R E K L A M A

LG G2 Mini
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 251 do 260.
55,0% 
 20,9% 
 24,2% 
ZADZIOR
Drogi Panie redaktorze J.F., kolega Matrix17 napisał: "Co mnie najbardziej denerwuje, to brak bezpośredniej komunikacji pomiędzy kartą SD telefonu, a komputerem po podłączeniu kabla USB"
Więc odpisałem, że dzięki tej opcji zaraz po podłączeniu kabla usb można BEZPOŚREDNIO dostać się do karty pamięci. Można? No można. A wiec co mnie obchodzi "Tego rodzaju komunikacja obejmuje nieco więcej aspektów.". To, że moje auto posiada napęd na 4 koła i można pokonać wzniesienie 60stopni to nie mogę pojechać nim tylko po bułki do biedronki? :)
Panie matrix17 to, że akurat nie widzi karty microsd to może wina karty? Inne karty widzi/na innych telefonach karta jest widoczna?
To nie jest tego rodzaju sytuacja. Raczej taka: pomimo faktu, że "auto posiada napęd na 4 koła i można pokonać wzniesienie 60stopni" producent pozwala użytkownikowi jeździć TYLKO do Biedronki. Zdawało mi się, że to JEST różnica. Ale może tylko zdawało i tak naprawdę wszystko jest w najlepszym porządku... Po prostu czasem zachodzę w głowę (paskudny nawyk) jak to jest, że ludzie z własnej nieprzymuszonej woli godzą się z ograniczeniami, płacą za nie i jeszcze ich bronią. Proszę uznać mój komentarz za niebyły i cieszyć się urządzeniem doskonale dopasowanym do własnych potrzeb. (jf)
.ziebice.silesianet.pl | 05 Feb 2015, 15:02
Matrix17
Chodzi o to, że u mnie komputer widzi tylko pamięć wewnętrzną, a karty SD nie widzi. To ja wiem, że trzeba włączyć mtp.
.adsl.inetia.pl | 05 Feb 2015, 11:02

krzysiekp75
Odniosę się do komunikacji g2 mini z komputerem. W domu na W8 mam zainstalowany program LG PC suite i nie mam z synchronizacją i komunikacją problemów. W pracy W7 komunikuje się bez problemu bez sterowników ale już na XP system widzi telefon, wyświetla jego nazwę i prosi o zainstalowanie oprogramowania. Sama karta w adapterze w czytnikach komputerów zachowuje się tak samo. Tyle w temacie.
.237.174.46.interdom.net.pl | 05 Feb 2015, 11:02
ZADZIOR
" Matrix17: Telefon mam 2 tygodnie i troche sie na nim zawiodłem, myślałem, że będzie lepszy. Co mnie najbardziej denerwuje, to brak bezpośredniej komunikacji pomiędzy kartą SD telefonu, a komputerem po podłączeniu kabla USB. Trzeba kombinować różnymi programami. LG zamiat upraszczać to utrudnia. "

Ty sam sobie utrudniasz, ustawiasz opcję po podłączeniu usb "synchronizacja multimediów (mtp)" i po podłączeniu telefonu okno explorera komputera pokazuje Ci dwa dyski: pamięć wewnętrzną i kartę sd...
Ale odpowiadasz "obok". Matrix pisze o organizacji komunikacji pomiędzy nośnikiem, a PC-tem, a Ty o synchronizacji multimediów. To naprawdę dwie różne sprawy, nawet jeśli dla Ciebie ten rodzaj komunikacji oznacza wyłącznie wymianę multimediów. Tego rodzaju komunikacja obejmuje nieco więcej aspektów. (jf)
.ziebice.silesianet.pl | 05 Feb 2015, 09:02

