R E K L A M A

Realme 7 Pro
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 11 do 20.
65,5% 
 10,3% 
 24,1% 
Raf
Używam 1,5 miesiąca, telefon ma średni aparat przy słabym oświetleniu słabo ostrzy w dzień dobrze, aplikacja Zdjęcia nie ma możliwości sortowania od najnowszych tzn trzeba suwakiem zjechać na sam dół aby zobaczyć nowe, chciałbym tak jak w Samsung aby zbierała zdjęciaz wszystkich slbulbumów i pokazywała je w kolejności wg dat.
.131.227.4 | 19 Dec 2020, 19:12
Krilaz
Telefon fenomenalny! Po przesiadce z flagowca Samsunga Galaxy S7 jest bardzo dobrze. Jakość ekranu, jakość aparatu, głośniki stereo, szybkie ładowanie, szybkość działania sprawia go bezkonkurencyjnym telefonem w tej cenie. Co ważne nie jest tak ciężki jak np. wszystkie nowe kloce od Xiaomi. Był dylemat między tym telefonem a Galaxy M51 ale nie żałuję, tu zdjęcia są lepsze. Porównywałem również jakości aparatu z galaxy S9 i o dziwo Realme też wygrywa.
Polecam ten model każdemu kto nie chce przepłacać a mieć coś dobrego w budżecie do 1,5k.
.96.82.170 | 19 Dec 2020, 17:12

reevox
Telefon ogólnie oceniam na plus. Czytnik linii papilarnych rzeczywiście nie zawsze szybko reaguje, a zdarza się że w ogóle. Odblokowanie twarzą za to ekspresowo. Przyczepię się jeszcze stabilizacji obrazu nawet w 60 klatkach w 1980x1080 potrafi przycinać obraz. W 30 klatkach 1980x1080 w starej Motoroli Z2 Play był płynny obraz. Zdjęcia robi niezłe. Podwójny głośnik jest ok ale dupy nie urywa. Lepszy na pewno niż niejeden z tej półki cenowej. Ekran super. Zdarzało mi się na początku użytkowania że podczas przeglądania stron w chrome przeglądarka zawieszała się całkiem i dopiero przyciskiem home dawało się ją odmulić. Ładowanie superszybkie, a bateria póki co trzyma cały dzień i pomimo że siedzę naprawdę dużo na necie wieczorem mam min 50%. Oceniłbym ten telefon na 7/10.
.0.64.50 | 15 Dec 2020, 18:12
Daniello001
Po niecałych 2 miesiącach użytkowania telefonu, przyszedł czas na rzetelną opinię bez ochów i achów.

Aplikacje google takie jak kontakty czy wiadomości w porównaniu do aplikacji MIUI to totalne nieporozumienie.
Jest XXI wiek a jak dzwoni do mnie jakiś przedstawiciel handlowy to nie widzę nazwy firmy. Jak kobieta "domyśl się".
Jak szukam kontaktu to nie wyskakuje w pierwszej kolejności osoba do której najczęściej dzwonię a wszyscy i to w taki sposób że jeśli ktoś ma 3 numery telefonu to te 3 wyświetlają się osobno.

Wracając do telefonu. Pracuję czasem fizycznie i moje ręce nie wyglądają jakoś idealnie ale na standardowych czytnikach linii papilarnych nie miałem problemu tak w Realne 7 pro cały czas jest problem. Czasem mam po prostu dość i używam hasła.

Zdarzyło się, że telefon zawiesił się i nie dało się go nawet zresetować. Po godzinie czasu nagle sam się zresetował i już działał ok. Dziwne... To jest ten TUV?

Nagrywając film w spowolnionym tempie widać mruganie. Może aktualizacja coś naprawi.

Dźwięk... Minimalna głośność i tak jest zbyt duża, a z maksymalnej nigdy nie skorzystam bo dźwięk jest nieakceptowalny.

Tryb ciemny w aplikacji gboard (klawiatura google) wprowadza błąd w postaci braku możliwości wyszukiwania emotikon (znikają litery i cyfry).

Około 8% baterii traci się w ciągu nocy. System informuje o zwiekszonym zużyciu, ale kiedy klikniemy na informację na pasku powiadomień, ukazuje się lista aplikacji bez wskazania, która aplikacja bierze najwięcej energii.

