R E K L A M A

HTC Desire 500
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 120. Pokazuję od 81 do 90.
54,2% 
 23,3% 
 22,5% 
Kazim
Telefon jest na prawdę świetny, polecam każdemu kto oczekuje świetnego wyświetlacza i dobrych zdjęć.
1 gb ram i mocny procesor dają radę nawet przy wymagających grach , nic się nie zacina.
rozczarowałem się tylko głośnikiem, gra ładnie ale napisie "beatsaudio" oczekuje się więcej.
Zdecydowanie wart swojej ceny!
.play-internet.pl | 02 Mar 2014, 12:03
ragazzi
Telefon kupiłem 19 lutego i nie narzekam. SMSA wyślę, zadzwonię, zdjęcia robi dość dobre, wi-fi hula aż miło. Gierki śmigają. Nie wiesza się. Z klapką nie mam problemów, nie trzeszczy. Zasięgu nie traci. Bateria trzyma 3 dni (rozmowy, smsy, wi-fi oraz gry - w umiarze). Fajnie się prezentuje, założyłem silikonową osłonkę na tył i folię na ekran. Nie rysuje się więc, ani ślizga. Trochę za duży do kieszeni, ale widziały gały co brały.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Feb 2014, 19:02

nnnnnn70121
mam ten telefon od około 1,5-2 tygodni, dostałam go. Oczywiście, za krótko, by wydać rzetelną opinię na temat tego telefonu. Ten czas wystarczył na to, by wymienić jego kilka plusów i minusów.
Plusy:
+ Aparat: Robi naprawdę bardzo dobre zdjęcia, dużo szczegółów.
+ Ekran LCD: Ładne odwzorowanie barw, nie ma problemu z czernią, jednak biel, moim zdaniem, mogłaby być ciut jaśniejsza
+ Duży wyświetlacz
+ Bardzo szybki w codziennej pracy, szybko przełącza się pomiędzy aplikacjami, nie ma lagów, spowolnień, działa z wieloma aplikacjami otwartymi na raz
+ Dość szybkie wczytywanie się stron, zważywszy na HSDPA :
7,20 Mbit/s, które, powiedzmy sobie szczerze, nie jest już jakieś super szybkie (Mój Ace 2 ma ponad 14)...
+ Rewelacyjny dźwięk w słuchawkach
+ Dobrej jakości dźwięk z głośnika, aczkolwiek nieco zbyt cichy przy puszczaniu piosenki, za to, nie wiem czemu, ale gdy ktoś do mnie dzwoni mam wrażenie, że wtedy głośniej gra głośnik (przy muzyce mam głośność ustawioną na full)
Minusy:
- obudowa (Nieco skrzypi. Nie jest to dla mnie jakiś duży problem, ale dla innych ludzi może to być spora wada, więc zaliczam to do minusów)
- raczej nie nada się do gier (To znaczy, zależy jakie te gry... Bo wiem, że takie gry jak Asphalt 8 czy Real Boxing podziałają,jednak one działają nawet na moim Ace 2, prócz Real Boxing. GTA też będzie działać, Rayman też, zależy, jakie gry ktoś zalicza do wymagających. Jeśli takie jak wymieniłam wyżej to mogę polecić ten telefon. Ja jednak gram w bardziej takie mini gry, typu Floppy Bird, Angry Birds, Word Hex itp tak dla rozrywki, bo mi zwyczajnie szkoda miejsca na jakieś 1gigabajtowe gry,wolę przeznaczyć je na np. filmy lub muzykę :))
- nieco zbyt niska rozdzielczość, widać to chyba najbardziej w teledyskach (taką samą rozdzielczość mam na Ace 2, tyle tylko, że on ma wielkość ekranu 3,7, a więc ma bardzo dobrą rozdzielczość, widać wszystkie szczegóły, jednak kolory są lepsze w Desire 500, a zwłaszcza czerń)
- filmy (kręci w jakości HD, a to podobno za mało, jak na 4-rdzeniowy procesor - podobno powinien kręcić Full HD. Jednak nie o tym chciałam napisać. Jakoś mam wrażenie, że mój Ace 2 kręci lepsze filmy, też je robi w HD. Może trzeba pogrzebać w ustawieniach, spróbuję coś jeszcze popatrzeć, jakby co to na pewno napiszę tu o tym)
- Brak Gorilla Glass (ekran mi się jeszcze nie porysował, bo ja ogólnie zawsze dbam o telefon by nie upadł, nie lubię gdy jest gdziekolwiek jakaś ryska. Zawsze telefony miałam stanem bardzo przypominające nowe :D. Jednak z pewnością jest to wada, brak jakiegoś zabezpieczenia przed rysowaniem)
Chyba to na tyle jak na razie. Napiszę więcej, jeśli mi się coś jeszcze przypomni, oraz po dłuższym czasie korzystania. Jak na razie telefon polecam. Jeśli chodzi o jakość rozmów - uważam, że jest bardzo dobra, słyszę rozmówcę głośno, czysto. Jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący, także nie mam zastrzeżeń. Nie ma problemów typu, że policzkiem rozłączę rozmowę. Jak na razie wszystko chodzi jak należy.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Feb 2014, 18:02
medyk1231
Naprawdę świetny smartphone! Używam go od miesiąca i jestem ogromnie zadowolony! Śmiga na większości gier, zaletą jest również design, posiadałem wcześniej HTC desire Z. Jedyna dostrzegalna wada to źle zagospodarowane miejsce pod wyświetlaczem. Telefon mogę jednak w 100% polecić!
.133.230.145 | 28 Feb 2014, 14:02

