R E K L A M A

LG Optimus L9 II
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 219. Pokazuję od 21 do 30.
65,8% 
 13,2% 
 21,0% 
ZaPRO
Po ponad 2 latach użytkowania mogę się wypowiedzieć na temat tego urządzenia. Od telefonu za takie pieniądze nie oczekuje się zbyt wiele a jednak mimo to LG L9 II pod pewnymi względami zaskakuje a więc na plus:
- Ekran HD, świetne kąty widzenia, jasność, brak zniekształceń kolorów i efektu negatywu, Biel jest biała a czerń czarna :)
- Szybkość działania ale tylko przy starszej wersji systemu, nowsza totalnie go niszczy.
- bateria, przy rozsądnym użytkowaniu starcza na więcej niż jeden dzień.
- Ogólna jakość wykonania i design urządzenia bardzo na +.
- Jakość zdjęć tylnego aparatu.
Na minus:
- Brak diody powiadomień.
- Jakość tylnej klapki pozostawia wiele do życzenia.
- Brak podświetlanych przycisków.
- Średnia jakość odtwarzanej muzyki ( na słuchawkach ).
- Po dłuższym użytkowaniu zawiesza się, resetuje, nie wysyła sms-ów, zżera praktycznie cały dostępny RAM, laguje, zdarzają się również nagłe przegrzania i natychmiastowy spadek baterii.
Mówiąc ogólnie, przez pierwszy rok telefon działał poprawnie i przyjemnie się z niego korzystało jednak brak wsparcia przez producenta i źle zoptymalizowana nowa wersja systemu zabiła urządzenie. Na ten moment korzystanie z niego to mordęga i modlenie się o to, żeby klawiatura się nie zawiesiła czy cały telefon. Oczywiście można pewne rzeczy odratować instalując mnóstwo aplikacji czy ściąganie i aktualizowanie urządzenia na własną rękę... ale to chyba nie o to chodzi. Podsumowując nie wystawiam ani pozytywnej ani negatywnej oceny. Telefon posiada zarówno plusy jak i minusy choć według mnie minusy przeważają aczkolwiek LG L9 II nadrabia przede wszystkim ekranem, wyglądem i bebechami, ponieważ i one nie są najgorsze. Wszystko zależy jaki użytkownik będzie miał do czynienia z tym telefonem i jak bardzo będzie wymagający co do jego działania. W tej chwili dostępne są o wiele lepsze urządzenia ale obecna cena wcale nie wyklucza go i z pewnością kogoś zainteresuje. Gdybym miał wystawić ocenę to myślę, że takie mocne 6,5 lub słabe 7/10 jest adekwatne do tego co urządzenie oferuje :)
.dynamic.chello.pl | 09 Mar 2016, 20:03
aajusiaa
Najlepszy telefon jaki miałam od lat. Po roztrzaskaniu ekranu zdecydowałam się na nowszy model (lepsze oprogramowanie, aparat itp) ale porównywalnie nie jestem zadowolona. L9 II się nie zacinał, czytał kartę 64GB bez problemu... Polecam :)
.174.3.210 | 09 Feb 2016, 06:02

Michał
Po 2 latach zmieniam telefon i pomyślałem, że przy okazji napiszę pare słów o swoim starym. Praktycznie zero zastrzeżeń. Po 2 latach bateria trzyma dzień, znak czasów, bolączka wszystkich smartfonów ale skoro wytrzymuje do wieczora po 2 latach jak dla mnie jest ok:) nigdy nie musił, nie zacinał się... kilka razy przez te 2 lata sam się zresetował. Jestem bardzo zadowolony
.231.92.28 | 02 Feb 2016, 08:02
Marek
Obecnie użytkuję G3 ale chętnie wypowiem się na temat L9 II którego korzystałem ponad 2 lata.
Na początku telefon przez około 2 miesiące był na androidzie 4.1.2 potem aktualizacja do 4.4 i moim zdaniem był to spory błąd gdyż LG nie przyłożyło się do aktualizacji i telefon stracił na szybkości i funkcjonalności.
Ekran - Świetny, jasny, wyraźny doskonała rozdzielczość HD.
Był również bardzo odporny na upadki. Zdecydowanie na +
Aparat - 8 mpix dawał radę, dobre odwzorowanie barw, w tej półce cenowej nadal raczej standard więc biorąc pod fakt że telefon miał premiere ponad 2 lata temu kolejny raz spory plus.
Przedni aparat 1.3 mpix nie powalał, ale był okej.
Podzespoły - No i tutaj zaczynały się schody. Przed wgraniem 4.4 były wystarczające, telefon nie zamulał mogłem używać QSlide bez problemowo, wszystko działało błyskawicznie, po wgraniu... Wydajność spadła moim zdaniem o połowe. Zdażały się lagi, QSlide wywalało co chwilę i stało się po prostu bez wartościowe. Bardziej wymagające gry chodziły i dawały radę ale pojawiały się spowolnienia i spadki FPSów. Ale dało się grać.
Głośnik - Wydaje mi się że po 2 latach się zużył bo gra bardzo cicho. Nie przypominam sobie żebym na początku miał takie problem więc..
Głośnik do rozmów - Głośny, wyraźny.. Tutaj bez zastrzeżeń.
Tylnia klapka jest tragiczna rysuję się strasznie. Spora wtopa bo L9 miało dużo lepszą tylnią klapke.
Ogólnie to jak każdy telefon który nie jest flagowcem po roku powinien zostać wymieniony na inny bo się zużywa.
Kupiłem go za 899 zł i uważam to za pozytywne 2 lata choć pod koniec potrafił dopiec. Ogólnie oceniłbym go na 7/10.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Jan 2016, 21:01

