R E K L A M A

Huawei Mate 20 Pro
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 54. Pokazuję od 41 do 50.
53,7% 
 25,9% 
 20,4% 
MG
Masakra niestety trafil mi sie egzemplarz z tym rozlanym klejem. Oddany w komputroniku, po tygodniu czekania dowiedzialem sie jedynie tego ze zlecenie reklamacyjne zostalo przyjete do realizacji i moze to potrwac do 28 dni :D. Nie polecam kupowac tego produktu w komputroniku ktory podaje sie za oficjalny sklep Huawei. Produkty z taka wada powinny byc wymieniane od reki szczegolnie zwazywszy na ich cene!!
.78.217.235 | 16 Nov 2018, 11:11
Paul
Przereklamowane g... Oczywiście egzemplarz z rozlanym klejem pod ekranem ... Nie polecam !!!
.146.102.162 | 10 Nov 2018, 17:11

Salve85
Telefon wydajny, bateria trzyma cały dzień korzystając z FB, gier itp. Telefon dobrze leży w dłoni, robi naprawdę dobre zdjęcia, pod słońce też.
Wada telefonu jest czytnik linii papilarnych który w aplikacjach banków zdarza się że rozpoznaje za 3 razem.
Napewno warto zainwestować w etui, nie silikon. Oryginalne etui jest cienkie więc telefon nie traci na uroku, a nie trzeba nakładać żadnej foli (zakrzywiony ekran spowoduje że folia nie będzie na całym a czułość czytnika linii papilarnych jeszcze może się pogorszyć). Mam go dopiero od 3 dni ale jestem zadowolony chociaż kwota za telefon jest spora.
.200.9.188 | 04 Nov 2018, 14:11
DyRo
Telefon świetny... mając Mate 10 Pro zastanawiałem się nad sensem kupna, ale... kupiłem i nie jestem rozczarowany... mam go tydzień więc przedwcześnie na głębsze opinie... od początku nie bardzo pasowało mi spowolnienie czytnika linii papilarnych, ale w końcu jest optyczny więc... można wybaczyć, ale odczyt twarzy właściciela ewidentnie kulał. Pomyślałem "poprawią aktualizacją" i 2 dni po zakupie pojawiła się aktualizacja i czytanie twarzy działa rewelacyjne. Uwaga jeśli ustawicie konieczność kontaktu wzrokowego to odczyty mogą być nieco wolniejsze... bez tego trybu działa rewelacyjnie, oczywiście także w ciemnościach. Dobry telefon (póki co)...
.173.176.46 | 04 Nov 2018, 08:11

HansKros
W moim Mate 20 Pro niestety też widać tą zieloną poświatę na najniższym podświetleniu i z każdym dniem jest tego coraz więcej.
Ciekawe co z tym problemem zrobi Huawei, bo ewidentnie dali plamy.
.47.17.158 | 04 Nov 2018, 00:11
Uzytkownik33
Mam telefon od 6 dni. Wszystko byłoby super, gdyby nie problem z ekranem. Przy slabym oswietleniu pojawia sie zielona tinta wokół krawedzi. Codziennie jest gorzej. Jest to ogólnoswiatowy problem, prawdopodobnie zawiniły ekrany od LG. Polecam przed zakupem sprawdzić XDA i reddit. Ciekaw jestem czy Huawei bedzie masowo wymieniał urzadzenia. Kontrola jakosci - dno.
.240.213.21 | 01 Nov 2018, 10:11
zygibo
Witam,
Zgodnie z prośbą odzywam się po nabyciu telefonu. W chwili kiedy pisałem poprzedni komentarz też już go miałem, tylko napisałem, że kupił mnie zamiast, że ja go kupiłem, żeby wyrazić zadowolenie.

Tak więc nie złamałem regulaminu.

Co do wiedzy, oczywiście zweryfikowałem, lubię się uczyć. Tak rzeczywiście mam wersję LYA-L29 - czyli dual SIM, istnieje LYA-L09 - czyli tą, na której karcie teraz jesteśmy. Przepraszam, ale to Państwo wprowadziliście mnie w błąd, bo jest wyraźnie pod telefonem napisane Kup w Euro RTV AGD (gdzie kupiłem :)) - a nie było tam i nie istnieje w tym sklepie wersja bez Dual SIM. Czyli, żebyśmy się dobrze zrozumieli, ogólnie gdzieś w chinach pewnie istnieje, ale to nie jest ta do kupienia w Euro.

