R E K L A M A

Sony Xperia T HSPA
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 282. Pokazuję od 221 do 230.
62,8% 
 10,6% 
 26,6% 
aga.m74
Rm a nie Run-przepraszam za pomyłkę.
Kasiu informacje wyświetlane na ekranie wtedy kiedy jest zablokowany ustawiasz sobie w ustawieniach telefonu. Jest opcja wyświetlacz,a w niej ustawienia blokady ekranu i tam możesz pewne informacje wyświetlane włączyć lub wyłączyć. Natomiast godzinę wyświetlaną na odblokowanym ekranie to wystarczy przytrzymać i przeciągnąć na kosz na śmieci.
Lepszy-jak udało Ci się osiągnąć taki długi czas baterii? Mnie najdłużej trzyma 2,5 dnia,ale to bardzo rzadko się zdarza,z reguły półtora dnia.Ale nigdy nie wyłączam danych pakietowych.
.223.244.171 | 19 Jan 2013, 17:01
kasia
hej mam takie pytanie a mianowicie czy mozna jakos zmienic badz usunac zegar na wyswietlaczu w trybie uspienia? cos sobie powciskalam i teraz zamiast normalnego czasu wyswietla mi sie przez pare sek czas ostatniego uzycia tel i drazni mnie to strasznie:( jak mozecie to pomozcie... z gory wielkie dzieki buziaki
.aztw.cable.virginmedia.com | 19 Jan 2013, 13:01

lepszy
Mam ten telefon od miesiąca i od razu muszę zaznaczyć, że to że komuś się trafił wadliwy sprzęt to nie wina telefonu tylko producenta i nie powinien być przez to oceniany negatywnie. Ja nie mam żadnych problemów, więc nie każdy telefon musi mieć wadliwy dotyk, ekran czy cokolwiek innego.
Teraz do wszystkich zastanawiających się czy warto: ode mnie gorąca rekomendacja! Od początku wiedziałem, że to będzie skok technologiczny po xperi x10 mini pro, ale wciąż mnie zaskakuje. Martwiłem się baterią, że nie wymienialna, ale za to wytrzymała! Z wymagającym użytkowaniem [wifi, gta 3, muzyka, filmy] działa ~2 dni. Przy samym dzwonieniu wytrzymał 5,5 dnia, co na smartfon z TAKIM wyświetlaczem jest zadowalające. Do tej pory zero zwieszek nawet przy zaśmieconej pamięci, zainstalowanych aplikacji i tapetach live, duża pamięć wewnętrzna, piękne zdjęcia [lecz w nocy dość duże szumy] no i wygląd! Niektórzy narzekają, że logo SE z tyłu, ale kiedy bym nie wyjął telefonu pośród znajomych każdy jest pod wrażeeniem [wygięty profil, gumopodobny materiał, wielkość ekranu, brak fizycznych przycisków). Znajomy z S3 nawet patrzył z podziwem. Przyciski fizyczne są wytrzymałe, sam telefon się troszkę nagrzewa w okolicach obiektywu, na górze telefonu, ale to na prawde przy ogromnych obciążeniach. Do tej pory nie mam futerału, ale zero jakichkolwiek rysek. Głośnik jest dość głośny, a na słuchawkach muzyka gra mistrzowsko [jest różnica miedzy x10 mini pro). Kąty widzenia są dość słabe, ale w słońcu wszystko widoczne nawet przy lekko ściemnionym ekranie. Jeśli ktoś ma jakieś pytanie - pytać :)
.g1.citymedia.pl | 19 Jan 2013, 12:01
aga.m74
Run---wifi nie używam, więc w tej kwestii Ci nie pomogę. Tak, bateria nie jest wyjmowalna. T jeszcze nigdy (odpukać) mi się nie zawiesił, ale czytałamo dwóch sposobach odblokowania
- przytrzymać około 20 sekund klawisz włącznika, lub jednocześnie klawisz włącznika i przycisk podgłaszający. Jest to łatwe do zrobienia,bo są blisko siebie
- wyświetlaczowi nie mam absolutnie nic do zarzucenia, jest rewelacyjny, kolory zarąbiste, duży, wyraźny, łynnie działa na dotyk
Wogóle system w tym telefonie to poprostu bajka, działa idealnie.
.223.244.171 | 19 Jan 2013, 11:01

