R E K L A M A

LG G Pro Lite
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 35. Pokazuję od 21 do 30.
45,7% 
 5,7% 
 48,6% 
lukbor2
Mam go od kilku dni i to co mogę o nim napisać, to że jest mój kolejny LG. Poprzedni L7 był drugim telefonem w mojej kilkunastoletniej "karierze", który nie wylądował w serwisie. Pierwszym była Motorola d160, która działa do dziś! Tak czy owak, wybrałem pro lite i mogę go opisać w skrócie: bardzo dobry telefon, ze świetną baterią i dobrym wyświetlaczem. Nic się nie tnie, słuchawka działa bardzo płynnie. Zastrzegam, że nie jestem fanem gier ani chwalenia się wynikami benchmarków. Telefon służy mi do dzwonienia (o dziwo pewnie dla niektórych), wysyłania SMS-ów, słuchania muzyki i przeglądania sieci. Do tych zadań nadaje się bardzo dobrze. Ogólnie aparat bardzo dobrze spasowany. Ekran wbrew obawom wcale nie jest za duży i nawet udaje się go ogarnąć jedną ręką.
A teraz podsumowanie.
Na plus:
- bateria
- ekran (kolory, kąty widzenia)
- bardzo czuły i precyzyjny dotyk
- świetny głos w słuchawce
- wygoda w użytkowaniu
Na minus:
- trzeba dokupić futerał i folię, bo telefon nie posiada Gorilla Glass, a jego - tylna klapka podatna jest na zarysowania
- odtwarzacz muzyczny jest dość słaby, ale wystarczy coś ściągnąć ze sklepu i jest ok
- mam wrażenie że czasem lubi zgubić zasięg, ale będę to musiał jeszcze poobserwować.
Jak ktoś ma pytania, zapraszam.
.ip.netia.com.pl | 12 Jun 2014, 15:06
zzz
Dwie uwagi: telefon ma irda, nie ma natomiast wyjścia tv.
W kwestii podczerwieni ani słowa: we wstępnych specyfikacjach nie było, w tej chwili można zweryfikować, dziękuję. Jeśli chodzi o tv-out - prawdopodobnie źle przetłumaczyłem z chińskiego, bo w tej chwili rzeczywiście nie widzę śladu w dokumentacji. Oczywiście nadal można skorzystać z bezprzewodowego SmartShare i oglądać zdjęcia czy filmy na większym ekranie, ale interfejsu przewodowego chyba rzeczywiście nie ma. Dziękuję za obie poprawki i pozdrawiam. (jf)
.opera-mini.net | 10 Jun 2014, 03:06

staszek
odpowiedz do xxx
lg g pro lite d682 nie ma NFC
ale ma np.wzbudzany ekran dwukrotnym dotknieciem,fajna diode powiadomien,QuickMemo,2glosniki grajace stereo,pilot do TV,dvd,blu-ray,duzy czytelny ekran ips 5,5 cala,to tyle z nowinek w tym modelu,reszta,to wszystko co maja inne smarthfony
.opera-mini.net | 10 Jun 2014, 01:06
xxx
Czy ten telefon posiada NFC ? Na wszystkich anglojęzycznych stronach opisujących specyfikacje tego modelu jest napisane, że nie ma [ciach adres serwisu branżowego]
Czy nie sądzisz, że dane producenta mogą być bardziej wiarygodne w przypadku tego modelu? http://www.lg.com/hk_en/mobile-phones/lg-D684/technical-specifications
Przy czym nie oznacza to, że wszystkie wersje muszą mieć NFC. Zwróć uwagę, my podajemy specyfikację D684. (jf)
.dynamic.chello.pl | 09 Jun 2014, 07:06

staszek
chcialbym podzielic sie opinia tego lg g pro lite, posiadam ten telefon i jest jak najbardziej ok.
Wyswietlacz 5.5cala ,obraz czysty i wyrazny bez zadnej pixelozy,chodzi szybko i nie zawiesza sie,muzyka na sluchawkach bdb jakosc,na glosnikach stereo nic nie trzeszczy gra fajnie,bateria trzyma bdb.internet smiga szybko mimo,ze nie na LTE,
bardzo ladnie spasowany nie ma mowy o skrzypieniu tylnej klapki,
ja polecam dla kogos kto lubi duze telefony i w przystepnej cenie,w gierki nie gram wiec nie wiem jak sie sprawuje,pilot do tv to fajna sprawa,pozatym posiada dobry aparat 8mpx,lampa leed,procesor mimo dwoch rdzeni radzi sobie bardzo dobrze,niema zadnych lagow,fajna kolorowa dioda powiadomien ,jakby ktos mial jakies pytanie to odpowiem,jestem dosc wymagajacym uzytkownikiem telefonow i uwazam ,ze to udany model,nie sugerujcie sie opiniami tych ktorzy nie mieli go w reku , bo specyfikacja nie powala ale za to w zeczywistosci jest to lepszy model od Lg P880
.opera-mini.net | 07 Jun 2014, 01:06
staszek
Mam ten telefon od tygodnia, wynegocjowalem w Plusie w abonamencie za 59.99zl i doplacilem 89zl i wart tej ceny, wczesniej uzywalem Lg L9 i Lg 4xhd, ale ten jest naprawde super, mimo ze slabszy procesor od 4xhd, ale ja nie zauwazylem roznicy, wrecz przeciwnie, chodzi plynnie, nie wiesza sie, ekran 5,5 cala bardzo ladnie odwzorowuje kolory, nie ma zadnych pixeli, czytelny w sloncu, glosniki stereo graja bardzo ladnie, pilot do tv dziala bez zarzutow, jest bardzo ladnie wykonany, nic nie zgrzypi, nie trzeszczy, mam wersje koloru bialego, czesto zmieniam telefony, a przy tym dluzej zostane, bo jest bardzo dobry. I jeszcze co do baterii: jest super jak na taki telefon, opieram sie na recenzjach mGSM, bo maja tu najlepsze i prawdziwe opisy telefonow, ja z calym sercem polecam lg g pro lite, wlasnie z niego pisze ta recenzje, pozdrawiam.
.opera-mini.net | 05 Jun 2014, 19:06
stachu2093
Telefon mam od wczoraj(brany w salonie plusa, na przedłużenie umowy. Chciałem l90, ale nie mieli na miejscu). Ogólne wrażenie pozytywne, ale bez rewelacji. Telefon jest dość duży, ale lekki(przez co, moim zdaniem, sprawia wrażenie tandetnego). Całość wykonana z plastiku(mam wrażenie, że gorszego niż w moim poprzednim LG L5).
Fajna sprawa, to dioda led umieszczona pod przyciskiem środkowym(kolory: zielony, niebieski, czerwony - powiadamiają o wiadomościach, połączeniach, o rozładowanej baterii itp.).
Ma też dodatkowy przycisk z lewej strony telefonu, służący jako skrót do włączania wybranej aplikacji.
2 głośniki stereo dają radę. W porównaniu do poprzedniego telefonu, to dzień do nocy :) Muzyki z tego i tak nie słucham, ale sprawdziłem i jakość mnie zadowoliła.

