R E K L A M A

Samsung ATIV S
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 55. Pokazuję od 31 do 40.
52,7% 
 20,0% 
 27,3% 
qnick
@boolie:
Jeżeli jest dostęp do aplikacji Nokii, to czemu Michalos narzeka na brak darmowej nawigacji? Nokia daje w Lumiach darmowe mapy offline całego świata. Masz tego Samsunga? Co przydatnego masz od producenta? Ja od Nokii zainstalowałem aplikacje do zdjęć i właśnie mapy (oraz Nokia Konkursy, co miesiąc liczę naiwnie, że coś wygram), ale z drugiej strony pstrykanie fotek i nawigacja samochodowa to główne zastosowania mojego telefonu... Obok dzwonienia rzecz jasna:) No chyba że Koreańce dali dobry odtwarzacz muzyczny, to zwracam honor...
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 Oct 2013, 23:10
Michalos
podobnie jak u Mikroszkop
Obudowa się porysowała, mimo noszenia w pokrowcu.. taka słaba. Przyciski słabo działają. Ściszanie już się zacina i czasem ścisza, chociaż już puściłem przycisk. Do tego po aktualizacji zaczął mi wariować z kartą SD, gdzie wcześniej nie było problemu. Telefon mam od maja, więc niecałe pół roku. Co do systemu nie mam zastrzeżeń. Szybko działa i dobrze baterię trzyma.
.polon-alfa.com.pl | 14 Oct 2013, 12:10

Mikroszkop
Ogólnie tel. Dobry. System, wbrew obiegowym opiniom działa dobrze i bardzo płynnie. Ale jakość wykonania obudowy telefonu poniżej przeciętnej. Obudowa szybko niszczeje, przyciski jakby się "zagłębiały" i reagują coraz słabiej. Obawiam się że długo ten telefon nie posłuży. :/
.inet.rev.km-net.pl | 13 Oct 2013, 20:10
michalqw
Czy to możliwe, że ten smartfon jest dostępny w orange? Wydaje mi się, że gdy byłem w Media Markt i on tam był, widziałem przy nim logo orange na kartce ze specyfikacją. Czy nasz operator wreszcie się nim zainteresował?
.rzeszow.mm.pl | 09 Oct 2013, 19:10

boolie
@qnick: bajki opowiadasz, samsung ma autorskie aplikacje, nawet jest odrębny dział w sklepie z nimi, poza tym masz dostęp aplikacji nokii :)
.116.183.121 | 09 Oct 2013, 13:10
cieslut
Długo szukałem telefonu dla siebie
kryteria:
- mocna bateria
- wyświetlacz najlepiej super amoled minimum 4,5"
- windows phone

Na rynku w przedziale do 2 tys. (z nowych telefonów!) jest lumia 920, ativ s oraz dziadek htc titan, którego z resztą miałem przez długi czas, gdzie po straceniu do niego cierpliwośći i zmianie na lumie 800 kupiłem samsunga.

Ativ s nie dośc że jest połowę tańszy od nokii lumii 920, która nowa kosztuje około 1900 zł, to ma lepszy wyświetlacz, jest lżejszy i ma lepszą baterię czyli same zalety.

Telefon nie jest idealny ale ma większość potrzebnych mi parametrów do wykonywania codziennych prac:
- czytelny duży wyświetlacz o ładnych kolorach
- szybkość stabilność i płynność pracy
- bateria przy częstym użytkowaniu wytrzymuje od rana do późnej nocy (nokia lumia 800 dawała radę od rana do 16 00) a przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje do 2 dni.
- karta pamięci
- wymienna bateria
- w miarę dobry aparat choć po wciśnięciu migawki do zrobienia zdjęcia jest czas na podłubanie w nosie.

