R E K L A M A

Manta MS4701
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 32. Pokazuję od 21 do 30.
68,8% 
 21,9% 
 9,4% 
kris1111
Witam uwaga na panel dotykowy jak pęknie telefon do kosza
nie ma możliwości wymiany nawet w serwisie ( nie produkują do 4701 stary model)po dwóch tygodniach w serwisie odesłano z notatką brak możliwości naprawy .Pozdrawiam
.gtnet.net.pl | 31 Jul 2014, 09:07
KtośTam
OK... po odzyskaniu telefonu z serwisu pobawiłem się nim miesiąc i mogę już dać swoją opinię ponownie ;
NIE BRAĆ jak nie masz stalowych nerwów . Przygotuj się na częste oddawanie telefonu do naprawy .
W moim przypadku , gdy telefon przyjechał myślałem , że będzie z nim wszystko ok , no ale przyjechał w jeszcze gorszym stanie . Mieli skleić dotyk , ponieważ odklejał się od wyświetlacza . Obkleili całego , aż się lepił no ale nie dotyku , w sumie to ja już lepiej skleiłbym kropelką .
Telefon fatalnie wykonany. I jeśli chcesz zaoszczędzić to kup sprawdzonego foniacza z markowej firmy . To jest tak jak z GDDIA , wybierają najtaniej a potem płacą za naprawę i w sumie wychodzi jakby mieli wybrać najdroższą ofertę .
Miałem bardzo pozytywną opinię o tym telefonie , moja poprzednia opinia to : pozytywny a teraz wystawiam negatyw ponieważ chcę aby ogólna ocena była neutralna .
Są plusy : duży ekran , bateria u mnie trzyma 2 dni (jak rzadko korzystasz ) , no i nie zawiesza się często , są lagi ale rzadko . Dodam jeszcze , że podczas ładowania można śmiało usmażyć jajecznicę :D
NIE KUPUJ tego modelu !
.dynamic.gprs.plus.pl | 04 Jun 2014, 16:06

no more manta
Muszę zmienić moją poprzednią opinię. Owszem, telefon nie jest bezawaryjny, był w serwisie już 3 razy - wymiana wyświetlacza, czyszczenie w środku - po wymianie kurz dostawał się pod ekran, jednak suma sumarum jestem zadowolony z tego telefonu - duży wyświetlacz, wygodne użycie 2 kart na raz, nawigacja sprawdza się znakomicie, bateria przy umiarkowanym używaniu trzyma 2 dni. Minusem jest tylko to iż jego wartość spada szybko zaraz po kupnie - śledziłem to na Allegro. Generalnie - pozytywna opinia po 4 miesiącach użytkowania.

:-)
.158.217.165.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 23 Apr 2014, 07:04
kaaasiaaaak
Fakt faktem tel jest nawet ok gdyby nie jakos wykonania. Mam go 4 miesiacr ale po 2 zaczelo sie juz cos dziac. W sumie to juz od poczatku zawsze mialam praoblem zemy go naladowac zawsze wypadal m kabel no a ok 2 miesiecy tenu gdy rabo wstalam bo obudzilo mnie cos glosnego - tel caly drżał uderzajac o ziemie taka mala padaczka telefonu ;/ nie mialam go potem przez ponad miesiac no a teraz chcialam porobic zdjecia tej rozkwitajacej przyrodzie ale oczywiscie aparat sie, z,epsul tylnii gdy go wlaczam pojawiaja sie same paski :c natomiast przedni dziala ale co z tego jakosc przedniego.. i znowu bede musiala go oddac na gwarancje ;/ gdyby nie to bylby swietny
.torun.mm.pl | 19 Apr 2014, 11:04

