R E K L A M A

Goclever Quantum 4
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 239. Pokazuję od 41 do 50.
43,9% 
 36,0% 
 20,1% 
Dragoniz
Witam. To jest opinia o Goclever Quantum 4. TLDR: nie kupujcie tego g. psuje sie wszystko co sie może zepsuć, nie skuście się na cenę !
Odradzam kupna tego telefonu, rozumiem, że jest w atrakcyjnej cenie, ale bez przesady. Niska cena zwykle wiąże się z marną jakością. Od razu zaznaczam, że telefon kupiłem w stanie nowym!!! Po 2 tyg. użytkowania telefon co najmniej 3 razy dziennie przez 2 minuty (czasem wiecej) naciskał wszystko co popadnie. Denerwowało mnie to bardzo ale jakos sie przyzwyczailem. Telefon przeżył (ledwo) tylko 1 upadek i to z około niecałego 0.5 metra. Efekt? Szybka na ekraniku pęknięta, a to był upadek z niecałego pół metra... Nieważne, przejdźmy dalej. Bateria trzyma lekko ponad 1 dzień, to dobry moim zdaniem, wynik jak na taki tani smartfon. Niestety po 2-3 mies. czar prysł. Telefon w trybie czuwania mógł MAKSYMALNIE wytrzymać jakieś 7-10 h. Wystarczyło 1h. pograc w gierkę Angry Birds lub np. Drag Racing na pełnej baterii, by wyświetliło się nam że zostało aż 4% baterii. Ktoś może pomyśleć, że ostro katowałem telefon skoro bateria po 2 mies. trzyma mi pół dnia. A ja teraz opiszę jak go używałem. W ciągu 1 dnia korzystałem max z 1h internetu (głównie przeglądarka rzadziej YouTube czy inne apki) około 3 h. muzyki (co do dźwięku nie mam żadnych zastrzeżeń, ba jest nawet dobry!) oraz tak na oko 1 h. GPS (lubię jeździć po nieznanych mi terenach motorem) (Btw. telefon troche przymula, 0.5 gb ramu na android 4.2 to zdecydowanie za mało) Wszystko oczywiście na ekraniku ściemnionym na maxa. GPS czasem włączałem na pół podświetlenia bo pod słońce mało widać. O aparacie nie wspomne bo już Samsung Avilla (chyba z 2004 roku) robi lepsze zdjęcia. Dobra nieważne, jedziemy dalej. Po 8 mies. użytkowania siadły przyciski "menu" oraz "home" . Szczęście, że nie zepsuł się przycisk "back" bo bym dawno zakończył przygodę z telefonem. Całe 3 mies. później Zepsuło się wejście do ładowania (mini USB czy cos takiego). Dobra, bywa i tak. Ładowałem be (z/s) pośrednio z poziomu baterii. Ale po kolejnym mies. szlag mnie trafił gdy telefon odmówił posłuszeństwa przy próbie wyjęcia karty SD. Karta się tam po prostu zacięła i nijak nie szło jej wybrać. Całe szczęście że to była stara karta 2gb. A teraz wymienie parę plusów. Tam gdzie laptop łapie mi 1 kreskę na 5 telefon łapie 3 na 4. Wyświetlacz jest spoko ma aż 16 mln kolorów. Dźwięk (wymieniony wyżej) jest ponadprzeciętny oraz fajnie że telefon ma latarkę, czasem jest przydatna.
Podsumowując. Skusiłem się (tak jak wy teraz się kusicie) na śmiesznie niską cenę oraz ciekawe parametry. Dużo czytałem komentarzy negatywnych, że sie psuje itp itd. ale jednak to kupiłem. I teraz piszę ten komentarz ku przestrodze byście nie kupowali tego telefonu. Lepiej dołożyć te 50 zł do jakiegoś Samsunga, niż latać po serwisach przepłacając grube stówy za naprawy. Błagam nie popełnijcie tego samego błędu co ja, nie kupujcie tego szajsu. Strata pieniędzy i nerwów. Wybór pozostawiam wam ale pamiętajcie o mojej opinii.
Pozdrawiam i liczę na waszą rozsądną decyzję...
.sejnet.pl | 11 Dec 2014, 20:12
Anula
Serwisowanie to dopiero jest parodia. robią sobie kpiny z ludzi. na zareklamowany tablet czekam już 3 miesiące . w ciągu tych 3 miesięcy wracał na serwis juz 4 razy i za każdym razem wraca w gorszym stanie . to jest kpina!!!!
.c151.petrotel.pl | 09 Dec 2014, 13:12

pstykxdd
Co Wy mówicie że ,,to złom'',może w waszych przypadkach. Ja kupiłem go 5.2014 i do teraz jest wszystko ok. jestem bardzo z niego zadowolony. Nic się nie zacina, chyba że powłącza się 10 aplikacji, to się nie dziw że on Ci się muli. Może i aparat nie jest zbyt dobry, ale co chcecie od telefonu za niecałe 300zł.
.google.com | 04 Dec 2014, 15:12
swojak
Użytkowałem tez ZŁOM od stycznia 2014 r. Piszę złom bo tak jest. Cały czas były problemy z komunikacja poprzez bluetooth z zestawem w samochodzie. Potem z włącznikiem. Albo nie można było uśpić albo wybudzić. Aparat to totalne dno i zaczął robić zdjęcia w postaci zielonej planszy jak miał taka wolę. SERWIS odsyłał sprzęt twierdząc, że wszystko jest OK. Potem wysłałem ponownie to mi odesłali z nie działającym dotykiem. Twierdzą, że przy sprzęcie nic nie robili a brakuje 2 wkrętów i są widoczne ślady rozkręcania. Szkoda, że przed zakupem nie poczytałem opinii. Dołożyłbym 2 czy 3 stówki i kupił lepszy.
.dynamic.mm.pl | 03 Dec 2014, 11:12