Gdybym miał wybierać jeszcze raz, wszedłbym na pepera i kupił poco F2 pro w ten cenie, bo Xiaomi ma lepsze rozwiązania systemowe.
.196.57.56 | 05 Dec 2020, 20:12

Max
WItam.Dostałem realme 7 pro na urodziny i mam go już około 2 tygodnie w skrucie mogę powiedzieć bez wachania ,że jest to najlepszy telefon do 1300 zł i najlepszy w stosunku cena jakość . Nie bedę tutaj wymieniał parametrów tego telefonu tylko powiem o największych zaletach i paru wadach . Telefon ma około 6,5 cala i mogło by się to wydawać ,że to dużo ale absolutnie tak nie jest smartfon bardzo komfortowo obsługuje się jedną ręką i waży nie dużo bo około 150 g. Sam ekran to super amoled ma bardzo fajne kolory przyjemną maksymalną jasność ale niestety słabą jasność minimalną ale to mi nie przeszkadza w ekranie jest również czytnik linni papilarnych który działa błyskawicznie ani razu się nie pomylił. Bardzo przyjemnie ogląda się i gra na tym telefonie nie tylko przez ekran bo i przez głośniki stereo podobno te głosniki nie są jakies rewelacyjne ale dla mnie grają bardzo dobrze . Aparatów w telefonie są 4 główny 64 mgpix który robi bardzo fajne zdjęcia za dnia w nocy jest trochę gorzej ale i tak te zdjęcia nocą wychodzą nie najgorzej jest jeszce aparat makro 2 mgpix ale to tylko ciekawostka bo raczej nie jest on jakiś oszołamijacy . Wydajność telefon działa bardzo szybko odpala gry i rózne aplikacje szybko w grach niezaobserwowałem większych lagów . Bateria ładowanie bateria ma 4,500 mh i troszeczke się na niej zawiodłem ale i tak jest dobrze jak się postaram to jeden dziń wytrzyma . Ale wszystko wynagradza obrzydliwie szybka 65W ładowarka SuperDartCharge która ładuje w około 34 min . Podsumowując uważm ,że warto kupić ten telefon nawt za te 1300 zł mam nadzieje ,że pomogłem.
.221.121.59 | 04 Dec 2020, 22:12
wungiel
Kupiłem ostatnio model 7pro

Przesiadłem się z wysłużonego flagowca Huawei P9 Plus - świetny smartfon (raz zawiódł - wymienili baterię na gwarancji i przy okazji płytę główną.
Miałem go 3lata).
Wcześniej miałem Alcatel Idol 4S (5x był w serwisie na gwarancji, a po roku padł całkowicie - od niego zaczęła się przygoda z ekranami AMOLED i głośnikami stereo w telefonach - były wręcz rewelacyjne).
Przed Alcatelem był LG G2 - na owe czasy rewelacyjny telefon z wielką wadą (brak slotu na kartę pamięci - nigdy się nie zepsuł przez 3lata używania).
Reszta wcześniej to wynalazki na Androidzie typu myPhone DuoSmart (rozbity), Alcatel 991D, Sony Ericsson Xperia X8 - przesiadka z Nokii N72 i systemu Symbian).

Zastanawiałem się nad zakupem Huawei Mate 20 pro (używanym w cenie obecnego 7pro) i nad nowym Samsungiem M51 (droższy). Warunki przy wyborze były takie: minimum 6GB RAM, ekran AMOLED lub OLED, bateria większa niż 3400mAh cena do 1350 zł. Wygrał REALME 7pro, bo ma 3-letnią gwarancję, piekielnie szybkie ładowanie, 8GB RAMu, niezły procesor (2krotnie wydajniejszy od kirina 955 w P9 Plus) i ekran AMOLED.
Kosztowało mnie to 1250 zł w sklepie firmowym REALME (outlet).

