R E K L A M A

Samsung Galaxy S5
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 61 do 70.
54,7% 
 18,0% 
 27,3% 
Michał
Telefon całkiem niezły jak na dzisiejsze czasy, ale nie bez wad. Największą wadą tego modelu w mojej opinii jest aparat, który zupełnie nie daje rady. Mam ten telefon niecały rok, a więc kupiłem go kiedy już od dawna na rynku był galaxy s6, a do sprzedaży wchodził s7. Jeżeli chodzi o ogólne użytkowanie (z wyjątkiem aparatu) to w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Płynność systemu jest nawet jak na dzisiejsze czasy bardzo przyzwoita, aplikacje uruchamiają się szybko, nie ma się wrażenia że trzeba na coś czekać. Bateria może nie robi szału ale daje radę, bez problemu wytrzymuje jeden dzień.

Aparat ma niestety powazne problemy z łapaniem ostrości, tzn. autofocus potrafi czasem rozmyć scenerię zamiast ją wyostrzyć. Oczywiście kiedy już autofocus ustawi ostrość poprawnie zdjęcia są ładne, jednak często wychodzą rozmyte, co jest niezwykle irytujące. Ciekawy jestem jak w tej kwestii sprawują się nowsze modele, niemniej jednak jestem zaskoczony że topowy model samsunga z 2014 r. (a więc nie aż taki stary) robi często gorsze zdjęcia niż moja stara Xperia L, nie mówiąc już o Lumii 640, która moim zdaniem biła na głowę aparat w galaxy s5.

Telefon można jak najbardziej polecić osobom, które nie korzystają dużo z aparatu - tacy użytkownicy będą zadowoleni z płynności urządzenia i ogólnego funkcjonowania na codzień. Niestety odradzam telefon użytkownikom, dla których aparat w telefonie jest ważną funkcją - będziecie rozczarowani.
.179.163.222 | 10 Jan 2017, 11:01
Grzechu
Użytkuję ten telefon od prawie dwóch lat. Poczytałem opinie na jego temat i jak zwykle zdania są różne, ale jednak większość go chwali - ja również pochwalę.
Osobiście nie widzę wad w tym modelu. Mam nadzieję, że nie zobaczę :)
Co do zalet to nie będę się rozpisywał, poprzednicy to już zrobili...
Ma on jednak jedno bardzo fajne rozwiązanie, na które chciałbym zwrócić uwagę, mianowicie wymienna bateria. Wiele telefonów obecnie produkowanych nie ma możliwości otwarcia i wymiany zużytej baterii na nową. Jest to robione z prostej przyczyny, aby kupić nowy telefon, a nie baterię. Niedawno kupiłem do niego nową oryginalną baterię i telefon śmiga jak nowy ;)
Ogólnie ocena na 5+
Polecam.
.191.109.191 | 05 Jan 2017, 05:01

Justyna
Mam telefon od około dwóch lat. Jest to pierwszy, który wytrzymał u mnie tak długo i nawet nie zaczęłam na niego narzekać. Działa fajnie, nie zacina się. Mój galaxy s5 to chyba taka smartfonowa wersja Nokii 3310, upadał sto razy z najróżniejszych wysokości, transportuję go luźno wrzuconego do torebki i ani jednej ryski na ekranie! Mógłby jedynie mieć trochę lepszy aparat.
.dynamic.chello.pl | 16 Dec 2016, 11:12
mirek
Galaxy S5 budzi we mnie mieszane uczucia. Wyświetlacz bardzo ładny, kolory żywe, kontrast ok. Bateria jak na smartfona trzyma dobrze. Aparat ma problem ze złapaniem ostrości, wiec zdjęcia nie zawsze wychodzą ładne i to jest moim zdaniem duży minus. Obudowa bardzo delikatna. Telefon dobrze radzi sobie z wymagającymi grami.
.adsl.inetia.pl | 12 Dec 2016, 14:12

