R E K L A M A

Samsung Galaxy S10e
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 31. Pokazuję od 21 do 30.
74,2% 
 16,1% 
 9,7% 
Tommy137
Witam. Miałem s8 i w porównaniu do s10e obraz w s8 był przyjemniejszy dla oka (cieplejszy). Nie wiem o co chodzi z tą baterią ale u mnie od 6 rano do 21 mam jeszcze 55% baterii. Bluetooth włączony non stop, przeglądam neta, ekran włączony w tym czasie ok. 2h. S8 według mnie ciut gorszy. Generalnie jest ok. Osobiście polecam. Do swidania.
.93.94.228 | 20 May 2019, 20:05
Kuba
Wzięli wszystko co było dobre w S9 + dodali nowości. Polecam pod każdym względem.
.47.25.147 | 13 May 2019, 15:05

Zoom
Telefon mam około miesiąca. Jestem osobą, która nie chce telefonu o rozmiarach tabletu i jednocześnie oczekuję flagowej wydajności, a S10e wpasowuje się w moje oczekiwania idealnie.

Po pierwsze - wydajność. Jest absolutnie świetnie. Wiadomo, to nie Snapdragon 855 tylko Exynos 9820, który mimo wszystko będzie wolniejszy głównie ze względu na GPU Mali G76, które po prostu jest słabsze od Adreno 640. Mimo to jednak jest bardzo dobrze, tylko w jednej grze doświadczyłem okropnych spadków klatek i to jest prawdopodobnie spowodowane faktem, iż gra ta nie działa dobrze na żadnym GPU ARM Mali.

Po drugie - wymiary. Jest to pierwszy telefon, który mogę obsługiwać jedną ręką i nie jest to żadna wersja "Mini", "Compact" etc.
Bardzo dobrze leży w dłoni i nawet mając ciasne kieszenie nie rozpycha ich, przez co nie rzuca się w oczy.

Po trzecie - wykonanie. Tutaj jak zwykle Samsung się popisał. Mam naprawdę dobrą, sztywną ramę urządzenia i świetne szkło Gorilla Glass 5 z obu stron, które jest dodatkowo na froncie chronione fabryczną folią, dzięki czemu nie zbiera rys od pierwszego dnia.
W moim wypadku po trzech tygodniach normalnego korzystania folia zaczęła odchodzić, szkoda.
Spasowanie elementów jest OK, nic nie odstaje, nic się nie rusza.

Po czwarte - design. Nie za wąskie ramki, czytnik linii z boku urządzenia to na pewno spore plusy S10e. Trochę irytuje jednak wysokość przycisku zasilania, na którym ten czytnik linii został zaimplementowany, jednak można się przyzwyczaić i przeboleć to.

Po piąte - bateria. Recenzenci zgodnie krzyczą, że S10e nie wytrzymuje więcej, niż 5h. Mi natomiast udało się uzyskać prawie 9 godzin czasu pracy na ekranie (SoT), co jest w mojej opinii bardzo dobrym wynikiem.
Użytkuję tego telefonu trochę na Wi-Fi, trochę na LTE, jasność na stałe ustawiona na 50%, nie mam ciągle włączonej lokalizacji, BT czy innych opcji, z których nie korzystam.
Dużo przeglądam FB, trochę piszę na GG, słucham w tym czasie muzyki.
Grając ciągle na S10e udało mi się wyciągnąć 6 godzin SoT. Trochę gry w Injustice 2, trochę w World of Warships, trochę w Need for Speed: No Limits. Sześć godzin ciągłej gry dopiero wyczerpało do końca baterię w tym telefonie.

Wypada poruszyć teraz kwestie, które mi się nie podobają.
Przede wszystkim głośniki - są one jakieś takie... rozmemłane.
Mój poprzedni telefon, Motorola Nexus 6, podawał na głośniki jak wściekły grając równo w całym zakresie tonalnym. Fakt, nie było tam słychać za wiele niskich tonów, jednak dało się tego słuchać. S10e natomiast przy mocniejszym basie tak jakby "odcina", przez co w momencie uderzenia basu słychać, że telefon przycisza utwór na tą chwilę.
Druga sprawa - dźwięk powiadomień. Ja wiem, że to pierdoła i w ogóle, jednak mi się to nie podoba. NIE PODOBA MI SIĘ FAKT, ŻE NIE MOGĘ USTAWIĆ WŁASNEGO DŹWIĘKU POWIADOMIEŃ.
Dzwonek jak najbardziej mogę zmienić, nawet dla obu kart SIM, jednak jeśli chodzi o powiadomienia, jestem skazany tylko na te dźwięki, które zainstalował producent. Duży minus za to. Bodajże nawet w głupim S8 Plus mogłem zmienić dźwięk powiadomień na swój własny.
Kolejny minus za upośledzone programowanie przycisku Bixby. No ja nie wiem po jakiemu jest to zrobione, ale chciałbym włączać/wyłączać z poziomu tego przycisku latarkę, bo jest to wygodne. Oczywiście, że się nie da. :)
Mogę odpalić sobie fejsbunia, Messengerka a nawet kalkulator, jednak prostego odpalania/wyłączania durnej latarki nie da się na tym przycisku zaprogramować.

