R E K L A M A

Huawei Ascend G526
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 61 do 70.
62,5% 
 2,8% 
 34,7% 
qwasjk
Właśnie naskrobałem do Huawei w sprawie tego modelu i czekam na odpowiedź. Na ich stronie w opisie tego modelu w sekcji Features jest Dual Core ale już w sekcji Specifications jest Quad Core.
.50.79.230 | 15 Jan 2014, 11:01
jakris250
No cóż łatwo wytykać ale proszę na tej stronie wejść w zakładkę features przy drugim zdjęciu od góry napisano: Powerful processor, Dual core 1.2GHz processor; 720p video recording & 1080p playback.
Ale ja nie wytykam, rozumiem, pracuję w tej branży tyle, by wiedzieć, że wszystko jest możliwe w tak ścisłej - zdawałoby się dziedzinie - jak specyfikacja techniczna urządzenia elektronicznego. Mam powtórzyć poradę?
.172.252.148 | 15 Jan 2014, 08:01

jakris250
Kupiłem go w Plusie i w specyfikacji podano dual core 1,2 GHz i co wy na to quad czy dual?
My na to: "Użyj mocy wyszukiwarki, jarkis250!". http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/tech-specs/g526-en.htm
Przy czym jak zwykle zakładam, że Huawei mógł wypuścić na rynek 62 wersje tego telefonu, w tym przynajmniej jedną z procesorem 2-rdzeniowym. Pytaj sprzedawcy. On udziela gwarancji i on rządzi specyfikacją. Jeśli dostaniesz 4 rdzenie zamiast dwóch i nie będziesz zadowolony - zawsze możesz reklamować ze względu na niezgodność z umową. (jf)
.172.252.148 | 14 Jan 2014, 08:01
daro04
Znajomi na widok mojego HUAWEI Ascend G526 LTE powiedzieli cyt: "CHINA BADZIEW itd.", ale po chwili zabawy i po połączeniu się z netem kopara opadła! Wszystko chodzi świetnie, nie przycina, net ładuje się mega szybko, gierki bez zacięć - same pozytywy. No może aparat - ale jak chce robić fotki super extra to mam od tego profesjonalny aparat. Bardzo polecam!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 Jan 2014, 21:01

