R E K L A M A

LG L70
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 21 do 30.
61,1% 
 17,6% 
 21,3% 
IGOR
Moja opinia o telefonie jest jak najbardziej pozytywna, choć urządzenie oczywiście ma kilka znaczących wad. Model ten był pierwszym smartfonem w moim życiu i muszę przyznać, że spełnił moje (niewielkie oczekiwania). Przez niemal dwa lata służył mi on dzielnie i poleciłbym go każdemu, kto szuka aparatu z niższej półki.

Zalety:
- bateria - przed zakupem straszono mnie, że smartfona trzeba ładować codziennie, bo sam ekran ciągnie energię jak najęty. Tu przy średnim użytkowaniu można było doładować baterię co 2 dni. Spokojnie starczało.
- interfejs - przejrzysty, ładny, prosty i intuicyjny. Duże możliwości personalizacyjne.
- ekran - na przodzie szkło (zero rysek, a nie stosowałem żadnych naklejek i innych gówien), kolory niezłe, światło również.

Wady:
- nieszczęsna pamięć - gdy kupowałem telefon nie wiedziałem, że aplikacje tak szybko zeżrą pamięć wew. mojego LG. Niestety, ale na dziś jego możliwości pod tym kątem są zdecydowanie za małe. Sporą większość pożera oryginalny soft.
- aparat - słaby, pełno szumów, gubi ostrość. Nie wspomnę o tym z przodu, bo jego parametry mówią same za siebie.
.153.72.102 | 15 Mar 2016, 12:03
1111
nikomu nie polacam mam go od jakoś 1,5 roku i to jest porażka są problemy z androidem.. klawiatura nie działa po jakiś czasie brak pamięci..
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 Mar 2016, 16:03

JH4ll
Telefon miałem przez 3 miesiące, po czym zepsuła się karta główna (niebieski ekran, telefonu nie da się już nigdzie naprawić). Ale przez te 3 m-ce działał po prostu genialnie. Nie wiem czy to może tylko w moim telefonie był taki przypadek z kartą główną, ale jeżeli by tego wypadku nie było to bym ocenił telefon 9/10. Minusem jest też mała pamięć, ale takto śmigał doskonale.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Mar 2016, 20:03
janko
Ten telefon to po prostu porażka. Kupując go (około rok temu) kierowałem się pozytywnymi opiniami z tego serwisu (około 90% to były same superlatywy). Było pare użytkowników co skarżyło się na mało pamięci wewnętrznej. Mimo to, olałem ten fakt i stwierdziłem 4GB spoko. Powinno starczyć na wszystkie ważne apki. (W gry praktycznie nie gram). Także tylko fb, inst, gg, słownik i pare innych bajerów. Co ciekawe po paru miesiącach telefon pokazał mi że brakuje pamięci. Ciął się co chwila. Bez większego zastanowienia przeniosłem wszystkie możliwe apki na SD. Pomogło tylko na jakiś czas bo potem dalej ciął a pamieci znowu niewiele. Robiłem twardy reset pare razy ale to też nie pomagało.
PRAWDA JEST TAKA ŻE 2/3 z 4GB pamieci zajmuje fabryczny stuff. Około 150MB telefon rezerwuje dla siebie i nigdy tego nie użyjemy. I pamietajcie że 4GB to zaookrąglenie w góre :P
Także na własne apki mamy coś tylko około 700-800MB. (Sam fb zajmuje u mnie prawie 50MB+cache (reszta na SD). A do prawidłowego działania musimy mieć jeszcze jakiś zapas pamieci :P
Ogólnie nie polecam nikomu!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 Feb 2016, 14:02

