R E K L A M A

LG L70
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 71 do 80.
61,1% 
 17,6% 
 21,3% 
justme
Dziś byłam kupić telefon i brałam parę modeli pod uwagę, jak również LG L70. W momencie gdy go dostałam do ręki, wizualnie zrobił nam mnie wrażenie. Wykonanie dość solidne. W momencie gdy zaczęłam testować, po wejściu do menu raz się zwiesił, po chwili drugi raz i już się nie odwiesił. Zraziło mnie to przez co wybór padł na nokie. Nie polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Aug 2014, 22:08
nm007
Również jestem mile zaskoczony L70'tką.
Android działa szybko i płynnie. Bateria wydaje się być ok (mam go za krótko, żeby napisać coś konkretnego).
GPS szybko łapie sygnał.
Jedyne czym jestem rozczarowany, to:
- brak podświetlanych klawiszy funkcyjnych (powrót+menu)
- brak diody powiadomień :/
Wiem, że to pierdółki, ale starszy brat (L7 II) miał te "bajerki" ;)
Aha... i ta pamięć wewnętrzna - mi wystarcza, ale dla niektórych te 1,5GB może być jednak za mało :/
.net.meganet.net.pl | 11 Aug 2014, 20:08

darkquin
Nigdy wcześniej nie miała telefonu LG zawsze sony, samsung. Jestem mile zaskoczona. Wszystko chodzi gładko i bez zarzutu, android nie sprawia problemów, zdjęcia wychodzą wyraźne choć czasem wolno się zbiera by ostrość złapać. Bateria trzyma dobrze jak na fakt że ciągle się nim bawię bo mam go dopiero 6 dni.
.wroclaw.mm.pl | 11 Aug 2014, 11:08
emil
Witam kupiłem telefon w plusie.po przejrzeniu wszystkich tel.dostepnych w tej sieci i sprawdzeniu ich parametrów tel okazał sie najlepszy w możliwej dla mnie cenie. I po tygodniu używania nie żałuje (choć miałem pewne obawy).wszystko chodzi pięknie rewelacyjnie po prostu genialny telefon -latarka bije na głowe inne -głosnik sluchawki jest tak donośny ze musze w towarzystwie sciszac by nikt nie podsłuchiwał -android rewelacja przejrzysty i konkretny -obudowa elegancka miła w dotyku i cudownie spasowana -aparat jak w każdym telefonie szału nie robi ale jest dobry -nakładka systemowa lg kolejna rewelacja -knock kode kolejne świetne rozwiazanie(i uwaga tutaj pewien minus bo przy ustawieniu knock kode na dole ekranu pojawia się ikonka połaczenia alarmowe gdzie należy ja przytrzymać i przy wyciaganiu telefonu z kieszeni raz zadzwoniłem na 911 bo z takim numerem się polaczylo). Ogólnie rewelacjaaaaaa polecam go goraco
.net.hawetelekom.pl | 11 Aug 2014, 00:08

mufin xd
witam posiadam telefon o tygodnia jak narazie mnie zaskakuje
plusy
1 płyność działania
2 soczystosć zdj
3 głośność
4 wielkosc wyświetlacza
5 wiele przydatnych aplikacji takich jak latarka czy stoper
6 bardzo szybko obsługuje internet i aplikacje
7 nieścina się
8 dobrze grajace słuchawki
9 dobry android 4.4.2
10 wytrzymałosć i płynosć urzą dzenia
minusy
1bateria trzymajacy przy uzytko0waniu do 12 h
2szybko sie grzeje
opinia końcowa
uważ ze telefon jest wart swojej ceny i osobiście go polecam :)
.frinet.pl | 01 Aug 2014, 12:08
mac007
Witam czy wie ktoś jak umieścić kartę sim w tym telefonie? Mam taką małą z plusa złożyłem ją do połowy i nie wczytuje jej boję się ze jak włożenie do końca to wpadnie i koniec, telefon ok ale z tym wejściem sim nie dali sobie rady ;(
.77.124.147 | 29 Jul 2014, 08:07
Zania
Kupiłam ten telefon 2 tygodnie temu, po tygodniu przestał działac mi wyswietlacz (totalnie nic nie było widac, ale wszystko było słychac ), w sklepie oddali mi pieniadze bo nie mieli na stanie zeby wymienic mi na taki sam i pojechałam do innego sklepu, zakupiłam taki sam modem, na drugi dzień nie działała mi wibracja. Oczywiscie znow pojechałam do sklepu i dostałam zwrot pieniedzy. Telefon sam w sobie super, ma wszystko co najlepsze w sobie, jedna wada to to że jest "wadliwy".
.intkomp.net | 28 Jul 2014, 12:07
oski
Telefon bardzo dobry przyjemny w dotyku za rozsądną cene.
.vtelecom.pl | 22 Jul 2014, 11:07
Kobalt
Telefonu używam od ponad miesiąca. Potrzebowałem szybko taniego i przyzwoitego telefonu gdyż stary LG Swift Black P970 niestety odmówił posłuszeństwa. Jednym z kryteriów wyboru było, aby telefon miał jak najmniejsze wymiary (jak najbardziej zbliżone do P970). Nie lubię nosić cegieł w kieszeniach:).

