R E K L A M A

Sony Xperia V
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 11 do 20.
46,9% 
 6,2% 
 46,9% 
Cygan2803
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym modelem. Chciałem kupić Z1C jednak trafiłem w jednej z sieci na półkowy "leżaczek" czyli Xperię V w rewelacyjnie niskiej cenie 499 zł. Ponieważ zależało mi na ekranie HD max 4,5", wodoodporności i złączu MHL postanowiłem nie przepłacać za wyższy model(w końcu to 1/3 ceny Z1C). Dostałem to co chciałem a w gratisie modem LTE, porządny aparat z możliwością pstrykania fotek podczas kręcenia filmów, USB HOST i GLONAS :) Kolejne miłe zaskoczenie - wyświetlacz rewelacyjny (pomijając słabe kąty widzenia), w żadnej recenzji nie znalazłem informacji, że w "V" Sony zastosowało polaryzator jak w Nokiach E51, im mocniej świeci słońce tym lepiej widać. Co prawda zdjęć w kolorze w takich warunkach to się raczej nie poogląda, ale nie ma problemów z odebraniem połączenia, identyfikacją dzwoniącego, przeczytaniem smsa czy tekstu na stronie www. Wyniki benchmark'ów porównywalne do obecnej czterordzeniowej średniej półki (w sumie odpaliłem tylko na próbę, bo gier nie używam - informacyjnie:Antutu 18,2 tys). Pozycję GPS łapie zanim wpiszę adres. Czego więcej chcieć? Można mieć zastrzeżenia tylko do baterii, która przy średnim używaniu przeżywa dwa dni. Polecam jeśli ktoś nie jest zwolennikiem używania telefonu jako konsoli do gier. Aha, jeden zgrzyt - Sony często utrudnia odczyt pewnych rodzajów plików i tu nie jest inaczej - na żadnym testowanym playerze nie udało mi się odtworzyć WMA/WMV. Nawet takich z własnymi kodekami. Ot, taka maniera producenta
.gazeta.pl | 23 Dec 2014, 14:12
xman
Polecam v-kę z czystym sumieniem.Kupiłem ją ze względu na aparat 13 mpx i nie zawiodłem się.Zdjęcia robi lepsze niż Samsung galaxy S4.Po za tym świetny wyświetlacz,super czuły dotyk i szybki procesor czynią z niej urządzenie niczym nie ustępujące dzisiejszym flagowcom.Na zakończenie obalam mit o samoczynnych restartach.U mnie na 4.3 jelly bean śmiga jak złoto.
.centertel.pl | 21 Dec 2014, 11:12

Michu
@Natis

Czyli prawdopodobnie trafiłaś na wadliwy egzemplarz lub doprowadziłaś do uszkodzenia płyty głównej. U mnie nie było tego typu problemu.
Pozdrawiam.
.dynamic.mm.pl | 14 Dec 2014, 21:12
Natiss.x3
Prośba do moderatora - telefon posiada android 4.3 Jelly Bean, a nie 4.0 Ice Cream Sandwich.
Sprostowanie dla użytkownika: smartfon ma zainstalowaną taka wersję systemu, jaką zainstalował użytkownik albo preinstalował operator czy dydstrybutor. Dlatego mGSM.pl stara się podawać zawsze wersję instalowaną pierwotnie przez producenta albo pierwotnie podana w dokumentacji producenta jako wersja premierowa dla danego modelu. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Dec 2014, 15:12

Natiss.x3
@Michu, to żadne mity.
Dostałam już telefon z naprawy i wszystko jest okej :)
Wymieniono mi płytę główną, dano nową baterię i wgrano nowe oprogramowanie. Już się nie wyłącza i pokazuje poprawny stan baterii.
Oddałam na gwarancji smartfon do serwisu W-SUPPORT - serdecznie polecam, ekspresowa naprawa (tydzień) i nie sugerujcie się złymi opiniami, bo to u każdego różnie bywa.
Chociaż to prawda, aby się tam dodzwonić musiałam czekać 5 minut, a aby odebrać telefon siedziałam 30 minut w poczekalni...
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Dec 2014, 15:12
Michu
@akow55
Skoro masz jeszcze V-kę na gwarancji, to z niej skorzystaj i serwis wymieni Ci zaślepkę. Z następną radzę obchodzić się delikatnie, bez gwałtownych ruchów, to przeżyje. Moja V-ka ma też 18 miesięcy a zaślepki pozostają w stanie nienaruszonym.
.dynamic.mm.pl | 11 Dec 2014, 14:12
akow55
Jestem zachwycony od 18 miesięcy. Poza jednym szczegółem - zaślepka gniazda ładowania odpadła po roku - a miał być wodoszczelny!
.centertel.pl | 10 Dec 2014, 07:12
Michu
To mity, że V-ka samoczynnie się wyłącza, wypisywanie chyba przez hejterów marki Sony. Owszem, V-ka czasami wyłączała się pracując na Androidzie 4.1. Natomiast z Androidem 4.3 w kompilacji 9.2.A.2.5 śmiga, że aż miło, żadnych restartów.
.dynamic.mm.pl | 08 Dec 2014, 19:12
Sylwek
Telefon odebrany z naprawy. Wygrali nowy soft ale telefon nadal samoczynnie się wyłącza...
.play-internet.pl | 04 Dec 2014, 11:12
Cesarok
Witam. V-ke posiadam od kilku miesięcy i uważam że mogę ją spokojnie ocenić oraz obalić wszystkie mity.
Zakup - pierwsze zamówiony z Chin. Dostałem dobrze wykonaną podróbkę, ale nie jestem laikiem więc od razu zauważyłem. Wreszcie zakupiłem z polskiej dystrybucji nówkę za 770zł.
Obudowa - obudowa jest naprawdę super. Ładnie spasowana, wodoodporna i ładna. Opiera się upływowi czasu (i UPADKOM), bo jest wykonana naprawdę z dobrych materiałów. Mam ją od 4 miesięcy, a telefon nie ma najmniejszej skazy, mimo ze nie używam dodatkowych ochron.
Ekran - BOMBA! Kolory i jakość miażdży o wiele droższe telefony. Mam wiele przyjemności z samego patrzenia na niego. Jeśli chodzi o pękanie ekranu mi nic się nie dzieje, mimo że telefon upada jest wyginany itd. od razu po zakupie nalepiłem swoją folię ochronna, aby nie zniszczyć tej co jest oryginalnie przez sony naklejona - podobno chroni przed pękaniem
Działanie - Działa baardzo szybko. Mimo iż na papierku nie wygląda imponująco 2 rdzenie - to dzięki zastosowaniu technologii Krait nie jeden 4 rdzeniowiec się chowa w tym xperia m2 czy LG G2mini zostają z tyłu.
Aparat - w swojej klasie cenowej i nie tylko najlepszy jaki można dostać. Dużo szczegółów, piękne kolory i na deser filmy full HD - ale takie prawdziwe full HD :)
Głośniki - duży tylni kiepski ale słuchawka z przodu głośna wyraźna.
Radio - odbiera bardzo dobrze, lepiej niż LG G2 (mniej trzasków)
Jakość dźwięku - z dobrymi słuchawkami wymagający (jak ja) będą naprawdę zadowoleni
Internet - LTE jest więc strony wskakują max 1sec.
Do Xperii wsadziłem jeszcze 32 GB kartę pamięci Samsung Class 10 UHS-I ze względu na filmy full hd. Działa jak rakieta.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Nov 2014, 15:11

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 11 do 20.