R E K L A M A

Samsung Galaxy S5
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 11 do 20.
54,7% 
 18,0% 
 27,3% 
Tedy
Telefon mimo upływu lat sprawuje się b. dobrze. Nie widzę sensu wymiany.
.160.24.160 | 20 May 2019, 12:05
erwin
Ja posiadam swój S5 od 4 lat od jakiegoś czasu zaczął się dławić, czasem aplikacje się wyłączają. Mam wrażenie że ostatnia aktualizacja to spowodowała. Trudno pozostanie reset. Ale co muszę przyznać, że tyle co lądował na glebie zawsze wychodzi cało. Często sam walne o glebę jak się zamuli i nic, cały. Bateria nowa 2800 mAh, teraz aktualnie po testach posiada pojemność 2250 mAh czyli po intensywnym użytkowaniu baterii czyli ładowanie często do 100% i często zdarzało się rozładować do 0% co nie wskazane jest dla baterii, nadal pojemność ma dobrą.
.25.7.229 | 16 May 2019, 11:05

SPINACZXXX
Posiadam S5 i S7edge, używam obu i mogę po paru latach eksploatacji porównać oba modele. WADAY S5: słabiej łapie sieci - duża wada - brak stabilizacji optycznej
WADY S7edge :- wyświetlacz może wygląda ładnie ale zdecydowanie praktyczniejsze są płaskie wyświetlacze. Obecnie chętnie zmienił bym telefon na coś nowego ale nie ma na co ...) Może Asus rog fone
.173.57.95 | 23 Feb 2019, 10:02
alexander
Używam S5 od czterech lat, kupiony z drugiej ręki, czyli ma już 5 lat, od czasu do czasu coś się tam przytnie, coś zwolni, ale czym starszy tym rzadziej, a po wymianie baterii na 3000 mha śmiga jak nowy2 lub 3 dni bez ładowania (w którym nowoczesnym smartfonie można wymienić samemu baterie? w żadnym!). Chciałem wymienić na jakiś inny model (ten po prostu się opatrzył). Kilka dni przesiedziałem przy laptopie oglądając specyfikacje różnych tel. raz byłem już nawet w [sklepie] i... nic nie kupiłem... choć cena nie grała za bardzo roli. Chciałem mieć wideorozmowę, wyjście na TV, niezły aparat i kręcenie filmików z wczasów i wypraw wędkarskich ze stabilizacją optyczną i EIS ...i tu szok: przecież to wszystko ma s5. Dałem sobie spokój z kupnem i zostałem przy swojej starej sprawdzonej s5tce, bo teraz smartfony robią na rok, dwa i wszyscy pędzą po nowe modele. Może i ja kupię kiedyś nowszy model, ale jeszcze poczekam ze 2 lata...
.47.117.30 | 05 Feb 2019, 12:02