Po tygodniu użytkowania co mi się podoba:
- aparat (zaskakująco dobry - co w "średniakach" nieznanych producentów różnie z tym bywało.
Przykład: Alcatel Idol 4S który - kosztował ponad 1800 zł i robił gorsze zdjęcia niż stary LG G2.
- bateria (spokojnie wystarcza na cały dzień tj. na 12godzin "grzebania w telefonie i internecie - bez youtube")
- plecki które nie są szklane - dla mnie zaleta (mniej części do rozbicia)
- płynne działanie systemu - praktycznie czysty android
- możliwość używania równocześnie słuchawek Bluetooth i zwykłych (zawsze się zastanawiałem, czemu nikt takiego rozwiązania nie zrobił, a tu jest.
Przydatne jak jedzie się we dwoje i można coś na 1 telefonie obejrzeć siedząc w autobusie)
- bardzo dobra czerń w ekranie oraz niezłe podświetlenie ekranu (chyba ani razu nie używałem maksymalnej jasności)
- donośny dźwięk z głośników stereo
Wady:
- sterowanie głośnością jest "skokowe" tzn. nie ma płynnego ściszania/podgłaszania.
Słychać to przy zejściu do całkowitej ciszy - jest głośno i nagle zapada cisza - nie jest to jakoś stopniowane (podobnie miałem w Alcatelu 4S - tam audio lepiej grało - było zrobione przy współpracy JBL),
- karty w głównym menu nie zapętlają się - dla mnie to wada, bo jak się ich ma trochę, to z ostatniej do pierwszej karty trochę trzeba przewijać.
- klawiatura (czasami po prostu "wkurwia" - często przy pisaniu jakiś tekst zaznaczy, gdy chcę słowo po prostu poprawić,
- czytnik linii papilarnych - jest powolny w porównaniu z Huawei P9 Plus

Mam nadzieję, że chociaż w tych kilku % opinia pomoże podjąć decyzję o zakupie lub nie.
Pozdrawiam
.36.19.2 | 03 Dec 2020, 18:12
Marcin
[...]
Odcisk palca by odblokować telefon nie zawsze działa za pierwszym dotknięciem (mam dwa palce w pamięci urządzenia) I już dwa razy (a mam telefon 2 tygodnie) telefon nie chciał mi się wybudzić - zniknął AoD i nie reagował na przycisk boczny. Trzeba było zrestartować urządzenie.
Wydaje mi się, że dźwięk mógłby być lepszy. Moim zdaniem głośniki do muzyki są jedynie poprawne.
Zalety? Nie ma się co rozpisywać. Jak ktoś czytał recenzje urządzenia mogę jedynie je potwierdzić.
Proszę zadawać pytania we właściwej zakładce. (jf)
.65.32.242 | 26 Nov 2020, 13:11
Damianos
Mój rekord to 30% w 24 h. I wcale nie było tak, że nie używałem.
Telefon ładuje się błyskawicznie nawet na starej ładowarce z LG G7 Fit.
Ale z oryginalną to rekord.
Zdjęcia takie sobie, ale potrafi wyciągnąć ładne fotki nie tylko w dobrym oświetleniu. Osobiście nie narzekam.
Telefon polecam.
Aha, szybkość działania, wydajność na plus.
Dźwięk z Dolby Atmos brzmi lepiej niż na okrzykniętym nieoficjalnie LG G7 telefonie muzycznym. Bardziej naturalnie i czysto. Głośniki stereo też są ok. Jedynie mogę się przyczepić, zdaniem recenzentów, do zastosowanego silniczka wibracyjnego, który nie jest "haptyczny", ale...
Gesty pierwsza klasa, Android 10 ładny i bez awaryjny (tfu, tfu).

Polecam.
.64.46.133 | 21 Nov 2020, 00:11
diego
Telefon zbiera pochlebne recenzje, a nikt nie zwraca uwagę że w modelu z końca roku 2020, zastosowano tylko gorilla glas 3, gdzie większośc juz dawno ma 5
.25.205.8 | 10 Nov 2020, 19:11
Mateo30w
Dla tych, którzy chcieliby funkcje szybkie wybieranie, można sobie dodać bezpośrednie polaczenie na pulpit, wystarczy wrzucić ikonke google dialer na pulpit, potem wcisnąć dłużej i mamy 3 ulubione kontakty, wystarczy teraz wcisnąć i przeciągnąć na pulpit, po dodaniu 3 ulubionych wchodzi w google dialer i w zakładce ulubione wcisnąć kontakt i przestawić go, aby 3 pierwsze kontakty były te, które potrzebujemy dodać jako następne na szybkie wybieranie i tak aż zrobimy sobie pulpit z szybkim wybieraniem ;)
.129.114.164 | 09 Nov 2020, 10:11

Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 11 do 20.