R E K L A M A

LG G2 Mini
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 281 do 290.
55,0% 
 20,9% 
 24,2% 
Qba
Mam ten telefon od września i przyłączam się do opinii poprzednika z systemem zasilania coś w nim jest nie tak. Co 2-3 tygodnie muszę wyjąć baterię bo wtedy właśnie szybciej ją zużywa (pomimo wyłączonego internetu, lokalizacji i wi-fi bardzo tego pilnuję). Dzisiaj po wieczornym ładowaniu rozładował się zupełnie. Ok 22.00 miał 100%, o 2.00 77% bez użytkowania i rano zliczył zgon. Po podłączeniu do ładowania w momencie kiedy wyświetlał 5% wyjąłem baterię i nagle automatycznie zaczął pokazywać 23%. I ładował się dalej od tych 23%. Po początkowym ogromnym zadowoleniu niestety opinia jest negatywna.
.dynamic.chello.pl | 12 Jan 2015, 10:01
jrjrjrjrjrjrjrj
Stałem się posiadaczem tego telefonu na skutek działania serwisu firmy LG. Z powodu niemożliwości naprawy telefonu (L70), dostałem G2 mini więc w sumie nie powinienem narzekać. Problem jest tylko w tym, że egzemplarz, który dostałem ma problemy z panelem dotykowym. Multitouch działa jak chce co mocno ogranicza użyteczność aparatu. Wszystkie moje przeboje z serwisem LG i jego telefonami opisałem i umieściłem w sieci ale nie chcę się już nad tym biednym serwisem w Mławie pastwić.

Sam telefon byłby bardzo dobrą propozycją (szczególnie po obniżce ceny do sensownego poziomu) ze względu na fajne podzespoły, przyzwoitą jakość wykonania i wytrzymałą baterię. Problemem jest niestety ilość zatrważających wad, które pojawiają się z w tym modelu: problemy z dotykiem (nie tylko u mnie), problemy z GPSem, migotanie ekranu. To niedopuszczalne, aby w telefonie za 700 zł? pojawiały się takie cuda. Serwis niestety udaje, że problemów nie ma. Z wad mógłbym jeszcze dorzucić kąty widzenia, brak czujnika natężenia światła i sporadyczne przycinki systemu. Za te pieniądze wydaje mi się, że można znaleźć bardziej dopracowany i godny zaufania sprzęt.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 10 Jan 2015, 23:01

DanielMaj
Witam, telefon zakupiłem jesienią 2014, zimą telefon na mrozie wariował. Po ogrzaniu (np. w dłoniach) telefon działał prawidłowo. Teraz coś się zepsuło - oddaję na gwarancję - ponieważ w telefonie w dodatnich temperaturach nie działa dotyk prawidłowo (nie można przytrzymać dotyku), natomiast po ochłodzeniu do kilku stopni telefon jest sprawny :)
Gdzie logika?
.dynamic.chello.pl | 05 Jan 2015, 13:01
Rambdal
Pierwszy raz piszę opinie na jakikolwiek telefon ale odnośnie G2 mini warto.
Dawniej posiadałem SGS2 jak na S2 który był wg mnie był fenomenem przyszedł czas na coś nowszego. Po długich poszukiwaniach, testach na mobzilla i cenie zdecydowałem się na G2 mini.

Minusy:
Na samym początku był WOW jak zawsze przy nowych telefonach, zadowolenie jednak stopniowo malało. Telefon głównie kupiłem pod grę World Of Tanks Blitz i oczywiście z chęci posiadania systemu 4.4.X. Po zainstalowaniu WOT moim oczom okazała się informacja o niewystarczającej pamięci. Spodziewałem się, że z niby 8GB będę miał mniej ale że aż tak ?! Oczywiście kolejną porażką był system 4.4.X który wg polityki Google (idą w stronę Iphone)nie pozwala na przenoszeniu wszystkiego na kartę SD. Po sprawdzeniu aplikacją DISK Info moim oczom okazała się kolejna porażka. 2 GB na System wykorzystane 1,4 GB więc 600 MB nieużywane 1,2 GB na CACHE tu głupota nie zna granic bo aż około 900MB idzie na marne. Data cała reszta. Sumując LG zaprzepaściło 1,5 GB miejsca.
LG bardzo nieprzyjaźnie rozwiązało instalowanie aplikacji ponieważ każda aplikacja odejmuje miejsce kosztem pamięci DATA czyli na nasze rzeczy co w efekcie daje nam około 3,7 GB dla użytkownika a dodam, że telefon z 2011 roku czyli S2 ma 16 GB i partycjonowanie rozwiązuje wspaniale.
Po oswojeniu się z myślą, że G2 mini ma mało pamięci spotkałem się jeszcze z jednym problemem a mianowicie przerywaniem muzyki podczas korzystania z telefonu. Okazało się, że jest to po prostu słabe rozporządzanie pamięcią w telefonie. Na minus to brak czujnika światła S2 miał i całkiem pożyteczne to było.