pol
Trzeba zresetować do ustawień fabrycznych dużo zalega śmieci z internetu i wtedy jest ok
.221.123.250 | 10 Jan 2019, 17:01
Pablo_123456
Używam S5 ponad 4 lata... i musze powiedzieć, że nie ma potrzeby wymiany bo na jaki model ??
żaden z najnowszych nic nie wnosi nowego, nadal nagrywa tylko w 4K tak jak i S5, nadal zdjęcia nie są lepsze niż w S5. Internet dziala super, wifi 5Ghz. Jaki sens wymieniać na S7, S8 czy S9 ? po to żeby miec inny troche lepszy model procesora czy wiecej pamieci skoro to akurat nic nie wnosi jeżeli chodzi o użytkowanie i praktyczne działanie telefonu. Wg mnie kolejne modele powyżej S5 to sztuka dla sztuki - po prostu firma musi zarabiać więc produkuje co rok nowy model, o innym wyglądzie i troche podrasowany w stosunku do poprzednika. Owszem gdy S5 klęknie to kupie znowu flagowca S9 czy moze S11 ale dopóki dziala i to działa super to nie zmieniam bo po co ??
.190.133.194 | 28 Dec 2018, 23:12
Sh1b
Używam od września 2014, a dziś końcówka 2018. Warto, warto jeszcze raz warto!! było :) Poza tym, że wypaliło pasek górny i czasem się zawiesi, szczególnie od około roku jest to super wybór. Dziewczyna nowy telefon za 2tys. oddawała 3 razy na gwarancję, a ja do S5 nie dołożyłem ani grosza. No może poza dwoma etui po 10 zł w pierwszych dwóch latach. Telefon do dziś działa dobrze, zdjęcia, czasem jakaś gierka, no i oczywiście cały czas internet nie sprawiają większego problemu. Myślę tylko nad nową baterią, ale nie wiem czy jest po co wymieniać. Na obecnej spokojnie do 2 dni wytrzymuje.
.4.34.102 | 25 Dec 2018, 00:12
Maciej
Najgorszy z możliwych wersji tego telefonu. Ekran źle reaguje na dotyk, pisanie sms to tortura, GPS kompletnie niefunkcjonalny, po połączeniu z siecią nagrzewa się aż pali w nogę, lista kontaktów resetuje się co kilka godzin, więc musisz zrestartować telefon, klapa tylna, mimo że dopięta, zawsze jest według systemu nie dociśnięta, niewygodne zamknięcie wejścia do ładowarki, wrażliwy na pęknięcia ekran, słowem - masakra. Jedyne co w nim dobre to aparat, zdjęcia przepiękne.
.12.130.98 | 19 Oct 2018, 11:10
nata86
Samsung Galaxy S5 używam od 3 lat i 10 miesięcy. Pomimo iż jest to bardzo dużo jak na smartfona to i tak nadal jestem bardzo zadowolona. Nigdy mi się nie popsuł, nigdy mi się nie potłukł i nigdy nie sprawiał problemów. Nie jestem jakąś fanatyczką ani stara babcią która ma komórkę aby tylko do niej dzwoniły dzieci. Jestem młodą kobietą, która zawsze używa etui i zwyczajnie dba o to co ma.
Po 3 latach zaczął migać wyświetlacz tak, że miałam wrażenie że się wypala jak plazma. Byłam przygotowana na najgorsze ale po ok 2 miesiącach kłopotliwe miganie ustało i nic złego się nie dzieje. Kolega pracujący w serwisie tel. komórkowych powiedział, że to cud nadal tak mi służy bo w dzisiejszych czasach producenci robią taką jakość aby urządzenie było niezawodne przez czas gwarancji (czyli 2-3 lata) a w wkrótce po upływie tego terminu urządzenia po prostu wysiadają.
Zastanawiałam się nad wymianą na nowszą wersję ale gdy porównałam go z innymi to muszę przyznać, że wszelkie nowości jakoś nie robią wielkiego efektu poza ceną, także jak na razie zostaję z moim "dziadkiem" do ostatnich jego dni.

Wyświetlacz i kolory są naprawdę zadowalające.
Żywotność baterii również wielki plus. Od nowości (3 lata i 10 miesięcy) mam tą samą baterię.
Głośnik jest ok.
Jeden mały minus dla aparatu za słabiutką jakość zdjęć robionych nocą i w słabym oświetleniu. Zdjęcia robione w dobrym świetle są ok.
Drugi mały minus za zaślepkę zabezpieczającą wejście do ładowarki. Zaślepka ta jest jakby trochę zbędna a po 2 latach samoistnie się ułamała (i tak była mi nie potrzebna).
Pamięć wewnętrzna jest wystarczająca jak na moje potrzeby a jeśli ktoś potrzebuje przechowywać zdjęcia, filmy lub muzykę to spokojnie można dołożyć dodatkową kartę z pamięcią.
.2.24.114 | 10 Oct 2018, 18:10
Damiam
Dodam jeszcze jedną rzecz - patrząc na opinie dotyczące zarówno S6 jak i S7, które w większości są dość negatywne, poczciwa S5 wydaje się zdecydowanie bardziej dopracowana i przemyślana...
.47.166.177 | 08 Oct 2018, 10:10

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 11 do 20.