Heniek
Never ever any LG. Ten telefon to porażka. I piszę to po 2 latach użytkowania. Potwierdzam wcześniejsze opinie: aparat ma fatalny dźwięk, zawiesza się koszmarnie pomimo niemałej ilości pamięci (chcę napisać np. sms i nie wyskakuje klawiatura, neta ciągle wyłącza, nie sposób korzystać normalnie z przeglądarek, poszesz coś i w trakcie przeskakuje, nagle lubisz np. na fb jakieś nieznane osoby), bateria trzyma do dwóch niecałych dni. Co to jest?? Koszmar!
.dynamic.gprs.plus.pl | 22 Jan 2016, 09:01
Daniel
Witam. Ten smartfon na androidzie 4.4.2 to porażka! Bardzo długo korzystałem z tego systemu, ponad rok sie tak męczyłem... lecz od paru dni na własną rekę zmieniłem system na 4.1.2 i powiem wam ze jest ogromna różnica pod wzgledem stabilności systemu nic sie nie zacinanie i wszystko jest mega płynne. 4.4.2 - piekło, 4.1.2 - niebo. I to co zauważyłem telefon ma 800mb ramu zamiast 768mb. Teraz czuje ze to jest telefon a nie kupa złomu na która się trzeba ciągle denerwować. Ogólnie telefon polecam każdemu lecz tylko i wyłącznie z systemem 4.1.2. Pozdrawiam od paru dni szcześliwy posiadasz LG L9 II.
.centertel.pl | 12 Jan 2016, 16:01
Sylwia
Posiadam telefon prawie 2 lata. Totalna porazka, plyta glowna wymieniana byla juz 3 razy. Wylacza sie, zawiesza, sms nie dochodza ( dlatego dobrze jest sciagnac ghostly sms). Bateria pada blyskawicznie. Nie polecam nikomu, chyba ze ktos sugeruje sie tylko i wylacznie wygladam tak ja kiedys :)
.8-1.cable.virginm.net | 27 Dec 2015, 22:12
Niezadowolona:(
No więc tak. Posiadam ten telefon już rok i 4 miesiące, i za kilka dni przesiadam się na Samsunga ze względu na to że dłużej z tym telefonem nie wytrzymię. Połowa/Większość SMS-ów nie dochodzi. Telefon sam z siebie wyłącza się (Nawet 12-13 razy dziennie!) Ładuję telefon co noc, i w południe, bo kiedy odłącze go od ładowarki o 7:30 to o 14:00 zostaje 10%/20%. Co lepsze, nie używam poza domem internetu. Wysyłam w tym czasie max. 5/6 sms-ów, zrobię 2 zdjęcia. Telefon w stanie uśpionym sam w sobie ciągnie baterię. Zdjęcia okej, ale jakość nie powala. Często się zawiesza, a klawiatura poprostu nie działa (Nie chce sie otworzyc, sama się zamyka). Głośniki przez pierwsze 2/3 miesiące dość głośne natomiast teraz, po półtora roku, kiedy jestem w niewielkim pomieszczeniu i odtworzę coś na pełnej głośności ledwo ledwo co, trzeba się wsłuchać. JEDYNY plus tego telefonu to bardzo odporny ekran. Kilkukrotnie na dzień spada z wysokości ok. 2m, a na ekranie widoczna jedna mała ryska. Jeżeli pracujesz fizycznie, telefon cały dzień w kieszeni i chcesz 1-2 razy dziennie gdzieś zadzwonić to okej. W każdym innym przypadku ZDECYDOWANIE nie polecam.
.252.54.198.internetia.net.pl | 13 Dec 2015, 17:12
Art
Nie aktualizujcie telefonu do KITKAT jeśli używacie go do czegoś więcej niż wysyłania smsów i dzwonienia. Po aktualizacji telefon jest w stanie udźwignąć max 2 aplikacje, kiedy na androidzie 4.1 spokojnie przeglądałem internet mając w tle skype, GG i gmail. Obecnie fon ubija proces odtwarzacza podczas otwarciu zewnętrznej przeglądarki...
.pg.com | 26 Oct 2015, 13:10
Uzi
Telefon używam od póltora roku. Fajny smukły smartfon z wyglądu. Minusami tego telefonu jest: plastik na obudowie który się ściera i odpryskuje na krawędziach, cichy głosnik(buzzer), po jakimś czasie zwiechy przy wchodzeniu w aplikacje i internet(ale jak na 1gb ramu i tak daje rade)
Za plusy dam: bateria która szczególnie z poczatku trzymała bardzo długo, a i teraz nie jest najgorzej, fajny wyświetlacz i przód z cienkimi ramkami, aparat foto bardzo przyzwoity.
Ogólnie za tą cenę polecam telefon, to normalnego uzytkowania daje rade, a i zapuścimy kilka aplikacji i internet i też da radę. Radzę kupić pokrowiec na tył żeby się nie ścierałą obudowa i będzie chronił przed upadkami, ale telefon za tą cenę jak najbardziej na PLUS :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Oct 2015, 13:10

Wszystkich opinii: 219. Pokazuję od 21 do 30.