Polecam ten telefon wszystkim osobom szukającym dobrego, stabilnego sprzętu do dzwonienia i pracy w przystępnej cenie, którzy już zaczynają się zastanawiać nad zakupem iphone'a.
Dla mnie telefon jest prawie idealny. Nie jestem i nigdy nie byłem fanem androida i chyba nigdy nim nie zostanę.
.opecgdy.com.pl | 07 Oct 2013, 13:10
qnick
@Michalos
Przyoszczędziłeś parę złotych biorąc Samsunga zamiast Nokii i teraz narzekasz:) A prawda jest taka, że WP8 = Lumia. Samsungi, HTC i Huaweie traktują tą platformę po macoszemu, więc MS nie zezwala im na autorskie aplikacje, ja ma to miejsce w Nokii. Sam od pół roku mam Lumię 620, sporo bawiłem się Lumią 920, problemów z kartą SIM w nich nie ma, obudowy solidne aż do przesady (niektórym przeszkadza związana z tym waga, ale dzięki temu telefon sam aż się do ręki klei). Darmowe Here DRIVE+ z mapami offline to klasa sama w sobie, w Ativie masz 30 dni trial Naviexperta, ale żeby telefon działał jako nawigacja tak jak należy trzeba wywalić ponad 100 zł na płatną mapę - za tą kwotę dopłacisz i kupisz Lumię 920. Jeżeli ma ci przeszkadzać jej waga, to dopłacasz jeszcze trochę i masz lżejszą o 1/3 Lumię 925. A 1020? fajny telefon, pod warunkiem, że zwróci Ci się wydanie o 1000 zł więcej za to, że masz 38 MP zamiast 8 MP z PureView. ATIV S to telefon z dobrym bebechem, świetnym systemem od kiepskiego producenta.
.free.aero2.net.pl | 06 Oct 2013, 10:10
slay ativs
Mam go 4 dzien i mam mieszane uczucia. Przesiadlem sie z ace 2 i po zmianie na WP jestem lekko rozczarowany, gdyz to moj pierwszy windows. co do telefonu to ekran jest swietny, duzy i wyrazny, swietna rozdzielczosc i katy widzenia, bateria laduje sie dlugo, moze przez pojemnosc, ale rozladowanie nie wymaga wiele czasu. Moze dlatego, ze bawie sie nim caly czas od paru dni, a moze dlatego, ze kupilem uzywke. Ogolnie telefon jak dla mnie rewelacja. System - duuzy plus za szybkosc dzialania, ale jednak ma sporo wad, takich jak brak możliwosci ustawienia swojego dzwonka na sms i wgrania jakiejs navi offline. Dla kogos kto preferuje ten sys op polecam bo stosunek ceny [...] do mozliwosci urzadzenia jest ok ;)
.adsl.inetia.pl | 19 Sep 2013, 22:09
Michalos
Użytkuję telefon już od jakiegoś czasu.
Pierwsze miesiące to sam zachwyt.
Jak to płynnie działa, jak wygląda, jakie ma funkcje. Jak szybko mogę wykonać codzienne czynności - wysyłanie sms, dzwonienie, internet, wysyłanie i odbieranie e-mail.

System jest ok, ma swoje minusy, ale jakoś łatwiej mi je wybaczyć, niż było to w przypadku Androida (na Xperii S, HTC Legend). To że jest zamknięty, to nawet jak dla mnie lepiej, bo nie mogę mieszać, to dłużej jest stabilny.

ALE:
Po czasie zauważyłem z jak słabych materiałów jest wykonana obudowa. Plastiki szybko się rysują, szkło jest kruche. Podczas jazdy samochodem karta SIM wysuwa się delikatnie, przez co rozłącza mi internet. Przyciski już się trochę zmęczyły i teraz są lekko wciśnięte, przy czym przycisk od głośności się trochę zacina i czasem ścisza nawet jak go puszczę. To wszystko mimo noszenia telefonu w ochronnym pokrowcu.
Software: Brak nawigacji oprócz janosika, to duży minus, ale da się z tym żyć. Gorzej, że telefon czasem wyłącza mi ekran. Czasem wystarczy ponownie go wybudzić (odblokować, tak jak bym go wygasił), a czasem trzeba wyjąć i włożyć ponownie baterię, żeby zaskoczył.
Nie chcę się teraz już przenosić na androida s powrotem, bo ostatnio bawiłem się SGS 4 i widzę, że wolniejszy jest od Ativ S z 2 generacje starszym procesorem, z kolei ten idzie na sprzedaż, jak tylko wróci z serwisu. Może spróbuje nokię, ale na razie tylko 1020 by wchodziła w grę, a tyle kasy nie dam :/
Lipa z tymi komórkami... Albo to ja jestem wymagający :p
.ip.netia.com.pl | 12 Sep 2013, 13:09
ldz
Plusy
-Ekran Super amoleld 4,8" -chroniony gorilla glass.super kolory
-kamera 8ka super zdjęcia-szybka reakcja autofocus + osobny przycisk do migawki
-bateria trzyma 35h przy ciągłym transferze lub wifi + 40min rozmów gsm,zdjęcia, odswieżanie(ręczne)5 kont email,+suffowanie ok 40min po necie.czyli BARDZO DOBRY WYNIK jak na 4,8"
-płynnie chodzi jak to windows.
Minusy:
-dotycza samego sysytemu windows
np.trzeba 3x kliknac aby zadzwonic(w androidzie 1 raz mniej-przesunąc)


OGÓLNIE BARDZO DOBRY SPRZET Z PROCKIEM TAKIM JAK W LUMIA 920
LECZ O 350ZŁ TANSZY I O 0,3"WIEKSZY EKRAN.

POPROSTU BARDZO DOBRY WYBÓR
.toya.net.pl | 31 Aug 2013, 15:08

Wszystkich opinii: 55. Pokazuję od 31 do 40.