R E K L A M A

LG Optimus F6
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 19. Pokazuję od 11 do 19.
36,8% 
 0,0% 
 63,2% 
Tomek
http://www.plus.pl/wszystko-o-lte/urzadzenia.aspx
Wklejam stronę swojej sieci, gdzie część parametrów jest inna choć nie wiem czy to na pewno te same telefony. Mam nadzieję, że redakcja pomoże.
W LG specyfikacje piszą ludzie. Tak samo w Plusie i u nas. Są minimum trzy modele o tej nazwie - być może o którymś nadal nie wiem. Jeżeli Twój operator będący gwarantem specyfikacji urządzenia i usługi pisze co pisze, to należy mu uwierzyć, bo to on jest gwarantem. - Niemniej, zgodnie z regułą ograniczonego zaufania, warto przy okazji zrobić zrzuty ekranu albo zweryfikować specyfikację przy zakupie. Jeśli jest lepsza od tego, co podaje operator, to chyba nie zaboli? Mamy w tej chwili następujące Optimusy F6:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/ms500/
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/d500/
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusf6/
Różnią się specyfikacją. Nie wiem który jest w Plusie. Na stronie, którą cytujesz i w cenniku brak pełnej nazwy smartfona. Być może nie jest to D505, a moze LG rzeczywiście podaje na swoich stronach błędną specyfikację. Obawiam się, że dziś tego nie rozgryzę. Postaram się w najbliższym czasie przekręcić i do Plusa i do LG. (jf)
.rev.inds.pl | 06 Mar 2014, 16:03
Darthproof
Witam. Byłem szczęśliwym posiadaczem NeoV, ale przyszedł czas na zmianę. Wybór padł na LG F6D505 (nie mylić z D500 dostępnego tylko w USA). Fonik jest całkiem przyzwoity: CPU 2x1.2 Krait z Andreno 305, 1GB RAM, 8GB pam. wew. (dla użykownika jest dostępne ok 4GB), aparat 8MP z lampą LED, Posiada też Radio FM... W Antutu udało mi się osiągnąć ~14k punktów. Matryca IPS(4,5') całkiem nieźle odwzorowuje kolory. Bateria trzyma średnio 3 dni przy normalnym użytkowaniu. Tel jest dość lekki i dobrze leży w dłoni. Uważam że jest to udany zakup, chociaż byłem sceptycznie nastawiony do tel marki LG.
P.S. Folie zakupiłem na allegro tydzień temu ;) także zaczyna się coś pojawiać... Dużo akcesoriów można kupić na ebayu.
.ip.netia.com.pl | 04 Mar 2014, 20:03

