R E K L A M A

myPhone Fun
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 65. Pokazuję od 21 do 30.
66,2% 
 15,4% 
 18,5% 
poker42
Po 2 tygodniowym użytkowaniu moja opinia na razie na uruchomianej 1-nej karcie sim. Przy rozmowach około 1,5h dziennie i parę sms-ów bateria wytrzymuje 4 dni. GPS łapie fixy bardzo szybko ( bez wspomagania a-gps ) do 30s. Darmowa nawigacja OsmAnd i Navifree działa szybko bez przycinek.Przy bardzo intensywnym użytkowaniu WiFi i GPS bateria działa 1 dzień. Telefon dobrze leży w dłoni i obsługa jest bezproblemowa. Menu w 100% polskie.Jak ktoś potrzebuje telefonu do dzwonienia, sms-ów , nawigacji i sprawdzania np. poczty lub przeglądania dorywczego internetu telefon daje radę i polecam. Nie używam do gier, muzyki. Słaby aparat fotograficzny. Skype działa bez dobrze. Na razie jestem zadowolony i mogę polecić do w/w celów. Kupiony w [...] za 369zł i za tę cenę to jest bardzo opłacalne.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 Mar 2014, 12:03
ComandeR
Na prawdę długo porównywałem wiele smartfonów z budżetowej półki i mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że FUN jest idealnym telefonem dla osoby jak ja która szuka telefonu do 400 zł czyli nie drogiego przy czym będzie działał płynnie z wytrzymałą baterią - jeśli chodzi o takie warunki to FUN jest najlepszym obecnie telefonem w tej dziedzinie. Czekałem do ostatniego momentu kiedy to znajomi akurat kupili modele z podobnymi parametrami od goclevera, krugera, overmaxy itd i powiem szczerze, że choć wszystkie są zbliżone do siebie to fun wypada najlepiej, przede wszystkim najbardziej ma wytrzymałą baterię, dobrze przetłumaczone menu i wszystko chodzi płynnie, zaś w konkurencyjnych modelach zauważyłem częste błędy językowe w tłumaczeniach, słabe baterie a obudowy wydają się takie zabawkowe. Jeśli już miałbym się przyczepić do FUN'a to mogę powiedzieć, że wg mnie trochę za cichy jest głośnik, porównywałem dzwonienie z innymi telefonami i wydaje mi się, że jakoś ciszej gra i tak samo w miejscach głośnych słabiej słyszę rozmówcę ale może akurat to moje subiektywne odczucie, dodatkowo wkurzające jest zdejmowanie tylniej klapy - jest trudne a na początku tak mocno przylegała, że gdy odciągałem ją myślałem, że ją złamie. Producent powinien inaczej umieścić jej zaczepy. Oprócz tych 2 rzeczy telefon ten jest dla mnie idealnym telefonem w przedziale cenowym do 400 zł, na prawdę Ci którzy wahają się między innymi markami z podobnymi parametrami - wybierzcie FUNa a nie pożałujecie jak ja ;)
.235.127.231 | 10 Mar 2014, 00:03