Plusy:
Przede wszystkim bateria, kto miał S2 to dla niego będzie jak zbawienie. Przy moim użytkowaniu czyli cały czas internet i pełna synchronizacja trzyma dwa dni. System szybki i stabilny, nie ma jakiś dużych przycięć. Aparat całkiem przyzwoity czasem ma problem z łapaniem ostrości ale nie oszukujmy się, telefon to nie aparat. GPS łapie dobrze, nie miałem jeszcze problemów z łapaniem fixa. Cała reszta czyli rozmowy, głośniki (nie lubię puszczać muzyki z głośników) ekran jest jak najbardziej na plus jeśli chodzi o ten segment telefonów. Budowa telefonu również dobra, kąty widzenia kolory również, nie jest to klocek ani super cienki telefon (czego nie lubię). Przyciski z tyłu, odważne posunięcie jak chodzi o LG ale wyszło, przyciski są usytuowane całkiem ciekawe, takie burzenie koncepcji przycisków bocznych i pójście na wyzwanie lubię.

Podsumowanie:
Dla zwykłego użytkownika telefon będzie jak najbardziej ok, nie ma co się przyczepić. Dla obeznanego użytkownika bez roota i całej masy zmian telefon do dużych zmian.

W skrócie:
Plusy
- Stabilny System
- Pilot
- Bateria
- Obudowa
- Tylne przyciski
- Szybkość
- Aparat
- GPS

Minusy:
- Fatalne zarządzanie pamięcią RAM
- Bardzo mało pamięci dla użytkownika
- Brak czujnika światła
- Przycinanie muzyki podczas użytkowania
.proxnet.pl | 04 Jan 2015, 21:01

Dark
Plusy:

- idealna wielkość ekranu (4.7") - dzięki czemu można bez problemu obsługiwać telefon jednym palcem
- knock code - ciężko byłoby bez niego z idiotycznie umieszczonymi przyciskami z tyłu obudowy - więc na plus, że jest akie rozwiązanie i można zapomnieć o przyciskach (niektórzy twierdzą, że można się do nich przyzwyczaić, hmm, nie da się, jest to całkowicie nieergonomiczne rozwiązanie)
- Qslide - odpowiednik Small Apps z Sony - tutaj jest to lepiej rozwiązane niż w Sony, gdyż przechodzenie jest z dużego odpowiednika i wygląda identycznie tyle, że w oknie
- doskonała jakość rozmów, czysty i głośny dźwięk rozmowy
- bardzo przyzwoity aparat jak na tę półkę cenową, porównując do Z3 Compact - w jasnych partiach zdecydowanie lepszy z mniejszym odszumianiem i artefaktami
- możliwość modyfikacji przycisków ekranowych (położenie i wybór, które chcemy mieć) po zrootowaniu, można je dowolnie modyfikować
- długi czas czuwania (400h to norma - sprawdziłem kilka razy), pojemność akumulatora 2.4Ah przy mało prądożernym CPU to idealne połączenie

Minusy:
- kiepska rozdzielczość LCD - 540x960 przy 4.7" to zdecydowanie za mało, po kilku minutach patrzenia na wyswietlacz bolą oczy od nieostrych napisów i można nabawić się wady wzroku od ciągłej akomodacji i prób wyostrzenia
- bardzo słaby wyswietlacz jeśli chodzi o kąty patrzenia, w pozycji pionowej odchyłka wzroku w lewo powoduje przejście w żółte barwy, odchyłka w prawo - w niebieskie. Odwzorowanie jest dość poprawne tylko i wyłącznie przy patrzeniu na wprost, jak w tanich chińskich modelach za 100zł - wielka szkoda
- odwzorowanie czerni - hmm, czarny jest jasnoszary :) to było dobre 5 lat temu, obecnie to najniższa pólka
- brak diody powiadomień - dziwne, że producent pominął komponent warty grosze, a jakże przydatny
- brak OTG - nie wiem skąd taka polityka ale to dziwne
- mała ilość pamięci RAM tylko 1GB - powoduje to ubijanie procesów w tle i jest bardzo uciążliwe. Niemożliwym jest słuchanie muzyki z jednoczesnym przeglądaniem internetu
- przyciski z tyłu obudowy - porażka na całego - niby chwyt marketingowy, a dla mnie po prostu porażka
- radio FM działa tylko w trybie mono, nie ma opcji słuchania go w trybie stereo, 21 wiek i musimy słuchać jak w latach 70tych :) brawo LG - postaraliście się
- bardzo brzydka nakładka na ustawienia, można się jej pozbyć po zrootowaniu - na szczęście
- stary android 4.4.2 - to minimalny minus ale mógłby być 4.4.4
- brak czujnika oświetlenia i przez to automatycznej jasności wyswietlacza

Pomimo większej ilości wad i tak go lubię. Dla osób dzwoniących będzie idealny dla graczy nie przyda się zupełnie gdyż wydajnościowo jest słaby.

