R E K L A M A

Nokia Lumia 925
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 130. Pokazuję od 31 do 40.
57,7% 
 18,5% 
 23,8% 
Esp
Witam, możecie dodać informację, że po aktualizacji oprogramowania do wersji Black zaktualizowała się wersja bluetooth do 4.0.
.siemianowice.pl | 10 Feb 2015, 13:02
datan
Mi zrobił zwiechę 4 razy, ale dopiero po ostatniej aktualizacji. To nie koniec. Jeżeli mam ustawione na 3G i tel. gubi zasięg, to nie przechodzi z automatu na 2G tylko się zawiesza i muszę resetować. Te dwie sprawy są niestety upierdliwe na co dzień. Dodatkowo co jakiś czas budzik nie działa i zamiast lumi do budzenia używam starego fona (poczciwa niezawodna nokia 6303i). Czekam na aktualizację Denim lub W10, bo winię za te wady obecny system. Poza tym telefonik super.
.dynamic.chello.pl | 08 Feb 2015, 21:02

MCELN
Od 6 m-cy. Zawiesiła się 3 razy - ale łatwa do odblokowania. Nie narzekam - chodzi płynnie i szybko, bateria wystarczy na 1 dzień przy necie, dzwonieniu, sms i grach (jest OK). Nawigacja jest bardzo dobra zwłaszcza na Europę środkową i zachodnią. Aplikacji jest wystarczająca ilość - na początku zainstalowałem z 250, teraz wystarczy mi w zupełności ok. 70 - mam w nich wszystko, co potrzeba. Aparat bardzo dobry - konkurencja nie daje rady (Samsung, Iphone). Bardzo przydatny Office, duży ekran i idealne dla mnie rozmiary (i waga) - nie mam potrzeby zmian:) Do tego synchronizacja danych ... telefon spełniający moje potrzeby w 100%.
.mf.gov.pl | 05 Feb 2015, 13:02
normi
Witam! Posiadam ten telefon od roku i muszę przyznać, że to naprawdę świetne urządzenie. Nie ma mowy o żadnym, ale to żadnym lagowaniu, przycięciu podczas pracy czy zawieszaniu się systemu, aparat świetny, androidowcy bardzo chwalą, szczególnie ci, którzy mają aparaty powyżej 10 mpx :D upadł mi może z 10 razy i to ostro, miałem szczęście, telefon działa idealnie i nic się nie potłukło :) czytałem opinie, że gubi zasięg, jak jeździłem po jakichś dziurach to zasięg był słaby w sieci play, ale zmieniłem na t mobile i jest super. polecam ten sprzęt!
.adsl.inetia.pl | 01 Feb 2015, 12:02