TheMaciej
Witam,

Telefonu używałem przez blisko rok. Kupiony w salonie komputerowym w Polsce za 300zł. Aparat z tyłu tragedia, 2 MPX ale z bidą, przedni aparat to ciekawy żart projektantów. Telefon dzwoni, obsługuje Aero 2, pisze smsy, wysyła maile, robi przelewy, nawet jakąś starszą grę włączy, nic więcej. Jakość dzwięku słaba ale słyszalna, czasami jakieś dziwne zaniki trudno powiedzieć czy to sygnał czy telefon.
Bateria tragiczna, pod koniec trzymała max 6 godzin, w pracy miałem go non stop na ładowarce i w nocy też pod prąd przy łóżku. Telefon po 10 miesiącach używania wypluł ekran, po rozmowie rozłączyłem się i położyłem na stole i chwilę później już nie działał (standardowe objawy - działa podświetlenie, słychać przychodzące SMSy, ekran nie świeci nie ma ekranu powitalnego)
Gwarancja na ekran była 6 miesięcy więc kupiłem coś innego. Generalnie nie polecam, za tą samą cenę kupić można coś sporo lepszego używanego i można się spodziewać porównywalnej trwałości.
.ip.gronet.pl | 25 Nov 2014, 11:11
profil
Plusy
- Przyzwoity wyświetlacz

Minusy
- Jakość rozmów - tragedia. Raz na dziesięć rozmów muszę się rozłączyć i połączyć jeszcze raz bo rozmówca słyszy mój głos jak robota. Rozmówcę też czasem trudno zrozumieć. Czasem podczas rozmowy coś zaczyna szumieć, szum narasta aż po chwili nie słychać rozmówcy. Trzeba odczekać kilka minut bo przy ponownej próbie połączenia znów telefon szumi. Ten telefon nie służy do dzwonienia.
- Aparatu mogłoby nie być w ogóle. Jakość żałosna.
- Telefon lubi się wieszać, restartować raz na jakiś czas.
- Dual sim - jako drugą kartę sim można włożyć tylko kartę z internetem. Normalnej karty gsm nie widzi. Co ciekawe, ostatnio przestał mi widzieć kartę z internetem
- Z niewiadomych przyczyn przestał mi obsługiwać internet HSPA, teraz działa tylko w trybie EDGE

Ogólnie - szkoda pieniędzy. Lepiej dołożyć i kupić coś co działa niż szarpać się z tym bublem. Nie spodziewam się bóg wie czego za 300zł, ale producent mógł po prostu w ogóle nie robić tego telefonu zamiast wypuszczać takiego gniota. Lepiej kupić starą nokię.
.170.169.17 | 21 Nov 2014, 22:11
cinek
Witam. Produkty tej firmy są pełne wad ukrytych. Przed zakupem proszę wszystkich o zapoznanie się z procedurą reklamacyjną. Gwarantuje że po jej przeczytaniu odejdzie każdemu ochota na zakup jakiegokolwiek towaru tej firmy. Pozdrwiam.
.tktelekom.pl | 19 Nov 2014, 16:11
Krzysztof
UWAGA!!!!!!2 telefony kupione 01.02.2014r. Już w maju zaczęły się pierwsze problemy.Pierwszy telefon zaczął fiksować sam przełączał się pomiędzy różnymi aplikacjami. W końcu nadeszło najgorsze nie dało się wyłączyć a potem włączyć. W październiku zgłosiłem pierwszą naprawę. Nie powiem szybko wysłano kuriera po wadliwy telefon i szybko odesłano "naprawiony". wgrano soft i NAPRAWIONO PRZYCISKI!!!! Taki był opis naprawy. Oczywiście telefon jak był wadliwy tak pozostał nadal. Po tygodniu na moją interwencję gwarancyjną powtórka z rozrywki - kurier tam i z powrotem i wróciła"naprawiony z wpisem -NAPRAWIONO PRZYCISKI. Oczywiście telefon jak był wadliwy tak jest nadal doszły do tego uszkodzenia obudowy po naprawie. Oczywiście na drugi dzień zgłosiłem ponowną naprawę - oczekuje na kuriera. W drugim telefonie zaczął mrugać a w końcu padł wyświetlacz po 3 m-cach użytkowania. Efekt naprawy??? Odpisano - USZKODZENIE MECHANICZNE!!!. Był to pierwszy telefon polskiej firmy i ostatni. Jak w tym kraju ma być dobrze jak produkuje się taki szajs!!!!!
.adsl.inetia.pl | 16 Nov 2014, 19:11
pawlow
ludzie wystrzegajcie się tego tel i tego innych typów telefonów, wiecznie problem z softem na początku tego nie było. Ale teraz gdy mi sie kończy gwarancja nie chce sie włączyć, a tel w pracy u mnie to priorytet, pierwszy i ostatni raz tel brałem no name. To moja opinia pozdrawiam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 31 Oct 2014, 18:10
tomek12343
Telefon bardzo ładny ale to tylko tyle bardzo awaryjny zepsuł się w nie cały rok jeszcze folia na wyświetlaczu ,słaba jakość rozmów że o aparacie nie wspomnę ,naiwni płacą 299 i myślą że mają wszystko gps wi-fi ,tak to jest dobre ale jak zostanie zbudowane przez konkretną firmę ,radze dopłacić drugie tyle i mieć telefon a nie zabawkę.
.play-internet.pl | 27 Oct 2014, 17:10

Wszystkich opinii: 239. Pokazuję od 41 do 50.