dareksz
Na początku telefonik mi sie podobał, szybki internet,dobra głośność rozmów i muzyki. Ale od pewnego czasu od dwóch tygodni coś w nim siadało:nie można było wyłaczyć budzika dopiero po wyjęciu baterii, zawieszał się dotyk,ekran zaczął szybko migać (same przełączały sie sms)podczas pisania sms klawiatura wariowała(same wpisywały sie słowa-ciąg liter), telefon sie wieszał podczas grania.
.centertel.pl | 15 Feb 2014, 11:02
PospolityUzytkownik
Poza tym, ze uwazam , ze przy dobrych sluchawkach i z korektorem odtwarzacz jest dobry ( nie przyzwoity ) to zgadzam sie w zupelnosci z Roberto!Jestem bardzo zadowolony z telefonu.Bateria w ciagu dnia przy 2godz przegladania stron przez wifi, 8godzinach sluchania radia na sluchawkach, niespelna godziny rozmow i kilka smsow oraz godzine grania w marbleblast wytrzymuje 2doby. Dla mnie wynik b.dobry, zwlaszczcza za ta cene. Do tego co napisal Roberto dodam tylko, ze mi co do klawiatury przeszkadza,ze po lewej stronie spacjii jest wprowadzanie glosowe zamiast przecinka ( jesli ktos wie jak to zmienic to prosze o info) Generalnie jestem bardzo zadowolony bo tel dziala plynnie, jest dobrze wykonany i dla siebie na rynku nic odpowiedniejszego nie znalazlem.Nie wiem jak jest odporny na upadki poniewaz nie spadl mi ale licze, ze sie nie rozsypie gdy sie to stanie bo wyglada solidnie.Poza plynnoscia dzialania i bateria to wlasnie wytrzymalosc jest dla mnie najwazniejsza. Jestem zadowolony do tego stopnia , ze wyslalem do MyPhone taka wlasnie wiadomosc i jesli sie ze mna zgadzacie to uwzglednijcie to w swoich komentarzach. Wiadomosc brzmi - ,,Witam. Posiadam MyPhone Fun i jestem bardzo zadowolony . Moje pytanie brzmi czy zastanawialiscie sie panstwo nad Funem2? Pytam bo przeszukujac rynek chcialbym kupic tel ktorego chyba najzwyczajniej nie ma a moglby byc nim Fun2. Taki poprawiony Fun z IPSem o niewiele poprawoinej rozdzielczosci, 1G ramu, normalnym aparatem i bateria ok2500 lub powyzej w cenie max do 500pln. Kruger&matz puscil Drive z wieksza bateria i wyswietlaczem za550 pln ale ja wolalbym produkt od myphone bo juz mam zaufanie co do jakosci ale z 4calami. Wiem, ze Zte puszcza niebawem wodo i pyloodporny ze zwiekszona odpornoscia na upadek smarfon o dokladnie opisanych przeze mnie parametrach wiec moze i Polska firma o tym pomysli np Panstwo. Odporny Fun2+ za 550zl i w biedronkach kolejki bo tego o czym pisze nie ma na rynku. Drodzy Panstwo wkleje ta widomosc na forum np mgsm czy gsmmaniak gdzie ludzie , ktorzy nie dali sie omamic marketingowi np samsunga szukaja dobrych i w rozsadnej cenie telefonow bo mam wrazenie , ze w moich oczekiwaniach nie jestem sam. Prosze uwierzyc, ze dokladnie taki sam Fun z poprawkami o ktorych pisze bedzie sprzedazowa rewelacja. Pozdrawiam i licze na odpiwiedz z Panstwa strony w danej sprawie. Pozdrawiam cieplo - Krzysztof. Nie wiem jak wy ale ja jestem tak zadowolony ze swojego Funa, ze takiego poprawionego, odpornego Funa2+ kupilbym nawet za 600zl. Co do Funa z ktorego wlasnie pisze to komentarze mowia za siebie i w skali 1-5 daje 4+ . Ci co dali zla ocene moga miec wadliwy egzemplarz badz celowo ze zlych intencji to robia bo ja naprawde nie sadze by nie byl to za ta cene dobry telefon-dla kazdego! Pozdrawiam wszystkich czytajacych!
.182.9.102 | 25 Jan 2014, 20:01

Szymon
Posiadam ten telefon od ok. 3 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Największym atutem jest BATERIA, która potrafi wytrzymać ponad 10 dni (nie żartuję, póki co mój rekord to 11d8h i 24% baterii) przy użytkowaniu na poziomie: rozmowy, smsy, proste aplikacje (notatki, kalkulator, słownik) - kilka ray dziennie, korzystanie z internetu przez parę minut - raz na kilka dni. Oczywiście wszystko przy standardowo wyłączonym wifi, data connection, gps, synchro i bez tysiąca niepotrzebnych aplikacji działających w tle. Wystarczy odpowiednio skonfigurować telefon.

Po dodaniu karty Aero2 (co oczywiście wywołało częstsze korzystanie z internetu), zużycie nieco wzrosło, więc po ok. 6-7 dniach, kiedy poziom baterii spada do 30%, już z litości go ładuję.

