R E K L A M A

HTC One
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 218. Pokazuję od 101 do 110.
60,6% 
 9,6% 
 29,8% 
Valdy
Byłby doskonały gdyby nie tak częsty problem z purple tint w aparacie :)

Ekran przepiękny! Najlepszy na rynku. Wydajność na poziomie 14000 pkt w Quadrant i 31000 w Antutu (nie X) - po zrootowaniu, wgraniu Androida 4.4, kernela ElementalX i kilku usprawnieniach typu procesor 2,052 GHz, 531 Mhz GPU itp :)
Obudowa perfekcyjnie wykonana z bloku aluminium, ładna, elegancka.

Bateria ok, Sense bardzo mi odpowiada.

Taka wskazówka co do aparatu jeśli ktoś posiada usterkę z fioletową poswiatą : robić zdjęcia przy ISO 100 kiedy telefon jest w miarę chłodny. Do codziennego użytku wystarczy tryb oszczędzania energii - spadku wydajności w interfejsie prawie nie ma, a telefon nie nagrzewa się. Do gier oczywiście polecam wyłączyć ten tryb ;)

Jest jeszcze najważniejszy powód, dla którego uwielbiam ten sprzęt do i go nie wymienię : DŹWIĘK!

Wbudowane głośniki grają bajecznie! Żaden inny producent nie przekona mnie do siebie jeśli w swoim urządzeniu nie zamontuje takich samych głośników!
A żeby wydobyć z nich max polecam ściągnąć Equalizer z Google Play i ustawić Bass Booster na 37% (nie więcej).

Gorąco i szczerze polecam każdemu - a szczególnie fanom marki HTC i tym, którzy chcą nagrywać filmy w 60(!) fps z rozdzielczością 720p.

Dla mnie 10/10 :)
.centertel.pl | 16 Mar 2014, 18:03
KAMLOT
Telefon mam od dwóch tygodni w wersji czerwonej, oto po krótce moja opinia: 1.Prezentuje się świetnie, 2. Śmiga aż miło, 3.Zero zawieszeń, 4. Prędkość powala, 5. głośniki - bajka!! 6. Filmy + Gry idealnie 7. Bateria mi trzyma prawie dwa dni, a przy częstym użytkowaniu uważam, ze wynik jest całkiem dobry. Nie bardzo rozumiem zarzuty o słaby aparat. Robi całkiem dobre zdjęcia przy dobrym świetle+ sporo przydatnych udogodnień jak Zoe itd. 8. Wielkosć idealna do obsługi jedną ręką. Reasumując: wg mnie to wciąż najlepszy telefon na rynku
.153.203.194 | 14 Mar 2014, 14:03

kp77
telefon mam od ok. 5 miesięcy. Wizualnie rewelacja, dobrze leży w dłoni ,aluminiowa mocna obudowa. Fantastyczny wyświetlacz, bardzo intensywne barwy, świetna jakość oglądanych filmów. Nie używam folii, mimo to nie rysuje się - ale na telefon chucham i dmucham, a nie rzucam go ze stołu jak co poniektórzy malkontenci. Bardzo szybki - ani razu się nie zaciął, mały komputerek, duże pdf'y otwiera bardzo szybko, gry chodzą bardzo płynnie bez lagów. Wspaniały, głęboki dźwięk, słuchawki douszne bardzo dobrej jakości- spore zaskoczenie. Niewiarygodna jakość zdjęć robionych z bliska, niestety nie wiem czy to tylko mój przypadek ale już z odległości ok. 2-3m zdjęcia są niewyraźne- i z tym pojedzie do serwisu bo wątpię że tak ma być. Super funkcja edytowania zdjęć i filmów, spowolnienia itp, super rzecz.
Telefon ma tyle bajerów i możliwości, że nie wiem czy to kiedykolwiek wykorzystam.
Gdyby nie aparat daje 9,5/10, najlepszy telefon jaki miałem
.dynamic.chello.pl | 09 Mar 2014, 12:03
josche
Ogólnie telefon jest ok ale ... szczerze nie polecam ponieważ części zamienne kosztują zbyt wiele .Dla przykładu podam ,że mój telefon był w orginalnym pokrowcu od HTC (30 euro)spadł ze stołu w salonie na podłogę (nie asfalt) i delikatnie pękła przednia szybka. Niestety samej szybki się nie wymieni tylko cały przedni panel(szybka z LCD ) a to już jest koszt około 200 euro czyli prawie połowa ceny telefonu , no i do tego jeszcze wymiana przedniego panelu jest bardzo skomplikowana ponieważ trzeba wyciągnąć wszystko z wewnątrz by tego dokonać a to też może się wiązać z uszkodzeniem jakiegoś podzespołu . Serwis HTC jedynie dba o klientów w USA ponieważ firma przyznała się ,że przedni panel jest ich pomyłką i np.w telefonach nie starszych niż pół roku przedni panel jest wymieniany za darmo . Wygląda na to ,że my europejczycy jesteśmy gorszymi klientami dla HTC.
.ip.telfort.nl | 06 Mar 2014, 17:03

