R E K L A M A

Apple iPhone 5s 16GB
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 131. Pokazuję od 101 do 110.
65,6% 
 13,7% 
 20,6% 
inż.
Wady każdego modelu iPhona: po podłączeniu do komputera iPhone widoczny jest jako aparat foto. (plików z muzyką NIE PRZEŚLESZ bezpośrednio!), NIE MA raportów SMS, NIE MOŻNA samodzielnie wymienić baterii (ograniczona żywotność telefonu!), bebechy zawsze o ok. 2 lata STARSZE względem konkurencji, aplikacje 2-3x DROŻSZE, a gwarancja Appla TYLKO NA ROK! Do tego ZREZYGNOWALI ze świetnych map Googla, na rzecz własnych, bardzo niedopracowanych! Oprócz tego iPhone ma NIEKOMPATYBILNY Bluetooth - NIE DZIAŁA z żadnym sprzętem innego producenta! A jak by jeszcze tych wad było komuś mało, to iPhone NIE POSIADA Javy (część stron w internecie NIE WYŚWIETLA się wcale)! Na dodatek model 5s ZAWIESZA SIĘ 2x częściej, niż każdy inny iPhone (nowy iOS w połączeniu ze starymi aplikacjami). Trzeba być głupiutką blondynką, żeby sobie kupić coś takiego i to jeszcze za taką kasę. Skopiujcie sobie te słowa i przeczytajcie je zawsze wtedy, gdy przyjdzie wam ochota na zakup tego badziewia od sekty z Cupertino w USA. Pozdrawiam myślących!
.static.chello.pl | 04 Aug 2014, 16:08
bartekrugby1
Witam.
Chciałbym nawiązać do opinii jednego z użytkowników, który stwierdził, że Windows Phone jest najgorszym systemem, i który tak zachwala Apple. Mam prywatnie Lumię 920, służbowo 5s. Oba systemy są bardzo szybkie i stabilne, Windows łatwiejszy w personalizacji, ale gra gorzej niż jabłuszko, oba robią bardzo dobre zdjęcia, ale jeżeli ktoś się zna na fotografii i potrafi ręcznie ustawić pewne parametry to Lumią zrobi lepsze zdjęcie. Bateria na korzyść 5s, w obu nie widzę problemu z zasięgiem ( czasem to kwestia operatora, że może być słabszy) Markety obu tych systemów są wystarczająco zaopatrzone (w tak krytykowanym sklepie WP raczej nie brakuje niczego co jest potrzebne, aczkolwiek liczba aplikacji a apple większa, co nie zawsze przekłada się na jakość) Po zaktualizowaniu systemu do WP 8.1, świetna klawiatura do pisania sms/email. Oba nie obsługują kart pamięci, ale ilość wbudowana + chmura, swobodnie wystarcza. Oczywiście na WP jest świetna i darmowa wersja office, oraz nawigacja darmowa na cały świat. Szkoda, że Apple przez swoją cenę, ma opinie produktu dla Hipsterów, snobów czy też gimbusów, bo jest to dobry produkt. Jak że wcześniej przez kilka byłem fanem Androida, tak teraz się to zmieniło, i raczej już nie wrócę z własnej woli do tego systemu. Każdemu kto szuka nowego telefonu polecam jabłuszko, lub Lumię, ale te pozycjonowane trochę wyżej, od 820 w górę.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Jul 2014, 15:07

