R E K L A M A

LG Optimus L7 II
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 283. Pokazuję od 141 do 150.
59,4% 
 15,2% 
 25,4% 
turbowik
Witam. Posiadam ten telefon od 20 Września 2013 roku. Wrażenia? Zdjęcia robi ładne co do filmów nie mam zastrzeżeń aczkolwiek video nagrywane w 720p byłoby lepsze. Telefon nie gubi zasięgu jak to u innych użytkowników była to wina oprogramowania LG Ale firma LG w szybkim tempie to naprawiła wypuszczając update oprogramowania. Co do baterii to powiem że nie wiem jak innym trzyma te 5/6 dni. Mi przy normalnym korzystaniu czyli regularne sms, czasami rozmowy ale to rzadko bateria trzyma 2 dni. Przy intensywnym telefon wymaga ładowania pod koniec wieczora już. Ekran odporny na zarysowania jest. Co do nawigacji GPS to łapie sygnał od razu bez najmniejszego problemu. Ogólnie telefon polecam lecz zalecam przed kupnem zastanowić się nad LG L9 100 zł drożej jednak dostajemy dużo lepszy sprzęt. Natomiast gdy bierzecie u operatora Lg L7 II za 1zł to polecam

Zalety:
-bateria można by tak powiedzieć czytając innych opinie. (cały czas jasność ekranu na 100% mam)
- wykonanie ( nic nie trzeszczy itp wszystko ładnie spasowane)
-Cena
-Wyświetlacz, ładne kolory. Przedtem posiadałem Samsung S3 mini i jak dla mnie to ten ekran w LG ma ładniejsze kolory.
-Przycisk home który posiada diode sygnalizującą powiadomienia

Wady:
-Brak nagrywania 720P
- Nie odtwarza plików 720P
.adsl.inetia.pl | 09 Feb 2014, 22:02
serioussam
Witam wszystkich użytkowników tego telefonów i mam jedno najważniejsze pytanie co z tym gubieniem zasięgu bo gdzieś tu przeczytałem w opiniach że to fabryczny błąd LG czy u wszystkich to występuje ? albo w jakiej statystyce np 3 osoby na 10 a może 5 na 10 czyli co drugi telefon ma ta wadę ? a to już naprawdę nieciekawie o nim świadczy

Bo już od kilku miesięcy mierze się z zakupem tego telefonu i mam dylemat bo tu mnóstwo pozytywnych opinii o nim ale non stop przewija się temat gubienia zasięgu jestem osobą która ma zwykły telefon i będzie to mój 1 smartfon i nie chciał bym się zrazić do tego typu telefonów aha nie ma zamiaru instalować na nim nie wiadomo jakich gier i aplikacji zależy mi na gpsi-e a wiec mapy do niego jak to tu wygląda z funkcjonalnością ?
.175.80.55 | 09 Feb 2014, 15:02

cez92
Ten telefon mam już 4 miesiące bateria trzyma mi 5 dni jeśli tylko piszę smsy i czasem gdzieś zadzwonię a jeśli siedzę, przeglądam stronki w necie i gram na wykładzie to ok 3 dni, Nie wiesz mi się, jest godny polecenia gdyż nie jest drogi.
.dynamic.chello.pl | 06 Feb 2014, 14:02
lolo1222
Telefon to totalna porażka. Bateria mimo ze ma duży amperaż, to trzyma strasznie słabo, a serwis jest po prostu śmieszny. Po oddaniu telefonu stwierdzili, ze nie ma żadnej usterki, choć bateria jest uszkodzona, bo trzyma tylko 2 godz. Nie polecam tego tel!!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 Feb 2014, 13:02

