R E K L A M A

Alcatel One Touch Pop C7 Dual
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 78. Pokazuję od 31 do 40.
53,8% 
 26,9% 
 19,2% 
Mariusz
Miałem Soniaka i po przejściu na Alcatela świat się zmienił. Telefon rewelacja - są co prawda szybsze smartfony ale nie za te pieniądze, Alkatel nie zawiesza się, w miarę płynnie chodzi, mam go już 2 lata i jestem zadowolony. 2 karty sim rewelka! pracuje płynnie. Fajne zdjęcia. Brakuje tylko LTE. Dużo gram w Ingress więc bateria starcza na 1 dzień - wcześniej prądu starczało (bez grania) na 3-4 dni.
.static.ip.netia.com.pl | 14 May 2015, 08:05
jerzy
Telefon jest taki sobie. Mam go od kilku miesięcy i powiem szczerze, że nie jest idealnie. Ma duży wyświetlacz, jednak jego rozdzielczość jest bardzo słaba. Bateria wytrzymuje około jednego dnia przy średnio-intensywnym użytkowaniu. O przednim aparacie nie można powiedzieć ani jednego dobrego słowa, tylny jest w miarę ok. No ale nie ma co oczekiwać nie wiadomo jakich szaleństw za tę cenę.
.dynamic.chello.pl | 28 Apr 2015, 19:04

piotrz
Jest to telefon bardzo słaby. Wyrzuca lub zacina przy przeglądaniu zwykłych stron internetowych, a nawet przy używaniu troszkę bardziej zaawansowanych aplikacji. Zdecydowanie nie polecam. W tych samych pieniądzach można kupić coś zdecydowanie lepszego.
.ostrowmaz.mm.pl | 02 Apr 2015, 08:04
Mariusz
Telefon jest zajefajny!!! Miałem dwie xperie sonego i dwa smarty z LG jak zacząłem używać Alcatela miałem obawy które szybko minęły. Szybki tani duży telefon tak w skrócie można go podsumować aha i jest trwały nie to co sony
.static.ip.netia.com.pl | 23 Mar 2015, 08:03

Troczek
Dużo osób mówi ze telefon jest słaby beznadziejny itp itp
Nie wiem skąd mają takie opinie ( może używają sprzętu za 2 k )
Trzeba popatrzeć ze to jest smartfon za 450 zł 5 cali w takiej cenie to dużo jeśli chodzi o aparat wykonuje nim rewelacyjne zdjęcia przód już gorzej bo to tylko 0.3 mpx ale jeśli chodzi o sam telefon mam go ok. 1 rok i dopiero po takim czasie mam problemy jeżeli chodzi o błędy i zawieszanie się telefonu. Za to daje ogromny + za wytrzymałość upadł mi nie 1 raz na kamienie asfalt skały i za każdym razem nic się nie stało jestem pewien ze w innych smartfonach dawno pękł by ekran. Dla osób troszkę mniej wymagających od swoich telefonów jak najbardziej Polecam telefon tani uniwersalny ma fajne funkcje.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 Mar 2015, 23:03
Qik
Telefon kupiłem kierując się ceną i parametrami, niestety zawiodłem się. Smartfon jest wykonany raczej solidnie, ma atrakcyjny wygląd i na tym koniec. W smartfon wbudowano aparat typu dno totalne, zdjęcia są bardzo słabej jakości a żeby uchwycić na nich ostrość trzeba by mieć statyw. Druga poważna wada to zawieszanie się telefonu, po aktualizacji jest trochę lepiej ale i tak przypadłość jest irytująca.
.internetdsl.tpnet.pl | 16 Mar 2015, 15:03
Adrenalineq
Telefon - totalne dno ...
Wady:
1. Tak strasznie się zacina i crashuje ,że jest to uciążliwe. Wystarczy szybko wyłączyć i włączyć telefon i już czeka się z 20 sek na uruchomienie.
2. Słabe aparaty ... Aparat się zacina, gdy się go skieruje w troszkę ciemniejsze miejsce
3. Mało pamięci...
4. Słaba bateria :C
.199.248.31 | 05 Mar 2015, 19:03
Lidka
Żadna rewelacja.Zwykły smartfon.Widziałam leprze.
Minusy:
-Zacina się (często)
-Kamera z przodu totalne dno
-bardzo mała pamięć.
-Uważam że jest ciężki
-Szybko się rozładowywuje
Plusy:
-Aparat z tyłu
-dużej rozdzielczości, kolorowy wyświetlacz
-odtwarzacz muzyczny
-jakość rozmów
- W miarę szybko działające apki
Standardowe złącza
.nowogrod.net | 28 Feb 2015, 19:02
lalax
m bardzo negatywne myśli o tym telefonie. czytalam opinie, kazdy chwali, kupiłam wiec i to byl najgorszy blad w moim zyciu. nie dosc ze sie ciagle zacinal, 5 minut nawet czekalam by wiadomosc odczytac! bateria bardzo szybko sie rozladowuje, po 4 godzinach wrecz. malo pamieci. jedyny plus to dobry aparat. nie polecam tego telefonu nikomu, po 3 tygdniach kupic musialam nowy ;))
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 22 Feb 2015, 18:02
Michał
Nie żeby co, ale ja mam 7041D i zaposiada on 8mp aparat... A nawet jeśli się mylę, to i tak robi zdjęcia genialne. Może nie są one porównywalne do HTC desire Eye lub One, ale i tak w pełni zadowolą ludzi, którzy lubią robić zdjęcia, ale nie są maniakami selfie,ani nic w tym stylu. Co do telefonu to sam w sobie mnie BARDZO pozytywnie zaskoczył. Postaram się go opisać w wadach i zaletach :).
Wady:
słabe kąty widzenia
przednia kamerka jest nieco uboga w megapiksele
plastikowa obudowa (sam w sobie jest miły i przyjemny w dotyku, ale mogłoby to być coś lepszego niż plastik)
brak gorilla glass
brak spustu migawki
mało wbudowanej pamięci tylko 512MB... (mają jaja żeby dawać tylko tyle, ale można to znieść i przymknąć oko)
rzadko to bywa, ale czasem się ścina
słabo trzyma bateria

Niektóre z tych wad są naciągane na siłę i małostkowe, ale jest to prawda :P.

Zalety:
dużej rozdzielczości, kolorowy wyświetlacz
pisanie wiadomości
dobry aparat jak na ,,5''mp
piękny odtwarzacz muzyczny
zadowalająca jakość rozmów
4 rdzeniowy procesor, który udźwignie nawet zaawansowane gry 3D, chociaż nie wszystkie, ale zapewne większość (w końcu nie przetrzepałem całego sklepu play :P)
ładne wykonanie i spasowanie elementów
filmy chodzą na nim płynnie
tryb maksymalnej oszczędności energii
dioda powiadomień
bardzo niska cena.

Ocena poszczególnych elementów według mnie: (1-6)

obudowa 4
odtwarzacz 6
spasowanie elementów 5- (daje -, bo nie wygląda jak jednolita bryła, wiem naciągane)
bateria 3+
internet... hmm waham się, ale daje 5-
wiadomości 5+
stabilność i szybkość interfejsu 5
jakość połączeń 6-
stosunek ceny do jakości 6

Warto dodać, że w zestawie dostajemy słuchawki douszne całkiem niezłej jakości. A jak za tą cenę, to dostajemy kosmos, szczerze mówiąc. Polecam także kupić etui do tego smartfona, bez tego się nie obejdzie :).
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Jan 2015, 19:01

Wszystkich opinii: 78. Pokazuję od 31 do 40.