R E K L A M A

LG Optimus L5 II
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 128. Pokazuję od 41 do 50.
60,2% 
 10,9% 
 28,9% 
Slawek
Miałem ten model przez około 3 miesięcy. Ogólne wspominam ten telefon dobrze. Wyświetlacz dobrze reagował na dotyk. Zaletą też jest dioda powiadomień. U mnie bateria wytrzymywała do 2 dni. Mimo 512 MB RAM nie zacinał się ( instalowałem na nim aplikacje typu launcher i działał płynnie, żadnych problemów ze stabilnością nie miałem ). Jedyną rzeczą która mnie w nim irytowała to brak czujnika jasności, że częstą czynnością w codziennej obsłudze była regulacja jasności.
.free.aero2.net.pl | 22 Dec 2014, 17:12
cena adekwatna do produktu
Telefon posiadam od 5 miesięcy. Nie jest to demon szybkości, ale w tym przedziale cenowym wiele lepszych produktów nie znajdziemy. Dla mało wymagających użytkowników, którym telefon ma służyć przede wszystkim do spraw praktycznych, LG L5 II to bardzo dobry wybór.

+ świetny wyświetlacz, doskonałe barwy
+ nie przegrzewa się
+ banalny w obsłudze, idealny dla początkujących
+ dźwięk w słuchawkach i z głośnika

- zacinają się nawet proste aplikacje (tylko część działa poprawnie)
- po ok. 4 miesiącach użytkownika telefon zaczął się co pewien czas wieszać. Np. podczas przeglądania internetu, galerii czy czytania SMS zacinał się na kilka sekund i obraz wracał na ekran główny. Sytuacje nie powtarzają się na razie regularnie, restart naprawia problem na jakiś czas.
- klapka podatna na zarysowania
- mała ilość RAM, która u mnie magicznie zmniejszyła się do 470MB. Jak to w ogóle możliwe? :P

No i neutrale:
- Przeciętny aparat. Dobre zdjęcia na powietrzu, żałosne przy sztucznym oświetleniu i kiepskim nasłonecznieniu.
- Bateria. Nie jest najlepsza, ale przy skromnym używaniu starczy na te 3, może 4 doby.
- Jakość rozmów w trybie głośnomówiącym pozostawia wiele do życzenia, a przy ustawieniu większej głośności słychać w zasadzie same szumy.

Ja miałem tutaj wgrane trzy aplikacje (GB, Messenger i Snapchat) i dwie gry (Soccer Stars i bilard), a mimo to całą piątka zaczęła zamulać dopóki ich nie usunąłem - teraz nie mają jak zamulać :P Jeżeli ktoś szuka telefonu głównie do dzwonienia i nie zamierza korzystać z funkcji typowych dla smartfonów, to polecam.
.dynamic.chello.pl | 16 Dec 2014, 18:12

Sacrixs
Telefon mam od około 6 miesięcy
+ genialny wyświetlacz, bardzo jasny, świetne kolory, dobry kontrast oraz kąty widzenia
+ najlepsza optymalizacja od LG, dzięki czemu wpełni wykorzystuje 512RAM i działa porównywalnie z telefonami o 1Gb RAM
+ nigdy się nie grzeje, uwentualnie w wymagających grach lecz jedymie staje się cieplejszy, nie można tego nazwać grzaniem się
+ obsługuje znaczną większość gier, shadowgun bez najmniejszych problemów
+ jakość/cena
+ wyświetlacz nie zużywa dużo baterii.....
- ....niestety nie zmienia to faktu, że po około 2-3 miesiącach moc baterii niesamowicie spada i z włączonym wifi nie dotrwacie do wieczora
- każdemu kto zamierza kupić ten telefon teraz stanowczo odradzam, nie spełnia już on dzisiejszych standardów 1Ghz zaraz będą miały piloty od tv
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Nov 2014, 15:11
Chendoskinsh
Mam telefon od około tygodnia.Telefon sprawuje się dobrze.Jest dość duży.Korzystanie z niego jest naprawdę przyjemne.Internet działa płynnie.Jeśli chodzi o gry to przez pierwsze 5 sekund się zacina,ale później ani razu się nie zacina.Bateria trzyma ok.6 godzin na samych grach !!! Jest to dobry wynik na telefon za taka cenę.Ilość RAM-u i jego procesor są naprawdę zaskakujące.Polecam ten telefon 10/10.Pozdrawiam
.play-internet.pl | 31 Oct 2014, 19:10

