R E K L A M A

Sony Xperia L
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 271 do 280.
54,3% 
 19,1% 
 26,6% 
posiadacz
Kupiłem ten telefon i jestem bardzo zadowolony. Po tygodniu użytkowania jest dość poręczny i doskonały. Nie będę wymieniał plusów bo jest ich dużo .W skali od 0 do 10 oceniam telefon na 9 . POLECAM ;)
.smgr.pl | 12 Nov 2013, 20:11
walencia
Mam telefon od jakiegoś tygodnia. Telefon bardzo przyjemny, łatwy w obsłudze, czytelny. Mimo, że nigdy nie byłam zwolenniczką dotykowych telefonów, tak xperia L pokazała, że strach ma wielkie oczy. Internet możemy włączyć tylko wtedy kiedy potrzebujemy, bez obawy, że zje nam transfer. Nawet jeśli niechcący klikniemy ikonkę internetu- to się nie połączy. Możemy dodawać ekrany, i dostosować je całkowicie pod siebie. Czytałam wcześniejsze komentarze odnośnie aparatu- moim zdaniem robi dobre zdjęcia. Ale to telefon, wymagać można od standardowych aparatów za kilka tysięcy. Co do ekranu, że niby wygląda jak tłusty- faktycznie zostają ślady, ale to przecież normalne jak się "jeździ" palcami po wyświetlaczu, nie wpływa to tak bardzo na widok. I że nie brać białego, bo się brudzi. Akurat mam ten kolor i jestem zadowolona, że nie wzięłam czarnego. Wyróżnia się spośród innych telefonów. Wystarczy zakupić najzwyklejsze etui i jest super.
Ale żeby nie było za kolorowo- bateria. Mi trzyma max półora dnia. Dlatego zawsze mam przy sobie ładowarkę ;) Ale fakt, sporo siedzę na wifi, które też trzeba dodać, że śmiga nieźle.
Ogólnie telefon oceniam bardzo dobrze, za niewielką kwotę można mieć naprawdę dobry i ładny telefon. wiadomo, że zdarzają się trefne modele, ale to przecież zdarza się też w telefonach za większe pieniądze, i nie warto od razu pisać że się czegoś nie poleca bo szajs ;)
.dynamic.chello.pl | 12 Nov 2013, 00:11

Asikk16
Mam telefon od ponad 2 miesięcy i jestem z niego zadowolona działa bez zarzutu nie tnie się nie spowalnia , jedynie co to bateria mogła by dłużej trzymać w tej chwili bez większego urzytkowania to 1,5 dnia ale to i tag git w porównaniu do mojego poprzedniego fona xperi 10 mini porażka .... Ale ten jest ok
.plastcom.pl | 07 Nov 2013, 20:11
niebieski019
@Kewlar a może coś z siecią jest nie tak? Moja L-ka w Orange działa bez zarzutu.
.opera-mini.net | 05 Nov 2013, 20:11