Wgrane jest kilka fajnych aplikacji, jak tłumaczenie tekstu ze zdjęcia(sprawdziłem, działa poprawnie. Zdarzają się błędy, ale to tylko aplikacja), pilot(działa poprawnie) i wiele innych, które nie budzą większych zastrzeżeń.
Plusów jest sporo, wszystko działa jak należy. Póki co zawiesił mi się tylko raz na około 4sekundy. Narazie, wszystko włącza się płynnie i szybko(zobaczymy za jakiś czas).

Co do ekranu. Duży, ale nie problemowy. Kolory fajne, pikselozy wielkiej nie ma, dość czuły, filmy ze stron ogląda się przyzwoicie, strony czytelne, wyraźne.

Męczy mnie tylko jedna rzecz: Obsługa z użyciem jednej ręki - idea fajna, z tym, że wykonanie takie średnie. O ile klawiatura numeryczna się przesuwa, to klawiatura qwerty nie. Przez co pisanie jedną ręką jest utrudnione(mimo że mam duże dłonie).Ale tragedii nie ma.
Trochę stary Android, ale ma kilka poprawek względem tego co miałem w L5 po aktualizacji.

Telefon oceniam "na chłodno", gdyż większych emocji we mnie nie wzbudził :) Potrzebny mi jest do przeglądania internetu, aplikacji Yanosik(z nawigacją), dzwonienia, pisania i tyle :) Także do prostych czynności wystarczy.
Fanom gier, różnych mniej, lub bardziej dziwnych aplikacji - odradzam. Za podobne pieniądze można kupić lepszy sprzęt. Jeśli zauważę coś więcej, to podzielę się tym tutaj.
.c155.petrotel.pl | 01 Jun 2014, 09:06
poul11
Po komentarzach dość sceptycznych byłem pewien obaw przed zakupem, teraz już minęły :) Tel jest świetnie wykonany, nic nie skrzypi i trzeszczy. Dwa głośniki dają radę, jest głośno i wyraźnie. Wyświetlacz pomimo 200ppi daje spokojnie radę. Jeżeli ktoś jest onanistą sprzętowym to pewnie będzie narzekał, mnie absolutnie nie brakuje większego zagęszczenia pikseli. Matryca ips generuje świetne barwy. Duża bateria wytrzymuje 1 dzień przy ostrym traktowaniu, przy normalnym użytkowaniu spokojnie wytrzyma ok 3 dni. Świetna dioda na dole telefonu fajnie się integruje z aplikacjami ( np. przy powiadomieniach w facebooka miga na niebiesko itd... ). Generalnie świetny telefon za bardzo dobre pieniądze.
.tktelekom.pl | 11 May 2014, 10:05
Hermit
W specyfikacji jest błąd. Ten model nie posiada internetu LTE jak podają inne źródła. Na stronie producenta również nie ma o tym informacji. Szybkośc internetu do 7,2 Mbit.
W przypadku wersji dual SIM opis jest prawidłowy. Brak LTE.
Dziękuję za zwrócenie uwagi i przepraszam za błąd. Nie jestem w stanie zrekonstruować niestety dokumentu na podstawie którego powstał. (jf)
.hstl5.put.poznan.pl | 07 May 2014, 19:05
bartek3c1431
Pomylilem sie jednak jest to procesor 2 rdzeniowy , od dzis stalem sie posiadaczem tego telefonu chodzi bez zarzutu , nie ma zadnych scinek , gry rowniez chodza dobrze , jesli chodzi o odtwarzanie filmow HD to radzi sobie bez problemowo , o dziwo na tak niska gestosc pikseli na cal nie widac takzwanej pikselozy , jestem jak najbardziej zadowolony , aparat robi bardzo dobre zdjecia i nagrywa plynnie filmy w HD .
.ip87.fastwebnet.it | 27 Feb 2014, 01:02

Wszystkich opinii: 35. Pokazuję od 21 do 30.