Emar84
Posiadam ten model od 6 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Muszę się odnieść do innych opinii, w których ludzie piszą, że telefon gubi zasięg i przerywa rozmowy. W swoim egzemplarzu nie zauważyłem takich problemów, jednak ten model ma słabszy zasięg od innych modeli. Jednak zasięg nigdy nie stracił mi się do zera. Jeśli chodzi o system, to wiadomo jak do Windows: szybki, nie zacina się, prosty w obsłudze, a po aktualizacji do wersji 8.1, sporo zyskał. Telefon jest świetnie wykonany, wygląda bardzo prestiżowo ma świetny aparat i nawigację offline. Dużym plusem jest, że dostanie aktualizację do Windows Phone 10. Ekran jest świetny, ma idealne kolory oraz idealnie sprawdza się w mocnym słońcu. Jedyny minus to trochę słabszy zasięg niż w innych modelach. Ogólnie polecam telefon.
.siemianowice.pl | 21 Jan 2015, 13:01
tester
Windows 8.1 nadrobił braki swoich poprzedników i gdyby taka była pierwsza Lumia to Nokia bez prolemu podniosła by się z kolan.
Nokia Lumia 925 z tym systemem powala przede wszystkim szybkością. Jest tak banalnie intuicyjna że śmiało można ją polecić każdemu kto dopiero wchodzi w zabawę ze smartfonem, Android przy WM 8.1 to bardzo oporne urządzenia.
System kafelkowy którego w poprzednich lumiach nienawidziłem i kiedy widziałem te jednokolorowe sprzęty to brało mnie na mdłośi, a od kiedy jest w nim możliwość wstawienia tła to najbardziej elegancki system ze wszystkich. Minus tylko za baterię która i tak jest lepsza niż w moim wcześniejszym iP 4s. Reszta to już same plusy :)
Jeśli ktoś kiedyś się zraził do lumi polecam dać jej drugą szanę. ale tylko w wersji 8.1 bo to w stosunku ceny do jakości najlepszy wybór.
.play-internet.pl | 06 Jan 2015, 23:01
Andrzej192
Witam Forumowiczów w Nowym Roku! Potrzebowałem komórki z dobrym aparatem foto i łatwością pisania sms-ów, i Nokia Lumia 925 to ma! Niestety, ma też swoje dziwne narowy, z którymi nie mogę się oswoić.
Najpierw plusy: pisanie sms-ów jest szalenie łatwe, bo na pasku nad klawiaturą wyświetlają się podpowiedzi słów. Dodatkowo, wyrazy często są podpowiadane we właściwym przypadku! Litery są duże i czytelne - o niebo lepsze od widocznych w Nokii E52, z której się przesiadłem. Mam świetny budzik, z możliwą całą serią godzin, które wybiera sie w sekundę! No i aparacik: z możliwością ustawienia ISO, balansu bieli czy włączenia/wyłączenia lampy. A do tego dedykowany, dwutaktowy przycisk znany z normalnych kompaktów! Wszystko to błyskawicznie i bez potrzeby grzebania w czeluściach menu. Brakuje tylko możliwości ustawienia kontrastu zdjęć czy trybu monochromatycznego bądź sepii. Trzeba do tego pobrać aplikację, co wcale nie jest łatwe, bo ze sklepu Orange przychodzi link do czegoś zupełnie innego niż zamówienie a na konto Microsoft nie można się zarejestrować w żaden znany mi, ziemski sposób. Na otarcie łez mamy świetny, szybki internet.
A teraz minusy: Gdy ktoś dzwoni, to nie mogę odebrać połączenia po prostu, tylko muszę najpierw "odsłonić ekran" - bardzo irytujące! Lumii staram się nie wyłączać i zawsze mieć naładowaną baterię (trzyma około dwóch dni), bo potem zaczynają sie schody z ponownym uruchomieniem! Po prostu model ten nie przyjmuje prawidłowego PIN-u karty SIM! Za kolejną próbą, gdy zbiżam się do wyczerpania limitu prób, naciskam "anuluj" - i, o dziwo, Lumia zaskakuje!!! Nie ma w niej przy tym możliwości wpisania kodu PUK w celu odblokowania karty SIM, tylko trzeba ją wyjąć i odblokować w innym telefonie! Osobnym rozdziałem księgi zwanej "Nokia Lumia 925" jest szufladka na kartę SIM i szpikujczyk do jej otwierania. To po prostu kompromituje producenta, i tyle! Nigdy też nie wiadomo, czy nie działa internet w tle, bo nawet jego wyłączenie w odpowiedniej zakładce jest często czysto iluzoryczne. Może te problemy wynikają z mojej personalizacji telefonu, w której zrezygnowałem z namierzania mnie przez Microsoft? Może to kara za próbę zerwania się ze smyczy? Aparat mam w abonamencie i na pewno nie kupiłbym tego telefonu za 1200 złotych. Traktuję go jak cyfraka i potencjalny odbiornik internetu. Nie tylko ja nie mogę do końca zaakceptować dużych komórek z dotykowymi ekranami. Także moja córka wrzuciła do szuflady Samsunga Galaxy i używa mojej starej Nokii E51.
.205.251.219 | 02 Jan 2015, 16:01
piotr
Zasięg gsm powraca w momencie kiedy w inny sposób trzymamy telefon niż przeważnie.Mianowicie za boki aparatu, nie dotykając jednocześnie tą samą ręką dołu czy też góry komórki.
.dynamic.gprs.plus.pl | 01 Jan 2015, 06:01
Chudy
Właśnie przesiadłem się Androida , była to ciężka decyzja ale z czystym sumieniem muszę potwierdzić że system operacyjny Whindows Phone jak i sam telefon jest rewelacyjny .Zero jakichkolwiek problemów z systemem i telefonem , wszystko pracuje ze sobą bardzo dobrze. Już nigdy nie wrócę do Androida.
.petrus.pl | 24 Dec 2014, 09:12
angelino
Aparat ma ogromne kłopoty z utrzymaniem sygnału. Antena - metalowa ramka w obudowie sprawia, że po wzięciu aparatu do ręki pojawiają się problemy z siecią. Najlepiej pracuje przy 2G. Zrywa rozmowy. Trzy razy w serwisie - diagnoza: wszystko w porządku. Podczas używania GPS bardzo się nagrzewa. System zawiesza się. Robi piękne zdjęcia - ciekawe funkcje fotograficzne. Świetne mapy. Dobrze pracuje z WiFi. Bardzo żałuję tego zakupu. Przyznaję przy tym, że sam Windows mi się podoba. Umieszczono w innych opiniach wiele bardzo pochlebnych ocen. Problemy, które opisałem są jednak dość powszechne. Model wyjątkowo nieudany.
.adsl.inetia.pl | 24 Dec 2014, 06:12

Wszystkich opinii: 130. Pokazuję od 31 do 40.