R E K L A M A

Sony Xperia J
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 321 do 330.
47,8% 
 28,5% 
 23,7% 
Aanka
Hm....mam go od kilku dni i nie rozumiem negatywnego nastawienia. Czytając opinie nastawiłam się na to, że telefon będzie mulił, zawieszał się i wszystko inne co możliwe. Ale tak nie jest. Chodzi płynnie, dobrze reaguje na dotyk. Najważniejsze, ma świetną jakoś rozmów, nawet podróżująć pciągiem świetnie wszystkie słyszę, a mój rozmówca słyszy mnie. A wiadomo jaki pociąg robi hałas. O grach się nie wypowiem , bo nie gram, zostawię to dzieciom. Aparat robi niezłe zdjęcia, tu też się nastawiałam po opiniach na jakieś badziewie, a są ok. Muzyka też gra świetnie. Internet chodzi płynnie i szybko. Dzięki dużemu wyświetlaczowi dobrze czyta się tekst, więc na podręczne przechowywanie jakiś dokumentów jak najbardziej się nadaje. Aplikacje typu poczta, kalendarz, czy inne działają ok. Więc myśle, że jak ktoś potrzebuje tego telefonu do normalnego użytkowania( rozmowy, sms, internet, parę potrzebniejszych aplikacji) to jak najbardziej polecam. A jeśli potrzebny jest do gier i miliona innych aplikacji, ogólnie do zabawy to poleciłabym jakiś lepszy model, bo jeden rdzeń i mała pamięć może nie dać rady.
.adsl.inetia.pl | 11 Nov 2013, 10:11
lev
Nie wiem skąd opinie, że telefon się zacina i/lub dziala wolno, ja takiego problemu nie mam (może trafiliście na jakąś trefną partię ;)) Co do słuchawek to skąd info, że muszą to być słuchawki Sony? - mit! posiadam inne słuchawki i muzyki słucham normalnie także tym stwierdzeniem jestem zdziwiona o.O
co do telefonu: bateria wytrzymuje 1-2 dni przy dużym użytkowaniu (muzyka, internet, aplikacje, połączenia /sms-y), aparat robi b. dobre zdjęcia (a panoramy wychodzą znakomite!), aparat z przodu niczym nie powala. jakość muzyki rewelacyjna! tak samo jakość rozmów.
.play-internet.pl | 10 Nov 2013, 10:11

PanCzapa
Telefon posiadam od 3 miesięcy. Bardzo się na nim zawiodłem. Płynnie chodzi tylko jeśli nie ma ściągniętych żadnych aplikacji. Co miesiąc musiałem się natrudzić żeby go odmulić. Często w trakcie pracy wyskakuje napis XPERIA tak jakby sie resetował i trzeba odczekać co najmniej pół minuty zanim znowu będzie można pracować. Bateria trzyma przy minimalnym użytku 2 dni a teraz przez całą noc ładuję i dochodzi do 79% i dalej nie idzie. Dotyk czasem szwankuje że mam ochotę rzucić nim o ziemie. Nie polecam go.
.isp.tvkg.net | 08 Nov 2013, 17:11
asger
Telefon posiadam od 7 miesięcy i trochę żałuję wyboru. Do tej pory niczym mnie nie zachwycił a nawet coraz bardziej irytuje. Ciężko aktywować ekran bocznym przyciskiem, klawisz głośności strasznie topornie działa, zrestą tak jak i ekran. Lubi się przywiesić. Samoczynne włączanie Blutoofa. Początkowo myślałem, że to mój model tak ma, ale szwagier ma identyczne problemy z tym samym modelem telefonu, czyli Sony X J. Na plus to chyba tylko bateria. Jak na te rozmiary ekranu i rozdzielczość oraz ciągle włączone WiFi, to stosunkowo długo wytrzymuje. Tak więc w mojej subiektywnej ocenie i na tle telefonów które już przetestowałem ten model wypada słabo. Nikomu więc nie polecam, choć to oczywiście zależy od preferencji użytkowników, bo czytałem też wiele pozytywnych opini. Dodam jeszcze, że kłopotliwe jest odtwarzanie muzyki za pomocą tego telefonu i do tego jak to sony sobie wymyśliło, muszą być słuchawki tejże firmy by wszystko działało, a i tak działa kiepsko. Poprzedni Samsung w tym temacie wymiatał i pasowało większość słuchawek - również innych firm -do słuchania, przewijania i odbierania rozmów. Dziękuję i mam nadzieję, że ta opinia będzie przydatna przy wyborze telefonu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 Nov 2013, 00:11

lancer
telefon kiepski... mam go 8 miesięcy, na początku dotyk nie działał jak należy, w serwisie zrobili dotyk, popsuli wi-fi. teraz doszło samodzielne wyłączanie, przechodzenie w tryb awaryjny, gubienie sieci, rozłączanie połączeń .
.multimo.pl | 05 Nov 2013, 19:11
novy
Mam J od pół roku i brakowało mi niektórych aplikacji oraz słuchawek, by porządnie posłuchać muzy po uzupełnieniu tego wszystkiego. Jest taki telefon, jaki chciałem mieć, aparat foto jest spoko, muza po ściągnięciu programu wzmacniającym głośność i używaniu dobrych słuchawek jest OK. Polecam.
.CNet.Gawex.PL | 05 Nov 2013, 10:11
km
Mam ten telefon od 8 miesięcy. Raz już wylądował w serwisie. Wyłączał się bez powodu. Po powrocie z serwisu lepiej (wyłączy się raz na miesiąc). Ostatnio rozgrzał się koło aparatu tak, że poczułem to w kieszeni. Gdyby nie te przypadki zdecydowanie poleciłbym ten telefon, a tak moja ocena na 10 to 6.
.nplay.net.pl | 03 Nov 2013, 18:11
piotreg532
Telefon fajny, ale planuję go wymienić na L-kę, jest dużo lepsza. Do użytkownika CK: różnica w kolorach wyświetlaczy wynika prawdopodobnie z dwóch różnych wersji Androida. Mój egzemplarz z wersją 4.0.4 miał przesycone kolory, a po aktualizacji do 4.1.2 jakby... "znormalniał".
.dynamic.gprs.plus.pl | 02 Nov 2013, 12:11
Lolaa79
Telefon jest ogólnie fajny. Nie zawiesza się działa płynnie, a aparat robi megaa fajne zdjęcia.
.xdsl.centertel.pl | 02 Nov 2013, 10:11
ha3k
Do CK,
a sama jakość wyświetlania, jasność jest taka sama?
Który jest nowszy?
.adsl.inetia.pl | 01 Nov 2013, 22:11

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 321 do 330.