R E K L A M A

Motorola RAZR i
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 49. Pokazuję od 11 do 20.
69,4% 
 10,2% 
 20,4% 
vippo
Zawiodłem się!Czaiłem się na ten telefon od kilku miesięcy,czytając i oglądając recenzje.Kupiłem go,posiadam go juz od 3 tygodni.Zauktualizowałem androida do JellyBean,telefon w ciągu tych tygodni zawiesił mi się już dwa razy.Na szczęście zresetował się po minucie,jak wiadomo akumulatora nie można wyjąć.Kolejna rzecz-jakość rozmów jest fatalna,głośniczek za maskownicą motoroli to jakieś nieporozumienie,głos strasznie przytłumiony i głośność maxymalna również słaba,motorola defy jest o niebo lepsza w tej kwestii,jak i w kwestii zasięgu który teraz poruszę.Niewiem,być może mam jakąś felerną sztukę ale zasięg mi wariuje w tym telefonie.Fakt,mieszkam w miejscu gdzie przeważnie zasięg jest słaby,ale czasem będąc w miejscach o full zasięgu telefon czasem pokazuje full ,po czym stojąc w tym samym miejscu juz za chwilę znika zasięg i nikt się nie moze dodzwonic,po chwili znów się pojawia itd.Czasem zasięg zgubi i nie może go już znależć,wyszukuje ręcznie operatora.Dodam ,że wyłączyłem tryb 3G i pracuje tylko na 2G,a ponadto wybrałem operatora jednego ręcznie(mam tel w pewnej sieci,któta pracuje w roamingu 3-ech innych operatorów} i problem nie znikł.Posiadam jeszce moto G i problem taki się nie pojawia.
Ponadto telefon jest ciężki-za ciężki.
Wideo i zdjęcia robi bardzo ładnie.Bateria w miarę ,ale bez szału-korzystając z wifi i transmisji danych edge wytrzymuje równe 24 godz.Gdy mniej korzystam z wifi dobilem do 39 godz.Ps jeśli ktoś się zastanawia nad kupnem,to polecam motorolę moto G-dużo pewniej leży w dłoni i jest lżejsza,pozatym nie posiada wcześniej wymienionych przeze mnie wad razr i.Pozdrawiam
.dip0.t-ipconnect.de | 03 Jul 2014, 16:07
MattX
Bateria po 4 dniach i 10h nadal ma 35% (przy włączonej transmisji danych i wifi ciągle). Łatwo wyliczyć, że telefon powinnien jeszcze działać 2 dni i 3h na tych 35% ;) Obudowa metalowa skręcana śrubami, tylna ściana z kedlaru, pięknie wygląda i prezentuje się. Rozmiar dokładnie taki sam jak iPhone5. Zdecydowanie polecam. Brak LTE ale czy komuś w telefonie potrzeba 100mb/s ? HSDPA i 14 mb/s spokojnie wystarcza, ja mam w sieci domowej 10mb/s dzielone na 3 komputery i jest wystarczająco.
.ip.netia.com.pl | 22 May 2014, 20:05

Triloworld
Proszę o dopisanie informacji o aktualizacji do systemu Kitkat 4.4. Na pewno przyda się przy wyborze telefonu :)
Źródło oficjalne: https://motorola-global-en-uk.custhelp.com/app/software-upgrade-news/
Pozdrawiam szanowną redakcję.
PS. Dla informacji innych, Radio zostało usunięte wraz z aktualizacją do Jeally Bean i jako chip istnieje w tym telefonie. Czy ktoś sprawdził aplikację która na nowo udostępnia radio FM?
Dużo na raz, ale spróbuję: dziękuję za informację. Unikamy zamieszczania info o aktualizacjach na stałe na karcie, bo bywa to mylące dla użytkowników różnych wersji systemu i telefonu, niemniej informacja jest przydatna - link pozostawiam. Dziękuję za pozdrowienia, wzajemne. Bardzo proszę o zadawanie pytań we właściwym do tego miejscu - to zaraz obok. Mniejsze ryzyko zatrzymania przez moderację. To - wpada na zasadzie wyjątku, niemniej miło by było gdyby znalazło się w pytaniach i tam generowało odpowiedzi. (jf)
.dynamic.chello.pl | 29 Apr 2014, 23:04
emigrant
Jestem posiadaczem Motoroli xt890 od prawie roku. Oto i moja opinia ktora moze byc pomocna.
1.wykonanie i obudowa
Perfekcyjnie. 11 miesiecy uzytkowania i na obudowie mam jedna ryse powstala wsktuek wypadniecia mi telefonu z reki na beton. Ogolnie telefon wypadl mi z reki kilka razy, w tym dwa razy na ulicy. I co? I nic. Poza ta jedna rysa. Wytrzymalosc telefonu to takze efekt zastosowania stalej nie otwieralnej konstrukcji. Czyli naszej Motorolki po prostu nie mozna otworzyc i zajrzec do srodka.
Obudowa jest tak cienka ze czasem wydaje sie ze trzymasz w rece sam ekran. I to jest jedna z rzeczy ktora mnie fascynuje w Motorolii, pozbycie sie zbednej obudowy na rzecz ekranu.
2. Bateria. Standard 1 doba, ale nie oczekuje od baterii w smartfonach maga wytrzymalosci. Musi przeciez dostarczyc mnostwo pradu do naszych smartfonow w codziennym uzytkowaniu.
Jedyny minus (czy aby minus?) bateria ktora jest niewyjmowalna. Ale po roku uzytkowaniu nie widze zbytnio roznicy w jej uzytkowaniu. Czasem odnosze wrazenie ze ta bateria sie nie amortyzuje.
3. Wyswietlacz, ekran.
Wyswietlacz bajka. I nic wiecej na ten temat. Ekran rewelacyjnie reaguje na dotyk nigdy zadnego problemu. Bardzo fajny pomysl z okregami.
4. System.
Daje opinie telefonowi a nie systemowiAle dziala szybko i sprawnie.
5. Jakosc rozmow bardzo dobra.
6. Rewelacyjna funkcja smart action.
7. Internet szybki nie wiesza sie

