R E K L A M A

Nokia Lumia 720
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 21 do 30.
56,8% 
 14,4% 
 28,8% 
jarek
Hmmm telefon może i nie najgorszy, ale to już nie ta nokia co kiedyś, dobry wytrzymały sprzęt. Miałem nokie do tej pory i to była ostatnia więcej już nie kupię. Telefon od początku miał problem co jakiś czas się wyłączał i trzeba było go uruchamiać kombinacją przycisków, ok. Było nie było to czeste, serwis powiedział że tak moze być i aż pewnego dnia się nie włączył zaniosłem go do serwisu a oni ze wpadł do wody bo wnętrze jest skorodowane, a ściśle mówiąc do herbaty, kude nie piję herbaty wyśmiałem ich ale nie naprawili.

Czyli oznacza to dla mnie że dostałem felerny telefon to jest dziszejsza Nokia pod wodza MS - to za to dziękuję! Poza tym fon byłby dobry, gdyby nie ta wpadka i wywalenie kasy w błoto, 8 miesięcy to stanowczo za mało.
.futuroexito.pl | 21 Oct 2014, 13:10
Kamyk913
Posiadam Lumie juz z 4 miesiące. Wielki plus dla tego telefonu który mnie bardzo zadziwil to kapiel przez 5sekund w brudnej wodzie. Telefon sie nie wyłączył, stracił tylko zasięg i przestał działać mikrofon ale to wszystko bylo kwestia kilku godzin. Telefonu nie rozkrecilem bo klapki od tak nie zdejmę łatwo jak w innych smartfonach wiec zostawiłem go w ryżu. Teraz zostały tylko lekkie plamy wody na ekranie które znikają powoli.
Aparat nie jest najgorszy, bateria trzyma bardzo dobrze nie to co android. Raz może na miesiąc sie zatnie przez niedopracowane apki ale i tak go polecam
.dynamic.chello.pl | 04 Oct 2014, 08:10

nokioholikicozrobisz
co...ludzie...słaba bateria... Slaby aparat... Co...
czytam te wasze recenzje i nie wiem czy sie śmiać czy płakać, przepraszam :). Jestem posiadaczką tej Nokii już około rok? I jestem bardzo zadowolona ;). Aparat jest genialny, jeśli chodzi o te "smartfonowe". Bateria wytrzymuje od 1 do 2 dni, w zależności od eksploatowania telefonu. Gry, choć to mało istotne też działają bardzo sprawnie. Moja Lumia zacięła się raz na 5 minutek? I to dlatego, że po prostu za szybko we wszystko klikałam, trochę nerwowo, ale nie twierdzę że to najgorsza Nokia jaka powstała, wręcz przeciwnie. Jestem z niej bardzo zadowolona. W rodzinie mamy jeszcze Lumię 820 która również działa rewelacyjnie, ale nie odbiegam od tematu. Mam tylko pytanie... Dlaczego wy tak skaczecie na Nokie i Windowsa? Bardzo pomysłowy, funkcjonalny i oryginalny system oraz innowacyjny smartfon. Troszkę rozczarowana jestem Windowsem 8.1 ponieważ zbliżył się do Androida na waszą prośbę, ale po prostu nie pobieram aktualizacji. 8.0 mi w pełności wystarcza. Zaznaczam również, że kupiłam moją Nokię w Media Markcie a nie np. Na allgero, używaną, tylko nową. Przecież wasze 720-tki mogły być potraktowane przykładowo... Wodą? I wtedy juz sie musimy sie dziwić dlaczego mamy z komórką masę problemów.
Powtarzam, jestem szczęśliwym posiadaczem 720 oraz polecam komórkę.:)
.centertel.pl | 05 Sep 2014, 22:09
Andrzej
Póki działa to niezły telefon, fukncjonalny, aparat dobry, nawigacja bez zarzutu. PÓKI DZIAŁA!!!
W ciągu roku od zakupu był już 5 (słownie: pięć) razy w reklamacji. Za każdym razem sypie się coś innego. A to się zawiesi i nie idzie go zresetować na nowo, a to głośnik zaczyna działa po około 5 sek od rozpoczęcia rozmowy, a to nie może się zalogować do GPS, a to nie może się połączyć z kompem. Na ogół naprawa polega na "wymianie oprogramowania" najwyrażniej win8 na smartfony to system do bani.
Właśnie po raz kolejny przestał się łączyć z komputerem...
Dodam że miałem już trochę telefonów różnych marek i to jest pierwszy z którym musiałem latać do reklamacji. Jak wpadniecie na pomysł zakupu Lumii to się kilka razy zastanówcie.
.dynamic.chello.pl | 01 Sep 2014, 14:09