Miru888
Zrobilem reset do ustawien fabrycznych i troche pomoglo zdjecia wychodza lepiej,ale o wczesnym zmierzchu zdjecia nadal sa nie ostre
.knc.pl | 05 Dec 2016, 19:12
Miru888
To wiec tak,mam kilka telefonow samsunga note3,s5 i s7 edge.S5 mam juz ponad rok wszysto dzialalo dobrze telefon robil ladne zdjecia ladnie nagrywal video.Nie korzystalem z tego telefonu 2 miesiace i dzis probowalem robic nim zdjecia,a tu taki h.j aparat nie potrafi zlapac ostrosci prawie kazde zdjecie wychodz nie ostre.Mam androida 6.0.1 i chyba musze go oddac do serwisu bo jeszcze mam gwarancje.
.knc.pl | 03 Dec 2016, 17:12
nick
Posiadam S5 jako służbowy od od 11 miesięcy. Służy jako telefon kontaktowy i jest sporadycznie używany praktycznie 2-3 dwa połączenia GSM na jeden cykl ładowania. I chociaż przy moim S6E+ wypada jak ubogi krewny, to ma jedną fenomenalną zaletę która kładzie S6-kę na plecy i wdeptuje w ziemię - czas pracy na akumulatorze. Odczyt "15d 18g 26m 05s zasilania baterią" od ostatniego ładowania, a w telefonie pozostało jeszcze 9% energii! Telefon dociąga na jednym ładowaniu do 17 dni (aby nie powiedzieć 18) w stanie czuwania. Oczywiście gdyby z niego zacząć korzystać intensywnie, natychmiast ten czas skraca się do 2 dni lecz gdyby miał mi zapewnić kontakt np. w górach, to S5 tylko S5...
Natomiast jeśli chodzi o ergonomię i ogólne wrażenie, to telefon jak najbardziej OK. Jedyne, do czego można się przyczepić to plastikowa ramka okalająca telefon. Wygląda jak plastik w taniej chińskiej zabawce. I pomyśleć, że taki fatalny plastik we flagowcu. Jednak pomimo tego gorąco polecam!
.252.192.238 | 03 Dec 2016, 15:12
lukroj
Po dwóch latach użytkowania mogę powiedzieć, że jest to telefon wręcz idealny. Żadnych przekolorowań. Przesiadłem się na s7 edge i w pierwszej chwili niesamowity wręcz gigantyczny plus dla s5:ma irde. Brawo s5. Miałem okazję bawić się s5 neo i chyba mini więc dla wszystkich dobra rada. Nie dajcie się koloryzować! Żadne osiem rdzeni po 1,3 GHz czy ile one tam mają. Ani jeden ani drugi nie dorównuje flgowcowi w szybkości działania {mimo tego, że niestety miałem brandowaną wersję}. Po żadnej aktualizacji nie muliło, nie grzało. Bomba. Aparat?! Naprawdę dobry. Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w dalszym ciągu jest to telefon i w dodatku wyprodukowany 2 lata temu. Wyświetlacz rewelka. Full HD robi swoje! Żadnych ograniczeń. Troszkę ma to oczywiście wpływ na baterie jednak zawsze podchodzę do tego tak, że coś kosztem czegoś. I tutaj mimo tego dawała radę. Dzień to spokojnie trzymała. Jasne. Jak usiadłem tak ambitnie, że się aż spocił to wytrzymał około 8h co jet naprawdę dobrym wynikiem. Przy normalnym użytkowaniu tak 2 do 2,5 dnia. Naprawdę dobrze. I to przyznam, że nawet po dwóch latach. Co daje ogromny plus Samsungowi.
Często podróżowałem i przyznam, że GPS rewelka. Nie zawiódł ani razu. Prędzej nawalały aplikacje. Kolejny plus.
Dbam o telefony, oczywiście bez szaleństw. Dobra obudowa + jakąś folia na ekran i wystarczy (nie szkła czy coś tam, folia żeby się za bardzo nie porysował i jazda). Jak spadnie to padnie, sprawdzamy czy działa i dalej a ewentualne oględziny w domu na spokojnie i... Po 24 miesiącach, mimo tych wszystkich krytycznych uwag, telefon idealny. Szkoda aż, że nie mogę zamieścić zdjęć bo wymieniam folie na ekranie i jak nówka. No i dochodzimy do czytnika Lini papilarnych. PORAŻKA! Rano wczytuje odcisk ba myślę sobie wczytać trzy, a po południu jeden z nich już nie jest rozpoznawalny a wieczorem to już ani jeden z moich palców nie jest zarejestrowany. Hmmmmmm... Zmieniają mi się linie papilarne?! Dziwne posunięcie Samsunga by we flagowcu montować taki badziew. ????
I aplikacja stealth która odmieniła moje życie. Liczenie kroków, dzienny pokonany dystans, pulsometr I wiele innych. BOMBA brawa wielkie dla Samsunga. Telefon zasłużył na miano flagowca a obecnie można mieć naprawdę fajny kombajn multimedialny w rozsądnej cenie. Zasłużony POZYTYW! ????
.dynamic-ra-04.vectranet.pl | 22 Nov 2016, 11:11
DamianMichalski69
Aktualnie posiadam kilka flagowcow samsunga. Zaczynalem od s4, po dwoch miesiacach auto po niej przejechalo, kupilem s5, ktore bylo wiernym kompanem od prawie 1.5 roku. W miedzyczasie kupilem s3 lte jako drugi telefon. Mam tez s6 i wczoraj kupilem nowego s7. Wracajac do tematu - nie chce sie przechwalac, test porownawczy. S5 porownujac z poprzednimi wersjami jest swietna. Mi bateria dzialala bardzo dobrze, czytnik lini papilarnych nie lapal raz na 10 razy, wiec efekt dawalo pozytywny. Wyswietlacz - rewelacja, aparat genialny. Nie potrzebuje cyfrowki do robienie zdjec. Czesto korzystam z map, nawigacji i internetu wiec bateria trzymala okolo jednego dnia, czasem krocej. Niestety pewnego pieknego dnia telefon mi zmarzl w aucie i wyswietlacz odmowil posluszenstwa. Gdy wylaczylem telefon przez wyjecie baterii i ponownym wlaczeniu wszystko bylo ok. Dzialal dotyk, wszystko bylo widac, jednak po zablokowaniu i ponownym odblokowaniu nie bylo widac nic oprocz malego mrygniecia. Gdy lezal w cieplym pomieszczeniu wszystko bylo ok, lecz gdy tylko temperatura ulegla zmniejszeniu, problem znow sie pojawial. Czasem lapal po 20-30 probach wzbudzenia przyciskiem zasilania, czasem mial nas w dupie. Teraz zalupilem nowy model s7 i na ta chwile jakis wiekszych roznic nie widze. Jest kilka rozwiazan ktore w s5 byly, a tu nie ma, np zmiana wizualna ustawiem z listy na karty. Wiadomo s5 jest okolo 2 lata starsza od 7 i nie moze jej tak bardzo dorownac, jednak pomimo wszystko depcze s6 i s7 po pietach. Dobry telefon w rozsadnej cenie - jesli chcesz dobry telefon za rozsadne pieniazki, to bez zastanowienia mozesz kupowac s5, tylko ze wg mnie lepiej kupic s5, niz s5 neo pomimo tego, ze starsza wersja ma 4 a nowsza 8 rdzeni.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 Nov 2016, 10:11
Misiek
Telefon bajka. Mam ten model od ponad roku i jednym słowem SUPER.
.tktelekom.pl | 04 Nov 2016, 09:11

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 61 do 70.