Ogólnie: polecam o ile komuś nie przeszkadzają wypisane wady.
.231.30.42.koba.pl | 04 Jan 2015, 12:01
dorota
To mój pierwszy telefon Lg. Posiadam go od około 3 miesięcy.
Działa płynnie, nie zawiesza się. Plusem jest bardzo wyraźny obraz. Robi super zdjęcia. Minusem jest te marne 8GB pamięci, mogłoby być 16, jednak można włożyć karte pamięci :)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 02 Jan 2015, 12:01
Tokarq
Witam,
Używam telefonu od 3 tygodni i w sumie mogę już o nim powiedzieć. Po pierwsze w oczy rzuca się dobry wyświetlacz, dobre kąty widzenia, dobrze zoptymalizowane podświetlenie, głębokie kolory. Rozbudowana ręczna konfiguracja aparatu w stockowej aplikacji. Na przykład ręczne ustawienie ostrości suwakiem powoduje że zdjęcie robisz od razu po wciśnięciu klawisza. Można by wiele napisać jeszcze ale tak w skrócie:
+ Aparat
+ Bateria
+ Wyświetlacz
+ Jakość rozmów
+ LTE śmiga aż miło
+ bardzo wydajny jak na telefon z tej półki cenowej.
+ QuickRemote - bardzo dobry zabijacz czasu ;) np. w sklepach z RTV;)

Teraz ta mniej przyjemna część ;/ To co mnie osobiście zraziło do telefonu to fakt, że niektórzy zapewne nadal myślą, że mają wbudowane głośniki stereo. Głośnik jest ulokowany tylko po prawej stronie wejścia do ładowania i działa w trybie mono, co można łatwo sprawdzić włączając muzykę i w "ułatwieniach dostępu" przesunąć kilka razy balans to w jedną, to w drugą stronę. Więc mimo skonstruowania obudowy pod stereo głośnik jest jeden. Kolejna rzecz to brak wsparcia dla urządzeń BlueTooth v4. np. Smartband czy niektóre Smartwatch. Trzeba pobrać dodatkowe biblioteki, które są niedostępne dla naszego regionu, więc pozostaje tylko root i odblokowanie marketu. Wynik benchmarku (AnTuTu) też mnie troszeczkę niemiło zaskoczył na brandowanym sofcie z PLusa jedynie 17k pkt. po zainstalowaniu stockowego romu tylko 18k, gdzie moj poprzedni chińczyk Overmax Vertis Expi po pół roku użytkowania bez wipa ponad 20k. Oprócz tego że większość testów wypadła podobnie to test cpu i grafiki 3d w g2 mini w porównaniu do vertisa strasznie marnie wypadł.
w skrócie:
- słaby wynik w benchmarku
- głośnik
- brak wsparcia dla urządzeń BT v4

Warto wspomnieć o kilku oczywistościach z których mimo ewolucji smartfonów LG nie zrezygnowało, jak na przykład możliwość odinstalowywania aplikacji prosto z siatki aplikacji czy opcja pokaż/ukryj aplikacje. Ogólnie to telefon godny polecenia.
.netkoncept.com | 31 Dec 2014, 10:12
Karolina
Telefon jak najbardziej godny polecenia. Przy normalnym użytkowaniu działa kilka dni, a przy trochę intensywniejszym: internet kilka razy dziennie, smsy i rozmowy to 2 dni spokojnie wytrzyma.
Również posiadam numer w play (ale tel. nie był kupowany w salonie) i nie mam żadnych problemów z połączeniami, aczkolwiek od razu ustawiłam sieć GSM/WCDMA bo naczytałam się że na LTE są problemy... szczerze, uważam, że nie jest to potrzebne, bo i bez LTE internet chodzi bez zarzutu.
Mam jednak mały zasięg w mieście, ale mimo to wszystkie połączenia do mnie dochodzą, wiec bez znaczenia czy mam 5 czy 2 kreski.

Na plus:
- lekki
- bateria
- aparat
- nakładka producenta: swobodna możliwość personalizacji tel.
- QSlide i inne przydatne funkcje
- muzyka + lepsze własne słuchawki
- możliwość wyłączenia aplikacji których się nie używa, a nie ma przy nich opcji odinstalowania. Czyli nie trzeba robić żadnego root'a i tracić gwarancji
- szybkość działania
- wyświetlacz
- wygląd
- przyciski z tyłu telefonu
- cena

Brak czujnika światła mi nie przeszkadza.
Jeżeli chodzi o przenoszenie na kartę SD to większość pobranych aplikacji można przenieść ale nie wiem od czego to zależy. Przenosić również można muzykę, zdjęcia i dokumenty: pdf, pptx, excel itp.