TOPIK0
Jestem aktualnym użytkownikiem tego właśnie telefonu, miałem do wyboru każdy topowy telefon dostępny na rynku (Z2, S5, ONE M8, G3) wcześniej używałem telefonów z androidem, a na IOSa przesiadłem się z Windows Phone (nie polecam nikomu, najgorszy system jaki istnieje). Do rzeczy zacznijmy od plusów których jest sporo:
1. Śmiało mogę powiedzieć, że jest to najlepszy telefon dla fanów muzyki, gra rewelacyjnie na słuchawkach, i głośniku.
2. Ma świetny aparat, nie trzeba ustawiać kilka minut aby uzyskać dobry efekt wyjmujemy natychmiast łapie ostrość i mamy dobre zdjęcia.
3. Ekran widoczność w słońcu bardzo dobra nie palcuje się w miarę odporny na zarysowania, może ustępuje tylko amoledowi SGS5.
4. Najszybszy telefon na rynku i tyle w temacie.
5. Najważniejsza funkcja dzwonienia - nie gubi sygnału, słyszalność bardzo b.dobra.
6. Wykonanie, żaden inny telefon nie robi takiego wrażenia - wygląda pięknie jest świetnie wykonany ma idealne wymiary. Mamy poczucie, że trzymamy te 3 tyś zł w ręku a nie zwykły plastik i gumę jak w SGS 5 i LG G3.
Wady:
1. Pewnie dla wielu CENA ale to tylko w naszym kraju, gdzie jest fatalny stosunek zarobków do cen :/
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 13 Jul 2014, 21:07
editable
Na początku napiszę iż popieram moderatora i gardzę ludźmi którzy przechwalają się swoim statusem finansowym.
Miałem okazje przetestować iPhone 5S jak i samego iOS'a. Jako wieloletni użytkownik Androida i jego wielki fan (mimo wielu wad) muszę przyznać że przestawienie się na iOS dla użytkownika Androida może okazać się utratą dużej wolności (chodzi o swobode przesyłania plików i muzyki) jednak dla mnie telefon to jak sama nazwa wskazuje telefon i służy do dzwonienia i do tego mi wystarcza. Z zalet nowego iPhona wymienie główną - procesor 64bit, dopóki galaxy nie wypuści procesora w tej architekturze to zostane tutaj.
.239.205.62 | 05 Jun 2014, 12:06

Adamoo
Ogólnie telefon jest świetny!Szybki( inny procek niż w 5) zero zacięć lagów( jak to się zdarza w androidach)świetny aparat (jak na te w smartphonach) intuicyjne menu, świetny multimedialnie oraz design również stoi na najwyższym poziomie. Tutaj jak płace a płace niestety dużo ( i tu drobny minus) ale chociaż za na prawdę extra produkt. Jeśli chodzi o czytnik linii papilarnych: szczerze to kapitalna sprawa, ułatwia prace. Wielkiej różnicy nie ma ma od 5tki ale te małe detale sprawiają że nie żałuje wyboru akurat 5s.
Jedynym minusem jest brak takiej mini diody która mówiła by nam o nieodebranych połączeniach, sms itp ale...w sumie nie można mieć wszystkiego.
Polecam w 100% tylko ta cena eh:(
.dynamic.chello.pl | 03 Jun 2014, 22:06
mnemonick
Mam mieszane uczucia i niestety trochę zbieżne z ~zawiedzionym~. Poprzedni tel - żaden szał galaxy s advance czasem się zamulił, ale był wszystkomający. Ale do rzeczy:

plusy:
-ogólna wysoka jakośc wykonania i materiały
-wyświetlacz naprawdę dobry,
-niesamowita płynnośc i szybkośc pracy
-piękne zdjęcia z szybko działającego aparatu naprawdę szybkie ujęcia


ale też minusy:
-przede wszystkim braki w apkach na ios, np. nie ma odpowiednika darmowego syntezatora ivony, mówiącego dobrze po polsku, brak programu czytającego sms i mówiącego kto dzwoni
-brak możliwości automatycznego nagrywania rozmowy bezpośrednio na telefon!!!
-dziwne wrzucanie multimediów i ustawianie ich na tapetę , dzwonek -synchronizacje zamiast kopiuj wklej itd.
-brak nfc.


