R E K L A M A

Nokia Lumia 820
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 214. Pokazuję od 171 do 180.
59,8% 
 15,9% 
 24,3% 
gacek
Ja swoją Lumię 820 odebrałem wczoraj i za chwilę wyląduje pod ładowarką. Po przetestowaniu większości funkcji tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że powrót do systemu WP był dobrą decyzją. Miałem wcześniej jakiś czas Lumię 800 i do tej pory miło ją wspominam. Gdyby nie starsza wersja systemu (a tym samym mniejszy wybór aplikacji), pewnie bym przy niej został. Zwłaszcza, że wizualnie bardziej mi się podoba. Za to 820 bije ją na głowę funkcjonalnością (slot na karty pamięci, wymienne obudowy, możliwość wyjęcia baterii, bezprzewodowe ładowanie, NFC). Oczywiście, że sam system nie jest tak efekciarski jak Android czy iOS (miałem wcześniej HTC One X i iPhone'a 4S), ale jeśli komuś to nie przeszkadza, to szybko doceni minimalizm menu i prostotę obsługi. Mnie osobiście szalenie podoba się to, że po zainstalowaniu nowej aplikacji "zrasta się" ona z systemem tak, że mamy wrażenie, jakby stanowiła jego integralną część. Póki co brakuje mi kilku pozycji(Instagram, Mobilet, INGMobile), ale to w większości przypadków kwestia czasu. Fajną opcją jest również możliwość przypięcia wybranych przez siebie stron internetowych do ekranu głównego w postaci kafelka. Bardzo ułatwia to szybkie przeglądanie sieci. Jak tylko dłużej potestuję telefon, dorzucę swoje wrażenia w osobnym wpisie. Na chwilę obecną jest to dokładnie to, czego oczekiwałem, więc 100% zadowolenia.
.icpnet.pl | 06 Feb 2013, 09:02
Zwyczajny
Po 4 dniach - jakość wykonania ok, szybki i prosty system, foto w normie, jakość rozmów bez uwag, nie udostępniać dzieciom bo nie chcą oddać ;), przeglądanie internetu przyjemne.
Potwierdza się, że bateria trzyma 1 dzień (intensywna praca), albo 2 dni (rozmowy i niewiele Internetu). Poza tym nie ustaliłem jeszcze jak kontrolować transfer (data sense nie znalazłem). I jeszcze jedna niedogodność (albo rztelność jeśli ktoś woli) przy kwestiach związanych z lokalizacją obszerne teksty o gromadzeniu danych przez microsoft lub operatora.
Generalnie z dużym pakietem danych w abonamencie przydatne urządzenie, którego wielkość pozwala jeszcze na obsługę jedną ręką.
.19.165.37.osk.enformatic.pl | 04 Feb 2013, 01:02

aga.m74
RB--problem z wymianą plików przez BT z iPhonem nie jest winą nokii. iPhony poprostu mają BT do wymiany plików tylko między sobą,między iPhonami.
.223.244.171 | 31 Jan 2013, 16:01
Awatar
Jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu od 2 dni, przesiadłem się z androida i powiem, że jestem zachwycony płynnościa tego telefonu. Wszystkie aplikacje działaja bez zarzutu. A przyzwyczajenie się do kafelków zajęło mi kilka godzin. Co do baterii, ładowałem telefon 2 dni temu i jeszcze się trzyma, przy normalnym użytkowaniu. Jedynie zmniejszyłem jasność wyświetlacza, i wyłączyłem kilka opcji takich jak bluetooth, czy dźwięki przy naciśnięciu klawiatury. Jako, że nikt o tym nie napisał, dodam, że telefon bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jeśli chodzi o odtwarzanej muzyki.
Mam nadzieje że nokia wprowadzi jakieś mocniejsze baterię do tego telefonu. Serdecznie polecam.
.adsl.inetia.pl | 31 Jan 2013, 15:01

