R E K L A M A

LG Optimus G E975
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 11 do 20.
76,9% 
 8,7% 
 14,4% 
Menturio
Posiadam telefon od ponad dwóch lat. W tym czasie zawiesił się raz i to z mojej winy bo się biedak zamroził. Bateria nadal trzyma 2 dni, przy normalnym funkcjonowaniu (2h muzyki, 1-2h internetów, parę rozmów, kilka sms i 15-30 min jakiejś gierki dziennie). Zaczyna się przycinać, mówiąc zaczyna mam na myśli od miesiąca a to i tak w momencie w którym słucham muzyki, przeglądam internet a w tle pracuje wszystko co włączyłem w ciągu dnia. Ziarnistość ekranu? Nie wiem co to jest. Radzi sobie w mocnym świetle. Szkoda, że nie robią więcej takich telefonów :(

minusy?
- aparat - chciałbym go bronić, ale niestety, jest słaby jak na 13mp
- i ta nieszczęsna tylna część obudowy. Tel. zaliczył upadek z około 10cm na beton( wysuną się z kieszeni kiedy siedziałem) tylne szkło zamieniło się w pajęczynkę.
.90.160.131 | 04 Jan 2016, 16:01
M&M
O telefonie LG Optimus G mógłbym napisać książkę. Znam go na wylot łącznie z wersjami F180. Zmieniałem oprogramowanie oryginalne od 4.1 pod 4.3 i 4.4 Ten ostatni jest na tyle dopracowany że nie ma problemów z odchyłami funkcjonowania nawet po 1 roku użytkowania bez resetowania do stanu fabrycznego. Jest to telefon niemal perfekcyjny. Bardzo dobry zasięg, jakość dźwięku i zapas głośności wielka - tak samo druga strona rozmówca, twierdzi że słyszy mnie głośno i wyraźnie. Bateria trzyma 3-4 dób a telefon służy mi do częstych rozmów i emaili. Ekran i dotyk bez zarzutów. Użytkowałe sporo smartfonów różnych marek ale tak szybko łapiącego fixa GPS to jeszcze nie miałem. Wspomnę jeszcze o diodzie LED - nie ma drugiego z tak mocnym podświetleniem (funkcją latarki). Ogólnie wspaniały, dopracowany telefon dla każdego. Jestem serwisantem i od dwóch lat użytkowania ani razu nie myślałem o jego zmianie.
.internetdsl.tpnet.pl | 14 Dec 2015, 08:12

Krzysztof
Witam. Telefon mam od 24 grudnia 2013 roku i jest to najlepszy telefon jaki do tej pory posiadałem. Przesiadłem się z HTC. Same superlatywy, same plusy. Wytrzymały, szybki, ani razu się nie zawiesił, dobrze znosi intensywne użytkowanie. Bezproblemowo trzyma się przy kilku czynnościach jednocześnie. Jest zadowolonym użytkownikiem. Polecam z czystym sercem.
JEDYNY MINUSIK - bateria - 9-10 godzin i kaput. Po dwóch latach telefon wyłącza się z powodu niskiego stanu baterii już przy 28% (kiedyś do 2-3% działał)...
.play-internet.pl | 06 Nov 2015, 14:11
szarlotka
Mam telefon LG E975 od marca 2014. Wszystko było ok, jakies sporadyczne zawieszenie, ale generalnie bez zarzutu, az do ostatnich dni. W telefonie przestały działac dolne przyciski (powrót do ekranu glównego, powrót do poprzedniego ekranu itp) Żeby wrocic do ekranu głównego muszę restartowac telefon.
Reasumując dobra opinia legła w gruzach, telefon wytrzymał tylko 1,5 roku.
.187.253.110 | 21 Sep 2015, 12:09