Nie spotkałem się jeszcze ze smartfonem, który by potrafił tak długo pracować, nawet przy zerowym użytkowaniu. Telefonu oczywiście nie wyłączałem nigdy na dłużej niż kilkanaście sekund.
.adsl.inetia.pl | 25 Jan 2014, 14:01
Roberto
Jestem użytkownikiem FUN-a od dwóch miesięcy. Jak do tej pory, telefon sprawuje się wyśmienicie. Bateria działa do trzech dni, bardzo dobrze trzyma zasięg na obu kartach (telefon jest użytkowany w miejscu, gdzie inne modele (także te z wysokiej półki)miały problem z utrzymaniem łączności. Ekran bardzo czytelny (w swojej klasie), świetnie reaguje na dotyk. Nie używam telefonu do gier, więc w tej materii nic nie powiem. Współpraca z siecią WiFi jak i 3G bez zastrzeżeń. Aparat foto nie wymiata, zwłaszcza gdy robimy zdjęcia w pomieszczeniach. Zainstalowana dioda prześwietla zdjęcia i zabarwia obraz na niebiesko. Przy dobrym oświetleniu zdjęcia wychodzą całkiem przyzwoicie. Odtwarzacz muzyczny także na przyzwoitym poziomie, nie budzi zastrzeżeń. Filmy skonwertowane do możliwości ekranu odtwarzane są bardzo przyzwoicie. Brakuje tradycyjnej klawiatury "telefonicznej" przy pisaniu sms-ów. Wykonanie telefonu naprawdę na wysokim poziomie. Dobrze spasowane elementy obudowy sprawiają, że nic nam nie trzeszczy w trakcie użytkowania. Spokojnie mogę polecić ten telefon osobom, które poszukują urządzenia z obsługą dwóch kart sim i nie oczekują że będzie to maszyna, która podoła najbardziej wymagającym grom a jej aparat foto będzie robił zdjęcia na poziomie lustrzanki:)Jego funkcjonalność oraz możliwości techniczne sprawiają, ze ten model może śmiało konkurować z markowymi słuchawkami tej klasy, niestety o wiele droższymi.
.v60.interkam.pl | 18 Jan 2014, 21:01
darek
Witam. Jestem użytkownikiem telefonu od kilku tygodni, mam funa a można powiedzieć że jestem czterdziestoletnim zgredem. Przeciętny ze mnie użytkownik, smartfonami interesuję się jednak od dwóch lat. Miałem zagłostkę pomiędzy Gigabyte Aku, Overmaxem vertis 05 i właśnie funem. Wiem że wybrałem dobrze. Pomimo najlepszych recenzji overmaxa, uważam funa za lepszy telefon (mówię o swoich wrażeniach). Fun jest bardziej masywny, poręczny, mimo słabszych parametrów daje radę. Ma ciekawe aplikacje jak oszczędzanie baterii, navi w pakiecie, latarka, inne ustawienia. Android 4.2.2. paradoksalnie można powiedzieć że jest całkowicie polski, dostosowany do polskiego, a nie jak inne androidy tylko preinstalowane. I jeszcze aparat, no cóż ... ale mimo wszystko na 3,2 MPx stawiam cztery plus. (1-6), mi wystarcza, po ostatnim starze W008,po prostu rewelacja. Teraz czekam na kartę Aero2 i zobaczymy. Jednak dual sim to dual sim. Pozdr.
.168.91.110 | 15 Jan 2014, 08:01
marjan312
Bateria w Myphone Fun jest litowo-polimerowa , a nie litowo-jonowa :] Telefon super jak na swoją cenę :]
.cybermax.pl | 14 Jan 2014, 12:01
Shamrok
Mam ten aparat od ponad miesiąca i troche naglowilem sie by go kupic. Ostatecznie kupilem go przez wysylkowa sprzedaz [...] i jestem nim bardzo pozytywnie zaskoczony. Jest swietny. Warty wydania tych 400zl razem z kosztami wysylki. Polecam go kazdemu, kto nie chce wydac wielkich pieniedzy, a chce kupic fajny z bajerami smartfon. Na tle Samsungow czy Nokii czy innych firm My Phone Fun nie ma czego sie powstydzic. Net dziala super, wifi chodzi idealnie, GPS bezproblemowo nawigacja tez. Aparat foto... nie mam zastrzezen. 3,2 MPix spoko daje rade przy HD. Jedyne co moge dodac to ten fakt ze na pudelku jest napisane DUAL CORE 1,2GHz a Wy podajecie jednordzeniowy. Wypadaloby to poprawic.
Nie za bardzo widzę gdzie podajemy procesor jednordzeniowy. Proszę o wskazanie. Według mojej wiedzy podajemy procesor MediaTek MT6572, który z definicji jest procesorem dwurdzeniowym. Gdzie tkwi problem? (jf)
.ip.netia.com.pl | 12 Jan 2014, 21:01
no_fate_2029
Tak to prawda. W teście antutu na wydajność, też pokazało mi dwa rdzenie 1,3. A bateria jest polimerowa.
.117.22.55 | 09 Jan 2014, 10:01

Wszystkich opinii: 65. Pokazuję od 21 do 30.