RB
Posiadam nokie lumie 820 od dwóch tygodni, także zdążyłem ją już porządnie przetestować, używana jest non stop,przeze mnie do rozmów,netu i robienia zdjęć, dzieciaki katują ją grami (duży wybór fajnych, bezpłatnych gier w sklepie), bateria trzyma średnio 1,5 doby, ładuje się ok. 35-40 minut max.
Mamy w domu jeszcze trzy porządne telefony z androidem i powiem szczerze,że mi akurat bardziej przypadł do gustu windows, wydaje mi się, że jest - nie wiem jak to nazwać - solidniejszy, bardziej niezawodny i zdecydowanie szybszy. Żeby nie było, bardzo doceniam andka i uwazam, że każdy z tych systemów ma swoje wady i zalety, jak dla mnie kwestia gustu.
- Kafelki - fajna sprawa, czytelne i przejrzyste
- Aparat - świetne zdjęcia i dobre programy do zabawy w sklepie Nokii
- Muzyka - dźwięk ze słuchawek bardzo dobry z głośnika dobry
- Sklep - wystarczający, nie wiem jakie trzeba miec wymagania, żeby nie znaleźć tam tego czego sie szuka :)
- Navi-co tu duzo gadać, rewelacja
- Bluetooth - wszystko działa sprawnie,wymieniałem filmy,zdjęcia i muze z SG S2,HTC,LG Swift L7. Tylko z iphonem był problem.
Jedyną wadą,jak na razie, jaką wykryłem, to brak licznika danych, ale przeżyje :) Acha i jak dla mnie świetna jakość rozmów. Ogólnie bardzo polecam, przesiadłem się na lumie z Samsung Galaxy S Advence, wole lumie i windowsa :)
.elblag.vectranet.pl | 31 Jan 2013, 13:01
joko
Jestem posiadaczem Lumii 820. Spotkałem się z paroma negatywnymi opiniami, ale nie znajdują one pokrycia w rzeczywistości. To świetny telefon. Ma wszystkie najważniejsze opcje, wszystko śmiga sprawnie, menu jest przejrzyste i przyjazne, zdjęcia i filmy są bardzo ładne. No i dobra darmowa nawigacja. Bateria spokojnie starcza na 3 dni i to bez specjalnego oszczędzania. Po raz kolejny Nokia zrobiła przyzwoity telefon w naprawdę dobrej relacji cena-parametry-jakość.
.30.175.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 29 Jan 2013, 00:01
MalaBateria
Wszystko co można było pochwalnego napisać nt tej nokii ...zostało już napisane. Od siebie dodam jako malkontent, że zapotrzebowanie na prąd tego modelu jest kosmiczne. Telefon z taką baterią pełni funkcje raczej reprezentacyjną - bo praktyka pokazuje że długo się funkcjonalnością nie nacieszymy nie mając w zasięgu ładowarki.
Podkreślam że wszystkie funkcje lokalizacji, aplikacji w tle, 3G, BT, NFC, Dane mobilne - są wyłączone i to na podstawie tych ustawień wyrażam opinie. Wytrzymam jeszcze 3 dni i wracam do Nokii 701
.76.radiotel.com.pl | 28 Jan 2013, 15:01
gosc
Z tego co widze, a dostalem do testow lumie z plusa, to ten telefon owszem, ma kamerke przednia, ale wideorozmow przez siec jako usluge nie oferuje. W waszym opisie jest info o obecnym videotelefonie...
Jeśli jest, zapewne producent podawał. Inaczej nie byłoby zaznaczenia. Nie pierwszy i nie ostatni błąd Nokii. Poprawiam i dziękuję. (jf)
.icpnet.pl | 26 Jan 2013, 17:01
idi
Jak przedłużyć działanie na jednym ładowaniu w lumii 820? Mi trzyma aktualnie 3 dni normalnego uzytkowania. Ściagamy ze sklepu Noki darmowy kafelek (Kafelki łaczności) wyłaczamy - lokalizacje , wi-fi, w kafelku siec wyłaczamy transmisje danych. Munus jak bedziemy chceli skorzystac z nawigacji lub internetu musimy wejsc w te kafelki i je uruchomi, ale po to jest skrót zeby z tego korzystac. Potem wchodzimy w kafelek USTAWIENIA- przesuwamy ekran w lewo aby podświetlił sie górny napis aplikacje. Wchodzimy w zadania w tle i wszystkie klikamy aby były zablokowane. Po tym bateria działa jak w kazdym telefonie. Korzystam z neta lub nawi załaczam szybko kafelek łacznosci który potrzebuje i mam co chcę bez potrzeby obciązania baterii.
.dynamic.chello.pl | 25 Jan 2013, 07:01
marycha0
Telefon mega, ale dostałem uszkodzony ze slotem sim.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Jan 2013, 02:01

Wszystkich opinii: 214. Pokazuję od 171 do 180.