R E K L A M A

Samsung Galaxy S IV i9505
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 101 do 110.
67,8% 
 10,9% 
 21,3% 
Marta
Po prawie roku użytkowania telefonu, moja opinia na jego temat jest bardzo pozytywna. Life companion? Jak najbardziej. Świetny aparat, wszystko bardzo szybkie, nic się nie zacina, wielkość ekranu idealna, bateria też daje radę, choć miałam pewne obawy po aktualizacji na KitKat, której bardzo się wzbraniałam, ze względu na narzekania co do pogorszenia się wytrzymałości baterii. Telefon z biegiem czasu zaczął zastępować mi komputer. Po prostu wszystko, czego potrzebuję, mogę zrobić za pomocą mojego s4.
Jeśli chodzi o obudowę - no ok, może i plastik ale od czego mamy wybór setek etui, które będą chronić nasz telefon, przy okazji odróżniając go od setek innych.
Na dodatek LTE - bajka.
Nic tylko brać!
.internetdsl.tpnet.pl | 25 Jan 2015, 09:01
szuu
Witam :)
Posiadam S4 od 4 miesięcy i muszę powiedzieć że to jest sprzęt rewelacyjny nie zgodzę się ze ekran pęka od tak sobie mi został wytrącony z ręki i leciał 1.5 metra spadł na kamienną posadzkę i o dziwo kompletnie nic się nie stało :) wcześniej używałem LG g e975 który był o wiele lepszym od S3 i nie chciałem więcej Samsunga bo nie ukrywajmy w dużej mierze płacimy za reklamę :/ . Wracając do S4 to przypadek ze go kupiłem i przyznaje ze nie żałuję choć ma ten telefon kilka nie do ciągnięcia przeglądarka przewija zawsze do początku jak się chcę cofnąć, wyszukiwanie sieci tragedia LG bije na głowę na tym polu Samsunga, nakładka systemowa która odpala wiele zbędnych aplikacji co za tym idzie zużywa w ogromnym tempie baterie :/ w LG tego problemu nie było choć nakładka od LG była brzydka ale o wiele bardziej praktyczna jakość wykonania tez po stronie LG szkło z obu stron mmm świetnie spasowany czego nie można powiedzieć o S4 ale po zakupieniu tylnej klapki od GT 9515 skóry problem sliskiego urządzenia się rozwiązał ale mimo to daleko mu do e975 :/ snapdragon jest wydajniejszy ale i tak zdażają mu się krótko trwałe lagi telefon wiechnął się juz parę razy co nie zdarzyło się LG przez rok używania jak mam być szczery to S4 wybrałem przypadkiem i jak bym miał raz jeszcze kupić to kupił bym LG E 975 nad S4 bym się zastanawiał choć w miarę udany fon ale nie za te pieniądze
.play-internet.pl | 24 Jan 2015, 23:01

