R E K L A M A

Alcatel OT 993D
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 182. Pokazuję od 51 do 60.
32,4% 
 6,6% 
 61,0% 
gosc
@sesbusy, w sumie masz racje. Kolejna rzecz ktora mnie zaczyna zniechecac do tego alcatela to wpis na stronie producenta: "ONE TOUCH 993D has refined design in earphone connector which can only be compatible with the original earphone. Please use the original earphone." Mysle ze nie wymaga komentarza. A co do samsunga i slabego mikrofonu - potwierdzam. Obecnie mam i600 i gdyby nie to ze pogrzebalem w ustawieniach w menu serwisowym i podkrecilem glosnosc dla mikrofonu to rozmowcy by ciagle prosili zebym powtorzyl co mowilem. A co do alcatela to na razie wstrzymuje sie z zakupem.
.tce.put.poznan.pl | 22 Jan 2013, 08:01
sebusy
@gosc - ależ kto powiedział, że nie można połączyć się przez w video w 993D - możesz przez internet, choć polecam jak już połączenie przez Wi-fi :) Akurat nie lubię Samsungów, ze względu na bardzo słabe mikrofony w większości modeli tego producenta, wszystkie co przewinęły się przez moje ręce to jakaś katastrofa, z kolegą nie mogłem się porozumieć (taka niska jakość) - czy oni już to w smartphonach poprawili? bo wiem, że np DUAL bez OS B7722 miał to samo.
Przypominam jednak, że GT-S7562 i 993D - to prawie 300zł różnicy, a do 997D - stówka pln :-) Jeśli ktoś ma kasę przeważnie nie będzie patrzył na takiego Alcatela...
.plastcom.pl | 22 Jan 2013, 08:01

Paweł100
Telefon na dwa simy który nie każdego porwie, nie, nie. Dwa minusy powazne jak dla mnie - baaardzo cichy odtwarzacz mp3, oraz długi czas ładowania baterii. W lg gt 540 podłaczenie do ładowarki pozwalało przy niskim stanie baterii od razu na prace. Po za tym oki.
.233.235.98 | 22 Jan 2013, 00:01
gosc
Gdyby 997d byl oficjalnie wypuszczony na polski rynek to nie mial bym watpliwosci co nabyc. Co do wideorozmow o co pytalem pare postow czesniej, to az zal ze telefon ktory ma przednia kamere nie udostepnia tej (malo popularnej, ale lepiej miec niz nie miec) funkcji. Na przyklad taki "blizniaczy" Samsung S7562 wideorozmowy MA i jakos nikomu nie przeszkadzalo ta fukcje posiadaczom dac. Wiec znow zagwozdka. Poczekac jeszcze troche z zakupem na 997d czy brac 993d a moze S7562 ;)
.icpnet.pl | 20 Jan 2013, 18:01