viper
Tele kupiłem prawie nowy (tygodniowy) od znajomego za niską cenę, który potrzebował $ a wzioł go na abonament. Poczytałęm, i postanowiłem sprawdzic. I tak: telefon nowy warty 700-800 zł a obudowa trzeszczy niemiłosiernie, plastyk szczególnie na obwódce tragedia za takie pieniążki. troche rekompensuje sie wyglądem jest dość ładny, ale cholernie sliski. Miałem sporo tele, tego trzymałem naprawde kurczowo używając.I odbijające się palce- wszędzie. Ekran rysuje sie bardzo szybko. Uważałem,miałem 2 tygodnie i nie obyło się bez rysek(bez foli).
Jeśli chodzi o sprzęt to po 4x1.2 i 1gb ram spodziewałęm się lepszego działania. Sama obsługa była ok ale już internet marnie w porównaniu np z s2/ s3- wolniej. No i brak hspa+. NIe miałem polskiego słownika w sms. Ale to nie wiem czy tylko mój, czy wszystkie tak mają. Do obsługi trzeba się przyzwyczaic, mało intuicyjna w porównaniu do samsungów czy sony.Aparat robił ładne zdjęcia, wyświetlacz też pozytywnie. Wyrażny głośniczek Beats Audio, lecz troszkę za cichy. Tele sprzedałęm szybko. Nie żałuje, w koncu nowe doświadczenie. Ale jednak opinia negatywna. tak 4/10 :/
.opera-mini.net | 27 Feb 2014, 17:02
Zły HTC
Telefon może i fajny ale za to obudowa jest okropna ! trzaska przy każdym dotknięciu to jest jakaś kpina i gorsze niż chiński badziew. Nigdy więcej HTC to najgorsza obudowa na rynku, a tylko 2 razy otworzyłem obudowę. Na szczęście już się go pozbyłem miałem go niecały tydzień. Najgorzej było przy telefonowaniu i nagrywaniu filmów słychać tylko głośne trzaski rozmówca nie umiał się przekrzyczeć przez te trzaski a po drugie nic nie słyszał bo musiał trzymać daleko od ucha telefon żeby mu uszy nie pękły od tego. Jedyne miejsce gdzie obudowa nie trzaska to góra telefonu przy głośniku WOW.
.e-siemianowice.pl | 26 Feb 2014, 15:02
pit114
Dla osób które zapoznały się z jego specyfikacją i kupiły go jest wart ceny. Ktoś, kto widzi minusy ominie ten model. W obecnej chwili gdy na rynku i u operatorów jest duży wybór to kupujmy z głową.
Wiadomo, że duża cześć kupujących, czy biorących telefon na umowę zwraca uwagę na cenę. Część na wygląd a najmniej osób czyta opinię znawców tematu. NIE SUGERUJMY SIĘ OPINIAMI LAIKÓW, TO TYLKO MIESZA W GŁOWIE. Dla mnie to był drugi smartphone, wcześniej to był htc one v. Myślałem, że będę zadowolony i na początku byłem mimo jego małych (według mnie) minusików. Po kilku dniach okazało się, że jest dla mnie stanowczo za duży i już go nie mam. Dla mnie 4" to maks, nie chcę większych (wygoda)i tylko dlatego pozbyłem się tego telefonu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Feb 2014, 08:02
krzysiek2134
Witam,