atom
Świetny telefon mimo słabego procesora i nie dużej ilości RAMU daje radę (nie mówię tu o jakiś wymagających użytkownikach np. graczach) zapewniam, że telefon nie zatnie się przy normalnym użytkowaniu np. przy używanie fb (co czasem zauważam w telefonach z 4 rdzeniowymi procesorami i z ponad 1Gb RAMU).
Zaraz po zakupie proponuje dać roota, zainstalować Link2sd i przerzucać apki na kartę bo telefon ma mało wbudowanej pamięci, następnie polecam zainstalować Xposed i parę modułów.
Telefon jest podejrzanie mocny jak na taki procek i Ram, wystarczy pobawić się z rootem i będzie śmigał.
Polecam!
.inetia.pl | 12 Feb 2016, 19:02
starkness
Witam, użytkowników tego serwisu. Założyłem konto, ponieważ chciałbym podzielić się swoimi uwagami, jak robią to niektórzy użytkownicy.
Więc.. Telefon zakupiłem dnia 17.12 na allegro. Dzień później dotarł. strony sprzedającego, żadnych zastrzeżeń. Problem tkwi w wadzie fabrycznej telefonu. Czemu tak uważam? Niecałe dwa, czy trzy dni użytkowania, odczuwalne przegrzewanie się. I nawet nie chodzi o zainstalowanie swoich aplikacji.

Nie jestem tzw. Gadżeciarzem. Pisząc sms, czy notatkę, telefon się przegrzewa? Coś raczej nie halo... Niby bateria 2100 ale szybko procenty spadały, a nie był katowany, jak to niektórzy opisują tym wyrazem. Obudowa śliska, strasznie się ciężko utrzymywało w dłoni, nagrzewa się nawet pod wpływem zwyklego trzymania,jako obudowa. A wewnątrz, jak wspominałem, nie trzeba mieć termometra więc ręce. Tak się nagrzewal. Nawet jeśli niektóre aplikacje wyłączyłem, to niewiele dawało wolnego miejsca i lepszej pracy.

Ogólnie, tak poza tym. Ekran ładnie wygląda, dobre kolory, filmy się dobrze ogląda, dodatkowe ustawienia w jasności wiele pomagają, aparat no cóż nie dobry. Mając nokia500 w której jest też 5mpx robi lepsze zdjęcia od tego telefonu. Jako system, że android nawet nawet.
Sposób blokady, dość ciekawy, ten knock code, ale nie zawsze załapie szybkość dotykania lub sekwencji. Zdziwiło mnie, że posiada przycisk, co jest rzadkością w obecnych modelach i ogólnie. Czasami się ostro przycinał, wyrzucał z aplikacji, które nawet są systemowe. Rozumiem, że mógł się przegrzewać w jakiś grach, ale nie podczas pisania sms, albo notatki.

Trefny sprzęt mi się trafił, odsyłam do sprzedającego. Jednak dorzucić troszkę więcej pieniędzy i lepszy telefon, ale wybieram inna markę, a miałem wybierać z LG F70 może by okazałby się lepszy.

No posiada kilka ciekawych funkcji i właściwości, kit kat nakładka i LG apki coś tam kogoś zaciekawią.

Głównym problemem, jest przegrzewanie i obudowa tylna zwłaszcza.
A tzw. Software to aparat i interfejs użytkownika, miał problem i wyrzucał komunikat (jak sobie odblokujecie opcje programistyczne, "pokaż ANR-Aplikacja Nie Reaguje" ). W nowych modelach i androidach ukryli tą opcję. Jeśli ktoś chce te menu. Informacje o telefonie i kilka razy na opcję wersja kompilacji i gotowe.

Ekran jest w porządku, czuć tzw. HD, ekran duży, gdyby nie obudowa te tworzywo, dobrze by się trzymał w dłoni. Głośniki opcje mono i stereo grają dobrze. Co brakuje tak ogólnie? Czy nokii 500 mam ogólnie panel z trzema klawiszami i jest dioda powiadomień, w nim nie ma, jak w tych samsungach jest (widziałem w S3). Diody powiadomień. Klawisze to czytałem w innych opiniach, że nie są podświetlane, ale to taki mały szczegół.

Nie wiem, jak by działało model niewadliwy, więc nie skreślam, nie odradzam innym, przy wyborze tego telefonu. Ale lepiej dobrze przemyśleć, co wybrać, albo lepiej tak zdeczka droższy wybierać.