Paweł
Jestem użytkownikiem tego smartfona od 4 miesięcy i ogólne wrażenia są na bardzo duży plus. Telefon wygląda świetnie, chociaż mój, w wersji czarnej odpłacił to bardzo słabą wytrzymałością. Mimo, iż cały czas noszony był w oryginalnym etui HTC na jego "plecach" są bardzo liczne, białe odpryski. Aluminium sprawia wrażenie trwałego, jednak jest to złudne i w przeciwieństwie do telefonów plastikowych wymiana obudowy kosztuje na prawdę duże pieniądze. Telefon ma jednak zdecydowanie więcej zalet. Należy do nich świetny ekran, najlepsze głośniki na rynku z technologią Beats Audio oraz nakładka Sense, która wg mnie jest najlepsza na rynku. Kolejną bolączką One'a jest słaby aparat, który dobrze w porównaniu z innymi flagowymi urządzeniami wypada tylko przy słabym świetle. W dobrym oświetleniu zauważalne są liczne szumy, które w przypadku telefonów tej klasy innych producentów nie mają miejsca. Smartfon posiada też typowy dla wszystkich urządzeń tej klasy problem, czyli baterię, która nie raz nie starcza na cały dzień przy większym (ale bez przesady) wykorzystaniu urządzenia - internet, filmy, muzyka, gry, e-booki.

Tak jak zacząłem ogólne wrażenia na plus, telefon jest jednym z najładniejszych, o ile nie najładniejszym na rynku. Nie pisałem o jego wydajności, ale to chyba jasne, że urządzenie tej klasy będzie działać bez żadnych zacięć przy maksymalnym obciążeniu.
.play-internet.pl | 28 Feb 2014, 14:02
Pawel
Telefon jest naprawdę fajny I bardzo przyjemny w użytkowaniu, jednak serwis na terenie Polski jest po prostu DRAMATYCZNY!!!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 Feb 2014, 09:02
El sharawy
Po sprobowaniu Iphona 5s i Note3 powrocilem do Htc One. Kazdy tel ma jakies plusy i minusy,ale ten ma najmniej minusow i najwiecej plusow z tej 3. Zdecydowanje polecam ten model .
.8-4.cable.virginm.net | 23 Feb 2014, 13:02
Sierpien2013
Spadł mi z 4m na betonik ...i żyje :) Skończyło się na wgnieceniu, w okolicach karty sim. Ponadto, kilkakrotnie spadał mi z wysokości kieszeni na chodnik, asfalt, czy płytki i w dalszym ciągu żyje. Nie wiem, czy to ja mam tyle szczęścia w nieszczęściu ale takie są fakty. Sam szukałem tutaj opinii, dlatego z miłą chęcią podzielę się swoim doświadczeniem w kwestii ...upadków. Poza powyższym, jestem zadowolony. Smartfon szyty na moją miarę, zarówno pod kątem technicznym jak i wyglądu.
.dynamic.gprs.plus.pl | 11 Feb 2014, 17:02
Ola
Mam go ponad miesiąc. Jak do tej pory świetnie się spisuje. Niesamowita moc głośników. Nie zacina się. Łatwy w obsłudzę. W porównaniu z iphonem 5s wygrywa w 100%. Tam ten zacina się i b, wolno chodzi internet. Jedyną wadą tego telefonu jest bateria, która szybko się kończy jeśli mnóstwo czasu spędzasz korzystając z gier, fb czy ineternet.
.070.c85.petrotel.pl | 07 Feb 2014, 18:02
rychu_32
Swietny telefon,same plusy ,a z minusow wyjatkowo wstretne ikony i slabiutka bateria,przy moim uzywaniu nie ma szans wytrzymac jednego dnia,jesli chodzi o baterie i wyglad icon to jednak wygrywa galaxy s4
.cpe.smnt.pl | 31 Jan 2014, 03:01

Wszystkich opinii: 218. Pokazuję od 101 do 110.