Telefon zakupiłem na początku stycznia w TM. Wcześniej posiadałem HTC Desire(bravo). Otóż tak, telefon super leży w dłoni, plastikowa obudowa nie trzaska. Telefon się świetnie prezentuje. Wyświetlacz mimo małej rozdzielczości, prezentuje się świetnie. Ekran SLCD daje efekt wyraźnych kolorów. Aparat 8 MP daje radę, na uznanie zasługuje opcja zdjęć w HDR. Zdjęcia wychodzą idealne.
Może nie jak na lustrzance, ale jak na telefon super. Jedynym minusem jest narazie brak aktualizacji. Telefon nie zwiesza się, bateria trzyma ponad jeden dzień przy włączonym WiFi przez min. 10 godzin. Telefon spadł mi parę razy na ziemię i nic mu nie ma. Moja opinia w skrócie:
Telefon idealny dla każdego, duża możliwość personalizacji. Szczerze go polecam.
.sileman.net.pl | 13 Feb 2014, 21:02
Jerry
Skusiłem się, ale nie doczytałem kilku szczegółów, jak i nie oglądałem na żywo. No i chętnie sprzedam. Blink Feed bez sensu, brak klawisza menu bez sensu, możliwości personalizacji znikome, wykonanie średnie. Opcje bez sensu poprzesuwane w menu względem "normalnego" androida, a już usunięcie panelu szybkiego dostępu z paska powiadomień to szczyt bezsensowności. I można by tak długo wymieniać szczegóły jak np. wybór operatora wsadzony w transmisję danych i zapewniam, że jest tego więcej. Oczywiście są to rzeczy subiektywne i wymagają przyzwyczajenia, ale już wiem, że dla mnie będą trudne. Dziwię się, że nikt o tym nie pisze. Co do reszty, bateria przeciętna od 8 do 20 nie wystarcza, z całych 4 GB pamięci dostępne jest ok 1 GB reszta zapchana i nawet jak powywalałem to co się dało to niewiele uzyskałem. W sumie bardzo przeciętny telefon, zachwytów nad nim w ogóle nie pojmuję i jeśli to ma być jakiś pierwszy (z nowych) Twój HTC to się dobrze zastanów. No chyba, że widziałęś, bawiłeś się i Ci się podoba. Ogólnie jestem na nie i jedyne wg mnei co go uratuje to jakiś custom rom, ale na razie to nie ma nic.
.dynamic.chello.pl | 11 Feb 2014, 13:02
nanana c:
Telefon mam dwa miesiące i jestem zadowolona z zakupu. Śmiga, nie zwiesza się(czasami przy rozmowie na skypie jednak wydaje mi się, że to jest wina aplikacji). Przeżył upadek na asfalt. Jest używany praktycznie cały czas, bateria mogłaby być troszkę lepsza. Jedyne minusy to rysujacy się ekran i tylnia obudowa,która się również bardzo brudzi i palcuje(czarny model). Głośnik taki sobie, ale dźwięk w słuchawkach jest cudny. Zdjecia są nawet dobre, filmy już troszkę gorsze :) polecam.
.skleporion.net | 10 Feb 2014, 18:02

Wszystkich opinii: 120. Pokazuję od 81 do 90.