Naczytałam się różnych opinii i stwierdziłam, że ci co tak narzekają po prostu dostali wybrakowany telefon, więc jak coś wam źle chodzi/nie działa to oddajcie na gwarancje bo przy całkowicie sprawnym telefonie na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Osobiście nie potrzebuję ekranu HD, aparatu 20 mpx i więcej ramu do grania w gry... mi 1GB w zupełności starcza, więc może nie do końca rozumiem podejścia innych do telefonów jak do przenośnego mini komputera.

Pozdrawiam
.dynamic.chello.pl | 29 Dec 2014, 18:12
yoyomen
!!! UWAGA użytkownicy Play, mający problemy z zasięgiem oraz szybkim zużyciem baterii !!!
Jeśli jesteś abonentem tej sieci to sprawdź oba rozwiązania:
1. Play nadużywa procedury odświeżania karty sim do "wywalania" swoich abonentów z sieci partnerów roamingowych (Plus, T-Mobile, Orange), aby zaoszczędzić na kasie przenosząc ruch do własnej sieci. Metoda dość skuteczna na tych, którzy "na sztywno" ustawili jednego z operatorów W3. Problem w tym, że wiele telefonów po takim odświeżaniu karty sim pomimo widocznego sygnału na wyświetlaczu nie jest zalogowana do żadnej sieci! Skąd problemy w otrzymywaniu sms-ów i połączeń oraz przy próbie wykonania połączenia. Niektóre Samsungi po odświeżaniu karty sim potrafią się zawiesić. Rozwiązaniem jest zmiana operatora na jednego z W3 lub zgłoszenie do Play, aby wyłączyli odświeżanie karty sim dla danego numeru oraz wybór na sztywno (ręcznie) sieci roamingowej. Poza tym Play ma mocno wyśrubowany CPICH (Common Pilot Channel - poziom sygnału nadawanego w tym kanale jest używany przez terminale podczas procesu wyboru komórki. Sygnał odbierany na kanale CPICH używany jest także w procesie podejmowania decyzji o konieczności handoveru), przez co na siłę trzyma swoich abonentów w obrębie sieci własnej nawet na SZCZĄTKOWYM SYGNALE pomimo tego, że w danym miejscu jest maksymalny sygnał jednego z operatorów W3 co skutkuje zrywanymi połączeniami w czasie podróży oraz problemem w nawiązaniu połączenia lub dostępnością w sieci (abonent poza zasięgiem). Także z tego względu wskazany jest manualny wybór operatora po uprzednim zgłoszeniu do Play, aby wyłączyli procedurę odświeżania karty sim oraz zastosowanie się do procedury opisanej w pkt. 2
2. Prawdopodobnie błąd w firmware może powodować, że przy manualnym wyborze operatora oraz trybu sieci GSM/WCDMA/LTE w tym telefonie może nastąpić komplikacje w postaci szybkiego wyczerpania baterii oraz skaczącego sygnału z brakiem dostępności w sieci włącznie. Rozwiązaniem będzie zmiana trybu sieci na GSM/WCDMA.
.free.aero2.net.pl | 27 Dec 2014, 22:12
Bartek
Witam,

mam telefon od 4 miesięcy i mogę coś więcej o nim powiedzieć, a więc:

Plusy
- duży, czytelny wyświetlacz w stosunku do gabarytów telefonu (w porównaniu z konkurencją),
- duża pojemność baterii,
- szybkość działania (Internet, muzyka, aplikacje, gier nie używam),
- jakość rozmów,
- aparat bez zastrzeżeń

Minusy:
- brak czujnika oświetlenia,
- brak diody inf. o sms-ach, nieodebranych połączeniach.

Telefon sprawuje się bardzo dobrze, ma wbudowany menadżer urządzeń i można w nim kontrolować uruchomione procesy i ustawić automatyczne czyszczenie pamięci RAM. Bateria przy korzystaniu z Internetu schodzi szybko (ale tak jest w każdym telefonie, nie ma się co oszukiwać). Gdy nie korzystam z Internetu, GPS-a (mam je wyłączone), a sprawdzam tylko pocztę (2-3 razy dziennie), dzwonię od 0,5-1,0 godziny dziennie to bez problemu mi wytrzymuje od 5-7 dni! Kontroluję uruchomione procesy i uruchamiam telefon raz dziennie, co pozwala Androidowi usunąć śmieci z RAM-u.

Pozdrawiam.
.pse.pl | 25 Dec 2014, 11:12

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 281 do 290.