Nie udało się, no cóż, współpraca z tym telefonem dobiegła końca wczoraj. Jutro odsyłam... I tyle. Chciałem s z wami podzielić z tym zdarzeniem. Nie ma sensu robić nadziei, jeśli po kliku użyciach, przeczuciach, że coś jest z nim nie tak. To zwrot i koniec. Pozdrawiam serdecznie.
.opera-mini.net | 23 Dec 2015, 23:12
luu
Telefon mam ponad rok i porażka, o ile na początku przez pierwszy miesiąc było ok, to później już zaczęłam żałować, ze.go kupiłam. Po pierwsze pamięć, która niby jest ale tak na prawde nic nie można zainstalować, poza tgm już 3x miałam stluczona szybke, bateria nie wytrzymuje nawet dnia. Ogólem nie polecam.
.242.212.18 | 22 Nov 2015, 17:11
mysza27
Telefon posiadam ponad rok.
Początkowo byłam zadowolona, wszystko było pięknie i fajnie, wiadomo telefon nowy. Bardzo szybko zmieniłam zdanie.
- pamięć - katastrofa, niby miejsce mam, ale go nie ma, wyskakuje powiadomienie że brak miejsca, a miejsce jest (WTF?!, trzeba sie bawić w przenoszenie aplikacji na kartę choć nie zawsze jest możliwość.
- często się zawiesza, ma problem z działaniem aplikacji w tle
- zasięg - katastrofa numer dwa. Złapie kiedy mu się spodoba, jak już jest, próbujesz zadzwonić to wywala bo znowu zasięg zgubił.
- aparat - miernie, najgorzej nie jest, ale żeby zrobić dobre zdjęcie notatki trzeba się naprawdę postarać.
Ostatnio padły mi oba głośniki, z niewiadomego powodu, co mnie załamało, bo niedawno był w serwisie. O telefon dbam, rzadko mi spada, ma założoną folię i etui, a zero wdzięczności z jego strony.
Buntownik z wyboru. Chyba się rozstaniemy, bo nie współpracuje jak należy.
Polecić mogę jedynie komuś kto używa telefonu wyłącznie do dzwonienia czy sms-owania. Korzystając dodatkowo z facebooka, messengera, chrome i kilku innych aplikacji już się robi problem.
.133.37.87 | 02 Nov 2015, 17:11
Andrew
Witam, jest dużo zalet tego telefonu, a jeszcze więcej wad.
no ale, jaka cena taki fon. posiadam go od 9 miesięcy, i już 3 razy był w serwisie. 2 razy na wyświetlacz, bo cos dziwnego się z nim działo, raz na oprogramowanie. A teraz pojedzie 4 raz bo podczas rozmów i nie tylko znika mi zasięg, rozłącza i po chwili wraca zasięg. następny minus to bardzo mało pamięci. bateria bardzo kiepska. co wieczór musze go lądować. zalety to każdy widzi. jestem już bardzo sceptycznie do niego nastawiony i nie polecam.
.179.221.63 | 18 Sep 2015, 17:09
Kinga
Telefon używam drugi miesiąc i zdążyłam dobrze zapoznać się z nim.
Kupując LG L70 dobrze jest poznać WADY:
- pamięć wewnętrzna (zainstalowałam 4 aplikacje i nie ma już miejsca na nic, na dodatek nie ma opcji przerzucenia aplikacji na kartę pamięci)
- aparat (nie jest zły, jednak są problemy z załapaniem ostrości, polecam wybrać "ręczne ustawianie ostrości")
- nie radzi sobie z używaniem wielu aplikacji na raz

Jednak są zalety:
- duży ekran
- niewielkie pieniądze
- rozmiar telefonu idealny
- interfejs (zmiana kolorystyki, animacje, ikony)
- quick memo
- bateria potrafi wytrzymać dwie doby przy średnim użytkowaniu

Moje oczekiwania spełnia. Uważam, że nie można wymagać nic więcej od telefonu ze średniej półki. Osobiście polecam :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Sep 2015, 15:09

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 21 do 30.