krzyshe
Mam ten telefon ok miesiąc. Kupiony przez sieć plus gsm, poprzednio używałem sony ericsson neo v, ogólne wrażenia pozytywne kilka rzeczy w menu zaskoczyło mnie pozytywnie, nie zanotowałem narazie żadnej zwiechy co neo v się przytrafiało, bateria wytrzymuje ok 3 dni co daje wynik lepszy od poprzednika o jeden dzień,zasięg sieci jest porównywalny, z LTE jeszcze nie miałem okazji korzystać/ u mnie na wsi go nie ma/. Zawodowców pewnie nie powali ale dla przeciętnego użytkownika jest ok ja w każdym razie nie żałuję decyzji o zakupie.
Humorystycznie jednym brakiem tego aparatu jest brak akcesoriów typu folie na ekran czy pokrowce, nie udało mi się nic do niego kupić ani w sklepach, na allegro lub e bayu.
.172.252.128 | 03 Mar 2014, 19:03
Zet
Witam,
zawsze wspieram się tym serwisem, więc chciałbym w rewanżu podzielić się pierwszymi wrażeniami po zakupie F6, opinia neutralna, bo dla mnie kluczowe jest dziełanie baterii, a tego do końca jeszcze nie wiem...:
- android - 4.1.2 - "używasz najnowszego oprogramowania"
- aparat - na opakowaniu jest napisane 8.0MP - nie sprawdzałem jaki jest hardware... fotek nie porównywałem.
- pamięć RAM - i tu jest mały WTF... po zsumowaniu używanej i wolnej, wychodzi, że jest jej ~806MB... nie znam się, może brakująca część do 1GB jest schowana w pudełku...
- pamięć wewnętrzna - całkowita pojemność jaką pokazuje telefon to 3,94GB, z czego po aktualizacji podstawowych aplikacji Google, jak chrome, gmail, mapy, sklep i adobe reader zajęte mam 486MB, wciąż dostępne 3,34GB
- bateria - zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nie odpalałem karty sim, więc nie wiem jak będzie w trybie GSM/LTE, działam tylko na wifi. Bateria z niecałych 50% (po zakupie) zeszła w ciągu ~8h do 15% (od poziomu 30% włączone oszczędzanie). Oczywiście przez ten czas zdążyłem (SIC!) prawie w pełni spersonalizować telefon (poza kontaktami). Zużycie baterii:
tel w trybie gotowości 61%, tel nieaktywny 14% (WTF!), WIFI 11%, Ekran 9% - ustawione podświetlenie na 0.
- brak czujnika światła, za to wykrywa czy na niego paczę...
- telefon rozmiarami i wagą prawie identyczny z LUMIA 720, żeby jeszcze bateria identycznie trzymała, zobaczymy...
.pai.net.pl | 26 Feb 2014, 22:02

mordeczka
Niestety ale humor nei ma nic do tego. Zagraniczne portale i recenzenci wyraźnie piszą o 4 gb ROM i aparacie 5mpx a lg znane jest ze swojego olewactwa na swoich stronach... btw po co kombinacje z captcha przy komentarzach...
Ależ ma. Gdybym był śmiertelnie poważny, musiałbym zająć się czymś zgoła zupełnie innym. Sprawdź skąd są ci zagraniczni recenzenci. Może ze Stanów? Może recenzują kompletnie inną wersję telefonu? Może D500, a może MS500? Bo to też Optimus F6 - jedno i drugie i trzecie. A że ma inna specyfikację? Cóż, bywa. A jeśli chodzi o captcha - dla nas jest konieczne; nie chcesz - zarejestruj się. Nie zbieramy danych o numerze skarpety i nie rozsyłamy spamu - powinno zniknąć. (jf)
.dynamic.chello.pl | 25 Feb 2014, 15:02
jaja on
Po drugie, F6 ma aparat 5MP a nie 8MP
Jestem dziś w przystawalnym nastroju; nawet wszedłem i sprawdziłem. Nope, LG nie zmieniło zeznań na temat matrycy foto. Idź i szkodzić gdzieś indziej, proszę. (jf)
.gorzow.mm.pl | 11 Feb 2014, 16:02
wojtas
[ciach pytanie zadane w opiniach] Na mgsm bardzo czesto podawane są błędne specyfikacje, więc wolę zapytać, ale kogoś kto miał go w rękach a nie tylko czyta po forach, alo innch portalach.
Ojej. Nie męcz się, może przestań tu zaglądać, idź gdzieś, gdzie nie robi się błędów albo robi się je rzadziej niż u nas. Może na strony producenta... (po wyturlaniu się spod biurka) - ale serio, jeśli już zdecydujesz zostać, stosuj się do zasad regulaminu. Pytania zadawaj w odpowiedniej zakładce. I przyjmij do wiadomości, że mGSM nie tworzy bazy danych na podstawie przechadzki "po forach, alo innch portalach". (jf)
.gorzow.mm.pl | 11 Feb 2014, 16:02
Gosc 2
No to ten akurat ma diode led pod obiektywem aparatu.
.dynamic.chello.pl | 01 Feb 2014, 12:02
Gość
Najgorsze w smartfonach LG serii F jest to, że nie mają diody LED przy aparacie.
.dynamic.gprs.plus.pl | 19 Jan 2014, 20:01
Wszystkich opinii: 19. Pokazuję od 11 do 19.