A co do karty, wiem jak się nazywa bo mam ją, nie sądziłem, że zostanie to potraktowane jako błąd czy nazwę ją karta nano, czy karta pamięci nano :) - nie jej nazewnictwo jest tu meritum, a to jak innowacyjna jest i jej wielkość nano karty SIM.
.43.168.206 | 28 Oct 2018, 18:10
Adi
A w sklepie empiku i bestcena są ponizej 2300. Szkoda:(, najlepszy może być, raczej chodzi o pewną wysokopółkową alternatywę dla Mate w niższej cenie, takie czasy że modele Samsunga zaczynają być jakimś kompromisem w niższej cenie :). Tylko dodaje spostrzeżenie odnośnie ceny do dyskusji, można to wykasować. Szaleństwo, telefon w cenie średniej krajowej.
.47.203.145 | 26 Oct 2018, 21:10
Johny Bravo
Jeżeli Pan Redaktor ma ten telefon, to przedkładam pod rozwagę nagrać porównanie z s9.
Uważam że to akurat mogło by być bardzo interesujące dla wielu. Sam długo czekałem na M20pro, ale po teście egzemplarza w saloniku huaweia odnoszę wrażenie że to taki s9 udoskonalony.
Biorąc pod uwagę cenę, s9 można w empi... dostać za około 2300, to prawie 2 razy taniej, i w tym kontekście ten czytnik w ekranie, szybsze ładowanie czy szeroki kąt fotografii traci wartość "wodotrysku" za który warto dopłacić, bo po za tego typu różnicami telefony wydają się na zbliżonym poziomie technologicznym.
Gdyby z Pan porównania wynikły jakieś ciekawe wnioski, to sądzę że pomogło by wielu osobom w trudnej decyzji wydania dużej kwoty pieniędzy, choć sam zrównuje w mojej ocenie te 2 modele to pod terrorem medialnym najlepszego smartfona na świecie aż wstydzę się tak myśleć, pewnie jak i inni. Bardzo ciekawie było by zobaczyć takie porównanie z rąk fachowca.
Pozdrawiam
Przykro mi, porównanie z pewnością byłoby interesujące, ale w tej chwili nie mam ani czasu ani możliwości na takie zestawienie. Z pewnością takie teksty pojawią się w innych serwisach. Staram się rzetelnie przygotować recenzję tego smartfona. To nie jest udoskonalony S9 ani S9+. IMO poza podobnym wyświetlaczem i ceną na starcie niewiele łączy te dwa smartfony. Porównywanie cen smartfona, który jest od jakiegoś czasu na rynku z takim, który dopiero zadebiutował mija się raczej z celem pomijając kwestię, że trafniejszym porównaniem byłoby takie, w którym zamiast S9 byłby S9+. Zajrzałem - i obawiam się, Szanowny Użytkowniku, że albo trafiłeś na jakąś wyjątkową promocję, albo - nie śmiem posądzać - próbujesz manipulować informacją, bo nawet agregatory cenowe podają 2400 chyba wyłącznie w sklepach-krzakach, w których zakup łączy się nie tylko z dodatkowymi opłatami, ale i z potencjalnym ryzykiem. Na dziś Galaxy S9 w sugerowanym przez Ciebie Empiku w promocji kosztuje 2500, 2600, 2700 zł w zależności od koloru w wersji 64/4 GB. Galaxy S9+ - 3000 w wersji 64/6. Może przypomnę, że Mate 20 Pro ma większy wyświetlacz (6,2" w S9+, 6,4" w Mate 20 Pro), znacznie większą baterię, a podstawowa wersja ma pamięci 128/6 GB. O aparatach nie wspomnę.
Moim zdaniem Mate 20 Pro podobnie jak wcześniej P20 Pro jest w tej chwili najlepszym na rynku smartfonem fotograficznym. Dla mnie - podkreślam, że to tylko moja opinia - czyni go to na dziś najlepszym smartfonem w ogóle. Jest drogi. Ceny wszystkich flagowych smartfonów przekroczyły dziś granice rozsądku. Jeżeli priorytetem jest cena - w sprzedaży jest cała masa tańszych smartfonów, które można rozważać. Galaxy S9+ kosztuje w podobnej konfiguracji na wolnym rynku ok. 3700 zł. Mate 20 Pro + bezprzewodowa ładowarka 15 W + karta pamięci NM 128 GB w promocji - 4300 zł. Od kupującego zależy, który wybór uzna za słuszny - albo cena, albo specyfikacja, większe możliwości foto i dodatki w promocji. To kwestia potrzeb, gustu i możliwości.
P.S. Proszę wybaczyć, ale to nie jest miejsce na takie dyskusje. Kończymy ten wątek. (jf)
.19.191.146 | 26 Oct 2018, 10:10
zygibo
No widzę, że wreszcie godny następca mojego telefonu. Kupił mnie dosłownie :D
PS. W tym wypadku nie ma czegoś takiego jak wersja Dual-SIM - Każdy Mate 20 Pro obsługuje 2 karty po obu stronach tacki (innowacyjne rozwiązanie). Zamiast jednej z kart można włożyć kartę pamięci Nano Card (wielkości nano SIM, zostały wymyślone tylko do tego telefonu i być może przyszłych).
Uwielbiam takie pouczenia z samego rana, choć podkopują moja wiarę w ludzi. Powiedz mi użytkowniku, czy wszystko oceniasz na podstawie swojej wiedzy w danym momencie? Nie masz ochoty czasem zweryfikowania cudzej wiedzy? Żyjemy w czasach, gdy jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek. A nieco bardziej rzeczowo: Huawei twierdzi, że w sprzedaży jest wersja single-SIM. Wypuścił dla niej nawet osobną instrukcję obsługi. Podać link, czy zechcesz sam poszukać, Użytkowniku? Karta pamięci nazywa się Nano Memory Card albo w skrócie NM Card - jak podaje producent. Informacja i nazwa są na karcie. To jest miejsce na opinie właścicieli o smartfonie. Masz? - Podziel się. Twój wpis jest szkodliwy o tyle, że nie tylko jest nieregulaminowy, ale dodatkowo może wprowadzić innych w błąd. Podajesz dwie informacje i obie nieprawdziwe. Wbrew regulaminowi publikuję. Może ktoś inny zechce przeczytać zanim zgłosi poprawkę. Pozdrawiam i życzę możliwości nabycia smartfona. Ja już mam. Wersję dual-SIM z 6 GB RAM-u i 128 GB flasha - zważ, że nie twierdzę, że to wersja jedyna, mimo tego że najmojsza. Wpadnij proszę podzielić się opinią, gdy już go będziesz miał. (jf)
.43.167.26 | 24 Oct 2018, 19:10

Wszystkich opinii: 54. Pokazuję od 41 do 50.