R E K L A M A

LG G2 Mini
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 211 do 220.
55,0% 
 20,9% 
 24,2% 
sid
Witam, co do pamięci - chodzi o to zebysmy my użytkownicy po paru miesiącach odczuwali braki pamięci, braki systemowe oraz braki wydajności tańszych urzadzen i w ten sposób zapragnęli lepszego i zarazem droższego modelu i tak w kolko, ktos oraz cos musi napedzac produkcje, pozdrawiam.
.protonet.pl | 20 Mar 2015, 12:03
Jacek
Nadal nie mogę zrozumieć dlaczego LG podaje w specyfikacji 8GB pamięci wbudowanej kiedy tak naprawdę jest 4GB??? Kupiłem telefon 3 tygodnie temu w sieci Plus i kiedy wejdę w ustawienia systemowe jak wół jest podane "Całkowita pojemność 3.87GB". Czuję się nabity w butelkę bo to była jedna z cech, która zdecydowała o wyborze tego modelu. Zależało mi na tym żeby mieć 8GB ze względu na to, iż bardzo wielu aplikacji nie da się przenieść na zewnętrzną kartę pamięci bez roota.
Powiedz, czy tak trudno wykonać przeskok myślowy i przyjąć, że pod tą samą nazwą sprzedaje się telefon z 4G ALBO 8GB pamięci? - Stąd uwaga w "informacjach dodatkowych". Drugi przeskok jest bardziej bolesny i dotyczy tego ile pamięci zostaje dla użytkownika - gdzieś musi mieścić się system, który nie jest mały, i już zainstalowane aplikacje. Mieści się w obrębie pamięci wbudowanej, a nie na jakimś osobnym "dysku systemowym". Taką samą politykę prowadzi reszta producentów, bez wyjatków; kiedy już wiesz, być może unikniesz w przyszłości wrażenia zostania oszukanym. Przed zakupem warto spytać operatora/sprzedawcę ile jest w urządzeniu pamięci dla użytkownika. (jf)
.static.chello.pl | 20 Mar 2015, 08:03

ixu
Telefon mnie zachwycił lecz po pół roku stał się mało stabilny, zaczął działać z opóźnieniem. Od samego początku był problem z GPS, który uruchamiał się jeśli tylko chciał, jak nie chciał to się nie uruchamiał. Modem po włączeniu transmisji w górnym menu zachowywał się dokładnie tak samo jak GPS, lecz dopiero po kilku miesiącach użytkowania. Nad baterią również nie panowałem. Raz telefon działał na niej 3 dni, a raz brakowało mu aby dociągnąć do wieczora przy podobnym użytkowaniu i nie mam pojęcia dlaczego... Teraz czekam aż wróci z serwisu i oby moje mimo wszystko pozytywne zdanie się nie zmieniło. Bo ekran jest dla mnie najbardziej odpowiedni pod względem wielkości. Pamięć może nie jest największa ale na moje potrzeby wystarczająca, RAM-u i procesora również wystarczająco. Myślałem, że ten tylny guziczek będzie łatwiej wyczuwalny w stosunku do głośności, bo można się pomylić we wciskaniu ale nie ma dramatu. Kwestia przyzwyczajenia. Czekam na jego powrót bo jest mi go brak, nie potrafię się już przyzwyczaić do standardowego, który teraz jestem zmuszony użytkować...
.4web.pl | 17 Mar 2015, 14:03
rm
Telefon mam 3 miesiące. Ogólnie oceniam jako fajny model z dobrym aparatem i świetną jak na warunki smartfonowe baterią. minusem jest fakt, że nie da się instalować aplikacji na karcie pamięci(trzeba roota). płynność działania ok. czasem przytnie ale rzadko. i to by było na tyle z plusów. ogromny minus z kolei w stronę LG i ich autoryzowanego serwisu ponieważ telefon musiałem trzykrotnie wysyłać na gwarancje (pierwsze padł dotyk, potem nierozwiązane do tej pory problemy z jakością dźwięku przy rozmowie). firma a właściwie serwis w mławie to jakaś porażka. pierwsze podejmują się naprawy płyty głównej aby przy następnym zgłoszeniu tego samego problemu stwierdzić, że telefon działa dobrze i usterki nie ma. paranoja jakaś. potwierdzają wadę po czym sami temu zaprzeczają kilka dni później dlatego nigdy nikomu nie polecę LG. nie mam już siły się z nimi użerać bo traktują klienta jak śmiecia i intruza-kupiłeś telefon to siedź i się nie odzywaj. napisałem pismo do sprzedawcy z art 560 paragraf 2 Kodeksu Cywilnego i czekam na decyzję w sprawie wymiany na nowy a jak sprzedawca się ugnie(bo w myśl nowych przepisów musi) to sprzedaję i kupuję coś innego
.135.169.54.static.kolnet.eu | 14 Mar 2015, 16:03