No i troszke tych slabszych stron.
Dzwiek muzyki szalu nie ma, trzeba wspierac sie aplikacjami tudziez eqalizerem.
Aparat robi zdjecia ladne, ale przy slabym oswietleniu sredniej jakosci. Jednakze do amatorskich zastosowan jak najbardziej wystarcza.
Brakuje mi dwoch gadzetow, ktore posiada niektora konkurencja. Czytnik lini papilarnych oraz czujnika temperatury.
I ostatnia sprawa to akcesoria. Nawet tu w UK gdzie mieszkam w sklepach z akcesoriami do telefonow, akcesoriow do tej konkretnej motoroli jak na lekarstwo.
Na temat serwsiu motoroli nie moge sie wyspowiedziec, bo ten telefon mi po prostu sie nie zepsul.
Krotkie podsumowanie.
Telefon do nowosci nie nalezy, ale kilka razy zadano mi pytnie co to za model motoroli, bo bardzo ladnie wyglada i jest inny niz wszystkie. A oko przykuwa trwalosc wykonania.
Ostantio bawilem sie troche Galaxy V, Note, Sony Xperia. I niech moje ostatnie zdanie ktore za chwile napisze niech bedzie najbardziej opiniodawczym zdaniem.

Gdybym dzis znowu mialbym decydowac o wyborze nowego telefonu, majac do dyspozycji coraz to nowsze smartfony to moj wybor padlby na MOTOROLA RAZR XT 890 lub XT910
.15-1.cable.virginm.net | 09 Apr 2014, 02:04

kotkiewicz 35
Od miesiąca jestem zadowolonym posiadaczem Motoroli RAZR I xt890. Wcześniej byłem wiernym użytkownikiem telefonów HTC lecz ze względu na pogarszającą się jakość tych urządzeń (szczególnie chodzi mi o psujące się wyświetlacze)postanowiłem przejść na Motorolę. Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Jakość wykonania na wysokim poziomie, sprawność działania tego telefonu z takim wynalazkiem jakim jest procesor jednordzeniowy Intela naprawdę mile mnie zaskoczyła. Największą zaletą jest chyba to że jakość rozmów jest wręcz rewelacyjna, żadna inna komórka którą wcześniej miałem (a było ich parę) nie była w stanie dorównać pod tym względem "motorolce". Co do baterii to też nie jest źle. Ponadto zapowiedziany Android 4.4.2 może być pewnym dopełnieniem doskonałości tego telefonu. Odnośnie minusów to mogę wskazać parę pierdół które głównie dotyczą systemu, a należą do nich:
- ikona powiadomień czasami działa jak chce,
- firmowy widget okręgi jest bardzo fajny ale czasami złapie
zawiechę szczególnie okrągły wskaźnik naładowania baterii,
poza tym oceniam ten telefon bardzo pozytywnie. Polecam szczególnie jako alternatywę dla tych którzy chcą mieć nietuzinkową i dobrze wykonaną komórkę w dobrej cenie. Problemem natomiast może być jej dostępność na naszym rynku.
.olsztyn.vectranet.pl | 06 Apr 2014, 20:04
Fabio
Póki co najlepszy smartphone jak miałem okazje posiadać. Wszystko działa płynnie i bez zacinania. Bateria przy normalnym użytkowaniu (rozmowy do godz. parę sms-ów, kilka wejść na internet i pares min grania) trzyma mi do 48h, więc w porównaniu do BB które do tej pory posiadałem to na jest jakieś osiągniecie. Także ja zdecydowanie polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Mar 2014, 10:03
echnaton13
Motorola podała oficjalną informację o aktualizacji do Androida 4.4 Kit Kat!
.dynamic.chello.pl | 27 Feb 2014, 11:02
neo
posiadam ten telefon od grudnia 2013. Katuję go wieloma rozmowami, sms`ami, mailami, grami ect.bateria wytrzymuje max 1 dzień. Nigdy sie nie zawiesił system w odróżnieniu od szajssunga. Jakość wykonania - bardzo dobra. Trafiony wybór jak dla mnie.
.241.41.237 | 22 Feb 2014, 17:02
szejki
kupiłem dzisiaj jest super ale ekranto niestety porażka, po przesiadce z evo3d pixele kłują w oczy
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 Feb 2014, 21:02
echnaton13
Do specyfikacji: telefon obługuje hspa+. Wiem, ponieważ posiadam ten telefon.
W momencie tworzenia specyfikacji nie było jeszcze dostępnej deklaracji zgodności. Dziś już jest i - masz rację. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
.dynamic.chello.pl | 29 Jan 2014, 13:01

Wszystkich opinii: 49. Pokazuję od 11 do 20.