Rm19
WItam, mam w planach zakup owej xperii t lecz wcześniej chciałbym się zapytać o kilka kwestii i byłbym wdzięczny za odpowiedzi :) mianowicie po pierwsze rozchodzi mi się o WIfi gdzieś czytałem, że jeden z urzytkowników sxt miał problem z utrzymaniem łączności gdyż potrafiła spaść mu do minimum w bliskiej odległości, oraz że wyłapywała mniej sieci niż inne telefony, w moim obecnym Zte Blade Wifi to porażka, strasznie słaby zasięg, jeśli wyłapie sygnał z dwoma kreskami to nie ma opcji, że połączy, a w domu w pokoju gdzie mam router potrafi spaść do 3 kresek czasami mniej, dlatego w nowym telefonie chciałbym mieć solidne wifi, z którym nie ma takich cyrków.
Druga kwestia to bateria a raczej brak dostępu do niej, nie żeby mi to specialnie w czymś przeszkazdało, ale dajmy na to jeśli zwiesi mi się telefon to co wtedy? Obecnie w moim Bladzie jeśli się zwiesi na amen to wyjmuje baterie i po kłopocie, ale skoro w sxt nie ma do niej dostępu to mam czekać aż bateria mi padnie bądź kiedyś się odwiesi? Raczej marne rozwiązanie.
No i trzecie pytanie to wyświetlacz, obejrzałem mnóstwo filmów na yt z benchmarków i innych recenzji i muszę przyznać, że w porónaniu np do sgs3 czy hox jakoś kolorów jest strasznie blada i nie wiem czy to przez kąt patrzenia czy na codzień też tak się to prezentuje, sam nie miałem okazji nigdzie zobaczyc owego sprzętu w akcji czy to w sklepie czy u znajomych więc nie mam punktu odniesienia.
Za wszystkie błędy i inne rzeczy z góry przepraszam i czekam na odpowiedzi. :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Jan 2013, 23:01
Walss
Witam mam ten telefon 4 miesiące - z tego 2 miesiące w serwisie: problemy z dotykiem, ładowaniem, oprogramowaniem. Zdecydowanie nie polecam ale to opinia subiektywna, każdy ma prawo do swojej.
.tktelekom.pl | 18 Jan 2013, 10:01
degol
Posiadam sxt jakieś dwa miesiące. Nie jestem smartfonowym wyjadaczem, aczkolwiek laikiem też nie jestem. Dizajn spoko, to zresztą kwestia gustu. Działa płynnie, brak zawieszek, wyświetlacz spoko. Bateria bez rewelacji ale żle też nie jest, dzień na maksa dwa jeśli traktuję sxt delikatniej, do czterech przy bardzo deliktnym traktowaniu. Zasięg trzyma dobrze, wręcz zachwycam się nakładką sonego na androida, po prostu mi leży. Ergonomia bez zarzutu.
A teraz najważniejsze dla tych nieszczęśników, którzy twierdzą że sxt się psuje lub trzeszczy obudowa; posłuchałem pewnego forumowicza i zakupiłem sxt po pewnym czasie od premiery. Wszystkie wady z pierwszych serii już usunięto. Ktoś powie że sxt jest na rynku jeszcze zbyt krótko, jak widać wystarczyło, nic się nie psuje i nie trzeszczy. Szczerze polecam. Aha, nie jarajcie się tymi rdzeniami i innymi markietingowymi bzdurami, miałem okazje porównać z sgs3, czy z iphonem. Nigdy nie ośmieliłbym się powiedzieć że xperia jest lepsza ale jest naprawdę spoko. Polecam.
.internetdsl.tpnet.pl | 15 Jan 2013, 21:01
aga.m74
Angela zawsze może się trafić wadliwa sztuka,bez względu na marke czy model,przykro,że trafiło na Ciebie.Jak go naprawią lub wymienią na nowy na pewno będziesz zadowolona,bo telefon jest świetny :)
.223.244.171 | 07 Jan 2013, 19:01
Angela
Kupilam telefon SXT 2 dni temu i niestety trafil się wadliwy. Po paru godzinach użytkowania telefon ani się nie ładuje ani nie moge go właczyć. Ogolnie bardzo mnie zafascynował ten telefon i wiem że bede z niego zadowolona czytając opinie i chwile sie nim bawiąć, ale uprzedzam tez że może byc i taki problem jak moj, gdyż sa wadliwe modele o czym czytałam też na innym forum, że nie tylko ja sie z tym spotkałam.
.hosts.lcs.net.pl | 06 Jan 2013, 22:01
aga.m74
Mateusz---
1. Skoro Jest Flagowcem to dlaczego tak słabo ocenianym przez użytkowników ? ---pewnie dlatego,że po telefonie Bonda użytkownicy spodziewali się dużo więcej.Dla mnie jest to telefon ładniejszy,bardziej,elegancki niż SXS i obsługuje karty pamięci,nie wiem czego więcej na chwilę obecną można oczekiwać. Zawsze musiałam mieć jakieś zawieszki do telefonu,dla zabezpieczenia przed upadkiem, w SXT nie jest mi potrzebne żadne dyndadło,bo telefon idealnie leży w dłoni.
2. Płyta główna-nie wiem
3. Jakie są głóne mankamenty tego telefonu ? Dużo słyszałem o skrzypiącej obudowie i o kłopotach z serwisowaniem. Czy zdarza się to każdej po jakimś czasie czy trafia się to raz na milion?----użytkuję dwa miesiące dopiero i jak narazie nic mi nie skrzypi,nie trzeszczy,nie piszczy.Jedyny mankament to zdjęcia wykonywane w złym oświetleniu z użyciem lampy błyskowej.Lampa jest ledowa i zdjęcia wychodzą zbyt żółte lub kolory zbyt wyostrzone.Jest oczywiście na to sposób ustawić sobie scenerie przyjęcie,albo obniżyć wartość ekspozycji.W dobrym oświetleniu,a także w ciemności zdjęcia jak na wykonywane telefonem są bardzo dobre.
4. NFC----nie używam.
.223.244.171 | 06 Jan 2013, 10:01

Wszystkich opinii: 282. Pokazuję od 221 do 230.