Podsumowując fajne i dobrze wykonane urządzenie, ale niekoniecznie dla każdego.Największym problemem okazuje się nie sam telefon i jego możliwości, ale ios, na którego jakoś nie wszystko, nawet płatne, jest. Jako narzędzie do pracy moim zdaniem na androidzie większe możliwości(zdecydowanie więcej darmowych). Do zwykłego telefonowania, robienia zdjęc itd. ok, ale poza wykonaniem i wydajnością w grach inne urządzenia poradzą sobie podobnie. Stąd mieszane uczucia, bo w końcu tani nie był.
.adsl.inetia.pl | 28 May 2014, 11:05
zawiedziony
3dni czekania ( bo nie było telefonu w salonie ) , potem upragniona zabawka zabrana do domu. Odpalamy !!! W ręku leży super, jakośc wykonania i materiały bardzo dobre. Peirwsze fotki i znowu zachwyt. kilka tygodni później i wydaniu trochę grosza na płatne aplikacje , wykonaniu z 300 połączeń , napisaniu wielu wiadomości SMS stwierdzam jedno ! Nigdy więcej , ale to nigdy tego ,,czegoś" . Połakomiłem się ma telefon , który jest być może dobry do imponowania w gimanzjum kolegom . Niestety jest to sprzęt , którego nie polecam ludziom , którzy pracują z telefonem i płacąc za niego wymagają żeby był ,,pomocny" . Wcześniejszym telefonem był HTC m7 i bez cienia wątpliwości stwierdzam , że HTC jest telefonem lepszym !
PS: bardziej niż wydana w błoto gotówka wiele bardziej boli mnie moja głupota iż dałem się nabarać na obgryzione jabłko
.alior.pl | 25 May 2014, 10:05
youngmoney
@Radek225