Suschi
Telefon posiadam od grudnia 2015 roku. Telefon przez 4,5 miesiąca trzymał się wyśmienicie. Wszytko działało jak należy. Od połowy maja zaczęła się magia z baterią która zaczęła trzymać z początku do 10% i się wyłączała, następnie 20 i stopniowo przechodziło do 55%-60% baterii. Fakt że telefon trzyma jeden dzień lub 3-6 godziny użytkowania lub 1 godzinkę grania w coś w ogóle mnie nie satysfakcjonuje.
Od czerwca zaczęła mi sie matryca wylewać której koszt wymiany oscyluje w okolicy 300-450 zł.
.19.199.109.static.rdi.pl | 13 Jul 2015, 13:07
remikremik24
Telefon fajny, nie zawiesza się, bateria trzyma 2-3 dni przy normalnym użytkowaniu. Telefon posiada glonass?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Jul 2015, 09:07
Ron
Jestem posiadaczem modelu Optimus G f180k. Jest to wersja na rynek koreański. Telefon zamawialem od zaufanego sprzedawcy. W swojej cenie według mnie bezkonkurencyjny. Moim poprzednim telefonem był galaxy s2.
Największe zalety :
- wydajność, telefon w grach 3d daje rade
- ekran naprawdę dobry - lepszy według mnie od Amoleda
- dźwięk na słuchawkach i na glosniku bardzo dobry
- intuicyjny interfejs od LG i efektowny ekran blokady
- piękna obudowa ze szkła z obu stron
- bardzo stylowy wygląd smartfona - seria s samsunga tutaj wymieka
- dużo pamięci kolo 26 GB dla użytkownika
- brak lagow
- duży zakres personalizacji
- LTE działa w Play, spolszczenie softu idealne, w wyborze języków jest Polski w momencie zakupu - nie trzeba nic kombinować z wgrywaniem, a cena poniżej 500 za nowy egzemplarz full zestaw.

Wady :
- aparat - niestety galaxy s2 i s3 robią lepsze, ostrzejsze zdjęcia, mają lepszą optykę. LG postawiło na liczbę mpx, co nie przekłada się na jakość zdjęć - autofokus pozostawia wiele do życzenia
- bateria - 2100 mah do tego telefonu to za mało - dodatkowo bateria niewymienna - spora wada - w serwisie kosztuje kolo 150 zł wymiana - nowa baterie do s2 kupiłem za 30 zł i trzymała 1,5 dnia
- aktualizacje - niestety polityka LG nie zmienia się od lat i o Androidzie 5.0 możemy pomarzyć, a słabsze modele go otrzymają. Ogólnie od momentu zakupu przez ponad 7 miesięcy nie było żadnej aktualizacji.

