R E K L A M A

Samsung Galaxy S20 FE 5G
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 19. Pokazuję od 11 do 19.
36,8% 
 31,6% 
 31,6% 
Paweł
Witamy. Piszę tą opinię (z s20fe 5g który za chwilę wraca do sprzedawcy) tylko po to by przestrzec przed zakupem tego modelu. Jeśli jesteś użytkownikiem jakiegoś prawdziwego flagowca od Samsunga jak s10, s20, note 10, note 20 to musisz wiedzieć, że się mocno rozczarujesz ekranem oraz głośnikami tego telefonu. W mojej opinii to najgorszy ekran w Galaxtykach od lat! Dla przykłady wyświetlany na ekranie kolor czerwony jest bardzo wyblakły i to w nowym, świeżo uruchomionym telefonie. Multimedia wyglądają na nim słabo a po 2, 3 latach będzie przez to bardziej zielony niż inne z galaxy. Mój stary s10e ma kolor czerwony prawdziwie czerwony a jego głośniki M I A Ż D Ż Ą te z s20 fe 5g.
Aaa tak wszystkie recenzję rozpływają się nad tym nieudanym modelem! Szkoda, że nikt nie wspomniał, że brak w nim czujnika zbliżeniowego przez co uchem rozłączamy rozmowy telefoniczne.
Na pocieszenie dodam, że pomimo braku certyfikacji Aptx, to telefon używa tego kodeka (w opcji programisty po podłączeniu słuchawek z aptx). Obejrzyj dokładnie w sklepie przed zakupem a nie tak jak ja przez lockdown, w ciemno przez internet!!!
.192.139.55 | 02 Dec 2020, 21:12
Szymon
Po miesiącu używania wszystko na plus, zdjęcia wychodzą wspaniale, bateria trzyma tyle ile przewidywał producent, zero problemu z ekranem...wcześniej spotkałem sie z wieloma negatywnymi opiniami na temat tego tefonu i zestawu akcesoriów dołączonych w pudełku. Osobiście uważam że okrajanie zawartości pudełka jest rzeczą jaknajbardziej normalną, co więcej chcąc mieć dostęp do najnowszych technologi trzeba liczyć się z wydatkami ktory w tym przypadku moim zdaniem i tak są akceptowalne.
.81.117.122 | 15 Nov 2020, 01:11

POZ
RAM LPDDR4X, a nie LPDDR5, niestety
Jeżeli tak jest rzeczywiście, to proszę może udać się z reklamacją tam, gdzie ona powinna trafić: do producenta urządzenia: http://www.samsungmobilepress.com/mediaresources/galaxy_s20_fe/techspecs
- To oficjalne dane Samsunga, a nie nasz wymysł. (jf)
.108.41.70 | 14 Nov 2020, 22:11
Qawey
Kupiłem jako następcę Samsunga S9. Niestety telefon rozczarowuje. Wyposażenie w stosunku do poprzednika okrojone o diodę powiadomień, złącze słuchawkowe. W zestawie brak słuchawek, przejściówki na USB (porównuję do zestawu z S9). Samsung S9 miał pulksosymetr w aplikacji Health (obecnie b. przydatna sprawa), ten praktycznie nie ma żadnej funkcjonalności w tej aplikacji. Mizerny zasięg, tam gdzie poprzednik nie miał problemu z zasięgiem S20 FE ledwo "łapie jedną kreskę". Potwierdzam dziwne zachowanie ekranu podczas rozmów.
Ogólnie wrażenia po użytkowaniu przez ok. miesiąc - mizerne. Najprawdopodobniej drugi raz bym go nie kupił.
.3.114.193 | 10 Nov 2020, 14:11