maciejsas
Użytkuje ten telefon od tygodnia i jestem bardzo zadowolony. Internet działa znakomicie. Wielkość ekranu odpowiednia, jakość wyświetlanego obrazu idealna jak na moje potrzeby. Obsługa intuicyjna (nakładka od huawei bardzo fajna). Odczyt plików PDF doc itd. itp. doskonały co dla mnie jest bardzo ważne. Elegancki wygląd, obudowa dobrze spasowana bez zgrzytów. Podzespoły dobrze dobrane do urządzenia tej klasy. Jedyny mankamenty to aparat. Zbyt mocna lampa błyskowa, światło odbija się przy robieniu zdjęć np. dokumentom co w efekcie daje kleksy światła na zdjęciu. Zdjęcia robione bez lampy przy dobrym świetle dziennym poprawne. Podsumowując tel idealny do przeglądania interna w technologi LTE, mailowania, smsowania, ogólnej komunikacji w sieci na portalach typu FB. Doskonała jakość rozmów. Polecam użytkownikom dla których smartfon to urządzenie służące do komunikacji, odbioru i wysyłania plików oraz przeglądania internetu.
.210.40.194 | 06 Jan 2014, 20:01
Artur
Jak dla "zwyczajnego" użytkownika jakim jestem - bardzo fajny. Jak pisali poprzednicy - dzięki "gumowanej" obudowie pewnie leży w dłoni. Czasem kcuik nie sięga do pisania sms ale od czego jest ichniejsze SWYPE :) Jakość wyświetlacza nie powala ale na pewno lepsza od mojego starego telefonu. Bateria trzyma dobrze - na samych rozmowach telefonicznych, sms i sporadycznie surfowaniu rano przy śniadaniu - dzisiaj 4 dzień i jeszcze pewnie do jutra wytrzyma. Zobaczę co będzie po włączeniu 3g itd.
Zdjęcia nie powalają - miałem na razie okazję robić tylko w pomieszczeniach - ale czego się spodziewać - do klikania fotek szybkich fotek wystarcza. Jednym zdaniem - jestem bardzo zadowolony i polecam - w abonamencie za 59zł dostępny za 1 zł - więc bardzo fajna cena.
.ip.netia.com.pl | 02 Jan 2014, 10:01
Kuba
Na stronie producenta jest informacja że procesor w tym telefonie jest 4 rdzeniowy http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/tech-specs/g526-en.htm
Informacja o ilości rdzeni jest zamieszczana tylko opcjonalnie, ale oczywiście podam w dodatkowych. (jf)
.238.218.213 | 01 Jan 2014, 15:01
Koneseer.TEL-FON
Witam.Telefon ten jest bardzo prosty w obsłudze jak na telefon dotykowy strasznie łatwiutki.Wszystko działa szybko i sprawnie. Wyświetlacz bardzo ładny chodz nie tak wyrazny jak jest napisane.Bateria trzyma dość krótko.Z wyłączonym wi-fi i bluetooth w normalnym użytkowaniu 2 dni.Korzystając z Internetu 1, a jak ściągam przez Wi-Fi czy gram to nawet w 11h sie rozładuję.Aparat strasznie słaby, ale co się dziwic po huawei.Od biedy wystarczy.Łapie czasem zawiechy ale mam go krótko wiec mam nadzieje ze to tylko chwilowe.Jak nowy telefon tak zamula, to boję się pomyśleć, co z nim będzie, jak trochę się go poużywa.Ogólnie telefon jest zgrabny i dosc funkcjonalny.Nie powalił mnie na kolana jak za taka cene która widnieje na allegro.Przy takich parametrach i marke jakie tu widnieja telefon nowy powinien kosztowac okolo 600 zł.Ale to kwestia paru dni.Całosc telefonu strasznie skromna.Ale oczywiscie jest pare plusow:video w hd,słuchawki w pudelku,sporo pamieci ram,instant messenger,obsługa A-GPS,inne menu i oczywiscie lte.Troche sie rozpisalem ale chcialem podzilic sie swoja opinia..Dziekuje.
.centertel.pl | 31 Dec 2013, 14:12
Spinomik
Do administratora :) Według Parametrów technicznych ze strony Samsung-a podają że telefon nie posiada funkcji NFC proponuje zmianę, bo wprowadzacie w błąd.
Sądzę, że strona Samsunga nie jest najlepszym źródłem specyfikacji telefonów Huawei, ale to tylko moja skromna opinia. Być może nie wszystkie wersje modelu mają NFC - tu bym się nie zdziwił. Sęk w tym, że Huawei nie rozróżnia poszczególnych wersji na swoich stronach. W anglojęzycznej instrukcji obsługi, na stronie 62. jest instrukcja skorzystania z Android Beam wymagającego NFC i występującego w modelu opcjonalnie. Być może producent umieścił tam ten ustęp przez pomyłkę. Niemniej dla mnie jest to jasny sygnał, że NFC w G526 jest, choć być może nie w każdym. Sądzę, że to powód, by umieścić dodatkową informację o opcjonalności na karcie, ale nie by zlikwidować informację o NFC. (jf)
.centertel.pl | 30 Dec 2013, 16:12
Art
Witam, odnośnie specyfikacji w ustawieniach telefonu jest opcja: komunikacja NFC a także dyktafonu. Ogólnie wrażenie po kilku dniach użytkowania bardzo pozytywne. Obudowa sprawia wrażenie gumowej, jest bardzo przyjemna w dotyku i co najważniejsze telefon trzyma się pewnie. Miałem obawy co do nakładki producenta (brak menu jak ma to miejsce w samsungach itp) lecz naprawdę jestem pozytywne zaskoczony, ba śmiem twierdzić że dzięki temu sprawniej i szybciej można nawigować aplikacjami w telefonie. Bateria trzyma mi ok 2 dni "normalnej" pracy. Jakość rozmów stoi na wysokim poziomie. Strony internetowe w telefonie ładują się bardzo szybko dzięki czemu możemy płynnie poruszać się po sieci. Z telefonem dostajemy kabelek USB, wtyczkę do kontaktu i słuchawki, które jakością dźwięku raczej nie powalają. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam
.toya.net.pl | 29 Dec 2013, 10:12

Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 61 do 70.