yoot
Witam
Kupiłem dwie sztuki. Jedną użytkuję osobiście, a drugą ma córka. Moja spisuje się znakomicie. Córka po zainstalowaniu masy śmieciowych aplikacji, nie panowaniu nad porządkiem w pamięci narzeka na wolniejsze działanie mini. Czytając opinie zauważyłem, że niektórzy użytkownicy mają problemy z małą ilością pamięci i instalowaniem programów na karcie SD. Można ten problem rozwiązać w stopniu zadowalającym. Można instalować duże gry. Moje mini ma wersję oprogramowania V10j. Jestem bardzo zadowolony.
.wave-net.pl | 13 Mar 2015, 19:03
gregs1112
Witam,
Problem polega na tym, że jakiś czas temu zaktualizowałem ROM do V10g-260-02. I od tego czasu zaczęły się problemy z dużo szybciej uciekającą baterią (wcześniejszy ROM to V10d). Proces, który uniemożliwia przejście telefonu w deep sleep to MSM_OTG. Po naładowaniu tel. do 100% trzeba go za każdym razem restartować, wtedy jest dobrze.
Proces ten bierze jakieś 25%/24h, więc całkiem sporo. Proces ten uruchamia się wtedy, kiedy podłączam kabel do gniazda ładowania, jednak co najdziwniejsze nie zawsze.

Telefon przywracałem do ustawień fabrycznych, dawałem naprawę aktualizacji w Lg Pc Suite itd. Nic to nie dało.

Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o radę. Może pomoże zejście do poprzedniej wersji, czyli V10D?

Dziękuję.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Mar 2015, 07:03
Ona
Hej, mam LG G2 mini od około miesiąca i mogę go szczerze polecić. Muzykę odtwarza bardzo dobrze, aparat robi zdjęcia ok. Co do baterii to wytrzymuje 2 dni gdy używam go praktycznie bez przerwy, więc uważam że jest świetna jak na smartfona. Telefon śmiga aż miło. Ma dużo ciekawych funkcji, dobry zasięg, jest odporny na upadki. Wiem coś na ten temat, bo spadł mi z pół piętra odbijając się, a ma tylko malutką ryskę w górnym rogu:) Przyciski z tyłu mi osobiście odpowiadają, telefon jest prosty w obsłudze. Tak więc myślę,że to najlepsze rozwiązanie w tej półce cenowej. Klawiatura querty ma na górze umieszczone dodatkowo cyferki co mnie osobiście denerwowało,ale już się przyzwyczaiłam:) ?
.szeptel.net.pl | 13 Mar 2015, 05:03
bohoon
Przy uruchomieniu na czarnym tle zauwazylem 7 subpixeli (biale punkty). Mysle sobie - pech. Nastepnego dnia kurier zabral telefon do Mlawy w ramach gwarancji. Po trzech dniach wrocil z adnotacja iz wymieniona usterka nie wystapila w serwisie. Odeslalem telefon sprzedawcy ktory zwrocil pieniadze.
Nie zniechecilem sie jednak i zaraz zamowilem kolejnego g2 mini, tym razem w nieotwieranym jeszcze pudelku. Bylem pewien, ze tym razem bedzie to sztuka pozbawiona jakichkolwiek wad. I co? I sie pomylilem! Znow to samo! We wtorek pojechal do Mlawy, wada jest dobrze widoczna jednak opisalem usterke BARDZO szczegolowo (nie wiem czy ktokolwiek w tym serwisie ten opis przeczyta). Mam juz wyrobiona opinie na ich temat, miejmy nadzieje ze gdy telefon wroci bede mogl ja troche zmienic.
.ap-media.pl | 05 Mar 2015, 13:03
Pozorny
Telefon posiadam od około 2 miesięcy, jest to bardzo dobry smartfon, który ma wszystko czego potrzebuję. Chodzi bardzo płynnie, wszystkie gry śmigają, aparat jak na sprzęt z średniej półki robi przyzwoite zdjęcia i filmy, bateria trzyma dość długo.
Jak narazie nie zamieniłbym go na inny, no chyba że ktoś dałby mi za niego LG G2 lub LG G3.
.adsl.inetia.pl | 05 Mar 2015, 12:03
WeedZielak
Owy telefon posiadam od 5 miesięcy, i póki co nie widzę żadnych zastrzeżeń, ładnie stabilnie się na Nim pracuje, jeden mankament jest taki, że na youtube nie ma możliwości oglądania filmów w rozdzielczości 720p najwyżej 480p. No i jest obiecany Android loliloop tzw. Lizak, miał być już trochę czasu temu ale go nadal nie widać.
.centertel.pl | 05 Mar 2015, 11:03

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 211 do 220.