Plusy telefonu:
1) Przyzwoita bateria. Telefon ładnie na niej trzyma: średnie użytkowanie 2 dni, mocne 1 dzień. Często gdy bateria zaczyna szybko zjadać pomaga wywalenie aplikacji z pamięci albo reboot. Nie jest to wina telefonu tylko akurat używanych aplikacji.
2) Bardzo przyzwoita jakość materiałów i wykończenie. Na duży plus tylna klapka z fakturą. Klapka z LG L7 II całkowicie psuła wygląd telefonu.
3) Duży wyświetlacz z dobrze działającym dotykiem nawet po naklejeniu folii.
4) Najnowszy android, co jest ważne w przypadku LG, które potrafi ociągać się z aktualizacjami albo w ogóle nie wypuszczać. W P970 aktualizacja na 4.0 była bardzo słabo zrobiona. Tu od razu dostaje Kit Kat.
5) Przyzwoite bebechy, procesor qualcomma, który nie ma problemu z płynnością działania oraz gps. W P970 problem z gps dotykał prawie wszystkich prędzej lub później.
6) Duży ekran, który pomimo dużo mniejszej jasności w niż w P970 nad wyraz dobrze daje rady w mocnym słońcu (praktycznie tak samo jak w P970). Dobra widoczność pomimo mniejszej jasności wynika chyba z zastosowanego "szkła" na ekranie, które ma dużo mniejsze odblaski w słońcu.

Minusy telefonu:
1) Brak czujnika oświetlenia - pomijalne przy zastosowaniu np. aplikacji Display brightnees, dzięki której możemy sobie w dowolnym miejscu na ekranie umieścić zawsze dostępny pasek przy użyciu (u mnie sprawdza się lewy górny róg), którego jednym ruchem możemy ustawić sobie jasność ekranu.
2) Wygląd podobny do Samsungów (idzie się przyzwyczaić;) ). Jest to moja subiektywna opinia. Miałem parę urządzeń Samsunga (nie telefony) i mnie dość konkretnie wkurzały. Obawiałem się trochę też fizycznego przycisku home, ale jego wykonanie jest przyzwoite. Zarówno do przycisku jak i wyglądu już się przyzwyczaiłem.
3) Stosunkowo niska rozdzielczość ekran. Mimo wszystko przydałoby się min. 230ppi. Niestety po tym względem ekran w P970 był lepszy bo miał mniejszą wielkość. Po dłuższym użytkowaniu i przyzwyczajeniu rozdzielczość przestaje przeszkadzać. Z drugiej strony dzięki niższej rozdzielczości telefon jest bardziej płynny. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy, że większa rozdzielczość ekranu bezpośrednio wpływa na płynność i możliwości urządzenia (pogarszając ją).

Do czego w takim razie ten telefon jest idealny? Do rozmawiania, internetu oraz nawigacji. Do grania ze względu na niskie ppi niekoniecznie.

Czy kupiłbym ponownie L70? Tak. W cenie prawie 2x niższej niż P970 (jak kupowałem 970zł) otrzymujemy telefon, który uzyskuje 3x lepsze wyniki w Antutu (L70 12tys., P970 ok. 4tys.), a telefony dzieli tylko 2 lata. Parktycznie jedyna konkurencja dla tego telefonu w tej cenie to albo chińczyki albo motorole E,G, które niestety albo nie mają diody, albo slotu na kartę, albo są droższe. L70 jest miłym kompromisem, szczególnie dla kieszeni.

Co kupiłbym jak bym chciał wydać więcej pieniędzy? LG L9 II. 312ppi, 4,7" w obudowie o praktycznie tych samych wymiarach.

PS.
Co do "ciężkości" urządzenia to dla mnie jest plus. Pewnie leży w dłoni. Jak mam w rękach lekkie Samsungi to mam wrażenie, że zaraz mogą mi się rozlecieć;).
Co do zniekształceń to głównym ich powodem nie są same słuchawki tylko sieć jakiej się używa. niestety play ma bardzo dużo kompresję rozmów, przez co zdarzają się zniekształcenia.
.devs.futuro.pl | 21 Jul 2014, 15:07
Tuinka
Mam ten telefon od pewnego czasu i szczerze go polecam. Wcześniej byłam posiadaczką LG l7 II, ale on nie podobał mi się tak jak ten. Duzo się nim bawię, a bateria trzyma do dwóch dni, aparat robi w porządku zdjęcia, ale ładniejsze wychodzą na dworze. Przjemnie korzysta się go na słońcu, wszystko widać przejrzyście. Reasumując, jestem na tak.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 Jul 2014, 18:07

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 71 do 80.