R E K L A M A

Sony Xperia L
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 191 do 200.
54,3% 
 19,1% 
 26,6% 
gustav
Po 5 latach używania niezniszczalnej 3120classic w końcu musiałem się "dostosować" do dzisiejszej technologii heh :>
W wyborze smartfona kierowałem się głównie jakością zdjęć (m.in. prowadzę bloga, a nie wszędzie chce mi się brać cyfrówkę), no i też w miarę dobrą specyfikacją techniczną, ale jednocześnie nie chciałem za niego przepłacać. I ze średniej półki polecanym modelem była właśnie L'ka. Od razu mi się ten fonik spodobał :)
Mam go ponad miesiąc i coś mogę już o nim napisać:
Z aparatu jestem zadowolony, jakość zdjęć jest porównywalna z moim canonem powershot a580. Tryb HDR to jest super sprawa! Nocne fotki też bardzo w porządku (wiadomo - dla najlepszych zdjęć trzeba sprzętu za niejeden tysiak). Filmiki w HD robi średnie, ale akurat kamery używam tyle co nic.
Wykonanie jak dla mnie rewelacja! Niektórzy piszą, że im klapka trzeszczy, ja nic takiego nie zaobserwowałem..
Na ekranie mam oryginalną folię, a mimo to dotyk jest odpowiednio czuły (kwestia przyzwyczajenia). Wyświetlacz elegancki, tylko w dużym słońcu trochę gorzej widać (jak w większości takich urządzeń); a "wyblakła" czerń mi nie przeszkadza.
Bateria - duże użytkowanie to jakiś 1 dzień wytrzymie, a tak normalnie to 2 do 3 dni, tryb stamina dużo pomaga ;]
Przy kilku aplikacjach wiadomo, czasem zamuli, ale ogólnie działa bardzo dobrze. W wymagające gierki się jeszcze nie bawiłem, więc nie mam zdania.
Jakość rozmów bez zastrzeżeń, głośnik też daje radę :)
Jednak najbardziej brakuje mi pewnych wtyczek do oglądania wideo w internecie (głównie chodzi mi o transmisje online meczów). Być może takowe można pobrać, ale jeszcze się w to nie bawiłem. Natomiast filmy z YT czy z CDA da się oglądać w dobrej jakości :)

Podsumowując:
+ aparat, wygląd/wykonanie, ekran, podzespoły
+/- bateria
- nagrywanie wideo, brak pewnych wtyczek wideo
.darnet.pl | 15 Mar 2014, 16:03
janusz
Kilka postów poniżej jest moja informacja o problemie z szybko wyładowującą się baterią. Wreszcie znalazłem tego przyczynę. Po prostu telefon, który kupiłem był zaprogramowany na tryb sieci WCDMA GSM. Zastanawiało mnie to, dlaczego prawie stale w mieszkaniu wyświetlał się tylko jeden, ten najmniejszy słupek wskazujący na łączność z siecią. Telefon pobierał w tym przypadku sporo prądu. Zmieniłem tryb na tylko GSM i sytuacja diametralnie się poprawiła. Wyświetlają się wszystkie słupki, a w ciągu nocy zużycie baterii sięga ok 3%. W ciągu dnia przy małej intensywności użytkowania zużycie ogranicza się do 10-15%. Trzeba wejść na "Ustawienia", wybrać "Wiecej", następnie kliknąć "Sieci komórkowe", wybrać "Tryb sieci" i sprawdzić jaki jest "Preferowany tryb sieci". Jeśli zależy nam na oszczędnym zużyciu baterii wybrać "Tylko GSM".
.internetia.net.pl | 07 Mar 2014, 23:03

Kefirek
Mam go parę dni i nie umiałem zdjąć obudowy tak jak zaleca instrukcja, nie odskakiwał zaczep przy wgłębieniu służącym do zdejmowania a pozostałe odchodziły, wiem że wiele osób ma z tym problem więc napisze rozwiązanie jak zdjąć klapkę z sony xperia L. A więc należy złapać za prawy górny róg telefonu nad wizjerem od aparatu i wygiąć tak aż odskoczy zatrzask w tym filmiku jest to pokazane https://www.youtube.com/watch?v=kGLSg8q5f5Y
co do funkcjonalności i jakości wykonania itp to posłużcie się innymi opiniami ja jestem zadowolony. P.S. tylna klapka trzeszczy pod palcami po jakimś czasie nie przeszkadza ale niektórych może to irytować bo kojarzy się z taniością, ale nie oszukujmy się jest to średnia półka cenowa. Daje 8 na 10
.tktelekom.pl | 21 Feb 2014, 02:02
januszz
Mam pewien problem. w Walkmanie w folderze "Listy odtwarzania" utworzyłem kilka takich list. Do każdej z nich przypisałem kilkanaście utworów muzycznych. Wszystko było OK dopóty dopóki nie wyłączyłem telefonu. Po jego ponownym włączeniu i wprowadzeniu PIN poszczególne listy pozostały bez zmian, jednak wszystkie utwory muzyczne w tych listach zniknęły. Wprowadziłem je na nowo, jeszcze raz wyłączyłem telefon, ale sytuacja się powtórzyła. Natomiast w folderze "Utwory" wszystkie utwory są zachowane. Nie wiem czy to jest jakaś usterka, czy trzeba coś jeszcze zrobić o czym nie wiem. Nie bardzo uśmiecha mi się za każdym razem po wyłączeniu telefonu wypełnianie list odtwarzania na nowo. Bardzo proszę o radę.
.internetia.net.pl | 14 Feb 2014, 23:02