atvandal
To nie miłość od pierwszego wrażenia, a zapowiadało się iż polubimy się na dluzej. Wziety u zielonych bo to i snap i gcam można dobrać, a i plastikowy tył dawał szanse na przetrwanie i kilka innych funkcji które na papierze wyglądały zacnie. Juz go nie mam udało się sprzedać z kilku jeśli nie kilkunastu powodów. Czuć,że to no prawie flagowiec, zdjęcia dramat, coś takiego jak uchwycenie czegoś w nocy nie istnieje, idąc dalej bateria miało być lepiej niż jest a wyszło jak zawsze czyli słabo, a skoro taki mi note 10 lite trzyma mi 8h sot to ten wykastrowany flagowiec powinien dać z siebie 6 a realnie to 4 max 5h sot. Ekran taki sobie bez porównania z s20 i notami kolory sprane czuć niskie PPI. Szybkość ładowania po przesiadce z xiaomi droga przez mękę gdzie tam po wypiciu kawy można było mieć zapas na cały dzień tu musiałbym wypić 3 kawy by pozwolić sobie na bezstresowe odpięcie kabla. Zakup etui graniczy z cudem, żaden komis w małym mieście go nie posiadał a szkoda bo znowu Chińczycy dorzucają silikonik. Niech się cieszy ktoś inny ja wróciłem do chinola i cieszę się bezstresowym użytkowaniem.
.217.104.221 | 26 Oct 2020, 01:10
średnio na jeża
Dałem się namówić na promocję i kupiłem. Wrażenia mieszane. Aparat pozytywnie oceniam jak to samsung. Ale niedoróbek nie brakuje. Słabe anteny, dziwne zachowanie wyświetlacza podczas rozmowy, zapala się co chwila, wystarczy się podnieść lub obrócić nie odrywając słuchawki od ucha. Prawdopodobnie jest użyty żyroskop razem z czujnikiem światła a zbliżeniowego nie ma wcale. Poprzedni innej marki nie miał tej przypadłości. Głośnik rozmów wydaje jedostajny szum podobny do wentylatora od laptopa. Te wady są w dwóch sztukach kupionych przeze mnie.
.184.228.177 | 16 Oct 2020, 17:10
JaPod
Większość portali podaje, że ochrona wyświetlacza to szkło gorilla glass 3, a u was jest informacja o 5 generacji tego szkła. Jak to jest naprawdę. Różnica pomiędzy 3 a 5 generacją jest bardzo duża. Co więcej w moim 4 letnim s7edge jest gorilla glass 4. Samsung poszedł, aż tak po taniości i dał tak starą wersję szkła?
Powyżej 3 generacji rośnie odporność na upadek kosztem twardości i odporności na zarysowania. IMO to kwestia gustu.
Pierwotnie rzeczywiście pojawiły się (nieoficjalnie) informacje o CGG3 - i takie dane były nawet u nas na kartach. W okolicy premiery pojawiły się z kolei (znów nieoficjalnie) informacje o CGG5, dlatego zmieniłem wartości na kartach wszystkich wersji. Z powodu kontrowersji i nadal braku oficjalnej informacji ze strony Samsunga usuwam informacje o wersji. W zasadzie w ogóle powinienem usunąć informacje o CGG, bo ani Samsung, ani Corning jej nie podają. (jf)
.55.193.69 | 02 Oct 2020, 11:10
AM
Dzisiaj ten telefon zadebiutował. Nie ma wersji z 12 GB RAMu. Są dwie wersje 6/128 i 8/256, ta druga pojawi się w Polsce w listopadzie 2020.
Tak, to prawda, dziękuję. Ze specyfikacją byliśmy jednymi z pierwszych, ale wczesne specyfikacje mają to do siebie, że bywają niedokładne w szczegółach. Dziękuję serdecznie tym wszystkim, którzy z takim wdziękiem i uprzejmością wytłumaczyli mi kim jestem i kim byli moi przodkowie do 5 pokolenia wstecz. Po raz kolejny się wzruszyłem. Na komentujących zawsze można liczyć. Pozdrawiam. (jf)
.30.28.82 | 23 Sep 2020, 17:09
AM
"1080 x 2400 px (6.50") 566 ppi"
Przy takich parametrach to ppi wynosi 405 a nie 566
To prawda. Jakiś dziwny błąd przeliczenia. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
.30.24.162 | 19 Sep 2020, 15:09
Wszystkich opinii: 19. Pokazuję od 11 do 19.