Rudolf
Telefon wygrany, na całe szczęście, bo sam tego czegoś nie kupiłbym.
Jednak zacznę od plusów...
- duży ekran
- dość płynna i szybka praca
- dual sim
- dwie baterie w zestawie (tylko po co dwie, skoro do naładowania trzeba je przełożyć?)
- dużo niepotrzebnych aplikacji, ale może ktoś z tego korzysta.
Minusy:
- tragiczna jakość wykonania
- czułość i reakcja na dotyk... albo spóźniona, albo przeciągnięcie traktuje jako "tap"
- bateria, to wielka niewiadoma, możesz nagle ujrzeć informację o konieczności ładowania, mimo, że przed chwilą było nawet 60%!
aparat trudno powiedzieć
- tragiczny ekran, lekko odchylisz i kolory są w negatywie, a podświetlenie pulsuje zależnie od obciążenia baterii, trąci tandetą
- podświetlenie klawiszy menu... mooocno zagadkowe, właściwie prawie go nie widać.
Podsumowując... dobry jako dual-sim stacjonarnie w domu, bo dość szybko pracuje, ale można zapomnieć o poważnym traktowaniu tego urządzenia.
.dynamic.chello.pl | 14 Apr 2014, 18:04
ADRESAT
Telefon posiadam 3mc pragne poinformować że posiada hotspot WiFi oraz posiada HSDPA HSUPA HSPA. Jesli chodzi o sam telefon wszystko dziala bardzo dobrze nie świruje 2 karty sim dzialaja wyśmienicie.
Dziękuję, wierzę, że dane podane w dobrej wierze, prawdopodobnie prawdziwe, ale nie mogę się opierać na danych podanych przez użytkownika, choćby nie wiem jak chciał wyręczyć producenta. Producent tych danych w specyfikacji niestety nie podaje. (jf)
.172.248.97 | 24 Mar 2014, 09:03
KtośTam
Ja również zakupiłem ten telefon i po 2 tygodniach użytkowania mogę dodać swoją opinię .
Niestety potwierdzam fakt iż jest tragicznie wykonany , oszczędności sprawiły, że wyświetlacz odkleja się od obudowy , nie oddawałem jeszcze telefonu na gwarancję ale to kwestia czasu , tak szczerze to nie jest to wada , która uniemożliwia korzystanie z telefonu dlatego tak zwlekam .
Co do minusów to muszę wymienić bluetooth , nie wiem czy tak wszędzie jest ale plik 109 mega wysyłało w około 7 minut .
Aparat taki see ... Ani za dobry ani nie jest taki tragiczny .
Reasumując to gdyby nie ten wyświetlacz to dał bym ocenę 9/10 no ale cóż ... Po gwarancji dodam kolejną opinię ( 2 miesiące po odzyskaniu telefonu z naprawy ) .
Są minusy , muszą być też i plusy :
wyświetlacz jest rewelacyjny , kolory super ogólnie chce się patrzeć bez przerwy :D , jakość rozmów też bardzo dobra , szybko chodzący internet , mi bateria potrafi wytrzymać 24 godzin ale to pewnie dlatego , że mam włączony tryb oszczędny.
Jakieś dodatki do telefonu typu darmowa MapaMap ale ja korzystam z NaviExpert więc mi to nie potrzebne , druga bateria w zestawie , ogólnie to telefon sprawuje się bardzo dobrze , nie zawiesza się wszystko działa jak powinno .
Co do porównania z Samsungiem : otóż kilka osób nabrało się myśląc że to Samsung Galaxy S4 , jakby nie patrzeć wyglądem nie różni się od S4 .
Ocena telefonu 8/10 ze względu na ten wyświetlacz czyli na jakość wykonania , no ale nie przesadzajmy . Telefon kosztuje 530 zł !!! a nie 1600 zł jak Galaxy S4 . Pozdrawiam
.dynamic.gprs.plus.pl | 02 Mar 2014, 13:03
zbiopa
Potwierdzam opinię, że telefon jest fatalnie wykonany. Obudowa skrzypi, ekran odchodzi od obudowy. Skandal !!! Ale to jeszcze nic. Pierwszy miesiąc działał ok ale potem się zaczęło. Telefon wyłącza się kiedy sam chce. Po podłączeniu do niego kabla usb głupieje. Jeśli to zasilanie, to jeszcze da się coś na nim zrobić ale jeśli to jest podłączenie do komputera, czy innego urządzenia, to już katastrofa. Sam sobie włącza i przełącza dowolne aplikacje - po prostu robi co chce. No i bateria, która przekłamuje totalnie. Po pełnym naładowaniu wystarczy telefon wyłączyć i włączyć na nowo aby bateria miała już np. tylko 20%. Po prostu porażka. Nie polecam, pomimo iż sam kupiłem bo potrzebuję telefonu na dwie karty a ten wydawał się najbliżej Samsunga, który takich dwukartowych wersji niestety nie ma.
.pl.177.41.31.in-addr.arpa | 26 Jan 2014, 12:01
no more manta
Telefon po tygodniu użytkowania zaczął charczeć, wymienili na gwarancji. W drugim - nowym - po niecałym tygodniu - odkleił się ekran u góry i u dołu.
Sam telefon jest ciekawy i dość przyjemny ale wykonanie tragiczne. Nie polecam. Poza tym wszyscy uważają iż to podróbka samsunga S3.
Może jednak lepiej kupić samsunga. :-/
.free.aero2.net.pl | 24 Dec 2013, 16:12
DejQu
Witam Wszystkich na portalu.
Posiadam Ten telefon od tygodnia , także już mogę coś napisać...
Plusy:
+ Wyświetlacz - naprawdę jest świetny ma dobre kąty widzenia jest bardzo jasny czytelny , dotyk działa dobrze
+Procesor- Wydajność tego procesora w atutu jest bliska (troszkę mniejsza) od wydajności Galaxy s2 .
+ Szybkość Działania
+Darmowa Nawigacja Mapa Map
+ Dobra jakość Rozmów.
+Nawet Dobra jakość Wyjścia słuchawkowego
+ Dobre Wifii
+ SERWIS W POLSCE (jezeli nawet teoretycznie to i tak to lepiej brzmi niż wysyłanie telefonu do CHIN)

Minusy :
Bateria Szybko się rozładowuje Przez wyświetlacz , ale w zestawie jest Druga... Ogólnie przy intensywnym użytkowaniu bateria spada 1% w przeciągu kilku minut (nie jest to zbyt rewelacyjne). Jak telefon ma wyłączony ekran nawet nie widzimy ze utraciliśmy jakiś procent baterii, jak zaczniemy grać w gry to tak za kilka godzin podejdziemy do gniazdka...

- Dołączony zestaw słuchawkowy możemy uznać jako miły dodatek...

Zmieszane uczucia mam co do :
Ilości Ramu (nie instaluje za dużo aplikacji ale standardowo mam zazwyczaj około 200-250 MB Wolnego
Aparat Tylni - Jest przeciętny ma dużo trybów dużo funkcji ... i są po Angielsku ;) Jak posiedzę to powiem Coś więcej
Zdjęcia nocą porównywalne są do HTC 8s , w dzień wyglądają niemalże identycznie..
Aparat Przedni- to jest dodatek do skypa nie spodziewajcie się cudów

Podsumowanie ;
Telefon uważam za dobry , relacja cena/wydajność można uznać za bardzo dobry poziom Dostajemy Telefon Nawigację manty Aparat jako dodatek, Przecudny wyświetlacz, miejsce na 2 karty sim a i serwis w Polsce jako miły dodatek .
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 Nov 2013, 08:11

Wszystkich opinii: 32. Pokazuję od 21 do 30.