Jak widać tych wad nie ma dużo - gorąco polecam ten smartfon dla osób szukających kombajnu do multimediów. Jest wydajny i wszystko chodzi bardzo żwawo w tym zaawansowane gry 3d. Jeżeli dużo fotografujesz to wiedz, że Optimus G przegrywa na tym polu juz z S2 od Samsunga i tutaj ten telefon się niestety nie sprawdza - lepiej jest dopiero w G2. Do fotek lepszy będzie standardowy S3 bądź S3 LTE (ten model ma porównywalna wydajność) bądź droższy G2 od LG.
.opera-mini.net | 12 Feb 2015, 02:02
Szuu
Witam wszystkich Optimusowców :)
Posiadałem takiego fona przez równe 12 miesięcy :) przyznaję to jest sprzęt naprawdę dobry, godny uwagi. Przed Optimusem miałem galaxy S2 i przejście na Optimusa to był skok technologiczny nie samowity ;) i mówiłem że nie zapłacę więcej za reklamę Samsunga i niestety padłem ofiarą własnej nie słowności :( niestety nie doczekałem się kit kata w LG i nie mogę zająć stanowiska wcześniejszy 4.1.2 jelly bean był stabilny nie wieszała się nie było lagów ale nie chciał współpracować ze Smart Tv i lapkiem a pech chciał że mam Samsunga i nie było wszystkich sterowników :/ a szkoda bo zaczęło mi to przeszkadzać i softwerowo odbiegał od rzeczywistości a szkoda wielka szkoda bo jestem teraz posiadaczem SGS 4 i jakość wykonania w porównaniu do Optimusa to przepaść ale softwer S4 jest zdecydowanie przyjemniejszy w obsłudze na kładka Andka w samsungu jest ładniejsza amoled zupełnie inaczej świeci i uważam że barwy są przesycone w odróżnieniu do IPS Lcd kąty widzenia takie same w obu wyświetlaczach. Lg często gubił zasięg co nie irytowało bardzo czasem przy dłuższej rozmowie rozłączał mnie kilku krotnie, brakuje mi w S4 Q slide to bardzo fajna pomocna sprawa w S4 jest coś na podobieństwo wiele okien ale to zupełnie coś innego co mi osobiście nie przypadało do gustu. Hardwerowo też wskazał bym Samsunga bo Snapdragon 800 mam wersję Noen jest w mojej ocenie żwawszy niż w Qualcomm APQ8064 1,50 GHz i bardziej sobie radzi jak ma kilka zadań otwartych i porównywanie S4 z LG E 975 jest nie na miejscu bo Optimus jest odpowiednikiem S3 bezapelacyjnie lepszym od S3 :) ale nie co gorszym od S4 pod paroma względami, ogólnie LG e 975 to telefon który bym kupił bez wahania raz jeszcze :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 Jan 2015, 00:01
Siekiera
Witam.
Kupiłem negowaną przez wszystkich tzw. chińską podróbkę czyli model f180. Jednak dla wtajemniczonych jest to telefon z fabryki LG na rynek azjatycki. Nie spotkałem się z podróbką LG, może miałem szczęście, a może dzięki polityce LG po prostu się to nie opłaca. Telefon w porównaniu z europejską wersją ma kilka wad. Pierwsza to problem z historią połączeń, drugi nie łączy się z LTE (natomiast internet i tak śmiga po sieci i na Wi-Fi). Z mniejszych problemów to info o rozładowanej baterii po chińsku. Śmieszy mnie uleganie sugestią pseudo marketingu pisanego głównie przez ludzi zatrudnionych u operatorów polskich sieci. Chodzi o to by nie sprowadzać telefonów z Chin ponieważ sieci zarabiają na tym kosmiczne pieniądze. Kupiłem telefon dla żony, ja mam poprzednią wersję którą kupiłem w salonie play i jetem z niej zadowolony. Jednak po dłuższym zapoznaniu się z chińską wersją Optimusa G zdecyduję się na zakup drugiego dla siebie.
W tym tygodniu będę rutował system i chcę sprawdzć jak będzie działał na nim android 5.0. Mam tylko jedną obawę, ponieważ korzystam z Miracasta łącząc się z TV i w chińskiej wersji działa super. Obawiam się że po z rutowaniu i wgraniu polskiej wersji Miracast będzie ograniczonych jak w śłużbowym Galaxy lub w starszym Optimusie. Ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Za 537zł (taki telefon) plus abonament za 39zł bez fona nie ma lepszej opcji na rynku. Nawet jeśli będę miał dalej problem z historią połączeń. (zapamiętuje jedynie smsy)
Modele F180 (bo są przynajmniej trzy) to wersje telefonu raczej na rynek koreański, a nie chiński. Podczas sprowadzania jakiegokolwiek smartfona z Chin należy rozważyć kilka kwestii: możliwości techniczne wersji chińskiej działającej w sieci polskiego operatora (tu choćby LTE - choć każdy z tych modeli obsługuje, nie działają zakresy obsługiwane w Polsce), koszty ewentualnych napraw i wymiany telefonu w wypadku wady krytycznej. Do tego dochodzi jeszcze możliwość oszustwa w chińskich serwisach sprzedażowych. Dla niektórych kupujących ryzyko jest zbyt duże i IMVHO nie jest tu potrzebna propaganda polskich operatorów. (jf)
.toya.net.pl | 12 Jan 2015, 11:01
plecy03
Świetny i ostatnio bardzo opłacalny telefon.
Bardzo wydajny, ma świetny soft 4.4 i robi wrażenie wykonaniem.
Na minus? Delikatna tylna obudowa i masa podróbek na Allegro - trzeba szukać egzemplarzy od operatorów!
.centertel.pl | 03 Jan 2015, 17:01

Wszystkich opinii: 104. Pokazuję od 11 do 20.