Marpol
Witam, mam telefonik od 3 tyg i jestem bardzo zadowolony. Wykonanie oraz parametry jak za tą cenę są naprawdę świetne. Dobry wyswietlacz, fajny design oraz niezawodność - sama przyjemność z użytkowania. Miałem wcześniej Xperię J i z powrotem bym się nie zamienił :)
.50.114.78 | 31 Oct 2014, 13:10
matthew
Telefon posiadam od 2 miesięcy. Ogólna opinia jak najbardziej na plus. Moim zdaniem ciężko obecnie o lepszy telefon w tej półce cenowej.
ZALETY:
- BARDZO DOBRY ekran IPS z dobrym kontrastem, jasnością i nasyceniem barw oraz rewelacyjne (jak na tą cenę) kąty widzenia,
- wydajna bateria (wytrzymuje nawet do 2 dni przy intensywnym użytkowaniu - internet, rozmowy, sms-y, gry),
- dobra jakość rozmów,
- czuły panel dotykowy,
- bardzo elegancki wygląd,
- hartowane szkło, z jakiego wykonano przedni panel o dziwo dość odporne na zarysowania (mimo iż nie jest to Gorilla Glass),
- wydajny Android 4.1 z nakładką producenta, dającą bardzo dużo opcji przy personalizacji telefonu, możemy łatwo i w szerokim zakresie dostosować interface LG do potrzeb użytkownika.
WADY:
- MAŁA ILOŚĆ PAMIĘCI RAM - wada dość odczuwalna przy intensywnym użytkowaniu telefonu, który czasami "zamula", jednak nie jest to aż tak bardzo uciążliwe,
- słaba jakość rozmów w trybie głośnomówiącym,
- pomimo, iż sam internet chodzi płynnie, to czasami telefon ma problem z połączeniem się z siecią WiFi nie mającą bardzo wyraźnego sygnału (tutaj widać różnicę w stosunku do innych telefonów - niestety na niekorzyść LG),
- plastik, z jakiego wykonano panel z tyłu telefonu jest podatny na zarysowania.
.5.ftth.classcom.pl | 29 Oct 2014, 20:10
Stein
Używam go od tygodnia. Na plus dość dobra bateria: spokojnie wystarcza na cały dzień intensywnej pracy (co ciekawe, wcale nie ekran ją najbardziej intensywnie drenuje, tylko rozmowy telefoniczne, zupełnie odwrotnie niż w używanych wcześniej przeze mnie Samsungach), bardzo ładny ekran (ładne kolory, rozdzielczość; nie spodziewałem się tak dobrego ekranu w telefonie w tej cenie), dość dobry aparat foto (jak na telefon). Na minus trzeszcząca obudowa (pomógł krem do twarzy), brak klawiatury umożliwiającej pisanie przeciąganiem (pomogło zainstalowanie innej klawiatury z Google Play) i tragiczny głośniczek w trybie głośnomówiącym: głośny ale bardzo charczący (na to rozwiązania jeszcze nie mam). Wydajność zupełnie wystarczająca do moich zastosowań (dzwonienie, maile, internet, smsy, fotografia)
.opera-mini.net | 27 Sep 2014, 14:09
keisha1982
Mam ten telefon od grudnia 2013, jest ok. Tylko czasem się troche 'przymula'. Nawigacja działa ok- bezpłatna i do tego bez konieczności używania transmisji danych jest i to w dodatku całkiem niezła- Navigator do pobrania z Google Play
.play-internet.pl | 02 Sep 2014, 12:09
MATI
mam telefon od lutego tego roku sprawuje do tej pory bardzo dobrze. Dobrze na nim słucha sie muzyki oraz nawet fajnie sie gra czasami gubie sygnał co mnie to bardzo denerwuje ,ale na pierwszy smartwon jest bardzo dobry.
.dynamic.gprs.plus.pl | 30 Aug 2014, 22:08
pawcio
mam go od jakiegos miesiąca i daje rade
+ nawet niezła bateria sms i połączenia i wytrzymuje tydzien
wifi max i dzien ale to norma
+ płynność działania 1Ghz sprawuje sie ok nie uzywam telefonów jako (konsoli) do gier
+ bardzo dobry ekran
+ android 4.1 tez niezły
- te 512 MB ramu hmm tego nie widac zeby tyle miał zostaje wolne jakies 150-200 MB
-te auto-aktualizaje są nie dozniesienia to zaśmieca telefon nwm jak to wyłączyc
wiecej minusów sie narazie nie dopatrzyłem
ocena 8/10
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Aug 2014, 00:08

Wszystkich opinii: 128. Pokazuję od 41 do 50.