Kewlar
Zdecydowanie nie polecam tego telefonu. Zakupiłem go we wrześniu. Raz już go oddałem do serwisu ze względu na szumy w słuchawce. Dostałem od Play zupełnie nowy telefon, ale problem się powtarza dalej gubi zasięg i mam szumy w słuchawce. Zaczynam się zastanawiać czy to cała seria tych telefonów nie jest walnięta
.adsl.inetia.pl | 05 Nov 2013, 06:11
petarda
Dziwnie czyta się opinie o aparacie foto w tym telefonie, może czas pomyśleć i zrozumieć że to tylko dodany gadget z matrycą wielkości połowy najmniejszego paznokcia i optyką z tworzywa sztucznego.
Standardowa klatka to wielkość pudełka zapałek a i tak była kiedyś uważana za amatorską więc nie przesadzajcie z wymaganiami.
Co do akumulatora to w żadnym sprzęcie powszechnego użytku nie ma opcji rozładowania jak to niektórzy piszą: "do końca"
Nad tym czuwa elektronika i wyłącza sprzęt w odpowiednim momencie.
Inna sprawa, tolerancje elementów stosowanych w produkcji i margines bezpieczeństwa dla akumulatora są tak dobrane że sprzęt zazwyczaj wyłącza się o wiele za szybko.
Dodatkowo nowe eko ładowarki mają często zaniżone napięcie ładowania.
Dla niedowiarków polecam literaturę i miernik :)
.dynamic.chello.pl | 03 Nov 2013, 18:11
Max
Ogl. telefon nie jest zły. Tylko zastanawia mnie kilka spraw. Mianowicie, czy jest możliwość wgrania aplikacji pobranych z internetu na telefonie ale na pamięć wewnętrzną ? Bo te co pobieram bezpośrednio na fona ze sklepu, przez neta to tylko pobieram, instaluje i są . Od początku. Podłączam kabel, na fonie wyświetla się czy instalować program PC Companion, i dziwi mnie to, że mimo mam zainstalowany ten program na PC, to jak nie nacisnę na fonie instaluj, nie pojawi mi się ikonka w mój komputer ,,Xperi L'' gdzie mogę dalej przegrywać. Ale jak już nacisnę instaluj, to ikonka jest, ale na nowo instaluje mi ten program. Dusze ,,Xperia L''-,,Pamięć wewnętrzna''-i potem mam od c**ja folderów. i np. przegrywam muzyke do do folderu z muzyka i jest. Przegrywam filmy, i są. ALe przegrywam aplikacje, do np. folderu z muzyką, albo jakiegoś innego i ich nie ma. A przegrywałem do jakiegoś folderu o nazwie ,,android'' i wyskakuje mi że jest jakieś zabezpieczenie włączone . Jakieś pomysły na ten problem ?
A i do koleżanki na dole, da się zmienić dzwonek
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Oct 2013, 19:10
Anki.
Zalety:
-szybki procesor
-łatwe uruchamianie aparatu fotograficznego bezpośrednio z trybu uśpienia telefonu
-czyszczenie dźwięku z szumów i zakłóceń podczas rozmowy
-dobra jakość odtwarzacza muzycznego, całkiem niezły głośnik
-dość dobry wyświetlacz - ekran względnie czytelny w słońcu
-menu intuicyjne, już przy pierwszym kontakcie - niepotrzebna instrukcja obsługi
-możliwość własnej konfiguracji widgetów
-estetyka wykonania
-obudowa sprawiająca wrażenie solidnej
-antypoślizgowy tył telefonu
-łatwość i szybkość przeglądania stron internetowych ( zasługa procesora)
-sprawdzający się tryb HDR ( miejscowe doświetlanie zdjęć)
Wady:
-niemożność ustawienia własnego dzwonka- konieczność korzystania z wgranych przez producenta ( chyba,że jeszcze tego nie odkryłam)
-słaba żywotność baterii- efekt dużego, energożernego wyświetlacza - producent powinien zdecydowanie popracować nad ulepszeniem akumulatora
-łatwo brudzący się wyświetlacz
-dość kanciata obudowa- przy dłuższym używaniu dłoń może odczuwać dyskomfort
-umieszczenie obiektywu aparatu zbyt blisko krawędzi- powodujące czasem uwiecznienie w kadrze nieproszonego palca
-aparat miewający problem z łapaniem ostrości i przekłamywaniem barw
-tragiczna jakość ostrości zdjęć robionych przy użyciu przedniej kamerki.
-mikrofon umieszczony na dole wyświetlacza ( niepotrzebny "nawiert" w szkle ekranu) zamiast w obudowie, czyli o 2-3mm niżej.
Ogólnie- jak na próbną przygodę z Xperią- może być, nie ma problemu z przestawianiem się z Samsunga Wave, ani z tradycyjnej klawiaturowej Nokii.
Obrazkowe-dotykowe menu przy tak dużym wyświetlaczu sprawia, że telefon nadaje się zarówno dla młodych ludzi, jak i starszych, ze względu na czytelność,i brak konieczności zapamiętywania skrótów i konfiguracji klawiaturowych, sprawiających niektórym grupom wiekowym trudność.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 Oct 2013, 21:10
bok
Mam ten telefon od miesiąca. Według mnie wygląd i jakość wykonania super. Jakość zdjęć mało zadowalająca. Mimo że sony chwali się że ten aparat robi zdjęcia powyżej przeciętnej to jest to nie prawda. Zdjęcia raczej słabe, śnieżące. Bateria - najsłabszy punkt telefonu. 1 dzień przy normalnym korzystaniu. Telefon nie przycina, nie zawiesza się. Wszystko pracuje płynnie. Ogólnie wrażenia pozytywne.
.separator-gliwice.pl | 23 Oct 2013, 12:10
tomek1990
Do komentarza poniżej.
Zdjęcia nie wyglądają jakościowe na idealne ponieważ liczba pixeli jest za mała. Gdyby miał wyświetlacz HD (1280x720) jak ma Xperia SP to wówczas jakość zdjęć byłaby o niebo lepsza.
Pozdrawiam
.adsl.inetia.pl | 19 Oct 2013, 21:10

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 271 do 280.