mamtuwpisacnick?
Cześć. Telefon sony xperia l kupiłem jako używany dwa miesiące temu i jestem z niego bardzo zadowolony.
Wady (oczywiście wg mnie):
-mało miejsca na zainstalowane aplikacje (pisze 8gb, ale realnie jest to ok. 4gb),
-raczej przeciętny aparat (zdjęcia robi, aczkolwiek szału nie ma),
-bardzo rzadko, ale jednak wiesza się (mam zapełnioną całą pamięć telefonu i jeszcze kartę sd 8gb, która także jest zapełniona, więc nawet mu się nie dziwię).
Zalety:
-bardzo dobry odtwarzacz muzyczny (walkman),
-można grać na nim także w bardziej wymagające gry (gta sa chodzi na medium bardzo płynnie),
-bardzo ładny wygląd interfejsu,
-dobrze radzi sobie z odtwarzaniem filmów,
-wysoka jakość plastików, z których jest wykonany.
Jestem z niego jak najbardziej zadowolony i tym samym go polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Feb 2014, 19:02
Maniek
Hej. Telefon posiadam ok. 3 tygodni. Nie będę się rozpisywał, to mój pierwszy dotykowy telefon. Mniej więcej tydzień czasu czytałem o Smartfonach i w końcu wybrałem ten model. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Mogę go polecić wszystkim. A co do baterii to mi trzyma spokojnie 3 dni (kilka wiadomości i ok 3 krótkie rozmowy dziennie) Ale i tak ładuje go zawsze co jestem przy ładowarce:) W nocy spadnie 3-4 % baterii więc nie można narzekać. Co do tylnego panelu to mój model nie trzeszczy i jest wszystko git, ale bardzo ciężko zdjąć tylną klapkę. Jedyny mankament to zdjęcia, i nie chodzi o jakość tylko o różowe lub szare paski na większość zrobionych zdjęć, zdjęcia po prostu są popsute, byłem w serwisie i powiedzieli ze go przyjmą, i jak znajdę czas to go oddam na gwarancję. A i słuchawek nie dostałem.
.matcom.com.pl | 13 Feb 2014, 19:02
januszz
Zdecydowałem się na kupno tego telefonu, który jest moim pierwszym smartfonem. Do tej pory od 6 lat używałem SE K770 i byłem z niego bardzo zadowolony. No, ale chciałem wreszcie spróbować czegoś nowszego. Dość szybko opanowałem większość funkcji i byłoby wszystko OK gdyby nie bateria. Po włączeniu wszystkich narzędzi oszczędzania energii, wyłączeniu Wifi i ograniczeniu jasności ekranu przy zaledwie kilku krótkich rozmowach, telefon wieczorem pokazuje ok. 25-30% stanu naładowania (przy 100% rano). Te procenty nikną w oczach. Nie jestem do tego przyzwyczajony, poprzedni telefon ładowałem co 4-5 dni. Jest to bardzo duża niedogodność. Chyba trzeba było kupić LG Swift L7. Natomiast co do pozostałych parametrów i jakości działania nie mam zastrzeżeń.
.internetia.net.pl | 12 Feb 2014, 23:02
Tygrys
Plastus25 "głośność bardzo przeciętna" a włączałeś może opcję xloud, bo dzięki niej telofon jest wg. mnie cholernie głołśny :)
.adsl.inetia.pl | 11 Feb 2014, 12:02
cez0311
Telefon świetny ,jednak aby był full wypas trzeba go root'ować ,
usunąć kilka systemowych aplikacji i wgrać zamienniki bardziej funkcjonalne,szybsze i lepsze ( jak np :PlayerPRO Music,MX Player czy przeglądarkę MATROX ) !!!
Jak narazie odpalam na nim wszystkie gry : Max Payne,Nfs Pursuit,GTA 3 i kilka innych.
Telefon bardzo głośny,zdjęcia przeciętne ale to nie jest aparat foto...
Jedyna wada to bateria. NIE WYTRZYMUJE DOBY .
Ale i tak warto mieć ten fon !!!
.uznam.net.pl | 10 Feb 2014, 04:02
Plastus25
Mam tel od tygodnia. Bateria przy normalnym użytkowaniu, pisanie smsów, ok. 3 krótkich rozmów dziennie, pół godziny słuchania muzyki, sprawdzenie poczty wytrzymuje dzień i to z włączoną funkcją stamina - porażka jak dla mnie. Zdjęcia robi b. dobre przy odpowiednim ustawieniu aparatu. Na androidzie zaktualizowanym do 4.2.2 chodzi bardzo płynnie. Odtwarzana muzyka jest bez szumów i trzasków - nie to co w LG 5, ale jak na telefon z walkmanem głośność odtwarzania jest bardzo przeciętna, a już w słuchawkach to klapa totalna. Czytając niekorzystne opinie na temat obudowy tylniej - wcale nie trzeszczy i łatwo się ściąga i zakłada, wystarczy pomyśleć.
.dynamic.chello.pl | 09 Feb 2014, 16:02

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 191 do 200.