Matrix17
Telefon mam 2 tygodnie i troche sie na nim zawiodłem, myślałem, że będzie lepszy. Co mnie najbardziej denerwuje, to brak bezpośredniej komunikacji pomiędzy kartą SD telefonu, a komputerem po podłączeniu kabla USB. Trzeba kombinować różnymi programami. LG zamiat upraszczać to utrudnia.
.adsl.inetia.pl | 04 Feb 2015, 22:02
lg - lagujące g....
Telefon mam od listopada. W miarę szybki nie zacina się i jest, a raczej był całkiem przyzwoity. Teraz natomiast ekran nie reaguje, 2 razy zaliczył serwis i dalej to samo. Mojemu znajomemu przydarzyło się to samo. Moja ocena to 1 (chyba, że trafisz na działający model, ale zakup telefonu nie powinien być loterią).
.dynamic.chello.pl | 03 Feb 2015, 13:02
krzysiekp75
A już myślałem, że to tylko ja jestem takim szczęśliwcem i kupiłem g2 mini bez wad. Bateria przy normalnym użytkowaniu [jak pisał @Katori] trzyma tydzień albo dłużej (należy zamykać nieużywane aplikacje), wyświetlacz ma rozdzielczość dobrą i czułość zajebistą [wąska ramka]. Obudowa nie trzeszczy, aparat przy dobrym oświetleniu robi zdjęcia bardzo dobre, filmy również [tu należy zauważyć, że to telefon a nie lustrzanka]. Przycisk głośności z tyłu obudowy to super rozwiązanie, łatwo można podgłosić dociskając go do ucha. W skórkowym etui nie włącza się aparat, tylko raz włączył się notatnik przez klucze w tej kieszeni. Zanim go kupiłem to miałem go w ręku kilka razy, przejrzałem pół internetu, sprawdziłem wszystkie fora i opinie i recenzje. Wiedziałem na co się decyduję, po użytkowaniu od października ubiegłego roku mogę powiedzieć[napisać], że dokonałem dobrego wyboru. Dobry sprzęt za dobrą cenę.
.237.174.46.interdom.net.pl | 02 Feb 2015, 18:02
sokol54
Hdmi w tym telefonie? ani w ustawieniach nic nie ma, a od spodu widze tylko złącze usb :) Ogółem telefon polecam. Zdjęcia dobre, bateria dobra, jakość rozmów dobra, stabilny system, pilot do tv. Jedyna wada to mało ramu :/
Dziękuję, rzeczywiście błąd. (jf)
.dynamic.gprs.plus.pl | 02 Feb 2015, 16:02
LGmaniak
Wielką wadą telefonu jest samoczynne robienie zdjęć w kieszeni zwłaszcza kiedy telefon znajduję się w niej z portfelem, wtedy portfel zazwyczaj wciska dolny przycisk głośności i strzela piękną sesje na 30 zdjęć wewnątrz kieszeni, jedyny sposób to wyłączyć opcje robienia zdjęć z przycisku, odpada niestety wtedy opcja zrobienia dobrej jakości "samojebki". Kolejny minus to bardzo powolne łapanie ostrości i częste gubienie jej podczas nagrywania filmów, zwłaszcza kiedy nagrywany obiekt się do nas zbliża. Brakuje też odpowiednika mirror screen.
Minusy
- aparat (samoczynne zdjęcia, powolne łapanie ostrości)
- brak mirror screen

Plusy
- gabaryty (spory ekran, małe wymiary)
- bateria (nawet do 3 dni użytkowania)
- LTE (błyskawiczne ściąganie plików)
- szybkość oprogramowania (bez zawieszania)
.tktelekom.pl | 01 Feb 2015, 12:02
Katori
Telefon posiadam od 9 miesięcy i jest jednym słowem świetny, dobry solidny wyświetlacz, super płynnie wszystko na nim śmiga, nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Aparat wykonuje przyzwoite zdjęcia za to w trybie makro przeżyłem mały szok bo przy manualnych ustawieniach idzie nim wykonać bardzo ładne zdjęcia w skali makro, aż trudno uwierzyć że taki telefon to potrafi, filmy nagrywane są w dobrej jakości, nic nie tnie. Co do baterii to kolejny szok bo przy normalnym użytkowaniu ( co dla mnie oznacza 5-6 smsów dziennie, 2-3 rozmowy kilkuminutowe, 15-20 minut używania internetu na 4g lub wifi, zrobieniu paru zdjęć czy nagraniu krótkiego filmiku ) bateria trzyma od 6 do 10 dni. Bardzo polecam wszystkim ten telefon.
Pozdrawiam ;)
.toya.net.pl | 01 Feb 2015, 11:02

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 251 do 260.