niewielką opłatą w serwisie SONY.
.itcomp.pl | 12 Aug 2013, 20:08
e2rd
Mam telefon od 2 miesięcy:
1. bateria wytrzymuje około 8 h (SUPER!)
2. Nagrzewa się tak, że jajka można na nim smażyć
3. Przy podłączeniu do ładowarki samochodowej i włączeniu nawigacji potrafi się rozładowywać
4. Folia bardzo mocno się rysuje, zdjąłem ją bo już mało było widać, a pod spodem wg zapewnień szkło o odporności większej niż gorilla glass i co? porysowało się i w końcu pękło w trakcie normalnego używania! (Telefon nigdy mi nie spadł)
5. Wydajność jak na 4 rdzenie słaba. Przesiadłem się z Iphone 4 z prockiem 800 Mhz i wielkiej różnicy nie poczułem :(
6. Cena szybki w serwisie 1030 zł + wymiana 69 + przesyłka. Termin oczekiwania od 2 do 4 tygodni.
Ogólnie polecam ;) [...]
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Aug 2013, 14:08
Medik
Witam. Telefon posiadam od miesiąca i jestem z niego bardzo zadowolona. Przy normalnym użytkowaniu bateria spokojnie wytrzymuje mi 2-3 dni. Wszystko działa płynnie, nic się nie zawiesza. Telefon jest bardzo dobrze wykonany, nie ma się wrażenia, że trzyma się w ręce plastikowe dziadostwo. Nie ryzykowałam wrzucania jej do wanny, ale kilka razy myłam ją pod kranem i nadal wszystko działa bezbłędnie. Robi piękne zdjęcia. Jedyna rzecz, która mnie trochę irytuje to to, że dość szybko się nagrzewa. Ogólnie polecam Xperię Z.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Aug 2013, 09:08
Zawiedziony :(
Po przeczytaniu artykułów testowych i w większości negatywnych opinii użytkowników na temat smartfonu Sony Xperia Z szczerze pisząc odechciało mi się kupna tego telefonu. Kupno tego telefonu to rosyjska ruletka. Albo uda się trafić na bezawaryjny egzemplarz albo można trafić na taki telefon z fabrycznymi defektami, które mogą się ujawnić już po kilku tygodniach użytkowania niestety. Nie dość, że okazało się iż telefon ten nie zawsze jest wodoodporny to w dodatku bateria nie jest wymienialna. Kto w takim razie da mi gwarancję, że telefon gdy trafi do serwisu zajmującego się m. in. wymianą baterii zwróci mi telefon w takim stanie w jakim go otrzymał. A mianowicie bez rys. Telefony z serwisu często wracają z rysami. Ponadto taki telefon za taką cenę powinien przetrwać co najmniej dziesięć lat. Ale tu producent też nie daje gwarancji jaka może żywotność tego urządzenia przy prawidłowym użytkowaniu zgodnie z przeznaczeniem.
.opera-mini.net | 11 Aug 2013, 05:08
Alfred
Jestem posiadaczem Xperii Z i jestem bardzo zadowolony.Jest to mój 2 tel z androidem (po HTC one x) i powiem tak : wymiata :) do wody go nie wsadzalem bo nie po to go kupiłem. chodzi bardzo szybko. i co ważne jak na smartfona z 5" wyświetlaczem bateria przy wmiare dużym używaniu wytrzymuje 1,5 - 2 dni co jest dobrym wynikiem. ogólnie polecam każdemu ;)
.ip.netia.com.pl | 09 Aug 2013, 22:08
kolo 8
Tel.to totalna porażka ani go nie myłem tak jak na reklamie co mi sugerowano i nic podobnego a po prostu się zamoczył i to dosłownie do połowy i już jest po telefonie był wzięty w T-mobile no teraz się zaczęło że go utopiłem i gwarancja się nie należy nikomu tego nie polecam a serwis tym bardziej leci sobie mówiąc że oczekują na części od 3 tygodni zalega na półce serwisowej XPERIA Z fajans telefoniczny
.158.216.216.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 08 Aug 2013, 16:08

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 321 do 330.