Generalnie jestem z telefonu bardzo zadowolony, jednak idealnie nie jest.
Trzeba jednak powiedzieć, że w moim przekonaniu Samsung jest już bardzo blisko MOJEGO telefonu idealnego. Nie każdemu będzie on pasował, mi zaś pasuje on w 95%.
.241.25.13 | 11 May 2019, 17:05
Jacek
W specyfikacji jest błąd: jest napisane, że Samsung S10e nie posiada ochrony ekranu a fakty są takie, że posiada Gorilla Glass 5 zarówno z przodu jak i z tyłu.
https://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/products-with-gorilla-glass/gorilla-glass-front-and-back/samsung/samsung-galaxy-s10e.html
Są 2 powody takiego stany rzeczy. Po pierwsze bazujemy na specyfikacjach producenta, a ten nie raczył podać tej informacji. Po drugie producent szkła wielokrotnie zamieszczał dane, którym nie można było ufać, ponieważ okazywały się nieprawdziwe, niezgodne ze stanem faktycznym. Pozdrawiam. (jf)
.42.81.21 | 29 Apr 2019, 13:04

grabash
Telefon fajny. Miałem wcześniej A5 2017 i widać zdecydowany przeskok względem szybkości. Czytnik naprawdę szybko śmiga i jest w dobrym miejscu (wydaje mi się że gdyby był niżej to częściej przypadkowe odblokowania mogłyby się zdarzać). Ekran, płaski, telefon poręczny.

Fotki - Świetne, naprawdę, mam porównanie z P20 Pro i wydaje mi się lepszy. Może nie w trybie portretowym i przy ciemnościach, ale w codziennym użyciu sprawdza się dużo lepiej, a chyba o to chodzi. Przede wszystkim trafia z ostrzeniem praktycznie zawsze a P20 ma z tym problem przy np ruchliwym dziecku ;)

Bateria mogłaby trochę być większa i to chyba największy minus. Fajny następca S7 (żona ma to też mam porównanie)
.206.19.180 | 15 Apr 2019, 00:04
pilczekk
w końcu flagowiec o normalnym rozmiarze który idealnie leży w dłoni, fantastyczny smartfon który jest na prawdę wart swojej ceny, używam go już dwa tygodnie i jestem na prawdę ogromnie zadowolony.

+ bardzo bardzo szybki i sensownie umiejscowiony czytnik linii papilarnych
+ świetne głośniki stereo
+ jack na słuchawki jak i slot na kartę sd
+ idealny rozmiar
+ nakładka One UI która dodaje mnóstwo przydatnych rzeczy takich jak ciemny motyw w systemie
+ genialny aparat szerokokątny
+ dużo tańszy od zwykłej S10 a nie ma żadnych kompromisów

- bateria mogła być lepsza
.92.229.155 | 29 Mar 2019, 18:03
VoY
Można powiedzieć że S10E to godny następca S7. Świetny ekran i wydajność.
.64.60.123 | 23 Mar 2019, 08:03
Panb
Witam
Telefon mam od tygodnia i choć cały czas zastanawiam się czy te 6gb ramu będzie dalej ok (8gb ma standardowe s10) to szczerze - telefon daje radę. Zmieniłem s7 i porównując widzę ogromny przeskok. Czytnik linii papilarnych faktycznie szybki, nic się nie tnie, asystent google działa szybko, aparaty robią bardzo ładne zdjęcia. Czy warto? 700 zł więcej za s 10 to sporo więc uważam że warto.
.253.119.0 | 22 Mar 2019, 23:03
Rafał
Jestem użytkownikiem tego telefonu s10e i przesiadłem się z Samsunga s7. Wszyscy co wahają się nad kupnem tego smartfona to nie potrzebnie. Korzystanie z tego telefonu to czysta frajda. Jakość wyświetlacza jest genialna tak jak opisują różni recenzenci jasność jest naprawdę bardzo wysoka dużo lepsza niż w moim s7,nawet nie męczy wzroku i można kilka godzin patrzeć na wyświetlacz,w s7 był problem bo po godzinie już piekły mnie oczy. Czytnik linii papilarnych jest naprawdę piekielnie szybki wystarczy go musnąć żeby odblokować. Odblokowanie twarzą jest genialne wystarczy podnieść smartfon lub puknąć w wyświetlacz dwa razy i telefon błyskawicznie się odblokuje. Wrażenia z użytkowania samsung s10e ,płynność działania oraz szybkość stoją na bardzo wysokim poziomie. Jak dla mnie jest to smartfon kompletny.
.184.197.195 | 16 Mar 2019, 23:03
Grabek
Miałem go 2 dni. Wielkość jak i waga super! Cóż, o ile do "bebechów" zarzutu nie mam, oceniam na mocne 9/10, tak do wyświetlacza... Wyświetlacz jest po prostu ciemny. Z początku myślałem, że ustawienia są skopane, ale niestety... Maksymalną jasność S10e mógłbym porównać do 65-70 procent jasności mojego leciwego BB KeyOne.
Do tego biel, a raczej jej brak. Biel na wyświetlaczu S10e to po prostu żółty. Nijak nie byłem w stanie uzyskać bieli.
To nie jest telefon za ponad 3k. Ze względu na ekran maksymalnie dałbym za niego tysiąc złotych mniej.
Wróciłem do BB KeyOne.
.173.225.179 | 15 Mar 2019, 17:03

Wszystkich opinii: 31. Pokazuję od 21 do 30.