Pomidorski
Olciu, jeżeli korzystasz z internetu sporo, to na pewno bateria będzie trzymała max 36 godzin... Moim zdaniem telefon świetny, łatwy w obsłudze, lekki i szybki, zdjęcia b. ładne, bateria przy dużej ilości używania rzeczywiście rozładowuje się po dniu, ale to nie problem, jeżeli nie wisi się na wi fi cały czas (;
.zax.pl | 30 Jan 2014, 11:01
Olka
Witam, telefon mam około tydzień, wszystko jak najbardziej ok, ale bateria trzyma mi tylko dobe! z tego co czytam, Wam trzyma dużo dłużej, dużo korzystam z internetu, ale to chyba nie powód żeby trzymała tylko jeden dzien, poza tym zdjęcia są ładne, ogólnie łatwy w obsłudze.
.adsl.inetia.pl | 29 Jan 2014, 00:01
mk
Witam, mam ten telefon od miesiąca i kupiłem go ze względu na baterię. Bez zabawy i wykonywania połączeń trzyma mi niestety tylko 3 doby, tak jak baterie o dużo mniejszej pojemności w innych smartphonach . Odłączyłem różne usługi typu prognoza pogody, Wi-Fi, GPS, BlueT i nie wydłużyło to zbytnio działania baterii. W komentarzach nawet na tym portalu czytam że przy zabawie wam działa bez doładowania 3 dni a przy zwykłym korzystaniu nawet dłużej. Czy mógłbym coś zmienić w ustawieniach żeby telefon był bardziej oszczędny jeśli chodzi o energię?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 Jan 2014, 15:01
Aneta M.
Polecam! Nigdy nie miałam lepszego telefonu bateria trzyma 3 dni ładuje się coś ponad godzine. Łatwy w obsłudze bardzo funkcjonalny mam go miesiąc ale wiem że to będzie mój najlepszy telefon, robi piękne zdjęcia, bardzo głośno gra muzka.
- Wygląd na plus
- Obsługa na plus
- Bateria na plus
Nie widze nic negatywnego w tym telefonie. Jeśli zastanawiasz się to nie masz nad czym.
.174.219.59 | 23 Jan 2014, 09:01
Nobel
Mam go od września. Myślałem, że będzie super bo tak się zapowiadał i zamieniając Xperię neo v na lg 7 II widziałem sporo plusów na korzyść LG lecz niestety czar dużego, jasnego telefoniku prysł wraz z tymi kilkoma miesiącami: trzeszczy, piszczy, obudowa ledwo się co trzyma, chromowany pasek cały obdrapany, a używany sporadycznie. Telefon leży głównie w kieszeni. Se Neo V wygląda lepiej po 3 latach ciężkiego życia.Bateria faktycznie trzyma długo jeśli go nie włączamy :D bo jak zaświeci się ten wielki IPS to bateria trzyma trochę na równym 100 % (a i tu rada jeśli nawet tel się naładuje potrzymajmy go jeszcze z 1-2godz. Wtedy 100% ma moc 120% lub wyłączmy telefon i doładujmy w trybie samego ładowania okaże się ze ze 100% i zielonej lampki po wyłączeniu nadal jest czerwona i się ładuje. Wydajnośc wystarczająca jak za tą cenę trochę niepotrzebnego szmelcu zainstalowanego ale i tak mniej niż w nowych Sony lub innych. Dlatego zrobiłem roota i to bez problemu trochę można wyczyścić ale i tak telefon a raczej Android 4.1.2 nie daje tyle swobody co np.2.3 a szkoda bo nic nowego nie wnosi. Myślałem sobie że nowy sprzęt to i nowe kodeki audio/wideo a tu lipa SE neo V odtwarzał hd filmy po 800 MB a tu tej możliwości nie ma. Ogólnie Dobry aparat dobre doświetlenie zdjec wideo słabe jak na niby 8 mpx. Podsumowanie po 3 mies umiarkowanego użytkowania:
Plusy: Ekran -jasność kolory (ale żre prund jak szalony), bateria - b.dobra w tej klasie cenowej najlepsza chyba (dobrze jest doładować 100% + 1,5h, optymalizacja ok -płynne działanie interfejsu, preinstalowane słowniki i dodatki (niektóre badziew niepotrzebny)
Minusy: Bardzo słabe wykonanie - niby eleganckie stylowe ale skrzypi, źle spasowane, odpryski(mam takie 2 modele), w 2013 roku można by się spodziewać lepszego zestawu kodeków od Kamery lepszej rozdzielczosci i kl/s., sporo syfu ale to głównie sprawka samego Androida.
.net.igaz.net | 22 Jan 2014, 12:01
karo75
Telefon godny podziwu, fajny długo wytrzymuje bateria, zasieg w pełnii jest, zawsze, przynajmnej u mnie, aparat fantastyczny nie widać różnicy między cyfówką a tym telefonem, polecam bo godny jest tego polecenia!
.60.132.22 | 20 Jan 2014, 15:01

Wszystkich opinii: 283. Pokazuję od 141 do 150.