R E K L A M A

Alcatel OT 5035D
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 11 do 20.
53,8% 
 15,4% 
 30,8% 
gosc
Tak mialem, ze ekran wariowal podczas ladowania, gdy podpialem jakas bezmarkowa ladowarke.
.tce.put.poznan.pl | 03 Jan 2014, 09:01
blaglo
Co do starych/nowych kart sim, o którym ktoś wspominał, podczas ładowania.... mam starą kartę SIM (1) którą rozłącza czasem jak mam słaby zasięg, druga karta się rozłącza zawsze (niezależnie od siły sygnału). Druga karta ma z może z rok. Więc problem tkwi gdzieś indziej. A mieliście też tak że ekran dotykowy wariuje podczas ładowania?
.dynamic.chello.pl | 19 Dec 2013, 00:12

gosc
Jak komus nie dzialaja mmsy w orange to trzeba przeedytowac adres IP w profilu mms i usunac "zera" np firmowo jest 006 zamienic na 6 i wtedy dziala.
.centertel.pl | 01 Nov 2013, 18:11
golo
Dla tych którym nie działa mms w orange. U mnie zaczęły działać po tym jak zmieniłem w apn mms orange typ apn z mms na wszystkie mozliwe.
.dynamic.mm.pl | 28 Oct 2013, 21:10

JarB
Problem dotyczący wyłączania się jednej z kart podczas ladowania wynika z niekompatybilnosci ze starszymi kartami SIM. Zrobiłem test - 1 slot nowa karta Play, dugi stara (2005) karta Plus. Podczas ladowania karta Plus jest odlaczana po kilku minutach. Drugi przypadek - w slotach siedzą dwie karty Play nowe z 2012 roku - podczas ładowania dwie karty są włączone, żadnych problemów, czyli wina leży po stronie kart. Sprobuje wymienic kartę Plusa na nową, zobaczę czy pomoże.
.play-internet.pl | 24 Sep 2013, 23:09
gosc
Korzystam z karty Play jako 3G i dodatkowo T-mobile. W wakacje kupiłem kartę Orange dla taniego neta i ustawiłem jako główną 3G, a play jako dodatkowa. Co chwile był komunikat o ograniczonym dostępie czy jakoś tak, i zasięg na karcie Play znikał. Bez znaczenia czy przełożyłem karty miedzy slotami. Wygląda na to, że po prostu niektóre karty (typy?) się gryzą i być może wam po podłączeniu ładowarki to się pojawia. Moja druga karta z T-mobile jest z około 2003 roku. Natomiast dziwna sprawa z MMS-ami na karcie Orange. Mimo prawidłowej konfiguracji nie są odbierane. Na tej samej karcie Orange w innym telefonie MMS-y przychodzą. Dziwna sprawa, bo ustawiałem profile automatycznie, ręcznie i zawsze było to samo, że MMS-ów nie odbierało. Narzekam natomiast na GPS bo potrafi gubić zasięg i ma problemy żeby się odnaleźć. Czasem łapie sygnał po chwili, a czasem pól godziny jazdy autem i nic.
.centertel.pl | 15 Sep 2013, 12:09
tegesik
Potestowałem jeszcze to ładowanie telefonu i jednoczesne rozłączanie karty SIM ustaionej na rozmwoy głosowe (karta do internetu dla telefonu jest priortetowa). Mogę powiedzieć, że część winy za to rozłączanie ponosi na pewno ładowarka!!! od jakiegoś czasu telefon ładuję ładowarką samsunga i wówczas obydwie karty SIM są aktywne, także podczas korzystania z netu. Zamiana na ładowarkę dołączoną do zestawu od razu powoduje wułączanie jednej karty sim. Kupiona na wakacje ładowarka samochodowa również dział prawidłowo. Natomiast różnie wypada ładowanie przez USB z komputera - raz ładowanie przebiega prawidłowo, innym razem sie rozłącza jedna karta sim.
Zauważyłem natomiast inny problem z simami. Otóż podczas korzystania z internetu niestety nie można się do mnie dodzwonić na drugi numer, choć wiem, że taka powinna być możliwość. Ponadto nie udaje mi się skonfigurować MMS-ów choć literka po literce przepisałem konfigurację ze strony PLUSa. Żona korzysta z OT-991D i tam takie problemy nie występują.
P.S.
Prośba do moderatora o przejrzenie opinii dla modelu X'POP, gdyz w specyfikacji telefonu jest wyraźnie napisane że telefon jest na JEDNĄ kartę sim, natomiast opinie dotyczą dwusimowca.
Dziękuję za tę uwagę. To rzeczywiście błąd moderacji, ale przeniesienie raczej nie w chodzi w tej chwili w grę. Mogę tylko przeprosić i dołożyć starać, żeby uwagi dotyczące wersji dual-SIM trafiały we właściwe miejsce. (jr)
.icpnet.pl | 16 Aug 2013, 18:08
Paweł XYZ
Hej Wujek GG nie używam więc pozostaje mail. Wszystko dokładnie sprawdzałem i jest OK . Na slocie 1 mam kartę ORANGE ma drugim PLAY. Po podłączeniu ładowarki żadnych problemów nie mam - telefon sprawuje się OK, więc jestem zadowolony. Mam akurat telefon pod ładowarką więc sprawdziłem przed chwilą : z Karty Orange oglądałem filmik na You Tube ,a na druga kartą Play zadzwoniłem z innej komórki - jest OK .Mogłem rozmawiać czyli nie ma problemu. Jeszcze muszę wypróbować temat z ładowarką samochodową choć mam od Samsunga Galaxy MINI II więc prąd ładowania jet trochę za mały .Ale ładowarki od Alcatela nie widziałem
Napisz na skrzynkę : zbyant_1@wp.pl
.centertel.pl | 07 Aug 2013, 21:08
wujek
Paweł XYZ: a właśnie 27. 07. 2013. Ja zakupiłem swój około 25. 07. i oddałem go na następny dzień.
Szanowny kolego u mnie sytuacja wyglądała następująco: po podłączeniu ładowania zasięg raz był pokazywany a innym razem brak zasięgu, w każdym razie dodzwonić się nie można było. Karty deaktywowały się bardzo różnie - czasami od razu po podpięciu ładowania, czasami po minucie, czasami jedna karta była nie aktywna, czasami obydwie. Nie miało to wszystko logiki żadnej. Piszę to dlatego abyś sprawdził swój aparat dokładnie, ja miałem karty obydwie do rozmów głosowych. Jeśli możesz proszę odezwij się do mnie na GG - 1873508.
.217.218.238 | 07 Aug 2013, 19:08
Paweł XYZ
Jak na razie miałem tylko jedną aktualizację z 27.07.13. Wszystko śmiga OK choć jak napisałem trochę wcześniej wybierając numer z klawiatury nie podstawia się numer z ksiązki telefonicznej . Dodatkowo zmieniły się tapety - ta która miałem na pulpicie mam zmienioną na inną.
Tak na marginesie - kolega miał podobny problem w Xperii SP ,że jak podłączył ładowarkę samochodową to przestawał działać mu Internet w telefonie - winna okazała się ładowarka samochodowa. Telefon ładował się i gadać można było a Mapy Google były nie do użycia - ładowarka była oryginalna. Po zmianie na inna - też oryginalna jest OK.
.centertel.pl | 07 Aug 2013, 08:08

Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 11 do 20.