- bulls*it. Aplikacji jest więcej lub podobna ilość, a wszystkie znane są płatne i tu i tam, a jeśli są darmowe to też i tu i tam.
- nie będzie nigdy miał obsługi microSD, gdyż wszystko jak wspomniał inny kolega, opiera się na synchronizacji z iTunes/App Store. (po za tym, kompletnie zbędna sprawa przy obecnym automatyzmie)
- bluetooth?! iPhone kompletnie tego nie potrzebuje do obsługi przesyłu plików. To było modne w czasach gdy internet polegał na pojawiającym się E (edge'u) lub GPRS i pozwalało to na przeczytanie 2 linijek tekstu i scrollowaniu. W czasach gdy większośc nabywców w/w sprzętu ma internetu po pachy, wystarczy przesłać maila, wysłać viberem/skype/gg/facebookiem/whats uppem/ mailem itp itd. Trwa to o wiele szybciej. Nie wspominam o zdjęciach bo mając iPhone, odpalasz iCloud i z aktywnym połączeniem do internetu, masz dostęp na całym globie do pstrykniętych foci na minutę po ich zrobieniu. (ewentualnie wieczorem w domu sobie włączasz wifi i tak samo się to synchronizuje)
- po co? żeby robił się syf w telefonie? W iPHone każda rzecz jest w swoim miejscu. Co to za problem ściągnać dzwonki, podłączyć telefon, zsynchronizować i gotowe? Zajmie to tyle samo co, bo i tu i tam trzeba podłączyć telefon kablem ( w iPhone to w sumie przez wifi też można synchronizować więc jednak to jest w nim lepsze ).
- LOL. 3 letni 4s w kosztach Zetki? Skoro piszesz takie rzeczy, lepiej by było gdybyś faktycznie zerknął choćby na [...] i porozglądał się za telefonami i ich cenami.
A propos ceny podobnej do konkurencji. Toż za 3 dni wyjdzie s5, koszt to ok 2600 zł. To jest cena porównywalna z Apple, problem polega tylko na tym, że za pół roku s5 spada bo wartość samsungów/htc/sony/nokii spada od razu i są to ogromne pułapy. Jak może np taki s5 kosztować w dniu premiery 2600, by za miesiąc cena kształtowała się w granicach 2000-2200? Ceny kreowane są przez wolny rynek. Nie wina handlowców, że po prostu sprzęty od w/w producentów tracą szybko na wartości. Skoro Apple się trzyma, to znaczy, że faktycznie jest to dobry produkt. Ja wiem, że większość użytkowników Apple to bogacze, którzy go kupują dlatego, że jest drogi. Uwierz mi, że sam nimi gardzę, bo gdyby firma Srapple zrobiła telefon iKupa za 5 tyś to wtedy ci wszyscy bogacze kupowali by właśnie iKupy.
Sprawa gwarancji może być też dość istotna, ponieważ gdy iPhone ci się zepsuje wysyłasz na serwis i dostajesz nowy iPhone z foliami. A taki samsung będzie "rozbebeszał" twój telefon do końca gwarancji, aż się odczepisz bo już minie termin.
- "hard reset" nie wymaga ponownej aktywacji, jest to zresetowanie telefonu (home button + power button przez ok 8-10 sek) w momencie zwieszki, co akurat mi się nigdy nie przytrafiło od ponad roku (iphone 5) Faktem, jest, że ponowna aktywacja jest wymagana przy wyczyszczeniu zawartości iPhone aka przywróceniu do ustawień fabrycznych czego nie musisz robić nigdy, chyba, że zaśmiecisz system niepotrzebnymi gierkami i aplikacjami, których i tak nie używasz.
Otworzyć oczy? To, że istnieje produkt, który jest po za czyimś zasięgiem nie znaczy, że ma kłamać na publicznym forum co do jego użyteczności/możliwości. Po raz kolejny pokazujesz swoją niekompetencję i kompromitujesz się cyframi. Powodzenia w sprzedaży iphone 5s 32gb za 3000 zł (LoL). Jeśli uważasz, że iPhone nie posiada wydajności (wyobraź sobie, że pewnie lepszą od Twojego PC), funkcjonalności oraz wygody użytkowania to znaczy, że nigdy nie miałeś z nim styczności. Jakim prawem zatem wypisujesz tutaj takie głupoty?
Ja nie napisałem powyższego komentarza, po to, by koledze dogryźć, czy, po to, żeby wychwalać Apple ponad wszystko. Fakty są takie, że da się bez obu (android i iOs) żyć. To co wybierasz lub to co na to cię stać to twoja sprawa, więc po co zawracać sobie głowę tym co ma ktoś inny? Tak samo inni jeżdżą nówkami Audi czy BMW bo ich stać, a inni 14 letnimi Daewoo czy 10 letnimi Oplami. Świat nie kończy się na telefonach.
peace
Uznałem, że komentarz jest przede wszystkim rzeczowy i mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony dosadnością w kilku miejscach. Sam nie przepadam za specyficznym systemem Apple, niemniej uznaję użyteczność zestawu iPhone+iOS dla bardzo wielu użytkowników. Nie widzę również powodu, by nie krytykować urządzenia, jeśli trafiło się wadliwe, nieodpowiadające wymaganiom itd, itp. Warto mieć otwarty umysł i pozwolić innym dokonywać własnych wyborów. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 Apr 2014, 18:04
X11
W takim razie przepraszam, ja również uważam że wypowiedzi powinny być na przyzwoitym poziomie, pozdrawiam.
Dziękuję za zrozumienie. (jf)
.centertel.pl | 03 Apr 2014, 14:04
x11
Witam, nie rozumiem zdenerwowania moderatora, czym kolega nick666, tak bardzo obraził jakąkolwiek narodowość lub status społeczny, opinie mają być obiektywne jeżeli ktoś pisze bzdury, że iphone 5s to tandetny telefon którego nie poleca a jego jakoś wykonania jest kiepska w stosunku do samsunga s4 to na pewno nigdy nie miał w ręku iphone 5s, lub wypowiedź że iOS 7 spowalnia działanie smartfona to jakaś kpina, iPhone 5s jest z wyższej półki ale tu chodzi o jakoś wykonania i działania, a nie żeby kokoś obrażać, pozdrawiam.
Moderator rzadko bywa zdenerwowany. Gdy bywa, raczej nie moderuje. Być może nie rozumiesz, ponieważ to co nie powinno się tu znaleźć, zostało wycięte. Nam chodzi o to, by dzielić się opiniami o telefonach, a nie opiniami o opiniach i ludziach, którzy je wyrażają. Nie zgadzać można się w miarę kulturalnie. Niekulturalnie można wyrażać opinie w serwisach, które na to pozwalają. Jako gospodarze mamy prawo do ustalenia tematu i poziomu dyskusji. EOT. (jf)
.centertel.pl | 03 Apr 2014, 13:04

Wszystkich opinii: 131. Pokazuję od 101 do 110.