TheRakku
Opinia po bardzo krótkim czasie użytkowania, ale bardzo wymagającego użytkownika. Wykonanie: 100% plastiku, dzięki temu telefon waży tyle ile waży. Czy to wada? I tak mamy go przeważnie 2 lata i wymieniamy na nowszy model. Nie ma co narzekać. Przyciski chodzą lekko i przyjemnie. Bateria: moim zdaniem jest bardzo dobra i nie można od niej wymagać więcej, czas ładowania ok. 2h z oryginalną 2A ładowarką. Wyświetlacz: amoled to w tej chwili chyba najlepszy wyświetlacz na rynku, fenomenalne barwy aż rzucają się w oczy. Wyświetlacze Sony przy S4 wypadają naprawdę blado. Panel dotykowy 10/10 bez dyskusji. Rewelacyjna czułość. Touchwiz dostaje ode mnie 9/10 jeśli chodzi o płynność działania. Sporadycznie (jedynie kiedy są aktualizowane jakieś appki) telefon lekko przytnie. LTE oczywiście to podstawa w urządzeniu takiej klasy. W połączeniu z miarę wydajnym CPU bardzo szybko wczytuje strony. Korzystanie z internetu to sama przyjemność. Aparat: niestety nigdy nie zastąpi lustrzanki za 5000 zł. Zdjęcia w pomieszczeniu ładne, przy słabym oświetleniu lekkie szumy (bez lampy).
Na zewnątrz zdjęcia są idealne. Wideo: Brakuje nagrywania w 60 kl/s. Jakość filmów 9/10. Głośnik: gra czysto i dostatecznie głośno. Nie zabija wysokimi więc jest przyjemnie. Jakość rozmów: tutaj jest wszystko ok. Ogólne sprawy techniczne: Duży minus dla Samsunga za uniemożliwienie przeprowadzenia downgrade'u systemu bez utraty gwarancji. Dużo systemowych aplikacji od producenta których nie można całkowicie usunąć, jedynie można wyłączyć, kiepsko. Zasięg trzyma stabilnie, mały pobór energii przy połączeniu z internetem 24h.
Jakość dźwięku na słuchawkach to wiadomo standard, brak zintegrowanego wzmacniacza słuchawkowego. Dla wytrawnego "słuchacza" - d*py nie urywa. AirGesture bez zarzutu, rzadko się przydaje, ale jednak. Ogólna ocena telefonu 9/10.
.internetdsl.tpnet.pl | 14 Jan 2015, 17:01
Deus
Witam zainteresowanych,
Zgodnie z tradycją postanowiłem po raz kolejny wystawić opinię na temat następnego użytkowanego przeze mnie telefonu. Pozostałe moje opinie do wglądu w poszczególnych sekcjach. Zakupiłem nówkę w pierwszych dniach maja 2014. Użytkuję go zatem ponad pół roku. Przesiadłem się z Sony Xperia T, a wcześniej posiadałem Galaxy S i9001. Dlaczego zdecydowałem się na S4 i9505? Zdawałem sobie sprawę (po przygodzie z i9001) ze słabej jakości wykonania obudowy, jednakże przyciągnęły mnie podzespoły oraz ekran 5" (AMOLED, Gorilla Glass 3)- co jest najważniejsze w dotykowcu. Po okresie ponad 6 miesięcy pragnę podzielić się następującymi spostrzeżeniami:
PLUSY:
-Rewelacyjna jakość wyświetlanego obrazu zarówno na pełnym słońcu jak i w nocy
-Fabrycznie naklejona folia poliwęglanowa i Gorilla Glass 3 są najwyższej klasy rozwiązaniem w dziedzinie ochrony ekranu
-Obsługa LTE i błyskawiczne ładowanie się stron - zapomnij o lagach i czekaniu
-Wielozadaniowość - Tryb Wiele Okien, Shealth, obsługa gestów czyni z niego prawdziwy kombajn multimedialny i towarzysza dnia codziennego (prezentacje, dokumenty, rozrywka)
-Bardzo dobry aparat z wieloma funkcjami dodatkowymi, nie rozumiem zatem narzekań na jakość zdjęć (chyba, że ktoś od telefonu wymaga jakości lustrzanki to faktycznie jest kiepski) 13 MPX robi swoje a przednia kamera w trakcie wideorozmów np. przez Skype spisuje się dobrze
Super zasięg - nawigacja, rozmowy, nie raz uratował mi skórę przed objazdami czy robotami drogowymi
-Elegancki wygląd aparatu, bez case'a jest cienki, delikatny, idealny. Choć zimą bez etui bywa śliski
-Rozmiar telefonu - nie kupicie mniejszego 5 calowca, to absolutny nr 1, w końcu były flagowiec
-Powalająca szybkość systemu (4.4.2) nawet przy oszczędzaniu energii
-Inne drobniejsze udogodnienia jak smart stay znany z poprzednich modeli czy direct call niedostępny u konkurencji, all share, nfc, router wi-fi, licznik danych, screen monitoring, pilot uniersalny (konkurencja tego nie ma!), dostrojenie wyświetlacza wedle własnych upodobań, Svoice itp.
WADY:
-Kiepskiej jakości tylna klapka - po 2 miesiącach dbania jak "o dziecko" rysy w okół chromowanych wykończeń aparatu i na całej klapce - zakupiłem więc oryginalne etui protective cover+, które również niemiłosiernie zbiera wszystkie rysy. Co mi się nie podoba to zawsze zarysowana prawa część obudowy/coveru, ponieważ głośnik ma delikatne wybrzuszenie. Sytuacja analogiczna do pierwszego telefonu z linii Galaxy.
-Bateria - jeśli chcemy skorzystać z dobrodziejstw AMOLED'a to nie liczmy na 2 dniowy czas działania. DZIEŃ, nie doba - to maksymalne wyniki przy pisaniu 30 smsów dziennie, 10 minut rozmów i stałym dostępie do internetu przez dane pakietowe, pełnej synchronizacji maila, aplikacji, itd. Nie gram w gry.
-Telefon jest strasznie delikatny. Choć widziałem na własne oczy przypadki wielokrotnych upadków S4 (własność znajomej) na asfalt z odległości 1,5 metra i jedyne co nastąpiło to wgniecenie aluminiowych ramek.
-Brak radia fm (a nawet stare nokie je posiadają)
PODSUMOWANIE
Czy poleciłbym / kupiłbym raz jeszcze ten model? Zdecydowanie tak. Za plus minus 1300 zł nie ma dostępnego lepszego modelu telefonu. Oczywiście możecie się sprzeczać, porównując do serii Z od Sonego, jednakże powiem szczerze - nie kupię smartfonu od Sony. Fatalny serwis i nieudolność napraw a także totalna olewka centrali ze strony sonymobile jaka mnie spotkała skutecznie zraziła mnie do tej marki.
Moja ocena to 9/10. Odjęte za kiepską jakość wykonania - bez etui/futerału/flipcover'a nie radzę użytkować, ponieważ telefon marnieje w oczach.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 10 Jan 2015, 13:01