Michał
Witam. Czy ten smartfon dostanie aktualizację do 4.1?
.stsa.pl | 19 Jan 2013, 12:01
sebusy
@Michał - co to znaczy?:
"...sytuacji z kontaktami z SIM już nawet nie sprawdzam"
Cały problem został rozwiązany a Ty męczysz to i męczysz, zamiast zrobić co należy i przestać już zapisywać te kontakty na karcie SIM... :)
O ilościach smartphonów z androidem z videorozmowami przez sieć nie warto się chyba rozpisywać, bo nie używam (to jest chyba popularne w krajach odmieńców - jak można trzymać przed sobą telefon i tak rozmawiać np idąc czy stojąc w kolejce czy windzie? ...a w domu to prawie każdy może se włączyć darmowe videorozmowy na kompie... :P) ...ale muszę dodać, że chyba jednak Alcatelowi ta opinia przeszkadzała, bo w 997D już videorozmowy są... 7-meczka pracuje na ICSie 4.0.4 i moim zdaniem kolejne aktualizacje systemowe w 3-czce będę eliminować niedogodności - 993 poszedł między innymi do Polski i w pewne inne rejony, producentowi może zależeć na tym by był doceniany, mimo że naprawdę 512MB w 993D to za mało na ICS, niestety - 1GB w 997 to już inna bajka... choć żeby nie było tak różowo - w 993 lepiej rozwiązany jest chyba pobór prądu, bo mimo większej baterii o 300mAh przy takim samym używaniu nie udaje mi się uzyskiwać tak długiej pracy jak na 993D... poza tym zlikwidowali możliwość przypisania różnych dzwonków na różne karty SIM.
Apeluję jeszcze do oceniających i komentujących 993D pamiętajcie o przeznaczeniu tego modelu (DUAL SIM) oraz o jego cenie - nie można mieć wszystkiego :)
pozdro
.plastcom.pl | 16 Jan 2013, 18:01
Michał
@gosc, wszystko wskazuje na to, że nie. Co ciekawe, przejrzałem na szybko wujka Google i okazuje się, że dosłownie kilka modeli telefonów z Androidem (głównie Samsungi) posiadają taką funkcję (mówimy ciągle o wideo rozmowach oferowanych przez operatora, nie przez Skype, Google Talk itp. które korzystają z sieci Wi-Fi albo pakietowej transmisji danych HSPA). Choć sam nie korzystam z tego to muszę przyznać, że jest to zastanawiające gdyż wiele starszych telefonów posiada taką funkcję.
Wgrałem ostatnią aktualizację, sytuacji z kontaktami z SIM już nawet nie sprawdzam ;). Na pewno poprawiła się lista ostatnio uruchamianych aplikacji (ładuje się szybciej, nie laguje tak jak poprzednio) ale to chyba tylko powrót do normalności bo zdaje się, że to działało kiedyś poprawnie ale po którejś aktualizacji się "popsuło".
Pozdro.
.toya.net.pl | 16 Jan 2013, 15:01
gosc
Panowie. Czy to znaczy ze mimo posiadanej kamery z przodu nie mozna prowadzic wideorozmow w oparciu o usluge operatora?
.icpnet.pl | 15 Jan 2013, 21:01
pawlo
Witam. Odnośnie gubienia zasięgu 3g i wolnego neta na sim1 to problem oprogramowania alcatela - zła współpraca 2 sim. Przy wyłączonym sim2 internet na sim 1 śmiga aż miło, nie rwie połączenia i prędkości dobre - play na karte na poziomie 1,3 Mbs, orange free ok 2,5Mbs. Przy włączonym sim 2 prędkości 0,2-0,3 i ciągle zanika ikona ściągania danych.
.50.142.26 | 15 Jan 2013, 11:01
Michał
Kolejny update, twardo stoją przy numerze 010-01... rozmiar 6.2 MB. Niestety jeszcze nie wgrywałem. Przeglądałem jednak paczkę ściągniętą na telefon i chyba głównie są tam patche do aplikacji, jakie powodują zmiany nie mam pojęcia, nie wygląda na to, żeby doszły jakieś nowe aplikacje. Są patche do aplikacji, które mi się posypały po pierwszej większej aktualizacji (te do ściągania gier Gameloftu) ale ponieważ już ich dawno nie mam więc z nich nie skorzystam :p.
Korzystając z okazji, może ktoś mógłby polecić jakiś uchwyt samochodowy do tego telefonu? Szukam też ładowarki samochodowej, nie wiem czy może być "byle jaka" byle by była na micro USB, wolę kupić coś pewniejszego. Sugestie mile widziane. Pozdro.
Gdyby było "coś pewniejszego" producent prawdopodobnie by zaproponował. Dla pewności można zapytać sprzedawcy/dystrybutora. Jest cała masa uchwytów uniwersalnych. Teoretycznie powinna pasować również dowolna ładowarka z odpowiednim złączem, choć Chińczycy produkowali swego czasu również inaczej podłączone hybrydy. Zachęcam do indywidualnych poszukiwań, ponieważ żadne reklamy zewnętrznych sklepów po prostu nie przejdą przez moderację. (jf)
.toya.net.pl | 14 Jan 2013, 08:01

Wszystkich opinii: 182. Pokazuję od 51 do 60.