Jan
Telefon bardzo przyjemny w obsludze, system też mi się podoba- prostota, brak zawieszeń, internet działa w miarę szybko.
Sam system ma jednak kilka minusów, a jeden nawet gigantyczny minus- brak zawijania tekstu podczas przeglądania internetu to jest kpina! Innym, co prawda mniejszym, minusem jest fakt, że producent olał 25% procent użytkowników internetu na świecie - którzy ciągle korzystają na swoich komputerach z windowsa xp - połączenie lumii 720 z takim komputerem wymaga umiejętności programistycznych lub wizyty w odpowiednim warsztacie.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Aug 2014, 08:08
dfl
Przez pierwszych ok. 10 miesięcy telefon działał bardzo dobrze, poza wspominanym już wcześniej przez inne osoby, przyciskiem głośności, który się zacinał (telefonu używa żona, w mojej 920-tce taki problem się nie pojawił).
Obecnie, w telefonie samoczynnie uruchamiają się wszystkie funkcje. W serwisie stwierdzono uszkodzenie wyświetlacza. Ostatecznie serwis odmówił naprawy gwarancyjnej ze względu na stwierdzone zawilgocenie telefonu.
Telefon nie zostać nigdy zalany, oblany lub zmoczony. Żona nie używała go również na dworze podczas deszczu. W tych okolicznościach wilgoć mogła się dostać do telefonu jedynie podczas rozmów, kiedy to telefon mógł mieć kontakt z mokrą (spoconą) skórą.
Jeśli faktycznie taka okoliczność mogła spowodować zawilgocenie telefonu w środku (a w efekcie uszkodzenie), to moim zdaniem 720 jest najgorszym telefonem Nokii (telefonów tej marki używam od 12 lat).
Ps. Do serwisu w sprawie 720 dzwoniłem w czasie upałów z 920. Mój policzek i okolice ucha były wilgotne (na ekranie były wyraźnie ślady cieczy), ale jakimś cudem moja 920 działa (to chyba łut szczęścia - chociaż z innego powodu 920 i tak była już 2 razy w serwisie).
Chyba znajomi od plastikowych Samsungów mają rację, że obecnie Nokia to już historia. Następnym telefonem nie będzie już Nokia - a szkoda :(
.adsl.inetia.pl | 08 Jul 2014, 18:07
alex
Telefon do niczego, zawiesza sie ciągle, wybija mnie podczas korzystania, jakość zdjęć to kitu. Masakra, nienawidzę tego telefonu. Żałuję, ze go kupiłam... Strata pieniędzy, nie polecam.
Jak na tej wielkości matrycę, zdjęcia nie są takie złe - do obejrzenia u nas w zakładce "zdjęcia". Najlepiej wychodzą w umiarkowanym świetle. W pełnym słońcu i mroku są marne, ale taka uroda tego aparatu. Jeśli chcesz smartfona fotograficznego, warto zainteresować się Samsungoem Zoom albo którąś z nokii PureView z nieco lepsza matrycą. (jf)
.tor.primus.ca | 01 Jul 2014, 07:07
pitt
Witam.
Długo szukałem odpowiedniego smartfona dopasowanego do swoich potrzeb. Zależało mi na żywotnej baterii, jakości rozmów, płynności systemu, nawigacji. Po miesiącu nie ma z nim żadnego problemu a bez użytkowania internetu tel czasem ładuje co 4-5dni. Polecam niezdecydowanym. Na mały minus zasługuje tu może brak jakiejś diody informującej o nieodebrancyh połaczeniach, czy smsach. Reszta ok.
.jjs.pl | 31 May 2014, 13:05
Yolo
Witam. Ogólnie polecam ten telefon. Posiadam go od wakacji i jak na razie spisuje się ok. Jeśli chodzi o płynność to jestem bardzo zadowolony, chociaż kilka razy zaciął się i musiałem go resetować. Zdjęcia wychodzą w porządku. Internet dość szybko "chodzi" :P. Niestety należę do tej grupy właścicieli, którym nie działa przycisk ściszania(co utrudnia resetowanie). Nie byłem jeszcze z tym u naprawy, bo zaktualizowałem sobie Nokie do WP 8.1 i tam można sterować głośnością na okienku, które wyskakuje gdy podgłaśniam telefon.
Pozdrawiam. :D
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 May 2014, 14:05
blindtiger
Witam, używam tej Lumii od lipca 2013, dość szybko padł mi klawisz przyciszania, ale używałem go z tym defektem miesiące - w końcu poszedłem do serwisu i zostało to naprawione od ręki, ogólnie jestem zadowolony z tego telefonu - u mnie średni czas na jednym ładowaniu to 2 dni 14 godzin (ponad 110 cykli akurat za pomocą danej aplikacji. Zdjęcia w porządku. Jeśli chodzi o nawigację to sens ma jedynie piesza - samochodowa tylko w mieście, w trasie wyznacza delikatnie mówiąc absurdalne połączenia - niezależnie od ustawień typu trasy (np. Kielce-Świnoujście przez Radom; Kielce-Trójmiasto przez Warszawę, generalnie skandal...). Smartfon chodzi płynnie i coraz rzadziej wariuje - zdarzało się, że nagle obraz się zoomował i pomagał dopiero miękki restart. Tak czy siak jestem skłonny do stwierdzenia, iż należę do zadowolonych użytkowników.
.dynamic.chello.pl | 14 May 2014, 12:05

Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 21 do 30.