pawel
Telefon dostałem od t-mobile po świętach z juz zaktualizowanym kitkatem. Na razie same zalety. Co do tylnej klapki faktycznie jest źle- widać na niej odciski palców, choć sam wyglad klapki jest na plus. Problem wyeliminowałem dokupując etui. Dobry procesor i 2 giga ramu daje kopa. Jak do tej pory u siebie nie zauważyłem zadnych lagow. Aplikacje fabrycznie zainstalowane można wyłączyć- wystarczy ze sklepu google play ściągnąć aplikacje clean master. Ogólnie telefon polecam.
.internetia.net.pl | 04 Jan 2015, 22:01
Darek
Telefon użytkuje około 2 miesięce i póki co działa bez zarzutu. Zdjęcia umie robić piękne...ale trzeba umieć robić :) polecam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Jan 2015, 19:01
asdfghjkl
Jest aktualizacja do 4.4 android ;)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Dec 2014, 19:12
sammobile
Używam S4 od ponad roku i dochodzę do wniosku, że jest to urządzenie niewarte swojej ceny (nowy kosztował 1600zł).
Zalety:
- bardzo szybki system po aktuaizacji do kitkata
- doskonale radzi sobie z przeglądaniem internetu, fb,Yt, itp
- wszystkie gry smigaja bez zarzutu na najwyzszych detalach
- swietna jakosc polaczen glosowych
- bardzo dobra jakosc dzwieku na wyjsciu 3,5mm
- swietna jakosc obrazu, ogladanie filmu w HD na 5 calach jest przyjemne
A teraz wady:
- FATALNY aparat fotograficzny! robi kiepskie zdjecia, nie potrafi zlapac ostrosci w 90% przypadkow. Traci ostrosc w czasie nagrywania filmow. W telefonie za takie pieniadze jest to ponizej krytyki.
- nakladka systemowa jest przeladowana dodatkami od samsunga, ktore do niczego nie sa przydatne, lub nie dzialaja jak nalezy a zuzywaja tylko zasoby systemowe i baterie. nie da sie ich ani wylaczyc, ani odinstalowac...
- pewnie dlatego zycie baterii po ponad roku to max ok. 12-18h
- GPS ma problemy z fixem w wielu aplikacjach (np.endomondo),
- bez grubego gumowego etui na telefon lepiej nie podchodzic! Gorilla Glass moze i nie lapie zarysowan, ale zonie szybka poszla po upadku fotela (40cm).
- Telefon jak na tak drogie urzadzenie jest bardzo delikatny, wrecz tandetnie wykonany, na rogach luszczy sie farba, latwo go obic lub wgniesc
- LAST BUT NOT LEAST: serwis samsunga. jeszcze nigdy przenigdy w zyciu nie spotkalem sie z tak NIEPRZYJAZNYM i wrogim nastawieniem do klienta! Telefon byl w serwisie 2 razy. najpierw wada baterii, ktora spinala plyte glowna (wymiana obu). Potem przestal widziec karte sim (znowu plyta glowna). za kazdym razem serwis probowal z jakiegos powodu anulowac gwarancje. Najpierw wmawiali mi, ze telefon mial zdjetego simlocka bez autoryzacji (zdjety przez serwis orange, czyli autoryzowany serwis samsunga), potem twierdzili ze telefon byl zalany, oczywiscie po wielu przepychankach mailowych ostatecznie gwarancja zostala przywrocona a telefon naprawiony.

Urzadzenie nie jest zle, jesli braz pod uwage wydajnosc, czy wyswietlacz. Ale po takich przebojach z Samsungiem, nigdy wiecej na ta firme sie juz nie zdecyduje. Zwlaszcza ze model flagowy firmy chyba powinien byc wykonany lepiej.
.33.77.48 | 22 Dec 2014, 11:12
Piotr
Wymieniony wyświetlacz(600zł w serwisie) który pękł w kieszeni. Potem 2x powrót do serwisu ponieważ zaczął gubić zasięg na potęgę. Usterka nie została naprawiona(serwis twierdził ze jest inaczej) więc sprzedałem.Problem z zasięgiem w tym telefonie występuje również u moich znajomych. System szybki i stabilny. Ogólnie telefon delikatny choć zgrabny, bateria po 1,5 roku użytkowania trzymała dzień, troszkę się grzał ale mi to nie przeszkadzało. Teraz użytkuje Lumie 735 a o Samsungach i ich serwisie staram się zapomnieć.
.free.aero2.net.pl | 20 Dec 2014, 22:12
Sventevith
Do Pytanko: godzinę temu wyleciał mi z dłoni, spadł z około 70cm na bardzo mocno wytartą i twardą wykładzinę dywanową i nic się nie stało. Noszę go w etui (chyba podróbce, bo tanie było) Spigen, może dlatego. Zresztą wypadł mi ten telefon już z 4-5 razy.
Co do telefonu. To jest najlepszy jaki do tej pory miałem. Wcześniej miałem S3 i też mogę polecić.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 Dec 2014, 14:12

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 101 do 110.